האלפים הצרפתיים בקיץ
-
שלום לכולם,
אישתי ואני שוקלים לטייל בסוף יולי - תחילת אוגוסט באלפים הצרפתיים
יש לנו שתי אופציות למלונות (כשרים) בעיירה לה פלאן - la plagn t או
בלה מנוייר - les menuires.
אשמח לשמוע חוות דעת על מקומות אלו מבינת נופים , רכבלים, מסלולי
הליכה , וקירבה לאתרים
תודה מראש !
-
האלפים הצרפתיים בקיץאני לא מכיר את המקומות האלה אבל אם זה טיול ראשון אני מאוד ממליץ על שאמוני.
כנסו ל tripadvisor לדירוג האטרקציות באלפים הצרפתים ותראו שבעמק סביב שאמוני נמצאים האתרים הכי פופולרים.
בשאמוני ובסביבה יש מבחר גדול של דירות שאפשר לבשל בהן. אני מניח שזה הרבה יותר זול ממלון. לשיקולכם. אפשר להתיעץ גם בפורום שומרי כשרות אם אפשר למצוא מזון כשר בסופרים.
-
האלפים הצרפתיים בקיץהיעדים משמשים בחורף לסקי
המרחק מג'נבה יחסית גדול
האזור הגיאוגרפי הרלונטי הפארק הלאומי ונואז
מה הפעילות האפשריות בלה פלין בקיץ
-
האלפים הצרפתיים בקיץמצטרפת לדעתו של telo המרחק בין שתי האפשרויות שלכם לשמוני והאזור די מרוחק.
תראו על המפה.
יש לא מעט דירות,מלון דירות בשמוני עצמה והעיירות סביב,סופר קראפור,,
-
האלפים הצרפתיים בקיץמקווה שזה ברור שלא ניתן מעשית לטייל בשאמוני מהנקודות המצויינות בשאלה.
אבל-בשמורת ונואז והאזור הזה יש לא פחות אפשרויות לטייל ומסלולים נהדרים, מעניינים מאד מבחינת הטבע , הנוף והתרבות האנושית.
אמנם פחות נוח כי יש פחות רכבלים בקיץ והם מתחילים לפעול טיפה יותר מאוחר, אבל למטיילים ברגל , חובבי טבע-האזור מומלץ ביותר.
בין 2 הלינות הייתי בוחרת ב les menuires כי היא יותר קרובה למסלולים היותר קלסיים ואטרקטיביים בשמורה, לטעמי. אני גם חושבת שגם הנוף שם יפה יותר.
אפשר כמובן לטייל ב la plagne , אבל המסלולים יותר מקומיים, לטעמי. אם באמת רוצים להתרשם מהיופי והעושר של האזור כדאי להגיע משל ל col de la vanoise , cime de caron ועוד.
אם תחליטו להתמקם שם אשמח לפרט יותר לגבי המסלולים.
כדאי להסתכל מעבר לקו שאמוני-אנסי כשמדברים על האלפים הצרפתיים. זהו פשוט אזור גדול מאד ויש המון אתרים לטייל בהם.
-
האלפים הצרפתיים בקיץאני בטוח שיש עוד המון יעדים באלפים הצרפתים שאפשר לטייל בהם שבוע ויותר חוץ משאמוני. ברור שהאלפים הצרפתים זה אזור ענק שלא מסתכם בעמק אחד.
החיסרון של האזורים הללו הוא מעט מאוד מידע בעברית ומעט מטיילים ישראלים.
למי שמחפש מקומות קצת פחות תירותים ואוהב להיות מוקף בעיקר בצרפתים זה אידיאלי.
מי שאוהב ללכת על בטוח ולתכנן את הטיול בקלות יחסית מומלץ להתבסס על חכמת ההמונים ולתכנן טיול בסביבות שאמוני.
-
האלפים הצרפתיים בקיץלא הבנתי-האם זה שלילי "להיות מוקף בעיקר בצרפתים?"
חוץ מזה, היו שם גם מטיילים צרפתיים, אבל גם ממקומות רבים אחרים. המון מטיילים חוצים את השמורה, מטפסים על קרחונים, עושים טיולים בוטניים וכו'. כן, אווירה אחרת לגמרי משאמוני או אנסי, אבל לא פחות מוצלחת לדעתי.
זה שאין חומר בעברית לא אומר שום דבר על המקום עצמו. אולי זה מצביע שוב על "תרבות העדר" שלנו? עד לפני כמה שנים לא היה חומר בעברית גם על אזורים רבים אחרים.
-
האלפים הצרפתיים בקיץלנירית: זה ממש לא שלילי בעיני להיות מוקף בעיקר בצרפתים. ממש לא. להפך. זה חלק מהחוויה.
בעבר לפני שהיו לי ילדים קטנים חיפשתי את היעדים הפחות תיירותים והאקזוטים.
חלק מהאתגר היה לגלות מקומות חדשים.
רוב הגולשים לדעתי לא מחפשים גילוי של מקומות חדשים לישראלים.
הם מעדיפים להתבסס על חוות דעת של ישראלים רבים אחרים, למשל אנשים כמוני שמטיילים עם ילדים קטנים ומעדיפים ללכת על בטוח. עבור מטיילים כאלה אני ממליץ על טיול בשאמוני.
-
האלפים הצרפתיים בקיץעם ילדים קטנים אני יכולה להבין, אבל זוג....יכול להרשות לעצמו "לגלות" משהו חדש באירופה. כמה אקזוטי זה כבר יכול להיות?

-
האלפים הצרפתיים בקיץתודה לכולם !!!
עזרתם לי מאד.
אין על היעילות והמקצוענות שלכם !
מקוה שבקרוב נסגור את הטיול ואז אפנה להמלצות ספציפיות יותר
לילה טוב
-
האלפים הצרפתיים בקיץשלום,
אורחת מפורום משפחות.... אצלנו לא מצאתי מספיק מידע על הטיול המתוכנן שלנו ואהבתי את הדיון שהתפתח כאן.... באמת שחסר מידע בעברית על האלפים הצרפתיים. כל ההמלצות מתמקדות באותם האזורים.
אנחנו משפחה עם שלושה ילדים בני 6-11. נוסעים לשלושה שבועות ביולי לצרפת. 13 לילות ראשונים הוזמנו בLES GETS מתוך כוונה לטייל גם לכיון שאמוני וגם לכיון אנסי וגם הרבה באזור עצמו עם הכרטיס המקומי. (אנחנו אוהבים לשלב הליכות מאתגרות (עד כמה שאפשר עם ילדים) וגם ברכות ,פיקניקים וטיולים בטירות ועיירות).
9 הלילות הנתורים עדיין לא הוזמנו סופית אם כי התכנון הוא לאזור TIGNES. מבינה שהשותפים לדיון זה מכירים את אזור האלפים ואשמח להמלצות על האזור או אולי על כיון אחר...
תודה מראש!!!!
-
האלפים הצרפתיים בקיץהי יעל,
אני חושבת שכבר כתבתי לגבי les gets, אז אתייחס בעיקר ל tignes.
לדעתי-מבחינת חופשה עם ילדים יש די הרבה מה לעשות-ספורט מים באגם, פארקי שעשועים, רפטינג וכו'.
יש גם מסלולי הליכה רבים שניתן לצאת מהם מהכפר עצמו, וגם ניתן לעלות לקרחון Grande Motte לתצפיות נהדרות על האזור כולל ביום יפה עד המונבלאן.
גם שם יש כרטיסים והנחות שונות למשפחות. כולל כמה ימיים חינמיים ברכבלים.
בנוסף לפעילות במקום עצמו ממליצה מאד לטייל בשמורה grand sassierre. היא חלק מפארק ונואז ויש שם מסלולים שונים, כולל אפשרויות לתצפיות על בעלי חיים ופרחים אלפיניים יפים. מומלץ מאד לחובבי טבע מכל הגילאים.
במרחק שעה וחצי בערך יש את הכפר המקסים bonneval שמגיעים אליו דרך מעבר הרים מרשים מאד- col de l'iseran. שווה מאד לנסוע ביום יפה. יש מסלול מקסים-אחד היפים באלפים הצרפתיים היוצא מהכפר l'ecot מול בונוואל. שווה מאד.
אני חושבת שהאזור פחות תיירותי וממוסחר ולא פחות יפה מאזור שאמוני. וטין בפרט גם מזמן פעילויות רבות, למי שרוצה.