טיסה כיוון אחד לויטנאם
-
אהלן,
היום כמעט הזמנתי כרטיס טיסה כיוון אחד לויטנאם (היה נורא גורלי...), אבל אז דיברתי עם בחור מאיסתא שאמר שיכול להיות שיעשו לי עם זה בעיות ולא ייתנו לי להיכנס למדינה.
האם זה באמת בעייתי? או שהוא פשוט ניסה לגרום לי לקנות כרטיס נוסף שאני כנראה אאלץ לשנות בעלות של 150 $ לשינוי?
תודה רבה לעונים

אגב אם בא לכם לענות גם לשאלתי הקודמת...
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4113080/srch-#ms g_4113080
-
טיסה כיוון אחד לויטנאםכמובן אין לראות בתגובה שלי ייעוץ מוסמך, אבל:
במדינות שהן איים באסיה: פיליפינים, טיוואן, יפן - לא יתנו לך לעלות על טיסה אליהן בלי הוכחה שיש לך כרטיס יציאה מאותה הארץ - מצאתי את עצמי פעמיים בגלל השטות הזאת קונה כרטיס טיסה יקר מדי ברגע האחרון רק כדי שאוכל להציג לדיילת הקרקע ושזו תסכים לעלות אותי על הטיסה שלי. זה קרה לי בסייגון שלא הסכימו לעלות אותי על הטיסה למנילה וזה קרה לי שוב בטוקיו שלא הסכימו לעלות אותי על הטיסה לטייפה.
לעומת זאת, לשאלתך, בויאטנם לא אמורה להיות את הבעיה הזו. ויאטנם זה לא אי ואתה תמיד יכול לטעון שאתה מתכוון לצאת ממנה רגלית לכיוון קמבודיה או לאוס וכו'. לפני 10 חודשים עליתי על טיסה להאנוי מטייפה ללא כרטיס יציאה (כי רציתי להיות ספונטני) ולא עשו לי שום בעיה.
-
טיסה כיוון אחד לויטנאםלכל מדינה יש זכות לבקש שיציגו מסמך המעיד על כך שיש לך כוונה לצאת ממנה.
השאלה גם אם קנית כרטיס כיוון אחד באופן כללי מהארץ לוייטנאם, ואז אין לך שום הוכחה שאתה אפילו חוזר מתאילנד. בנוסף, גם ישראל לא כל כך מתלהבת מאנשים שקונים יציאה לכיון אחד ולא מראים כוונה לחזור.
ולטיעון הסופי - כיוון אחד הוא כמעט אותו מחיר להלוך-חזור ביעדים בינלאומיים למרחקים. -
טיסה כיוון אחד לויטנאםקרא כאן ופעל בהתאם
אני מניח שאם תוציא ויזה בשגרירות אין לך בעיה
http://www.lametayel.co.il/%D7%9B%D7%9C+%D7%9E%D7%94+%D7%A9% D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A+%D7%9C%D7%93%D7%A2%D7%AA+%D7%A2%D7%9 C+%D7%94%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%AA+%D7%95%D7%99%D7%96%D7%94+%D 7%9C%D7%95%D7%99%D7%90%D7%98%D7%A0%D7%9D
-
טיסה כיוון אחד לויטנאםלויטנאם אין דרישה פורמלית להצגת כרטיס יציאה.
ייתכן שקצין משטרת הגבולות יבקש לראות כרטיס יציאה, כהוכחה להמשך מסלול טיול מתוכנן וליכולת כלכלית, אבל זה בעיקר בתיאוריה. מרבית הסיכויים שהוא אפילו לא יודע לדבר אנגלית אז לא ישאל אותך אפילו שאלה אחת.
כפי שנכתב לפני - מדינות שמבקשות תאריך יציאה בן בדר"כ מדינות איים שכמעט כל התיירים מגיעים אליהן בטיסה או מדינות עשירות שסובלות מבעיות הגירה. ויטנאם היא לא זו ולא זו, והתיירות היא מקור הכנסה כ"כ משמעותי במדינה שהשלטון בטח מתפלל שכל תייר ותייר יכנס למדינה למקסימום המותר לו ויבזבז בה כמה שיותר כסף.
-
טיסה כיוון אחד לויטנאםהיי, אני גם קניתי כרטיס לכיוון אחד להאנוי בספטמבר שעבר.
בצ'ק אין בנתב"ג אמרו לי שיכול להיות שיעשו בעיות בויאטנם ולא הסכימו לי להמשיך בצ'ק אין בלי כרטיס חזור, ונאלצתי לקנות על המקום כרטיס חזרה (החמודים נתנו לי לשבת במשרד עם מחשב ומדפסת ולא לעשות זאת דרך הסמארטפון). בגלל שלא היה לי מושג מהיכן ארצה לחזור ומתי הייתי די בלחץ (מה גם שהטיסה עוד שעתיים) וקניתי משהו רנדומלי שבהמשך ביטלתי וקניתי אחר.
(אגב, בשדה בהאנוי לא שאלו כלום על כרטיס חזור.)