אז איך היה בה, בוורשה?
-
או נכון יותר איך ולמה הגענו לוורשה?
הרבה תכנונים ומגירות שנפתחו להן היו לקיץ הזה..
הרוב השתבש כבר בתחילת ינואר.
תוכניות נכנסו חזרה למגירות.והתרכזנו בדברים חשובים באמת.
החברים,היו רשומים למאי לטיול לסנט פטרסבורג והזמינו אותנו להצטרף בנפרד,ושם כבר נטייל יחד.הרעיון מצא חן בעיני, מחירי הטיסה...הרבה פחות.
יש גבול..לשלם מעל 600 דולר לטיסה.ירד מהפרק באותה המהירות בה עלה.
ואז,בעלי אמר , את יודעת..בא לי פארקים,עירוני קל בלי ריצות,פריחת אביב ואם אפשר שיחי לילך(סירן).טיול כפרי עם רכב היה מחוץ לתחום,אז מה נשאר?
עיר.לא גדולה מידי,עיר שלא חייבים לבקר בכל מוזיאון שלה,לא יקרה מידי ורצוי עם אפשרות קניות כי הפעם צריך גם את זה.
תחילה חיפשתי טיסות לבוקרשט,יש בה כל מה שרצינו,טיסה קצרה,חלוקה לברשוב/בוקרשט..אך הטיסות היו יחסית יקרות..
וורשה,מחיר שווה ביותר של 189 שקל לכיוון,ניצול יפה של חבר מועדון וויז אייר,סיפורים נפלאים של יוסי וגלי(פעמיים) ובימים נוחים לעבודה(שלי)...
מרוב התלהבות אפילו לא שמתי לב ששבועות בתוכם.כך השארנו את הילדים ללא עוגת גבינה ויצאנו לפולניה.
-
אז איך היה בה, בוורשה?אמוצ'קה
ברוכים השבים
איזה אמא פולניה משאירה ילדים בלי עוגה לחג

באמת לא הבנתי ,למה הכרכרה שחיכתה לך ,בארמון בורבון נשארה מיותמת?

מחכה לסיפורים הצבעוניים שלך בריח סירן
טובה
-
אז איך היה בה, בוורשה?אתחיל מפינת הגאון,כדי אולי לתת מענה למי שעתיד לצאת בזמן הקרוב לעיר.
טיסות: וויז אייר במחיר סופר טוב.נכון...כבר לא 19.9 אך עדיין טוב.מזוודה אחת גדולה,2 תיקים קטנים למטוס.שקית וואקום אחת גדולה. סנדויצים ושתיה מהבית וטרקלין לקפה ועוד,הזמנת מטבע חוץ בבנק הפועלים..טיסה נעימה ביותר.
בצאת משדה התעופה של וורשה,שפע מוניות שרות. מחיר נוח של כ40זלוטי ואנחנו בפתח המלון
ערך 1 זלוטי 1.12 שקל.קל לחישוב.
לינה: די התלבטתי,הזמנתי שתי יחידות דירות מלון.לא בא לי על מלון גדול,ענקי,במיוחד עם קזינו,ארוחת בוקר לא זולה בעלות נוספת..
בדירה הראשונהWarsawrent Apartamenty Centralna החדר יפה,המענה מהמלון מיידי למייל.דלפק לא 24שעות ביממה .באים להמתין לאורח ולתת מפתחות.אין מיזוג.
בדירה השניה Aparthotel Zgoda Warszawa by DeSilva יש את שניהם.
כמה ימים לפני הטיסה,שוב מגדילה את הגוגל מפס ו"מטיילת" לי באזור.
יש החלטה.Aparthotel Zgoda Warszawa by DeSilva.ואפילו יש הוזלה.טלפון לבוקינג והמחיר יורד למחיר מבצע.
ארוחת בוקר בעלות של 40 זלוטי,ניתן להזמין ישירות במלון,אפילו ללא הזמנה.פשוט נכנסים,אומרים מספר חדר.את הבוקר הראשון אכלנו בה.
א.בוקר טובה ,ביצים לפי בקשה בסגנון שרוצים,יש הכול,ללא הגבלה.
הצוות אדיב מאוד ונכון לעזור. דובר אנגלית כמובן וגם חלקם רוסית.
אחרי יום,מבינים כמה שיחקתי מעולה עם הלינה.מיקום פשוט מעולה!
נסיעות, אם נוסעים עם עוד אנשים,זוג נוסף...עלויות מוניות סבירות מאוד.
החישוב מתחיל מ8 זלוטי וכל ק"מ בין 1.89-4.0.
כרטיס ל נסיעה קצרה 2.20
כרטיס רגילל75 דקות,4.40
כרטיס ליממה 24 שעות משעת החתמה,15 זלוטי
יש כרטיס סוף שבוע מחמישי ועד שני בבוקר,עלות 24 זלוטי.
כרטיסים נמכרים: בדוכני עיתונים וסיגריות,במכונות הרבות בתחנות השונות. במכונות בתוך המכונה בחשמליות/אוטובוס. המכונות בכמה שפות.ניתן לשלם מטבעוצ או בכרטיס אשראי.
גילוי פתאומי,מול המלון,ממש לחצות כביש תחנת אוטובוסים שחוצים את כל העיר 116,ו 180.
עוד גילוי בבוקר,מול המלון, מכומות אוכל רבים...ממקסיקאני ועד לסושי.
עוד גילוי,מול המלון יש בניה של אסטוריה. קצת מפריע,אולי למי שלא קם מוקדם..
מצד שנים,רוב העיר בבניה.כך שגם מול מלון בריסטול היוקרתי ו5* יש בנייה ממש מול המלון..
למרות שבעיר יש כמה וכמה נקודות יהודיות, הן די אפורות.
סיור מודרך, התכתבתי עם מתן,שצירף את הבלוג שלו באתר כאן,מתוך העביר והמליץ על אנה,הדוברת עברית. מתן עובד וכרגע אינו מדריך.אנה ענתה באיחור ולאחר מייל נוסך,לא חזרה!
סיור עם חברה מקומית,עולה 35 יורו לאדם,סיור של כ3 שעות.בשפה אנגלית.יש אפשרות לרוסית,צריך להזמין מראש.יקר,וכבר ראינו חצי עיר..
מקומות אוכל,יש המוןןןן! מכל סוג וסגנון.המחירים...מאוד נעימים.בתי קפה,שוקולטרים,אוכל מהיר, גלידריות אין ספור.
קניות- יש בכל פינה. קניונים גדולים ויפים,קניונים קטנים,שווקים,וסתם חנויות ברחוב הראש והצדדי. המחירים זולים עד כאב.סניף דקטלון קרוב בנסיעה פשוטה של קן 158.
מוזיאונים,יש כמה,ביקרנו בשניים.ארמונות,יש כמה, בפנים לא ביקרנו.
גנים ופארקים,ביקרנו לרוב.
נושא יהודי,דווקא בוורשה,לא הורגש כבד.חיפשנו ומצאנו קטע של חומת הגטו.בית הכנסת.אפילו מרכז יהודי,כמה מטרים מהמלון.
וכמובן, בדיוק כפי התבקשתי לארגן:פריחת סירן,ולא רק.
יחד איתה פרחי פיון,אירוסים,לנדישי...כל מה שכבר הרבה שנים לא ראינו.
ביקש,קיבל!
-
אז איך היה בה, בוורשה?הי אמה
שמחה שהתחלת לספר.
טוב שנסעתם בסוף מאי. לנו , רק חודש וחצי לפני ( בפסח) לא היתה בכלל פריחה. הגנים ברובם עמדו עירומים... והמראה היה די עגמומי.
-
אז איך היה בה, בוורשה?אמושקה בוקר טוב וברוכים השבים!!!
עם כזו פתיחה וכאלה פרחים להסניף ברור לך שאני נשארת כאן
ולא זזה למרות שורשה בכלל לא במגירה שלי.
ממתינה להתלוות לטיול שלך שתמיד מתובל בסיפורים מהנים.
רחל לבון
-
אז איך היה בה, בוורשה?אמהצ'קה בוקר טוב,
כמה טוב שחזרת לספר. תמונות של לילך-מהממות!!!
חיפשתי בבודפשט שיחי לילך, אמרתי לעצמי שאם אמצא-אצלם לך, אך לא מצאתי אף שיח. לך התמזל הרבה יותר.
אגב, עוגת גבינה עשיתי כמה ימים לפני שגם אני אספיק להינות ממנה.
ממשיכה ללוות אותך...
מרינה
-
אז איך היה בה, בוורשה?אמה'צקה, תודה שהתחלת לספר.
תודה על תמונת זר הלנדישי. מי יודע איך קוראים להם בעברית? ובעצם מה זה משנה, גם אם הם נקראים פעמונית שעירה מצויה, הם לעולם יישארו עבורנו כפרחי האביב, כלנדישי "שלנו".
יושבת בכיף עם כוס קפה של שבת ומחכה להמשך.
נשיקות
אלונה
-
אז איך היה בה, בוורשה?אמה,
ורשה שלך אביבית ומקסימה. תודה על השיתוף.
אלונה, הלנדישי באנגלית lily of the valley ובדיוק כך בעברית-שושנת העמקים. דווקא יפה בעיני השם
. והצמח רעיל, אגב.המשך שבת טובה ונעימה לכולם.
-
אז איך היה בה, בוורשה?בוקר טוב וקריר יותר,
טובל'ה הכרכרה היפה כנראה שהמתינה לי,אני בחרתי את זאת של וורשה אך לא עליתי בסוף גם עליה.הכרכרות בוורשה שונות מאלה של קרקוב..פחות מזמינות,עשינו סיור רגלי בעיר העתיקה ולא היה טעם לכרכרה.למרות שאיך הבן שלי אמר..גם סוסים פחות יפים זכאים לפרנסה
חבל שבעלים שלהם משקיעים פחות..איריס,לרוב אנו מטיילים סוף מאי יוני בגלל אותן הסיבות של אביב,פריחה,הריחות..
דצמבר זה חודש שלי,מאז טיולי אלזס.לאחרונה,גם סתיו גיליתי צבעוני ומקסים..
בקיצור,צריך הרבה בריאות פרנסה והבנה של הבוסים..וגם את וויז ואיזי ג'ט

רחל היקרה,מי אם לא את יודעת כמה תכנונים היו,איזה מחשבות עברו וכמה פחדתי מיציאה הזאת..תודה לאל הכל עבר בשלום.וורשה נלקחה בקלות,בזכות זה נהנינו.
מרינוש,דווקא את פרחי לילך הראשונים ,לאחר שנים רבות מאוד, ראינו בבודפשט.
בעלי הכין בקבוק ריק של שתיה ולמחרת היום קנה מצועניה זר ענק של פרחים בכניסה למטרו.שילם לה ברחוב לב יותר ממה שביקשה.
גם הפעם,בוורשה הוא נזכר בה,,וחיפש אותה..מכל דוכני הפרחים הרבים בעיר רק בראשון היה זר של לילך,לא כל כך טרי.
נהנינו מהם יותר על השיחים בכל מקום.
מבודפשט,הבאתי לי סבונים מאחד הדוכנים בשווקי כריסמס בריח לילך(איך לא) ועדיין כמה מגירות שלי מריחות אביב..פולניה אמיתית

לנדישי(איך קוראים להם בעברית?) נמכרו בכל פינה.נשים קנו לעצמן,מבוגרות הלכו עם זר..גברים צעירים קנו לחברות שלהם..במיוחד ביום ראשון בעיר..היה מחזה נעים כל כך..לא שגרתי עבורינו.גם זרים קטנים או פרחים בודדים של פיונים..כל כך רומנטי!
וכן,אני בדרך כלל ממש אמא פולניה.יותר מידי בדרך כלל.הייתי מאוד טרודה בעבודה,ביקורת,מבקרים חדשים,תקופה ארוכה על תקן מזכירה רפואית(אגב מאוד יעילה) כך שבאמת השארתי אותם ללא עוגה ופשטידה..אך אל דאגה הם הכינו לבד ואפילו הביאו איתם לדודה .
אני,הבאתי להם גבינות!
-
אז איך היה בה, בוורשה?אלונה ונירית ברוכות המצטרפות

השם יפה להן גם בעברית!
לא ידעתי שרעיל,למה? בדיוק כפי שלא ידעתי על ליליות הלבנות המקסימות שתמיד קיבלתי לפסח ועכשיו הן נשלפות מהזר ונשלחות למקום מבודד או לפח בגלל החתולים.מסתבר שמאוד רעיל לחתול, עד מוות

ומכיוון ששלי(החתולים) מטיילים להם על השולחן ומריחים כל פרח,אם לא אוכלים אותו,,הן מחוץ לבית.
-
אז איך היה בה, בוורשה?עוד פרט לפינת הגאון,,נסיעה קבוצתית בסופש,יש כרטיס עד 5 איש לסופ"ש .
נדמה לי כ50+ זלוטי.
בכלל מאוד ממליצה לברר לפני הגעה במודיעין במייל או לגשת על היום הראשון,יש הפתעות רבות וכמה שפות.
-
אז איך היה בה, בוורשה?אמה,
ברוכים השבים וכמה כייף לקרוא על האהבה הזאת לפרחים שמלווה בגעגוע לניחוחות וריחות מוכרים של ילדות.
ובזכות נירית מסתבר כעת שהלנדישי הוא בעצם כולנו, עם ישראל - וכל זאת למה?
בתנ״ך, בשיר השירים, מדמה הכלה את עצמה לחבצלת השרון, לשושנת העמקים - ובפרשנות הרווחת, בעוד שהדוד בשיר השירים הוא אלוהים, הכלה היא עם ישראל...
אז כנראה שלא סתם התחברתם במיוחד לפרח היפה יפה הזה

ממתין כאן לעוד צבעים וקולות וריחות.
שבת שלום,
שמוליק
-
אז איך היה בה, בוורשה?שמוליק,
כרגיל תודה על התוספות המעניינות. אני פחות מתחברת לפרשנות הרווחת , ויש הרבה חוקרים שדווקא מזהים את הנרקיס כ"שושנת העמקים".
-
אז איך היה בה, בוורשה?איזה יופי לנדישי !!!!! אני כבר שכחתי איך זה לטוס עם מזוודה גדולה. לרומניה עכשיו טסנו עם תיקים קטנים חינמיים ועשינו שופינג
-
אז איך היה בה, בוורשה?הזמנתי דירת מלון של 32 מטר.מבטחון מאוזר,מולו שולחן וכסאות,פינת ישיבה,כרוסת דו,טלויזיה דקה,שולחן,מרפסת לבית התרבות,וחדר שינה עם דלת נפרד.שרותים מקלחת..הכול נקי מאוד,מסודר ונוח.מנקים כל יום,למרות שהשאנו מסןדר ואפילו שטפנו כלים..

את הבוקר הראשון התחלנו מארוחת בוקר במלון.
חדר אוכל הוא בעצם בית קפה/פאב/לובי קטן ונעים.על רוב המדפים סוגים של שתיה אלכוהולית ותעודות לרוב..
ארוחת בוקר מגוונת מהכול,,ביצים לפי הזמנה אישית.גבינות,נקניקים,ירקות,קורנפ לקסים,יוגורטים,כמה סוגי תה,קפה,פירות,עוגות...
עלות 40 זלוטי לאדם.את יתר הארוחות בוקר אכלנו בחד,כדי לעמוד בדרישות הבריאות מבלי פיתויים.
כל כך הרבה שמעתי מהפורום על רשת דקטלון.הפים החלטנו לבדוק.
היא קרובה יחסית.הגעה נוחה עם קו אוטובוס 158..אבל..כולם נסעו במוניות..אז גם אנו הזמנו.20 זלוטי לנסיעה,קמצ מרוחק,עדיין בתוך העיר,ממול קניון גדול,מתחם נוסף של חנויות טוייס אר אס ועוד..
בילינו בהצלחה רבה ברשת,קנינו לא מעט והכי חשוב...הוא קנה לעצמו חכה!
בכל נסיעה יש לי שאלת השאלות: איך את לא מוצאת לי חנויות דייג?אז הנה גם זה מצאתי לך.עכשיו לו חכה חדשה,ציוד חדש,בגדי ספורט ונראה איפה נקנה דגים לשבת.
בקופה,נזכרתי על טופס לTAX FREE.מסתבר שכל קניה צריכה להיות מ200 זלוטי אבל לא מעבר לכ800..מפצלים לנו חשבון..זה לוקח המון זמן.הם רושמים בכתב יד כל פריט שנקנה עם הקוד שלו על הטופס

יוצאים החוצה וממש ממול תחנת אוטובוס 158.אין לנו כרטיסים..נכנסת ומבקשת מנהג,הוא בחוסר רצון מוכר לנו זוג ב4.40 כ"א.מבקש כסף מדוייק..אין לנו.מקבלים עודף,ללט בעיה.בתוך האוטובוס מכונת כרטיסים ואפשר היה לרכוש בה לבד.הוא אפילו מוסברת באנגלית,גרמנית ורוסית..עבר הפחד מכרטיס וכרטיסן.
זורקים שקיות בחדר ויוצאים לסביבה הקרובה למלון,לאחר הסבר מקבלה מה ואיפה..
המיקום מעולה!!!!!!!!!!!!!! שני צעדים מכל דבר,מתחם קניות נעים ביותר,בתי קפה,מסעדות,רחובות נעימים..עוברים מתוך אחת החנויות ואנו מול בניין בית התרבות הענק.טוב,ענק ממש הוא לא.גדול ואפור צהוב.בפנים בכלל אפור..בלילה הוא מרשים יותר וצבעוני.נכנסו,הסתובבנו. די קודר.לא ביקרנו בא; גלריה שלו או אולם.שדוקא בתמונות נראוים יפה.
בחוץ נעים יותר.גן חמוד,פסלים.מודיעין ולקיחת פרוספקטים על העיר,מפה לא נוחה.הסברים טובים.הכול ברוסית.חייבת תודה לויקטוריה שלי שבזכותה עוד זוכרת משהו.
-
אז איך היה בה, בוורשה?אמה, ברוכה השבה!
יופי של תיאורים, יופי של טיול, יופי של פרחים...
קוראת בהנאה.

-
אז איך היה בה, בוורשה?איך איך אפשר רק עם תיק קטן??אני אצטרך לקחת שיעור בנושא..אבל בכל מקרה אכשל.
יצאנו עם 19.9 ק"ג חזרנו עם ..25.5 וזה אומר שפיספתי עוד 6.5 קילו

קייץ,,הכול במשקל קל.בחנות דקטלון היו משקפי שמש,,,רביםםםםם..לאחר מדידה אין סופית(שלו) אמרתי קח את שניהם....חבל שאני לא יכולה ב20 שקל משקפי שמש..העיקר ניצא מפה.. בH&M הוא חזיר לי..קחי את כולן(חזיות) רק ניצא מכאן.
לפי מסלול של יוסי הלכנו לרחוב זלוטה לשרדי חומת גטו וורשה. כנראה התברברנו,לבסוף מצאנו,,חצר קטנה ועזובה עם כמה אבני חומה.שלט זכרון קטן ופרחים יבשים. המשכנו לפי מסלול אך ויתרנו..נחזור לבית הכנסת וכיכר(שאינה כיכר כמובן) ביום אחר..
למרות שלא מפסידה את שידורי יום השואה וסרטי מלחמה,הרגשתי צורך בהסברים.
התכתבתי עם מתן,שפירסם כאן בפורום את הבלוג שלו,אך היה עסוק.עם אנה שמדריכה בעברית..אך לא חזרה אלי..סיור טחר עלה 35 יורו לאדם..
איפה סיורי נדב מברלין

-
אז איך היה בה, בוורשה?בוקר טוב אמה ושבת שלום.
קוראת בהנאה ומחכה להמשך......
-
אז איך היה בה, בוורשה?נירית - כל עוד מתחברים לפרשנות כלשהי, רווחת או לא, אני לגמרי בעד ...

את פרשנות הנרקיס אני מכיר ואולי באמת מתאים לנו יותר להיות מלכי הביצה...
-
אז איך היה בה, בוורשה?