קפיצה קטנה לניו יורק
-
סיכום גיחה קצרה לניו יורק.
טסתי עם הבנים שלי לגיחה קצרה לניו יורק.
חמישי בלילה עד שלישי בלילה.
הטיסות נבחרו של טורקיש, כי הישירות עלו כפול. 700$ לאדם.
הוזמן דרך סוכן נסיעות.
טיסת ההלוך היא ב 1 בלילה, נחיתה ב 3 והמשך ב 7 ורבע. הקונקשיין הזה קשה.
נכנסתי ללאונג' primeclass עם כרטיס priority pass. כל כניסה זה 27$.
זה או זה, או להזרק על כסאות בגייט כלשהוא. הלאונג' לא משהוא. אבל אפשר להשתרע על 2 כורסאות שמצמידים.
תכלס - הקונקשיין קשה, ולא מומלץ לכל אחד.
טיסה לאיסנטבול - יצאה בדיוק בזמן. בואינג 737-800. די צפוץ. יש ארוחה קלה. שירות טוב.
הטיסה לניו יורק יצאה באיחור של 40 דקות. נחיתה באיחור של 20 דקות. מטוס איירבס 330 . די צפוף . שירות טוב. מטוס לא מלא, מראש תפסתי מקומות בצורה שנתנה לי רביעיית מושבים פנוייה באמצע. אפשר לשכב ולישון.
נחיתה בטרמינל 1 ב JFK. הגירה תוך 20 דקות. מגיעה מזוודה אחת קרועה. במקרה הנציג של טורקיש ליד הקרוסלה. רואה. ואומר לגשת לדלפק טורקיש אחרי המכס. ככה עשיתי. רצה לתת מזוודה חליפית פושטית. לא הסכמתי. מילא טופס וביקש לשלוח הפרטים במייל עם מספר הפניה. עוד לא עשיתי.
ניו יורק מדהימה כתמיד. לא היו תוכניות ספציפיות כי כבר היינו הרבה פעמים.
יום אחד שכרתי רכב מהרץ, ב 100$ ונסענו לקניות בג'רסי גרדנס ובוולמרט. זה ממוריאל דיי ויקנד, אז יש המון מבצעים, וגם הרבה אנשים.
לכן רצוי לבוא מוקדם עם פתיחת הקניון.
בסופש הזה, ניו יורק מתרוקנת מתושביה שנוסעים לנפוש . זה כיף להסתובב כך בעיר.
חזרה - טיסה ב 23:55 מ JFK. באתר של שדה התעופה ראינו שיש דיליי של שעה. באתר של טורקיש וגם flight stat נראה שאין עיכוב.
הגענו שעתיים לפני המועד המקורי, לראות שאכן יש עיכוב.
אירבאס 330 שוב. ושוב יש לנו רביעייה באמצע שאפשר לשכב.
שירות טוב. המראה באיחור של שעה וארבעים. הקונקשיין המוזמן - רק שעה וחצי. נחתנו 10 דקות לפני הטיסה הבאה, אבל עד הנסיעה לגייט. וצריך אוטובוס. (והפעם משום מה לא צריך סקיוריטי) הגענו לגייט סגור... המטוס עוד היה מחובר.
הולכים לטרנספר דסק (שגם זה לא קל למצוא).
מקבלים כרטיסים לטיסה הבאה שהיא 3 שעות מאוחר יותר. מעבירים את הזמן באיזור האוכל וגונבים קצת WIFI מהלאונג'.
טיסה חזרה ב בואינג 737. שוב ... צפוף.. מזוודות מגיעות כפי שצריך... והביתה.
טורקיש מאפשרים 2 מזוודות לאדם. טורקיש - שירות טוב. מטוסים צפופים. מחיר שאי אפשר להתחרות בו.
ממליץ לבחור בזהירות את הקונקשנים.
תקשורת - כרטיסי סים של h2o. תוכנית של 30$ ו 500 מגה, הספיקו לנו למספר ימים שהיינו.
הסעות - עם כרמל.
מזומן - הספיק פחות מ 200 , וגם זה כי התאמצתי. הכל באשראי.
קופונים - מומלץ להתארגן מראש.
-
קפיצה קטנה לניו יורקתודה על המידע השימושי.
שאלות של מתחילה

איפה קונים סים h20?
איך מתארגנים מראש עם קופונים?
לא משלמים המרות מופרעות על שימוש בכרטיסי אשראי?
-
קפיצה קטנה לניו יורקמצטרפת לשאלות,במיוחד לגבי הקופונים..יש לך אתרים מומלצים להזמין מהם?
-
קפיצה קטנה לניו יורקתודה על המידע,
אנחנו נהייה ביולי למשך שלושה וחצי ימים נטו,
(שבת בצהריים עד שלישי בערב שאז טסים לסן פרנסיסקו,פעם שניה עם הילדים, ב 2012 היינו חמישה ימים מלאים ולקחנו את כרטיס הסיטי פאס ועשינו כמעט כל אטרקציה אפשרית)
הפעם רוצים להיות שוב בסנטראל פארק במוזאון המומה תצפית מה WTC
יש לך עוד המלצות?
-
קפיצה קטנה לניו יורק1. כרטיסי סים יש לי (מי שמכיר אותי, יודע)
2. קופונים מדפיסים מראש או שומרים במייל של הרשתות המעניינות אתכם.
קל לחפש את שם הרשת + המילה COUPON בגוגל
גם באאוטלטים אפשר לקבל ספרי קופונים.
זה נושא מאוד נרחב...
3. המרות - יש לי חשבון מט"ח בבנק הפועלים, אליו אני ממיר מידי פעם דולרים (דרך פועלים באינטרנט).
כרטיס האשראי שלי (ישראכרט) מוגדר כך שעסקאות בדולר ירדו מהחשבון הדולרי (ועסקאות ביורו - מהחשבון היורו) . וככה אין יותר עמלות. גיהוץ ב 100$ , ירד בדיוק 100$.
העמלות היחידות זה המרת השקלים לדולרים.
-
קפיצה קטנה לניו יורקתודה רבה על המידע המאד חשוב !!!
לא כל כך הבנתי.. בסופו של דבר אתה ממליץ לטוס עם טורקיש?
-
קפיצה קטנה לניו יורקהערה קצרה על עמלות בכרטיסי אשראי
התשובה היא לא - לא משלמים עמלות מופרעות. באופן כללי העלות הכוללת באשראי או במזומן דומה ומגלמת סדר גודל של חצי אחוז עד שניים מעל לשער היציג. הרי גם מזומן אנחנו לא קונים בשער יציג אלא יש שער המרה ו/או עמלה.
במקרה של מאי איסט למשל, בהחלט יתכן שאשראי יותר זול לו ממזומן.
לפרטים יותר מדוייקים - חפשי שרשורים פה בפורום (עם המילה אשראי) ברובם תמצאי הסברים של מאי איסט או שלי

או עייני בפוסט שלי בנושא שימוש בכסף בחו"ל
-
קפיצה קטנה לניו יורקטורקיש -
לגבי מחיר - לא היה ספק שהם הכי זולים.
לגבי שעות - למיטב חיפושי וידיעתי - למעט טיסות ישירות, אין אף טיסה דרך אירופה שאפשר לקחת בשעות הערב המאוחרות. כל הטיסות דרך אירופה זה אחה"צ. ולי היה חשוב לטוס מאוחר.
לגבי שירות - מעולה. אוכל - לטעמי , טוב מאוד.
מושבים - די צפוף ( אני גבוה)
אתר אינטרנט - אי אפשר לבחור מראש מושבים , אלא באם אתם מזמינים דרך אתרי הזמנות אחרים, או דרך הסוכן. יש אפשרות גם להתקשר אליהם. אני הזמנתי דרך הסוכן. המחיר היה גם זול בכמה דולרים מאתר טורקיש וגם היה יותר ברור מה דמי הביטול/שינוי. וגם הסוכן איפשר לי לשלם בדולרים.
קונקשיינים - כמו בכל חברה - hit or miss. קונקשין קצר יכול לעבוד מצויין אם יוצאים בזמן. היתרון הגדול מאוד של טורקיש בנושא קונקשיינים - שיש להם כ 6 טיסות יומיות (כמעט כל יום) זה אומר שלא נתקעים ליום שלם אלא לכמה שעות.
מזוודות - מאפשרים 2 מזוודות לאדם ללא תוספת תשלום.
מולטימדיה בטיסה - טסתי ב אירבאס 330 אבל גם בבאינג 777 - יש צג די גדול עם VOD. לא סרטים הכי חדשים והכי מוכרים, אבל אפשר להעביר הזמן. יש חיבור USB להטענה. לא ראיתי חיבור חשמל רגיל במושבים (אולי יש למטה.. לא הצצתי).
ב 777 לעיתים יש WIFI בטיסה (תלוי במטוס הספציפי.. כבר יצא לי להשתמש בעבר, והיה ממש נחמד).
בסך הכללי - במחיר שלהם, בימים הספציפיים! שלי, לא היה מתחרה שהתקרב למחיר. וגם אחרי שהוספתי הוצאה של כ 100$ על לאונג' באיסטנבול, זה היה שווה.
כמובן שבהפרש קטן יותר, הייתי לוקח ללא היסוס טיסת לילה ישירה.
עוד פרמטר ספציפי אלי ולטיסה שלי - בגלל שהזמנתי ממש יומיים לפני הטיסה, ראיתי שהטיסה לא מלאה, וככה ע"י אסטרטגיה של בחירת מושבים, קיבלתי רביעיית מושבים רק לי ולבן הקטן, ויכולנו לישון (ראש, רגליים) במשך כמה שעות טובות.
-
קפיצה קטנה לניו יורקהאשראי כביכול זול לי יותר ממזומן כי -
אני מצליח להוציא שער טוב מהבנק שלי בזכות כל מיני הטבות.
אני מנצל כל פעם שיש שער נמוך יחסית וקונה קצת דולרים (לדוגמא לנסיעה הזו רכשתי שהדולר היה 3.8 לפני שבועיים). כ"א שלי מאפשר שוטף + 30, כך שיש לי מספיק זמן למלא את מלאי הדולרים בחשבון בשער שאני חושב שכדאי.
השימוש באשראי מאוד נוח, ומבחינתי היתרון הכי גדול זה - שליטה. כן. יש שאומרים ששימוש במזומן מאפשר שליטה. אני מדבר על שליטה אחרת... על שליטה "בדיעבד" . שאני יכול להכנס ולראות בפירוט מה הוצאתי ואיפה.
מבחינת השליטה על ההוצאה.... ובכן בוא נגיד שמה שהוצאתי בפועל היה גבוה בכמה מאות דולרים ממה שזכרתי שהוצאתי

-
קפיצה קטנה לניו יורקmay east תודה רבה על המידע על טורקיש...