ברלין ברלין
-
ברלין ברלין - מצרפת שאלות...אמה, מתכוונת שהיית אצטדיון? יעניין לדעתך גם את בנות הטיול?
-
ברלין ברלין - מצרפת שאלות...ההרשמה לסיורים ברייכסטאג פתוחה כשלושה שבועות עד חודש קדימה. כלומר אם נסיתם באתר ושבוע או שבועיים קודם הכל פנוי ובתאריך שלכם אי אפשר להזמין אז צריך להמתין , להמשיך לעקוב ואז כאשר נפתח להזמין. אם אני זוכר נכון קיבלנו תשובה די מידית. בכל מקרה אפשר גם להזמין כאשר מגיעים לברלין כמה ימים קדימה אבל זה מצריך המתנה של איזה שעה בתור...
הסיורים בעברית מאוד מומלצים הם זולים (10 יורו לסיור של כשש שעות) ותמיד אפשר לפרוש באמצע. הסיור המיטב של ברלין של "נדב" מסתיים ממש ליד הרייכסטאג בסביבות 4 אז אפשר לתאם ביקור בהתאם. לפוסדאם נוסעים ברכבת (צריך כרטיס לאזור C ומי שאין לו קונה בתחנה הרחבה לאזור C בעלות של איזה יורו וחצי). הסיור , לפחות בטיולי נדב, לא כולל כניסה לארמונות עצמם. אז שכל אחד יעשה את השיקול שלו.
-
ברלין ברלין - מצרפת שאלות...תודה על התגובה
מכיוון שברייכסטאג לא נותן להזמין ובמסעדה למעלה מכל התאריכים שביקשתי ,אפשרו לי רק אחד, נראה לי שאזמין ליתר בטחון ומכסימום נמשיך לנסות לתאם ביקור באותו יום.מקווה מאד שאתה צודק והעניין יתאפשר.
תודה שוב
-
ברלין ברלין - מצרפת שאלות...היי סמדר,
מה הצלחת לברר לגבי המסעדה?
אשמח לשמוע פרטים.
תודה!
אורית
-
ברלין ברלין - מצרפת שאלות...היי,
תודה על הטיפ.
אנסה לבדוק שוב ושוב חודש בדיוק לפני הטיול בתקווה שהתאריכים כבר יפתחו.
אורית
-
ברלין ברלין - מצרפת שאלות...היי אורית
שלחתי למסעדה בקשה עם התאריכים שנהיה והם הציעו לי שתי אפשרויות.
ביקשתי יום מסוים וכבר קיבלתי אישור על ההזמנה , מס ושעה.
בכל מקרה אני אנסה לפעול לפי ההצעה שהייתה כאן ולשלוח בקשה שוב.
האמת שהזמנתי בלי הרבה פרטים רבים, היה לי חשוב לשריין מקום ועכשיו צריך להבין האם מי שמגיע למסעדה יכול להגיע גם למבנה עצמו או שזו כניסה נפרדת.....
-
ברלין ברליןברור, אם אחד מאיתנו לא היה מתנגד עקרונית לנסיעות לפולין

-
ברלין ברליןבוקר טוב,רק עכשיו שמתי לב ששאלת ..
לא נכנסנו פנימה,רק מסביב והיה הסבר מעניין של תמר.
שנינו,לא בדיוק ספורטיביים,ביקורים באצטדיונים לא יעשו לנו את זה...למרות אבא שחקן כדור רגל שלי

להסברים היה ערך מוסך והיה מעניין. אפשר לקרוא או להכין חומר על השחקנים היהודיים במיוחד וסוף דרכם למרות הכול,לפני הביקור.
הסיורים של נדב לא כללו כניסות,לאף מקום.
ההסבר היה שגם כך הסיורים ארוכים ולכניסה יש עלות שאולי לא כל אחד מעוניין או רוצה בכלל, ואפשר לקפוץ ולהיכנס לבד,אם מעניין.
-
ברלין ברליןכתבתי כבר תודה בקובץ השני על ברלין אבל רציתי להוסיף זאת גם פה., כמו שהוצע כאן בטיפ וכמו שנכתב באשכול השני, ניסיתי שוב לקבוע ביקור ברייכסטאג והתהליך לקח מס דקות בלבד והאישור כבר הגיע במיידי, פחות מחצי שעה מאז תחילת תהליך.
-
שאלה לגבי הביקורשאלה בבקשה
בקובץ האישור הופיע הקטע הבא:Hinweis: Die Kuppel des Reichstagsgebäudes ist vom 06.07. 2015
bis 10.07. 2015 wegen Reinigungsarbeiten geschlossen. Der Zugang
zur Dachterrasse bleibt weiterhin möglich.
Ich wünsche Ihnen einen angenehmen und informativen Besuch/פניתי אליהם במייל ושאלתי האם תהיה לבקר בתאריך שנקבע לנו הנופל על ימים אלה וזו התשובה שקיבלתי:
The roof terrace and the dome are closed all day on 24 December and from 16.00 hrs onwards on 31 December.
In addition, the dome is closed to visitors from 9 to 13 March, from 6 to 10 July, from 20 to 24 July and from 19 to 23 October 2015 to allow cleaning and maintenance work to be carried out.
The roof terrace can still be visited when the dome is closed.
האם מישהו ביקר באחד התאריכים האלה? האם זה פוגע בביקור? אולי כדאי לשנות תאריך?
תודה
-
שאלה לגבי הביקורסמדר כל הקטע של הביקור לדעתי זה הכיפה. המרפסת אוקי, נחמד, עוד תצפית על העיר המכוערת הזאת (שלא תביני אותי לא נכון, אני מאוהבת בה אבל היא באמת מכוערת). החוויה של הכיפה, העלייה למעלה בתוך המראות, חזקה מאוד. נסי לתאם ליום אחר. מצד שני, אם אין יום אחר - תעלי בכל זאת. כי יש משהו בתחושה כשאת למעלה שהנה את על הגג של רייכסטאג. יש בזה משהו מאוד סמלי וחזק. בקיצור, תנסי לתאם ליום אחר. אם לא, בכל זאת אל תוותרי.
-
שאלה לגבי הביקורתודה אלונה, מקווה שיתאפשר. רק קודם צריך להבין איך עושים זאת...
-
אתמול בלילה הזמנתי כרטיסים לרייכסטאג + שאלה נוספתשלום לכולם,
אתמול בלילה נכנסתי לאתר הזמנת הכרטיסים ברייכסטאג וחודשי יוני, יולי ואוגוסט היו פתוחים.
הצלחתי להזמין את הביקור לכיפה, בלי בעיה ותוך מס' דק' קיבלתי אישור ליום ולשעה שרציתי.
ועכשיו שאלתי, האם כדאי גם להזמין למגדל הטלוויזיה או שזהו אותו רעיון, של תצפית על העיר?
תודה!
אורית