ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אולימפיק או יוסמיטי (ספטמבר)

פורום צפון אמריקה
    4
    6
    2668
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shahak11
      shahak11 נערך לאחרונה על ידי

בימים אלו לאחר שהמסלול כבר היה לכאורה סגור לפרטי פרטים עלתה בי מחשבה לשינוי ואבקש את חוות דעתכם.

אנו משפחה 2+2 (12,9) טיילנו לפני שלוש שנים בצפון מערב, וושינגטון ובריטיש קולומביה אך לא היינו בפארק אולימפיק.

המסלול המתוכנן הינו כלהלן:

נחיתה בסיאטל

ירידה לאורך חופי אורגון עד אזור הדיונות של פלורנס

עליה מהחוף לקרייטר לייק דרך כביש 138

נסיעה לכיוון פארק לאומי לאסן

משם לאגם טהו

משם ליוסמיטי דרך מעבר טיוגה

יציאה ממערב יוסמיטי

פארק סוקויה אם הזמן יאפשר

נסיעה בכביש 1 מסן סימון עד לסן פרנסיסקו

משם טיסה לוגאס, זיון ברייס, טיסה לניו יורק וחזרה הביתה לאחר כמה ימים.

השינוי שאני חושב עליו הינו לבקר באולימפיק למשך 2 לילות בתחילת הטיול ובתמורה לוותר על יוסמיטי וסוקויה וחלק מכביש 1.

כלומר מאגם טהו לרדת למונטריי וכביש 1 בחלק הצפוני, למשל עד ביג סר ולעלות חזרה בכביש 1 לסן פרנסיסקו.

כלומר חוזרים לשאלה שבכותרת יוסמיטי או אולימפיק מה עדיף?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מאוד אוהבים את אולימפיק, אבל לא היינו ביוסמיטי- אז אין לי יכולת להגדיר מה יותר טוב בכל אחת.

יש לכם הרבה במסלול- ואולי מסגרת הזמן תהייה בעיה ( בעיקר אם זה רק חלק מהחודש)- בחופי אורגון לדוגמא יש כ"כ הרבה איפה לעצור- שגם הם לבד יכולים לקחת כמה ימים... כדאי שתעברו על הטיול שלכם ברמה יומית- ותוודאו שיש לכם גם זמן לטייל ולא רק נסיעות...

• xfwind
          xfwind נערך לאחרונה על ידי

אני מתעייף רק מלקרוא את התוכנית...

אם זה "על הדרך" - ברור שאולימפיק.

מצד שני יש ביוסמיטי נופים נדירים....

מודה שאני מכיר היטב את אורגון/וושינגטון ובאולימפיק תמיד עברנו "ליד" אבל לא "בתוך". ביוסמיטי היינו לפני המון שנים....

יש מצב לשנות ולסמן את ילוסטון כיעד? (4-5- ימים נטו). עדיף בכל מובן.

• shahak11

תודה על התגובות, לגבי ילוסטון זה לא מסתדר בטיול הזה גם מבחינת מסלול וגם מבחינת תאריכים ומזג אוויר נשמור אותו לטיול הבא. לגבי אולימפיק הוא על הדרך כמו שיוסמיטי על הדרך אבל הזמן יספיק רק לאחד מהם מכאן ההתלבטות.

• dhz
              dhz נערך לאחרונה על ידי

קשה להמליץ.  ביוסמיטי ובסקוויה הייתי מזמן.  באולימפיק ממש בשנים האחרונות, כך שהפארק הרבה יותר טרי אצלי בראש.  בימים יפים (ומזג האויר לא תמיד נוטה חסד) באולימפיק יש מקומות מדהימים (כמו Hurricane Ridge).  במזג אויר קודר וגשום, החויה נפגמת.

יוסמיטי גם זכור לי כפארק מאד יפה עם שילוב של מים (נחל, אגמים, מפלי מים) והרים, כאשר יתכן והחויה קצת תפגם בספטמבר אם לא יהיו הרבה מים בנחלים והמפלים יהיו חצי יבשים.  מצד שני, אני חושב שיש יותר סיכוי לימים יפים ושימשיים שם.

הטוב ביותר היה להשאיר את התכנון לשבוע לפני היציאה מהארץ, או קצת לפני היציאה מהארץ (מה שיותר מאוחר יותר טוב), ולבדוק אז מה מזג האויר הצפוי באולימפיק.  אם יפה, אז ללכת עליו.  אם קודר, אז על יוסמיטי.  אני לא יודע מה דרישות שלכם ממלונות, אבל לא התקשיתי למצוא חדר באיזור אולימפיק בהתראה של מספר ימים.

שיקול נוסף הוא הערכה או תוכניות שיש לכם לאיזה איזור תגיעו שוב.  אם סביר שתגיעו שוב לסיאטל, אז בחרו ביוסמיטי.  אם סביר שתגיעו שוב לקליפורניה, תבחרו באולימפיק.

בכל מקרה, כל בחירה מנצחת כאן.

אגב, תמונות מיוסמיטי אין לי בצורה אלקטרונית.  תמונות מאולימפיק אתם מוזמנים לראות בקישור הבא:

אלבומי תמונות מפארק אולימפיק

• shahak11

עצה טובה, מכיוון שזו פעם שניה בצפון מערב וספק אם תהיה עוד אחת בשנים הקרובות והסיכוי שנגיע לאזור יוסמיטי גדול יותר אז באמת אשאיר זאת לחסדי מזג אוויר. אם התחזית תהיה טובה אז נתחיל מאולימפיק, אם לא נוותר

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון