ארמון שנברון
-
שלום,
האם יש חניה באזור ארמון שנברון? בחינם/בתשלום?
תודה
-
ארמון שנברוןמעבר לשאלה הנ"ל, ארחיב אולי:
אנחנו מגיעים לווינה בלילה, ולמחרת יש לנו טיסה לארץ בשעה 20:30.
השאלה היא בעצם האם לקחת מלון זול ומחוץ לרינג, להשאיר את הרכב שם, לנסוע למרכז בבוקר, אולי גם לשנברון, ואז לחזור ולנסוע לשדה"ת. הבנתי שהתחבורה נוחה מאוד בווינה, אך היא מן הסתם מבזבזת זמן.
או לנסוע לשנברון עם רכב, ומשם לנסוע בתחבורה ציבורית. ולכן שאלתי אם יש שם חניה.
אופציה אחרת היא לישון במלון באזור שנברון (למשל מלון ויקטוריה). לקום ולטייל שם, להמשיך לעיר בתחבורה ציבורית, ולחזור. החיסרון הוא שנסיעה משנברון לשדה"ת היא עניין של 40 דקות, והבנתי שהנסיעה לשדה"ת די פקוקה.
מהי המלצתכם?
ראיתי שרשור די זהה על מה עדיף: שנברון או הופבורג.
-
ארמון שנברוןאני מציע כמובן את האפשרות השניה. מכמה סיבות.
1. לא קל למצא מניה בוינה וזה גם עולה כסף.
2. זה גם לא יותר מהר מתחבורה ציבורית, כי יש רחובות חד סיטריים רבים וגם ללא כניסת רכב. (עין ערך תל אביב).
3. כבו שכתבת, התחבורה הציבורית טובה, כמובן תעשה שיעורי בית וגם אפשר להעזר ב-GOOGLE או MOOVIT.
4. אם אתם טסים עם אוסטריאן או ניקי, אפשר לעשות CHECK IN כבר בוינה.
-
ארמון שנברוןהי,
מספר הערות,
> אם אפשרי אולי תחזירו את הרכב ביום שאתם מגיעים(תחסכו השכירות) ותניידו בתחבורה ציבורית שהיא מצויינת
> אם אתם חייבים לשמור הרכב, מציע שתחפשו מלון מרכזי עם חנייה זולה ותתניידו כל היום בתחבורה ציבורית, עד הנסיעה לשדה התעופה
> למה שיינברון?, לטעמי זה לא האטרקציה מספר 1 (וגם לא 2 )של וינה, יש מוזיאון והבית של סיסי, מוזיאון והבית של הונדרווסר ועוד
בהצלחה,
מייק
-
ארמון שנברוןבדקתי בזמנו והחזרת רכב יום קודם לא מועילה לי. לקחת מונית (אנחנו ארבעה) לשדה יעלה יותר.
אנו טסים אוסטריאן, אבל גם האופציה של צ'ק אין מוקדם ברכבת לא יתן לי כלום - אני ממילא עם רכב וממילא צריך להגיע לשדה התעופה אתו. ככה אבזבז זמן על מציאת חניה, אם בכלל, ברכבת, והחזרת המזוודות, כדי להגיע חצי שעה יותר מאוחר לשדה? לא נשמע לי יעיל במקרה שלי.
לגבי שנברון, היה אשכול האם עדיף שנברון או הופבורג. בספר של סיגלית בר מומלץ שנברון, אחרים המליצו על הופבורג. היה שם מישהו (כמדומני ג'מוס) שהמליץ לעשות את שניהם, ואת זה אעשה. אני עשיתי בעבר את הופבורג, אך לא את שנברון, אשתי עשתה את שניהם, הילדים את אף אחד. מה לדעתכם יותר יפה?
חשבתי להשקיע כחצי יום לשנברון ואז לנסוע למרכז, לראות בשעה שעתיים את הדברים מבחוץ, ולהיכנס להופבורג לעוד שעתיים, וחסל. פראטר מחוץ לתחום. מה הייתם עושים ביום מלא (עד 17:30)?
-
ארמון שנברוןהייתי בשניהם. ארמון שיינבורן מדהים בגנים ובמזרקות. פשוט חוויה נפלאה לשוטט בין הפרחים עד לאנדרטה במעלה הגבעה וכן להיכנס לגן השושנים שלדעתי נמצאים בשיא פריחתם בקיץ
-
ארמון שנברוןהייתי בשניהם
לא חושבת שיש מוקד השוואה.
הם לא דומים, גם לא באיפיון סביבם (גנים, גן חיות, מבוכים)
גם לא התקופה ההיסטורית
וגם לא משך הזמן שנדרש לביקור בכל אחד מהם.
בעוד ארמון הופבורג- באמצע העיר- ויכול להיות סיור קצר (תלוי בכמות המוזיאונים והחדרים שתבחרו)
ארמון שיינבורן הוא כבר פרויקט של יום שלם (כמעט) ועם גן החיות וילדים-יום שלם.
-
ארמון שנברוןתודה.
ובכל זאת - יונית - יש לך יום אחד בווינה, את מקדישה כשעתיים לשיטוט ברינג. מה היית עושה בשאר הזמן? הופבורג ואז דבר נוסף ברינג או שנברון? (בהנחה שעל גן החיות נוותר -אלא אם כן תגידו שהוא משהו מיוחד במינו - ונסתפק בשנברון בארמון ובגנים)
תודה