טיול באנגליה באוגוסט
-
שלום לכולם!
משפחתנו (זוג הורים ו-3 בנים בני 18, 15, 10) מתכננת טיול לאנגליה בקיץ, לפני גיוס הבכור. בחרנו באזור ה- Peak District בגלל סיפורי הטיול הניפלאים שקראתי כאן, ואני רוצה להודות למיקה, ג'ני, אלון, ג'מוס, אורנה ובטח שכחתי כמה שמות אז סליחה. אנחנו נוסעים ל-17 ימים, וחילקנו אותם ל-2 ימים "בדרך", שבוע באזור ה- Peak District ושבוע בלונדון. לא היינו באזור ה- Peak District לפני, אך בעלי ואני היינו פעמים רבות בלונדון (הילדים היו פעם אחת, כשהיו קטנים, והם לא זוכרים כימעט את הביקור).
אני מצרפת את המסלול באזור הפיק ואת האטרקציות שנירצה לעשות בלונדון.
אשמח לקבל הערות והארות, המלצות וכל דבר שניראה לכם!
תודה רבה מראש לכולם!
יום חמישי 6.8 – נחיתה בלוטון ב- 8:30. נסיעה לאולפני Warner Brothers לביקור בחווית הארי פוטר. נזמין כרטיסים לשעה 12:00 ונקוה שלא יהיה איחור גדול בטיסה. נסיעה ללינה בסטרטפורוד אפון אייבון.
יום ששי 7.8 – ביקור ב- Warwick Castle. לינה באותו מקום
שבת 8.8 – הגעה לאזור Peak District בערך 10-11. ביקור ב Crich Tramway Village (יש ארוע שיחזור מלחמת העולם השניה). נסיעה לבית ששכרנו ב- Tideswell, קניות בסופרמרקט ב-Buxton (לפי המלצה), והתארגנות.
ראשון 9.8 – ביקור בשוק CAR BOOT SALES AT BAKEWELL SHOWGROUND, ביקור ב Buxton Pavillion Gardens: crafts and jewelry show (הגנים ושוק נוסף), אולי - שיט באזור צ'סטרפילד John Varley Narrowboat on the Chesterfield Canal. Trips start from Tapton Lock. (יש שיט מיוחד עם לוקים לכל המשפחה).
שני ושלישי 10-11.8 – Alton Towers. גם לדעתי יומיים זה הרבה, אבל הילדים מאד מבקשים.
רביעי 12.8 – פארק חבלים Go Ape Buxton ואולי מערה שנמצאת ליד- Poole’s Cavern הנימצאת מרחק 5 דקות הליכה (מסיימים בערך באחת בצהריים), מסלול הליכה Luds church and the Roaches
חמישי 13.8 – מסלול הליכה Longshaw estate and pudley Gorge, ביקור ב- Chatsworth House (ניפתח רק ב-11), ואם יהיה זמן וכוח, רכבת קיטור Peak Rail
ששי 14.8 - מסלול הליכה Monsal trail, ביקור ב- Bakewell and Old House Museum
שבת 15.8 – מסלול קצר ב- Dovedale (רק אזור ה- stepping stones), ונסיעה ללונדון.
אנחנו בלונדון עד יום שבת 22.8 (כשבעה וחצי ימים), טיסה חזרה ב - 23:30 . בלונדון שכרנו דירה באזור קנסינגטון, שאומנם טיפה רחוק מהמרכז אך קיבלנו המלצות רבות על כך שנעים להסתובב בערב ויש הרבה סופרמרקטים ומסעדות.
אין לנו תוכנית מסודרת מבחינת ימים אך האטרקציות שאנו רוצים לבקר בהן:
Duck tours, אזור גריניץ, גני קיו, מצודת לונדון, מוזאון מאדאם טוסו, ארמון קנסינגטון, מוזיאון המדע ומוזאון הטבע, המזיאון הבריטי, Cartoon Museum
HMS Belfas, מוזיאון התחבורה, London film museum, סיור רגלי של London Walks, שיטוט רב ברגל בכל אזור המרכז, הצגה או מופע
-
טיול באנגליה באוגוסטהיי,
אנחנו מתוכננים להגיע לאנגליה שלושה ימים לפניכם, בהרכב דומה ולפרק זמן דומה (אבל נהיה פחות ימים בלונדון ואת שאר הזמן מפצלים בין הלייק דיסטריקט לפיק דיסטריקט).
את ההערות לגבי המסלול אשאיר לבעלי הניסיון (לי הוא נראה טוב בסה"כ), רק רוצה להציע שתקחו בחשבון גם את פסטיבל רובין הוד שמתקיים בנוטינגהמשייר בין התאריכים 3-9.8.
-
טיול באנגליה באוגוסטאנסה להתייחס לימים של הפיק.
ראשית, התכנון נראה ממש בסדר והגיוני.
לגבי יום שישי במידה ואתם משלבים עם ביקור בסטרטפורד אז הגיוני. אם התכנון לבקר בסטרטפורד יום קודם אז זה יום מבוזבז ולכן הייתי מוסיף לאחר הטירה ביקור בעולם השוקולד של קדברי בברמינגהם ומשם ממשיך לפיק.
ממליץ באחד הימים (אולי בתאריך 13.08) לשלב גם ביקור בעיירה CASTLETON. עיירה מקסימה. יש מרכז מבקרים וגם מסלול הליכה לטירה המשקיפה על העיירה. -
טיול באנגליה באוגוסטטלי, רק באתי להגיד שכיף לכם!!!!!!!!!
המקומות שהזכרת מעוררים בי געגועים....
אורנה
-
טיול באנגליה באוגוסטהי,
בסה"כ התכנון טוב ומגוון והבחירות שלך מוצלחות.
כמה דברים קטנים - תחילה, אני חולקת על אלון בעניין קדבורי. עולם השוקולד מתאים מאוד לילדים קטנים ולילדות עם קוקיות. לשלושת המתבגרים שלך זה ממש ילדותי. אפילו טירת ווריק כבר גבולית. כלומר, בן ה-10 ודאי יהנה, והטירה מרשימה ובמיקום מקסים אולם רוב המופעים והפעילויות מתאימות לילדים חובבי אבירים וחרבות. מה שכן, אם אתם כבר שם, תמתינו לסוף היום לירי כדור האש מהטרבושה. זה מרשים ומגניב לאללה.
לגבי הסופר ביום הראשון. ממש אין טעם לנסוע במיוחד לבאקסטון. תהיו עייפים מהנסיעה, תרצו להתמקם בכיף בקוטג' המהמם שלכם - יש סופר coop ב-Broadwell שממש יכול לספק אתכם ומעבר. זה בהמשך הכביש, תצטיידו ליום יומיים הקרובים - אם נורא דחוף לכם סופר גדול, תעשו השלמות כשתהיו ממילא בבאקסטון למחרת. לשיקולכם, אבל לדעתי מיותר.
בלונדון אפשר להוסיף אתרים שמתאימים לחבר'ה שלך, כמו הדאנג'ן למשל. או אוטובוס הרוחות. על הדאק טורס תוותרו. מאז שהרכב לא ממש אמפיבי ומהברווז האוטובוסי מחליפים לסירה נפרדת ששטה בתמז זה ממש לא אטרקציה. כל נסיעה באוטובוס האדום בקומה השנייה תהיה אפקטיבית יותר.
ממליצה לשלב גם את בורו מרקט והגדה הדרומית אם אתם בלונדון בימי השוק (רביעי עד שבת).
זה מה שעולה לי כרגע.
אם אחשוב על עוד משהו אוסיף מאוחר יותר.
איזה כיף לכם!!!!
אוסי
-
טיול באנגליה באוגוסטתודה רבה על כל תשובות!!!
שרון - תודה על המידע לגבי פסטיבל רובין הוד. אולי נצליח להגיע אליו ביום ראשון.
אלון - התיכנון הוא באמת לבקר בסטרטפורד ביום ששי. אני לא חושבת שישאר לנו זמן וכוח לעשות זאת היום ההגעה. רשמתי את הטירה והמסלול ב- CASTLETON, ואולי נצליח לשלב אותם. ביקור במפעל השוקולד לא יהיה כניראה.
אורנה- תודה רבה! אני התמלאתי קינאה כשקראתי את סיפורי הטיולים שלך בין היתר, וזה מה שגרם לי לתכנן את הטיול לאזור הפיק.
אוסי - התיעצתי לגבי טירת ווריק עם הילדים, והם בהחלט רוצים לבקר. מקסימום נקצר את הביקור אם הם ישתעממו. לגבי ההקניות בסופר - איפה זה Broadwell ? חיפשתי באזור ולא מצאתי. הדאק טורס נימחקו מהרשימה... התאכזבתי לשמוע על השינויים מפני שעשינו זאת בארה"ב ומאד נהננו. שאלה לגבי ה- Dungeon - האם הוא מתאים לבן ה-10 ולא מפחיד מדי? בהחלט נוסיף שווקים לסיורים!
שאלה לגבי הנסיעה בלונדון - הבנתי מקריאה שבן ה-10 לא משלם. האם זה נכון? אם כן, איך הוא עובר (טכנית) בכניסה לתחתית?
שוב תודה רבה לכולם!!!
-
טיול באנגליה באוגוסטהי,
לא פלא שלא מצאת BROADWELL - השתרבבה לי O מיותרת - העירה נקראת BRADWELL והסופר פה, כמצויין במפה שצירפתי.
כיוון שלא הייתי עם ילדיי הקטנים בדאנג'ן שאלתי את אלונה יקירת הפורום לדעתה בעניין ההתאמה לגיל 10, והיא אמרה שבגירסה המשודרגת של הדאנג'ן אכן יפחיד מדי.
היא היתה עם בן 14 נדמה לי ונהנו וצרחו וצחקו המון, כך שאם הגדולים שלך חובבי אימה תיאטרלית הם יהנו מאוד.
אתם יכולים להתפצל ואת יכולה בינתיים לבלות עם הקטן באקוואריום הסמוך או בגלגל הענק - הלונדון איי, לשוט על התמז או סתם להסתובב על הטיילת הכיפית של הגדה הדרומית.
לגבי הילד בטיוב בלונדון - אכן מתחת לגיל 11 לא משלמים על הנסיעה. את אמורה לבקש עזרה מהצוות שיפתחו לכם את הדלת הצידית שמיועדת לנכים ועגלות. אנחנו הרבה פעמים כשמיהרנו פשוט העברנו את הילדים בינינו, מעל המעבר המסתובב... קצת יותר מורכב עם ילד בן 10

אוסי
-
טיול באנגליה באוגוסטאוסי, תודה רבה על כל התשובות והעיצות!!! אשלב את כולם בתיכנון הטיול.
את המפה של הסופר כבר הוספתי לקובץ!
נראה מה נעשה עם הדאנג'ן... אכן הגדולים רוצים לבקר, והקטן פחות, אבל יותר בגלל שהוא חושב שהוא לא יבין את האנגלית מאשר שהוא פוחד... בעלי ואני היינו בדאנג'ן ביורק - האם זה דומה מבחינת הפעילות והפחד?
ושאלה נוספת - האם יש מקומות אוכל (מסעדות ופאבים) מומלצים באזור הפיק?
שוב תודה רבה!!!
-
טיול באנגליה באוגוסטהערה לגבי הסופרמרקט. היינו במוריסון בבוקסטון - חווית קנייה. לעומת המינימרקט הקטן שהציעה אוסי. את הרשת קואופ הבריטית פחות אהבנו. שעות הפתיחה של מוריסון הרבה יותר נוחות.
הנסיעה מ TIDESWELL למוריסון בבוקסטון 16 דקות לעומת 11 דקות נסיעה למינימרקט שהציעה אוסי. לדעתי אין מה להתלבט אבל לשיקולכם.
מבחינתנו ההסתובבות בסופרמרקט גדול היא גם חלק מהטיול. -
טיול באנגליה באוגוסטאלון, ברור שקניות בסופר גדול זו חווייה אחרת.
בדיוק לכן ציינתי שאחרי יום מעייף של נהיגה זו לדעתי טעות, מה עוד שלבאקסטון יצטרכו לצאת שוב במיוחד אחרי שהתמקמו בקוטג' ומניסיוני זה בדיוק השלב שאין לך כוח לצאת לעשות קניות...
ציינתי שיעברו קודם בבראדוול, זו סטייה קטנה מהדרך לקוטג' ויקנו כמה דברים מעטים (סופרמרקט קטן ובסיסי פחות "מאיים" ומסחרר), ולמחרת כשהם בבאקסטון כבר ישלימו קניות שוות.
דיברתי מאיך שאני מכירה את האנרגיות שלי ביום מעבר ארוך כזה. כמובן שכל משפחה מכירה את עצמה ואת ההתנהלות שלה.
אבל בינתיים ראיתי שהם יגיעו לקוטג' מכפר החשמליות כך שיש לי פתרון מושלם בשבילם, שאני בטוחה שגם אתה תאשר...

מכפר החשמליות אתם חולפים על פני העיר החיננית מאטלוק. מיד לאחריה תבחינו משמאל בתחנת רכבת גדולה ולידה סניף ענק של סיינבורי'ס. זה סופר שווה לאללה.
תמשיכו קצת ישר בכביש ובכיכר תוכלו לפנות שמאלה ולהיכנס לחנייה של המתחם. זה בדרך "הביתה", לא נוסעים במיוחד - משם תמשיכו לקוטג' מצויידים ומאושרים.
(שימו לב שבדיוק באיזור הזה נעלם הג'י.פי.אס - אין שם קליטת לוויינים. תציצו מראש איך לנסוע בהמשך כדי שלא תילחצו אם הניווט ישתגע. זה חוזר כעבור מס' דקות -וקילומטרים אחדים).
אוסי
אה - ושאלת על מסעדות ופאבים מולצים באיזור - יכולה להמליץ לך בחום על "מסעדת הבית" שלנו בפיק, The Bulls Head Inn - בעיירה FOOLOW - מ ע ו ל ה !
ועוד מקום אחד משובח - יותר UP MARKET ויותר מבוקש, במקרה הצלחנו למצוא מקום כשהגענו אבל נהוג להזמין שם מראש - The Royal Oak, קצת אחרי Monyash
-
טיול באנגליה באוגוסטאני איפשהו באמצע בין אלון לאוסי בעניין הסופר בבסקטון - לא יודעת איפה אתם ישנים אבל יכולה להגיד לך שאנחנו נסענו לסופר שם ישר מלונדון (!) ולפני שהתמקמנו בקוטג', בדיוק כדי להימנע ממה שתיארה אוסי... הסופר עצמו מעולה וכיפי. במלים אחרות, כדאי לעשות מאמץ להגיע, אבל אם זה "סיפור" מבחינת המסלול, לא הייתי עושה מאמצים כבירים להגיע דווקא לשם.
לגבי פאב מצוין: יש את the red lion שהיה ממש מול הקוטג' שבו לנו, ב Litton. לפי המלצת הקואופ של אוסי אני מבינה שאתם לנים לא רחוק משם... האוכל בפאב הזה פשוט מעולללה.
שימי לב שכדאי להזמין שם מקום. בנוסף, לפעמים אפשר להגיע ולמצוא חבורה של אנגלים רוקדים לפני הפאב... חוויה מרנינה שההודעה על קיומה מתפרסמת מראש כמובן...
-
טיול באנגליה באוגוסטאוסי, הנחתי שהם מגיעים מכיוון דרום מזרח ולכן המלצתי על בוקסטון אבל בהחלט הסופרמרקט סיינסברי מומלץ בחום. גם אנחנו ביקרנו בסניף שציינת. הבעיה היחידה שיש לי איתם שהתברר לי בשלב מאורח יותר שהם מחרימים תוצרת ישראלית מאחר והבעלים מהנסיכויות.
עוד סופרמרקט שאנחנו מאד אוהבים הוא סניף של ASDA בדרבי. אם מגיעים מכיוון האוטוסטרדה M1.נמצא בכניסה לעיר מכיווון A52. -
טיול באנגליה באוגוסטתודה רבה לכל העונים!
אני מבינה שיש מספר אפשרויות לגבי סופרמרקטים, ונסיעה של עוד 10 דקות לא ניראת לי כל כך קריטית (אבל אולי באמת לא ביום ההגעה). אשמח לפרט כשנחזור איפה היינו ומה אהבנו, וניקח לתשומת הלב את בעיית החרמות של ישראל. דרך אגב, הייתי היום בכנס מדעי בנושא שיתוף פעולה בין מדענים איטלקיים וישראלים, ונושא החרם עלה שם די הרבה...
תודה רבה על ההמלצות לפאבים - כבר בדקתי את התפריטים של כולם, והם ניראים מצויינים. אני משערת שבאמת כדאי להזמין מקום מראש, במיוחד אם אנחנו חמישה.
החלטנו לוותר על הדאנג'ן בלונדון, אני בטוחה שלא יחסר לנו מה לראות!
הוספנו גם ביקור בפסטיבל רובין הוד - נראה דומה לירידי ימי הביניים שיש במקומות האחרים, ואני בטוחה שהילדים יהנו מאד.
שוב תודה רבה לכל העונים, ואשמח לספר חוויות כשנחזור (בדיוק עוד חודשיים נוסעים!)
-
טיול באנגליה באוגוסטבעניין אולפני הארי פוטר. אני חושבת שלהזמין ל 12:00 זה קצת גבולי.
ייקח לכם משהו כמו שעה לצאת מהשדה, זה כבר 09:30. תוסיפי על זה עוד את הזמן של השכרת האוטו- לפחות עוד חצי שעה?
כמה זמן נסיעה זה מלוטון לאולפנים? לנו לקח מהעיר, בתחבורה ציבורית, סדר גודל של שעה וחצי שעתיים.
תוסיפי את זה שצריך להגיע למקום כרגע שעה לפני שעת הביקור המוזמנת.... נראה לי לחוץ מאד ואולי אפילו לא מעשי. אלא אם כן לוטון קרוב לאולפנים. אין לי את המפה בראש, אז אני לא יודעת.
לגבי התחבורה הציבורית בלונדון, עד גיל 11 הנסיעה חינם. את פשוט מעבירה את הכרטיס שלך במעבר שמיועד לעגלות, ושניכם עוברים יחד.
-
טיול באנגליה באוגוסטתודה על ההודעה!
זמן הנסיעה ממקום השכרת הרכב לאולפנים הוא 25 דקות.
טסנו בדיוק באותה טיסה לפני זמן מה ויצאנו מאזור השכרת הרכב (ממוקם מחוץ לשדה) בערך בעשר, כך שיש לנו יותר משעה וחצי 'ספייר'. אנחנו רק מקוים שלא יהיה איחור גדול בטיסה אן משהו דומה.
אעדכן איך היה כשנחזור.
תודה גם על ההסבר לגבי התחבורה בלונדון! באמת לא ידענו איך מתנהלים עם ילד, והוא כבר כבד מדי שנעביר אותו מעל המעבר המסתובב כמו שאוסי כתבה