טיול להוואי
-
שלום וסוף שבוע נעים!
הנני מתכנן לטייל בהוואי במשך 12 ימים. על פי התכנון כרגע אטייל בשלשה איים. אוהאו, הוואי האי הגדול, מאווי.
שאלותי הינם:
1)על פי איזה סדר כדאי לטייל באיים כאשר אני מגיע לאיים מישראל ומתכוון בסוף לטוס להמשך טיולי ללאס וגאס?
2) כמה ימים לחלק לכל אי כאשר היום הראשון (שהוא יהיה במקרה יום ראשון) מתוך השתיים עשרה מוקדש לטיסה להוואי ואגיע בסביבות הצהריים המאוחרות להוואי. והיום השלש עשרה (שהוא במקרה יום שישי) יוקדש לטיסה ללאס וגאס?
במתן תשובתכם קחו בחשבון שהמדובר הינו בזוג דתי שאינו נוסע בשבת אלא בשבת הינו מטייל רק רגלית ( זאת אומרת שבשבת צריך לשהות באי שיש בו הכי הרבה מה לראות בטיול רגלי)
תודה ושבת שלום!
מוטי
-
טיול להוואילגבי סדר הביקור באיים - בהנחה שלא מתחשבים בעלות ושעות טיסות שיכול להיות שיכולים לשנות את הבחירה. הייתי מתחיל עם האי הגדול או מאווי שהם איים יותר "אותנטים" ופחות מזכירים עיר גדולה כמו הונלולו הדומה לערים אחרות בארה"ב.
לגבי חלוקה הימים בהתחשב בכך שביום שבת עדיף לשהות בהונוללו.
ימים 1-5 (א'-ה') האי הגדול.
ימים 6 - 9 (ו' - ב') אוהאו - מעבר מאי גדול לאוהאו ביום ו'.
ימים 10 - 13 (ג' - ו') - מאווי (3ימים נטו לא כולל יום עזיבה)
-
טיול להוואיבאואהו אני הייתי 5 ימים ולא היה משעמם לרגע. יש כאלה שעושים פחות.
במאווי הייתי יומיים וזה לא הספיק.
באי הגדול לא הייתי.
-
טיול להוואידור שבוע טוב!
אני רוצה להיות בטוח שירדתי לסוף דעתך!
1)מדובר לשהות באי הגדול בין שלשה וחצי ימים לארבעה ימים (מכייון שהיום הראשון מוקדש כולו להגיע להואי.ואם הטיסה לאוהאו תהיה ביום חמישי אחרי הצהריים או הערב זה יהיה רק שלש וחצי ימים ואם הטיסה תהיה ביום שישי בבוקר זה יהיה ארבעה ימים)מה עדיף במידה ושתי האופציות ישימות בהתחשב גם בהמשך הטיול.
2)מדובר לשהות באוהאו בין יומיים ליומיים וחצי (מכיוון שאם אני טס ביום שישי לאוהאו יש לי חצי יום ביום שישי. שבת לא נחשב כי איני נוסע בו אלא רק מטייל רגלית יום ראשון יום מלא ויום שני אם הטיסה למאווי תהיה ביום שני אחרי הצהריים או הערב אז גם יום זה יהיה רק חצי יום ואם הטיסה תהיה ביום שלישי בבוקר אז יהיה לי יומיים וחצי).
3)מדובר לשהות במאווי בין יומיים וחצי לשלש ימים (אם הטיסה למאווי הינה ביום שני אחרי הצהריים או הערב השהות תהיה שלש ימים מלאים אם הטיסה למאווי הינה ביום שלישי השהות תהיה רק יומיים וחצי ואם אין לי טיסה ביום שישי בבוקר ללאס וגאס ואאלץ לטוס ביום חמישי אחרי הצהריים או הערב אז יהיה לי במאווי רק יומיים)
לאור זאת האם לא כדאי לי שאוהאו יהיה האי האחרון שאטייל בו מכיוון שמשם הכי בטוח שתהיה לי טיסה ללאס וגאס.
מקווה שלא סיבכתי אותך. אנא גם ציין את היום שבו אתה ממליץ לטוס מאי לאי. כך יהיה ברור יותר כמה ימי נטו יש בכל אי.
תודה
מוטי
-
טיול להוואיהיי מוטי אכן הבנתי אותי נכון
ימים 1-5 (א'-ה') האי הגדול. יום א' מגיעים לאי ומתאקלמים, ימים ב - ה 4 ימים מלאים באי הגדול, ממליץ לפצל לצד של קילואה ולצד של הילו.
ימים 6 - 9 (ו' - ב') אוהאו - טיסה מאי גדול לאוהאו ביום ו' בבוקר + שבת טיול רגלי בהונולולו + ימים א - ב טיול באי (כלומר 2.5 ימי טיול לא כולל שבת)
ימים 10 - 13 (ג' - ו') - יום ג' טיסה למאווי, ימים ד - ה טיול באי , יום ו' עזיבה (2.5 ימים נטו)
הסיבה שבחרתי בסדר זה כי בכדי לנצל את השבת הכי כדאי להיות בהונוללו שהינה העיר הגדולה היחידה בהוואי - שם אפשר לטייל רגלית.
כמובן שאם טיסות לא מסתדרות תמיד אפשר לשנות את סדר הביקור באיים. הייתי בוחר את הטיסות שמאפשרות כמה שפחות קונקשנים. למיטב זכרוני יש גם טיסה ישירה מביג איילנד ללאס ואגס ע"י הוואי אייר ליין - אך היא יקרה יחסית.
מציע לבדוק את אפשרויות השונות באמצעות מנועי החיפוש השונים.
-
טיול להוואיאנחנו קנינו טיסה ישירה מהונולולו ללאס וגאס, והיא אכן יקרה יותר (400$ לאדם מול 280$ אם לוקחים קונקשן ב-LA), אבל זו טיסת לילה שחוסכת לנו מלון באותו יום ומאפשרת ניצול מיטבי של הזמן.
-
טיול להוואידור שלום!
בהמשך לתשובתך האם אתה ממליץ לי באי הגדול לנחות בקונה ולהמריא לאוהאו מהילו.
באי מאווי האם עדיף לנחות ולהמריא משדה התעופה קוהולוי או משדה התעופה קפלואה או שזה לא משנה. או לנחות בקוהולוי ולהמריא מקפלואה או ההיפך.
תודה על העזרה
מוטי
-
טיול להוואישירליץ שלום!
האם גם אתם נוסעים לשלשת האיים האלה? לפיכך אני מבין שאינכם עושים לפי הסדר שהציע דרור. מכיוון שהנכם לוקחים טיסה ישירה מהונולולו ללאס וגאס. לכן אני מתאר לעצמי שבאי אוהאו הנכם מטיילים בסוף.
מהו סדר האיים אצלכם והאם זה שרירותי או שיש סיבה שבחרתם דווקא בסדר שלכם ןמהי הסיבה.
אגב הרעיון של הטיסה הישירה מצאה חן בעיני. ואני אנסה לבדוק בלוח הזמנים שלי את האופציה הזו.
תודה
מוטי
-
טיול להוואיאנחנו נוסעים לשני איים בלבד. 5 ימים במאווי ו-5 ימים באואהו. באי הגדול ביקרנו כבר בעבר וכיוון שרצינו להקדיש 10 ימים לביקור חילקנו את זה ככה. פחות מזה נראה לנו עמוס ולחוץ.
-
טיול להוואיבאי הגדול זה מה שאנחנו עשינו והיה מוצלח - למרות שאני מניח שאפשר גם הפוך.
לגבי מאווי - לא ביקרנו כך שלא יכול לעזור