ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול משפחתי - מספר שאלות

פורום תאילנד
    8
    15
    7953
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • משפחה-מטיילת
      משפחה-מטיילת נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים,

אנחנו זוג + 3 שטסים לתאילנד לכחודש. יש לנו מספר שאלות שלא מצאנו להן תשובה בשרשורי עבר בפורום (ובכלל באינטרנט):

1. באיזור צ'אנג מאי חשבנו להזמין (לתחילת יולי) יום בחוות הפילים Baan Chang Elephant Park (אנחנו לא מעוניינים במופעי ההתעללות למיניהם). המחיר ה"רשמי" באתר של חוות הפילים די גבוה, אך שמענו שניתן למצוא דרך סוכנויות מקומיות מחירים זולים בהרבה (עשרות אחוזים הנחה). אם מישהו יודע איפה אפשר להזמין בהנחה - נודה מאד. לפי מדיניות הפורום החדשה אין כבר בעיה להמליץ, אך אין לנו בעיה כמובן לקבל מידע בהודעה פרטית.

2. אנחנו מתכננים מעבר מקראבי לשמורת קאו-סוק (באמצע יולי) עם רכב+נהג. חשבנו לעשות זאת לאורך יום שלם עם עצירות בדרך באתרים שונים. נשמח לקבל המלצה על נהג+רכב מאיזור זה, והערכת מחיר ליום טיול כזה (שיוצא מאוננג ומסיים במקום הלינה בכניסה לקאו-סוק).

באופן דומה, אנו נצטרך כנראה נהג עם רכב משמורת קאו-סוק לכיוון מפרץ פנג-נה (ובהמשך לפוקט). במקרה הזה אולי נוכל להסתפק רק במונית (בלי עצירות בדרך). האם ניתן למצוא מוניות בקלות מקאו-סוק בלי תיאום מוקדם? כמה בערך אמורה לעלות נסיעה למפרץ פנה-נה, ונסיעה (נפרדת) מהמפרץ לפוקט? אם לא ניתן לסמוך על מונית מאיזור זה - נשמח לקבל המלצה על נהג בדומה לשאלה הקודמת.

תודה מראש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משפחה-מטיילת

טיול משפחתי - מספר שאלות

לאף אחד אין מידע כלשהו?

נשמח לכל עזרה בעניין השאלות הקודמות, ובהזדמנות זו נשמח גם לקבל המלצה על טיול פרטי (רכב+נהג/מדריך) לאיזור קצ'נברי. אנחנו מעוניינים בטיול נינוח של שלושה ימי טיול (שני לילות) לפחות (ולא הטיול המקובל של לילה אחד לכל היותר).

שוב תודה.

• נדב הרגיל
          נדב הרגיל נערך לאחרונה על ידי

טיול משפחתי - מספר שאלות

1. באיזור צ'אנג מאי חשבנו להזמין (לתחילת יולי) יום בחוות הפילים Baan Chang Elephant Park (אנחנו לא מעוניינים במופעי ההתעללות למיניהם). המחיר ה"רשמי" באתר של חוות הפילים די גבוה, אך שמענו שניתן למצוא דרך סוכנויות מקומיות מחירים זולים בהרבה (עשרות אחוזים הנחה). אם מישהו יודע איפה אפשר להזמין בהנחה - נודה מאד. לפי מדיניות הפורום החדשה אין כבר בעיה להמליץ, אך אין לנו בעיה כמובן לקבל מידע בהודעה פרטית.

אני רכשתי יום חוויה בחוות פילים, כמובן ללא התעללות באף בע"ח, דרך סוכנות כוכב הצפון. לדעתי, עוד סוכני נסיעות מציעים חוויות אלו בחוות להצלת פילים (ללא התעללות), אך אין לי ניסיון בהתנהלות מולם בנושא אטרקציה זו.

2. אנחנו מתכננים מעבר מקראבי לשמורת קאו-סוק (באמצע יולי) עם רכב+נהג. חשבנו לעשות זאת לאורך יום שלם עם עצירות בדרך באתרים שונים. נשמח לקבל המלצה על נהג+רכב מאיזור זה, והערכת מחיר ליום טיול כזה (שיוצא מאוננג ומסיים במקום הלינה בכניסה לקאו-סוק).

אני מניח שעלותו של מעבר זה תהיה 2000 בהאט לכל הפחות.
          כל סוכן נסיעות בחוף או ננג ישמח לארגן לכם את המעבר הנ"ל.
          ניתן לשלב נסיעה זו עם מס' מוקדי עניין באזור חוף או ננג,
          מקדש הנמר למשל.
          שימו לב לא להגזים במס' מוקדי העניין בהם תרצו לעצור בדרך, כיוון שלדעתי לא נעים להגיע לאזור קאו סוק בשעות החושך.

באופן דומה, אנו נצטרך כנראה נהג עם רכב משמורת קאו-סוק לכיוון מפרץ פנג-נה (ובהמשך לפוקט). במקרה הזה אולי נוכל להסתפק רק במונית (בלי עצירות בדרך). האם ניתן למצוא מוניות בקלות מקאו-סוק בלי תיאום מוקדם? כמה בערך אמורה לעלות נסיעה למפרץ פנה-נה, ונסיעה (נפרדת) מהמפרץ לפוקט? אם לא ניתן לסמוך על מונית מאיזור זה - נשמח לקבל המלצה על נהג בדומה לשאלה הקודמת.

סביר להניח שמונית לא תהיה בנמצא, אולם הסעות רבות (ואנים) בין קאו סוק לבין קאו לאק, פנג נגה ופוקט קיימות לרוב ומאורגנות דרך כל גסטהאוס/מלון.

הערה כללית - חודש יולי אינו החודש הטוב ביותר לטיול באזור השמורה מבחינת
          סטטיסטיקת מזג האוויר.

• משפחה-מטיילת

טיול משפחתי - מספר שאלות

תודה רבה נדב על כל המידע.

העדפתי לסגור מראש עם נהג אמין. כך אני יודע ש"סגרתי את הפינה" ואני לא צריך לבזבז זמן בין סוכנויות. אבל אם אין לאף אחד המלצה - נצטרך להסתדר במקום.

הוואנים בין קאו-סוק ופנג-נה הם פרטיים, או שזה כמו "מונית שרות" שנוסעת כשמתמלאת? יש לך הערכה של מחיר? המחיר לאדם (אנחנו חמישה) או לרכב ?

וכמה בערך תעלה מונית מאיזור מפרץ פנג-נה (מנקודת המוצא/חזרה לשיט במפרץ) לשדה"ת של פוקט?

לגבי מזג האוויר - ברור לי שהוא מאד גשום. אבל - בקאו-סוק יש יערות גשם אז אולי יפה שם ומלא בע"ח דווקא בתקופה הזו...

כמובן שאשמח לשמוע ממי שטייל שם ביולי אם זה יותר מדי גשום וקשה, ואולי לא מתאים לשלוש ילדות (הקטנה בת 9).

ומה לגבי טיולים פרטיים של כמה ימים (3 לפחות) מבנגקוק לקנצ'נברי והסביבה? למישהו יש המלצה על מדריך ו/או נהג?

• odsh
              odsh נערך לאחרונה על ידי

טיול משפחתי - מספר שאלות

למה בחרת על רכב ונהג ולא לקחת רכב שכור לסיבוב הזה?

• דניאלדן
                דניאלדן נערך לאחרונה על ידי

טיול משפחתי - מספר שאלות

...לא כל אחד מרגיש בטוח בנהיגה בצד שמאל בפעם הראשונה...כנראה זאת הסיבה...no

• משפחה-מטיילת

טיול משפחתי - מספר שאלות

חשבתי גם על רכב שכור, אבל קודם כל אני לא בטוח שזה יהיה יותר זול (כי בקאוסוק למשל הרכב יעמוד יום-יומיים סתם) ושנית לא הייתי בטוח אם הדרך לשמורה (והדרך ממנה לפנג-נה ולפוקט) היא על כביש ראשי ומשולט בלי מקום לטעויות. כמו כן - יהיה לי יותר קל כשנהג יביא אותנו לאטרקציות בדרך ולא שנחפש אותן.

עם זאת, אני לגמרי לא פוסל רכב שכור אם זו תסתבר כאופציה נוחה יותר. אני לא כל כך חושש מלנסוע בצד שמאל. יותר מדאיג אותי להסתדר ולדעת איפה לעצור ואיך לנסוע. בדקתי גם אופציה של GPS אבל אז צריך לדעת להזין שמות של מקומות בצורה מדוייקת, ולא הכל ידוע לי.

אני מבין שלאף אחד אין ידיעה לגבי השאלות שלי.

בהערת אגב - מצחיק אותי ש- 95% מהפורום זה אותן שאלות על אותם מלונות ואתרים ומסלולים, ושם יש מייד 10 תשובות שכבר נמצאות בפורום אם השואל יעשה חיפוש קל, ולעומת זאת קשה למצוא תשובה לשאלה שמעט חורגת מהשאלות הרגילות. שלא יובן לא נכון - אני כמובן לא בא בטענות, וממש מעריך כל תשובה והתייחסות שהאנשים המדהימים נותנים כאן לאחרים. זה רק משהו ששמתי לב אליו.

• odsh
                    odsh נערך לאחרונה על ידי

טיול משפחתי - מספר שאלות

מסכים איתך לגבי הדברים שאמרת.

שאלתי לגבי הרכב השכור כי אני גם אמור לטייל עם ילדים (קטנים) ומתכוון דווקא לקחת רכב. הרושם שקיבלתי מקריאה וחיפושים שהנהיגה שם לא כל כך בעייתית.

אין חכם כבעל ניסיון אז רק כשאחזור אוכל לספר בדיוק איך זה היה

• ישי גל
                      ישי גל נערך לאחרונה על ידי

טיול משפחתי - מספר שאלות

גם אנחנו (זוג +4 ) נטייל בתחילת יולי בצפון עם הפנים לכיוון אזור פאי , עבורנו הזוג 

פעם שלישית בתאילנד והחלטנו את הצפון לעשות עצמאית עם רכב , כנ"ל המעבר באיים מקראבי לקוסומוי . 

• ?
                        משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

טיול משפחתי - מספר שאלות

ערב טוב,

במענה לשאלתך הראשונה - אנחנו הזמנו יום "מהוט" בחוות  Baan Chang כחלק מתוכנית טיול בצפון עם סוכנות "קוסמוס". מכיוון שהמחיר שקיבלנו הוא מחיר כולל לכל הטיול אני לא יכולה לומר כמה עלה היום הזה בנפרד, אבל בהחלט מסתמן שקיימת פה הנחה משמעותית. אני לא יודעת אם אותה הנחה היתה מתקבלת גם אם הייתי מזמינה מהסוכנת רק את יום הפילים ולא את כל הטיול (אני גם לא יודעת אם זה אפשרי).

ניתן להזמין את חוות הפילים גם דרך "כוכב הצפון", ודומני שגם דרכם יש הנחה.

• יוסי ל
                          יוסי ל נערך לאחרונה על ידי

טיול משפחתי - מספר שאלות

באזור קראבי - קאו סוק - קאו לק  לא תהיה לך בעיית התמצאות בכביש. הדרכים משולטות היטב באנגלית. נהיגה במבול עלולה להיות לא נעימה.

ניווט עם הסמרטפון יביא אותך לכל נקודה. הזנת מקומות במכשיר נעשית באנגלית כשהתוכנה מציעה לך השלמת השם. כאן צריך להפעיל קצת את הראש ולבחור בשם הנכון. בגוגל מפס אתה יכול ללחוץ על המיקום במסך ולנווט לנקודה.

לגבי העובדה שהרכב יעמוד יומיים בקאו סוק - לא חייב להיות כך. יתכן ותרצה לטייל ברכב באזור הקרוב בשעות הפנויות.

לגבי תחבורה ציבורית מקאוסוק - בכל גסטהאוס ישמחו לסדר לך הסעה (ע"י צד ג) לכל מקום.

וואנים שירות יוצאים באופן סדיר מקאו סוק לפוקט, לסוראטני ויתכן שלעוד מקומות. גם במקרה זה נרשמים מראש בגסטהאוס והם דואגים לך כולל איסוף מהגסטהאוס. יתכן גם שהוואן יהיה צפוף.

בהצלחה

• משפחה-מטיילת

טיול משפחתי - מספר שאלות

תודה רבה יונה וקשת, ותודה רבה יוסי, על התשובות.

לגבי יום מהוט בחוות BaanChang:

ניסיתי את כוכב הצפון. הם הציעו לי מחיר של 15,800 בהט (!) לחמישה אנשים, שזה יותר מהמחיר באתר של חוות הפילים. אגב, התמחור הוא 2 פילים לארבעה אנשים (שני אנשים על פיל) + מחיר של פיל לאדם בודד (גם אם מוכנים "להתחבר" עם עוד אדם מהזמנה נפרדת, כך שיהיו שני אנשים על פיל).

לגבי קוסמוס (ללה גומז) - שלחתי לה מייל. אני עוד מנסה להבין אם החוות שהיא מציעה היא Baanchang Elephant Park או Baanchang Elephant Paradise. שתיהן בשם מאד דומה, רק שאחת הרבה יותר זולה מהאחרת...

יוסי, הרגעת אותי לגבי השכרת רכב. אבדוק מחיר להשכרה (איסוף בקראבי והחזרה בפוקט). זו השכרה לחמישה ימים, וארצה להשוות את העלויות שלה לעלויות ההעברות בלבד. אני מבין שמקראבי לקאוסוק יעלה כ- 2000 בהט. אשמח לדעת בכמה מוערכות ההעברות משם למפרץ פנה-נה (בו נעצור ליום, כדי לצאת ממנו ל"טיול ארבעת האיים") וממנו אח"כ לפוקט עצמה.

יוסי - לאיזו תוכנת ניווט התייחסת? דווקא בגלל שהזנת המקומות נעשית באנגלית, עלולה להיות בעיה של תעתיק. קשה לפעמים "לתרגם" נכון לאנגלית שם תאילנדי של מקום. חלק מהמקומות שנרצה לעצור בהם הם קטנים (כמו מפל, מערה, מעיינות חמים, מקדש וכד') ושם נורא קשה "לתרגם" את השם.

הייתה לנו עוד שאלה, לגבי מדריכים עם רכב שאיתם אפשר לתכנון טיול פרטי נינוח, של כמה ימים, מבנגקוק לאיזור קנ'צנברי, אמפווה והסביבה. אם מישהו מכיר מדריך כזה - נשמח לקבל פרטים. עדיף לנו פרטי נהג/מדריך פרטי אליו ניתן לפנות ישירות, אבל נשמח גם לפנות לסוכנויות באיזור. אגב, המרכז למטייל משווקים רק טיול פרטי של יומיים, שתוכנו מובנה מראש, אשר נראה לנו "צפוף" מדי. יש לנו יותר זמן, כך שחיפשנו משהו אחר.

שוב המון תודה לכולם.

• קשת_3378536
                              קשת_3378536 נערך לאחרונה על ידי

טיול משפחתי - מספר שאלות

יש מדריכת טיולים בשם tong . יש לה אתר שנקרא tour with tong והם מוציאים המון סוגי טיולים במיוחד באזור קנצ'נבורי ואפאווה .היא מוציאה גם טיולים פרטיים שאת בונה את המסלול יחד איתה והיא לוקחת אותך למקומות שאת רוצה בקצב שלך. המחירים שלה סבירים ויש לה את כל סוגי הרכבים - לכל הרכב אפשרי.

• ?
                                משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

טיול משפחתי - מספר שאלות

הי הרציג,

מוזר... בתוכנית טיול שלנו רשום שחוות הפילים היא "פרדייז", אבל הלינק המצורף מוביל דווקא לחווה השנייה שציינת. אתה בטוח שמדובר בשני מקומות שונים?

יונה

• יוסי ל
                                  יוסי ל נערך לאחרונה על ידי

טיול משפחתי - מספר שאלות

בתאילנד אני משתמש בתוכנת הניווט של גוגל מפס.

פותח מפה - מסמן בלחיצה על המסך יעד מבוקש - שומר (יופיע וישמר במפה עם כוכבית בולטת) - ומקבל מסלולים.

אני גם מוסיף למפה יעדי ביניים שאני רוצה לבקר בהם ומנווט מנקודה לנקודה.

מאד נוח.

כמובן שאפשר גם להזין כתובת באנגלית.

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון