ורונה
-
האם יש מה לעשות בורונה יום שלם?
-
ורונהמי יהיו הנפשות הפועלות? עם ילדים אני חושבת שחצי יום מספיק, אבל הכל תלוי מי מטייל ומה מעניין.
אותנו ריתקה הארנה מבפנים, כי לא היינו בקוליסאום ברומא, הכיכר לפני הארנה מלאה בבחורים מחופשים לגלדיאטורים שתמורת יורו עושים פוזות למצלמה. אותנו הם הצחיקו במיוחד. המדרחוב חמוד המון גלידות וכמובן המרפסת של יוליה.
יש שוק חביב, מוזיאון castelvecchio שנמצא על גשר עתיק יפיפה, ומגדל פעמונים lamberti tower.
שוב הכל תלוי בכם.
-
ורונהאנחנו מאד נהנינו בורונה. למרות שלא נכנסנו לתוך הארנה (היה שם מופע). המדרחוב מלא בפסלים אנושיים מצחיקים , גלידות טובות .הבית של רומיאו ויוליה שסיפרנו לילדים את הסיפור, השוק שנחמד להסתובב. לסיום היום התפנקו במעדת היפופוטם המפורסמת שיש בקומה ה3 חדר משחקים לילדים מושקע .
-
ורונהאנחנו בילינו בורונה יום וחצי כמעט, כולל אופרה בארנה... התכנון היה לצאת לחצי יום מהעיר אבל ממש נהננו אז בחרנו להישאר וממש לא התקשינו למלא את הזמן.
כמה הערות:
1. זכינו למזג אוויר אביבי באמצע אוגוסט
2. היינו בלי ילדים
3. הערב הראשון היתה לנו הזמנה למסעדה לחגוג יומהולדת, בערב השני אופרה בארנה, מה עזר מאד למלא את הימים
4. ישהו ב B&B מדהים ממש בתוך העיר, פחות מחמש דקות הליכה מהעיר העתיקה
מצרף את בלוג הטיול שלנו
-
ורונהורונה ממלאת יום ללא בעיה.
2 הפיאצות המרכזיות - פיאצה ברה ופיאצה אברה אשר מחוברות בניהן במדרחוב המדהים מזיני.
כל השאר זה פשוט ללכת לאיבוד בין הסמטאות העתיקות לרבות כל מה שקודמיי הזכירו.
יש את בית הכנסת העתיק ששווה ביקור (לוודא שעות פתיחה עם רב הקהילה).
המרכז העתיק של ורונה די מזכיר את רומא מבחינת המבנה שלו, חומות עיר עתיקה סביב ברך נהר אדיג'ה.
פיאצה ברה:

פיאצה אברה

מדרחובהמאזיני

בית והמרפסת המשוחזרת

נהר ה-אדיג'ה

-
ורונהאנחנו מיצינו את ורונה ב-4 שעות של הסתובבות. התמקדנו במרכז התיירותי (הארנה, כיכר אברה, המרפסת של יוליה, הליכה בסמטאות עד האגם וחזרה דרך סמטאות העיר). הארנה מאוד מאכזבת מבפנים! ביום שהיינו שם התכוננו לאיזה קונצרט שככל הנראה התקיים בערב. המקום היה נראה כמו אמפי קיסריה שניה לפני ההופעה של שלמה ארצי: במה עם תפאורה וכלי נגינה, תאורה, מלא כבלי חשמל, ומושבי תיאטרון מודרניים (אבל לא מרופדים).
אם אתם נוסעים בזוג ואתם ממוקדים באטרקציות העיקריות, אפשר למצות את העיר בחצי יום. עם ילדים הקצב איטי יותר, אבל אני באמת תוהה עד כמה יעניין ילדים לטייל בסמטאות ציוריות של עיר עתיקה (את הילדים שלי זה היה משעמם מאוד).