רשיון בינלאומי בצרפת
-
שלום לכולם, האם יש צורך להוציא רשיון בינ"ל לנסיעה לצרפת? במשרד התחבורה כתוב כי זו מדינה המכירה ברשיון הישראלי הממוחשב אך כתוב שלא כל חברות השכרת הרכב והמשטרה יודעים זאת.
מישהו נתקל בבעיה?
-
רשיון בינלאומי בצרפתכן תוציא .חברות ההשכרה דורשות רישיון בין -לאומי. עלות זניחה ראש שקט.ייתכן שבזמן קבלת הרכב לא תתבקש להציג את הרישיון אבל אם חלילה תיקרה תאונה או נזק הם ידרשו רישיון בין לאומי. נסיעה טובה.
-
רשיון בינלאומי בצרפתחובה להוציא רשיון.
במשרד התחבורה בעצמם לא בטוחים במידע
בגלל זה הוסיפו סעיף נוסף
הטבלה דלעיל מבוססת על מידע שנמסר למשרדנו על ידי הרשויות המוסמכות של המדינות המפורטות בה. יחד עם זאת, במקרה של שאלה או ספק, מומלץ לערוך בירור מול הנציגות בישראל של המדינה הרלוונטית, או בכל מקרה להצטייד ברישיון נהיגה בינלאומי.
-
רשיון בינלאומי בצרפת -
רשיון בינלאומי בצרפתלא חובה.
עם זאת, אני תמיד ממליץ להוציא רשיון בינלאומי, יש מקומות בהם הרשיון הישראלי תקף ויש מקומות שלא
-
אתה כל הזמן מטעה את האנשים !בשנת 2013 הקהילייה האירופית הודיעה למשרד התחבורה כי צריך רשיונות ישראלים חדשים שיתאימו לרישיונות האחודים במערב אירופה, אם רוצים שההסכם ימשיך לפעול.
וזאת למרות שלהסכם אין שום ערך כיוון שרוב חברות הרכב ורוב הביטוחים דורשים רשיון נהיגה בינלאומי.
פניה לשר התחבורה מספר פעמים לבטל את כל הנושא הזה של הרשיון הישראלי הלאומי לנהיגה בחו"ל, אבל הפניות לא הניבו תגובה, כיוון שהוא עסוק בדברים אחרים יש להניח.
וכך הם ממשיכים להטעות את הציבור שממשיך לשאול, כאשר בשום מקום בפקודת התעבורה ותקנותיה לא כתוב שהרישיון הלאומי הישראלי הוא גם בינלאומי.
כי הוא לא.
בזמנו כתבתי מאמר מפורט שהופיע בצד שמאל, והיה צורך לעדכנו, מנהלת הפורום החליטה על נוסח מקוצר, וזה מה שיש היום.
-
רשיון בינלאומי בצרפתהיינו בצרפת בחודש שעבר (מאי 2015).
בעת קבלת המכונית השכורה לא התבקשנו להציג רישיון נהיגה בינלאומי, אלא רק את הרישיון הישראלי (Driving Licence, הכולל פרטים גם באנגלית).
לפני היציאה מהארץ התלבטנו כמוך, ולא קבלנו אף תשובה החלטית (גם לא ב-ממס"י, כמובן...) ובסופו של דבר הוצאנו גם רישיון בינלאומי (העלות הנמוכה לא הצדיקה את ההתלבטות, כפי שכבר כתב כאן מישהו).
נסיעה טובה ובטוחה.
-
רשיון בינלאומי בצרפתעסקתי מספר שנים בהתעמקות בחקירת הנושא.
הבעיה שמבקשים ממך את הרישיון הלאומי כיוון שכך מקובל באירופה, מבלי להתעמק בעובדה שישראל היא לא ממש באירופה , ולמעשה לרישיון הלאומי הישראלי אין ערך באירופה (אלא רק כאשר אתה נדרש להוכיח שאתה לא נהג חדש) ובהחלט מאז 2013. מה גם שלבחור שעורך את החוזה ממש לא חשוב לו מצבך האישי, אבל כשיקרה משהו, זו אחריותך ואתה נושא בתוצאות.
הבעיה שבמידה ויקרה "אירוע ביטוח" יסתבר פתאום שהתנאי של הביטוח שלך או של הרכב או של החברה המזמינה וכו הוא שיהיה לך רישיון בינלאומי. ומכיוון שבחוזה הביטוח רשום מספר הרישיון הלאומי, זה בעצם מסתבר שנהגת ללא רישיון ואוטומטית ללא ביטוח לפי תנאי חברת הביטוח זו או אחרת.
המלצה שלי:
בלי לריב עם אף אחד ובלי להתווכח, אחרי שהבחור ירשום בחוזה ההשכרה את מספר הרישיון הלאומי, לבקש ממנו לרשום גם את מספר הרישיון הבינלאומי, וכך זו תהיה הראיה שבעת עריכת החוזה היה בידך רישיון בינלאומי.
אני מכיר סיפורים של אנשים שלא קיבלו רכב כיוון שלא היה להם רישיון בינלאומי, וסיפורים של אנשים שהיו מעורבים ב-"אירוע ביטוח" והסוף היה רע מאוד- פיצוי לחברה לרכב חדש, תשלומים לבית חולים,תשלומים לבתי מלון וכלכלה, תשלומים לעורך דין וכו, סופו של דבר שהאיש נאלץ למכור את ביתו כדי לממן את כל החובות הללו.
-
רשיון בינלאומי בצרפתד"א, זה תופס גם הפוך-
עם הרשיון הבינלאומי צריך להיות גם הרשיון הלאומי, אם במקרה חס וחלילה שללו לכם רשיון לאומי אחרי שהוצאתם רשיון בינלאומי, לא יהיה לכם רשיון בתוקף.
-
למה כל הזמן הוכוח הזה על 16 ש"ח ?מוציאים אלפי דולרים על טיול לחו"ל ומנסים לחסוך 16 ש"ח ,לא מבין את זה .
-
כלל: הרישיון הישראלי הלאומי איננו בינלאומי. נקודה.כי זה האופי הישראלי.
מצד אחד לבדוק את חשבון המכולת ולריב על שקל מיותר שנגבה שם, אבל לקנות בית במליונים בלי לקרוא את החוזה.
כנ"ל בנושא הקריאה. נהג נתפס נוהג בכיוון האסור לנהיגה, וטוען "לא ראיתי את התמרור",
כנ"ל אנשים לא מתעמקים ולא קוראים הודעות (אלא אם הן בסמארטפון) . בטור השמאלי בשורה הראשונה כתוב על רשיון נהיגה בחו"ל, אבל האנשים מעדיפים את השמועה שהרשיון הישראלי הוא בינלאומי (לא נכון) וכמובן לא נכנסים לאתר משרד התחבורה, וגם אם כן, מתעלמים משתי האזהרות הכתובות שם והמטילות את האחריות עליו, ובכך הפכו את הכתוב ללא רלוונטי.
ככה זה ושום דבר לא ישנה זאת.
אני לא הייתי מגיב כיוון שעניתי על שאלות כאלו מאות פעמים, אלא שמציק לי שמי שמוסר מידע לא נכון מטעה אחרים.