עזרה בתכנון מסלול ובבחירת בתי מלון
-
אנחנו 2 מבוגרים ו-2 ילדים בגילאי 5 ו-8 מגיעים לארה"ב ל-3 שבועות.
נוחתים ב-newark מוקדם בבוקר ב-31 ליולי 2015.
אשמח לעצות בתכנון המסלול. לא מצליחה להחליט מה טוב ורוצה לסגור מפה את בתי המלון לפחות בהתחלה.
ההתלבטות הראשונה - האם לשכור אוטו וללון בניו ג'רזי או לקחת מלון לימים הראשונים במנהטן ללא אוטו. בתי המלון במנהטן מאוד יקרים וגם יעלה הרבה להגיע לשם משדה התעופה אבל מצד שני גם להגיע מניו גרזי כל יום בתחבורה ציבורית יהיה מסובך ויקר.
מה כדאי לעשות והאם יש המלצות לבתי מלון סבירים במנהטן או לחילופין לבתי מלון בניו גרזי עם גישה נוחה למנהטן (וגם חניה בחינם).
ההתלבטות השנייה - מה לעשות אחרי הימים הראשונים באיזור ניו יורק. אנחנו חייבים להגיע לאלבני ב-11.8.15. חשבתי להיות באיזור ניו יורק ניו גרזי 5 ימים (אטרקציות בניו יורק וקניות בניו גרזי) ואז להתחיל מסלול שיכלול את וורמונט (מפעלים?), ניו המפשייר, מיין ובוסטון חובה (קרובי משפחה וזיכרונות נעימים מהעבר

אשמח לקבל רעיונות למסלול מומלץ (6 ימים) ואטרקציות מתאימות לגילאי 5 ו-8.
לא צריך מרתון, נגיע לארה"ב בעתיד. מעדיפים מסלול באיזי.
ועוד שאלה - אנחנו נוחתים מוקדם מאוד בבוקר. מישהו מכיר מלון שמוכן להבטיח כניסה מוקדמת. התקשרתי למלון אחד ואמרו שלא יכולים להבטיח דבר כזה. מה עושים?
אחרי אלבני - טסים לאטלנטה לביקור קרובים 4 ימים, טסים לוושינגטון, מבלים שם ארבעה ימים ונוסעים חזרה לניוארק עם עצירה בדרך (חשבתי על פארק הרשי).
אשמח להמלצות.
תודה,
מרים
-
עזרה בתכנון מסלול ובבחירת בתי מלוןרגעף בואי נעשה טיפה סדר.
אתם זוג + 2. מנוסח ההודעה אני מבין שהמבוגרים היו בארה"ב, וכנראה יותר מפעם אחת, ואולי אפילו גרו שם.
מה שאני הבנתי ממסגרת הטיול הכוללת:
31 ביולי- נחיתה
31-5 - איזור ניו יורק
6-10 - טיול באוטו עד אולבני דרך ___
10 אולבני (יום אחד)
11 טיסה לאטלנטה
11-14 אטלנטה
14 - טיסה לוושינגטון
14-17 וושינגטון
18 ביולי - נסיעהלכיוון ניו ג'רסי דרך ___
20 ביולי - טיסה לישראל
הבנתי נכון?
אילו טיסות כבר הוזמנו ואיזה לא? ומה שהוזמן - מה השדה?
מה מהתאריכים שהוזכרו פה חקוק בסלע (למשל אולבני) ומה לא (למשל ביקור משפחתי)?
אני שואל כי על פניו יש לכם פה יחסית הרבה טיסות/מעברים ואוטלי אפשר לשפר לייעל.
כמה זמן הייתם רוצים להיות בניו יורק עצמה (מנהטן)? יומיים? 4?
כי לגבי מנהטן - אני לרוב בדעה שכדי לחוות את מנהטן עדיף בהרבה לישון בלב מנהטן. הזמן שמבוזבז על ההגעה מניו ג'רסי וגם המחיר הם מאד לא זניחים. ובנוסף היכולת לחזרו למלון אחר הצהריים להתרעננות ולצאת שוב לקראת ערב יכול להיות מאד נחמד (אבל זה תלוי מאד באופי שלכם, ושעת השינה של הילדים).
אגב - תביאו בחשבון שתחילת הטיול שלכם זה סוף שבוע. לטוב ולרע זה משפיע. על הפקקים בכניסה לעיר, על האתרים שפתוחים וסגורים (והשעות), אופי הפעילות במרכזי העסקים ובפארקים וכו'.
שופינג - למה דווקא בניו ג'רסי? כמה ימים הייתם רוצים להקדיש לשופינג?
כי יש הרבה יתרונות בלשלב שופינג בשלב הטיול עם הרכב. וכדי לשבור נסיעות ארוכות.
תביאו בחשבון שלילדים בגיל הזה לרוב לא תהיו סבלנות לבלות בקניון שעות ארוכות. אז לא בטוח שכדאי לשלב יום או אפילו חצי יום שופינג.
טיול צפונה
המרחק מניו יורק לאולבני הוא קצר יחסית. אבל למיין הוא מאד ארוך.
אני לא מבין באיזור ולא יודע לאן במיין נוסעים, אבל ציירתי את המפה הבאה בגוגול:
יש פה 15 שעות נסיעה נטו שהן קרוב ל-20 שעות ברוטו. ב-6 ימים מדובר על שלוש וחצי שעות נסיעה כל יום בממוצע.
אבל ממוצעים משקרים. בבוסטון למשל רוצים לבלות יום שלם אני מניח. לכל היותר לישון בכניסה לעיר (חצי שעה נסיעה בבוקר) ובערב ביציאה מהעיר (שוב חצי שעה נסיעה). כך שכבר ירדנו ל-5 ימים (למעלה מ-4 שעות נסיעה ביום).
וזה לפני שספרתי זמן טיול ביעדים שאחרי בוסטון.
וזה לפני שספרתי ביקור קרובים או חברים בבוסטון.
ברור שאפשר, אבל ממש לא ברור לי שרצוי, וודאי שלא בטיול עם ילדים לא גדולים, ועל אחת כמה וכמה כשכתבת "לא צריך מרתון, נגיע לארה"ב בעתיד. מעדיפים מסלול באיזי."
הזכרת קרובים באטלנטה ולכן הביקור שם הוא חובה. אז אולי אפשר להציע לוותר על וושינגטון? למשל לסיים באטלנה (אם אפשר לשנות תאריכים)?
אולי לקחת את ה-10 ימים בתחילת הטיול למסלול עם רכב צפונה, ואת ניו יורק להוסיף אחרי אולבני (לפני או אחרי אטלנטה)?
-
עזרה בתכנון מסלול ובבחירת בתי מלוןקצת סדר:
31 נוחתים בארה"ב בבוקר.
תוכנית חופשית עד ה-11 באוגוסט אז צריך לנוע לכיוון אלבני כי ב-12 לאוגוסט יש לנו ב-8:15 בבוקר תור לקבלת אזרחות.בימים אלה ההתלבטויות הגדולות, האם לקחת מלון במנהטן ולהתעכב עם האוטו או האם לקחת מיד אוטו ולישון בניו גרזי. כמה זמן להשאר בניו יורק והאיזור ואיך להמשיך....
13 לאוגוסט טסים לאטלנטה לסופשבוע לפגישה עם משפחה. כנראה נחזור לניארק לטיסה ולא נטוס מאלבני כי זה הרבה יותר יקר.
16 לאוגוסט טסים לוושינגטון DC שם לוקחים אוטו ומטיילים מספר ימים בוושינגטון ובשלב מסוים מתחילים לנוע חזרה לניוארק עם עצירות בדרך (הרשי? איימיש?) כדי להגיע לטיסה ב-21 לאוגוסט בערב חזרה לארץ.
קניות בניו גרזי - שמעתי שכדאי. יודעת שלילדים אין סבלנות.
אני הייתי בארה"ב הרבה פעמים. בעלי לא.
תודה,
מרים
-
עזרה בתכנון מסלול ובבחירת בתי מלוןאם אתם רוצים לחסוך אפשר לישון מחוץ למנהטן ועדיין להיות בתחומי העיר ניו יורק ולנסוע ברכבת התחתית. במקום ניו ג'רזי אתם יכולים לישון בקווינס בלונג איילנד סיטי שיש משם רכבת שמגיעה ללב מנהטן בתוך פחות מרבע שעה במשך 24/7.
בני ג'רזי תהיו תלויים באוטובוסים ובשאטלים מהמלון שהם פחות נוחים מאשר להשאר בתחומי מערכת הרכבת התחתית של ניו יורק.
-
עזרה בתכנון מסלול ובבחירת בתי מלוןלגבי שיקולי מחיר וזמן (למשל טיסה מאולבני או מניו יורק)
צריך תמיד לשקלל מחיר כולל ושעות. אני לא אומר מה יותר טוב או זול, אבל:
איך מסתדר מבחינת ימי רכב (אולי הנסיעה מאולבני לניו יורק לצורך טיסה תוסיף יום רכב שעולה 50-80 דולר). לפעמים זה לא מוסיף ולפעמים כן. תלוי במבנה השעות
כמה עולה הנסיעה עצמה (דלק, כבישי אגרה)
האם הטיסות שקולות מבחינת העלות הכוללת (כולל למשל מזוודות, מקומות ישיבה וכו').
כמה זמן לוקחת הנסיעה
אם נוסעים 3 שעות כדי לתפוס טיסה, האם מכוונים להגיע לשדה כשעתיים לפני הטיסה, או שמוסיפים עוד 2-3 שעות ספייר למקרה של תקלה? או שבכלל מכוונים להגיע לילה קודם (וכמה עולה הלילה על הדרך מול לילה באולבני/אטלנטה).
לגבי מנהטן - עוד לא הבנתי על כמה ימים מדובר. יומיים? 4? איך את סופרת את היום הראשון? הכל פתוח וזו בחירה שלך. אני מניח שהיית בעבר בניו יורק אז תוכלי להעריך מה בא לך. כל זמן מיומיים מלאים לשבוע יהיה סביר בעיניי.
בהנחה שרוצים את המסלול וכל היעדים שפרטת, כל יום שתורידו מניו יורק ישחרר לכם יום לצפון. וזה חשוב. אבל השאלה היא מה המינימום ניו יורק שחשוב לך, או לחילופין על מה את מוכנה לוותר.
אגב, אם מתחילים בניו יורק, צריך לשקלל את הג'טלג. זה גם נכון אם תתחילו במקום אחר כמובן.
מה דעתך על ההצעה שלי לוותר על וושינגטון? ו/או להעביר את ניו יורק לסוף?
ואם כן - אפשר להציע לכם (האם אפשר בכלל לשנות) לטוס לבוסטון במקום לניו יורק? לאלעל יש טיסות ישירות, ודרך אירופה יש מבחר אחר.
-
עזרה בתכנון מסלול ובבחירת בתי מלוןההתעקשות על וושינגטון היא שיש לנו שם משפחה (אין צורך במלון) לא הייתי שם מעולם ונאמר לי שיש הרבה אתרים מענינים גם לילדים. אטלנטה רחוקה אז בכל מקרה צריך לחזור ממנה בטיסה אז חשבתי שיהי טוב להתחבר כך לוושינגטון.
לגבי טיסות לארה"ב - זה כבר סגור. אי אפשר לשנות.
הטיסות בתוך ארה"ב לא סגורות וכך גם השכרת רכב ובתי מלון.
למה כדאי לבקר בניו יורק דווקא בסוף?
לגבי טיסה מאלבני ולא מניוארק, החישוב שלי היה שזה בסה"כ שעתיים וחצי נסיעה לניוארק וההפרש במחיר הטיסה הוא 90$ לכל כרטיס + 75$ על החזרת המכונית במקום אחר כלומר בסה"כ הפרש של כ-500$ שמצדיק לדעתי נסיעה של שעתיים וחצי.
לגבי מספר הימים בניו יורק - זו הייתה אחת השאלות שלי. כמה ניו אטרקטיבית לילדים קטנים? חשבתי שהסנטראל פארק, פסל החירות, חנויות הצעצועים הגדולות ובניין גבוה יכולים למצות להם את ניו יורק ואז יומיים יכולים להספיק.
האם יש עוד אטרקציות מהנות יותר לילדים במנהטן.?
אם מדובר רק ביומיים אולי עדיף להתמקם במלון אחד מחוץ לניו יורק במקום להחליף מלון אחרי יומיים ולהסחב עם מזוודות ולקחת מוניות במחיר של אחזקת אוטו ליומיים ללא שימוש ממשי.
הנוחות היא חשובה עם ילדים קטנים ואני מוכנה לשלם על זה יותר. אני רק לא רוצה לבזבז יותר מדי זמן על נסיעות פנימה והחוצה.
אולי למישהו יש המלצה טובה למלון מחוץ למנהטן שיש בו חנייה חינם למכונית וגם גישה מהירה למנהטן בלי להחליף מספר רכבות.
שוב פעם, המון תודה
-
עזרה בתכנון מסלול ובבחירת בתי מלוןהייתה פעם המלצה בטיפים על מוטל סופר 8 בניו ג'רזי, למי שמוכן להסתפק בכך, עם גישה נוחה ומהירה למנהטן.
קיבל המלצות לא רעות בבוקינג ובטריפאדווייזר.
-
עזרה בתכנון מסלול ובבחירת בתי מלוןלא הזכרת קודם משפחה בוושינגטון ולכן הצעתי לוותר
לגבי ביקורי משפחה וחברים - חשוב להפריד ביקורים כאלה לכמה קטגוריות:
משפחה קרובה שרוצים לבלות איתה - במקרה כזה חשוב לפנות זמן לבילוי איתם. זה אומר לפעמים כמה ימים טובים, אולי לכוון לסוף שבוע וכו'. חשוב להבין שביקור מהאופי הזה פרושו לפעמים וויתור על דברים אחרים. אם נקבלי לישראל אז קרוב שלנו שבא לארץ - לא בהכרח יהיה לנו כח לקחת אותו לכותל או לים בתל אביב, וסביר שאנחנו (והדירה שהוא ישן בה) לא ממוקמים באיזור המלונות בתל אביב או ליד שער יפו בירושליים, אלא בראשון לציון, פתח תקווה או אפילו נתניה. כך שהתמקמות לכמה ימים אצל משפחה כזו עשוי להיות חוסר ניצול של הזמן הזה לאטרקציות הקלאסיות.
משפחה רחוקה שרוצים לפגוש לארוחת ערב - בכזה מקרה לא בהכרח ישנים אפילו אתל המשפחה. בסף הכל צריך לעבור שם מתישהו לשעתיים של להגיד שלום, להשוויץ בילדים, ולהחליף מתנות. זה יכול להיות נחמד, אבל לא בהכרח שווה לטוס במיוחד לאטלנטה/וושינגטון/בוסטון בשביל כזה ביקור.
אין לי מושג מי זה, אבל יחסוך לי כסף על המלון - לרוב אני לא בעד השיטה הזו. קודם כל - להרכב משפחתי מלונות זה לאו דווקא הדבר היקר בטיול. בנוסף, הדירות שלא ממוקמות במרכז (ראה ערך פתח תקווה ונתניה מהפסקה הקודמת), חוסר הנוחות של להתנחל אצל מישהו וכו' - לכל אלו יש מחיר לא קטן.
כמובן שיש עוד אפשרויות, וגם בין השלוש האלה יש טווח מסויים. אבל חשוב להבין שביקור משפחתי אמיתי הוא בזבוז זמן (מבחינת הטיול), וביקור לא אמיתי לא בהכרח מצדיק נסיעה/טיסה מיוחדת. אין פה נכון או לא נכון. יש פה תחושות שלכם, קרבה מפשחתית שלכם והחלטות שלכם. אני חלילה לא אומר לא לבקר משפחה או חברים.
לגבי ניו יורק:
כמה ימים בניו יורק זה עניין מאד אישי. ותלוי בכלל באופי הטיול שלכם. הילדים אומנם כבר לא פעוטות אבל עוד לא מאד גדולים. הם בהחלט יהנו מגינה ציבורית לא פחות ואפילו יותר מהרבה דברים אחרים. אני לא יודע אם תוכלו ללכת להופעה (בסוםפי שבוע יש גם בצהריים), אני בספק לגבי מועדון בערב, או מוזיאון לאומנות, ואפילו שופינג וכדומה.
אבל אפשר בהחלט להנות עם ילדים בניו יורק. לפני כשנתיים הייתי עם ילדים מעט יותר קטנים (שנה וחצי, 4 וחצי ו 7 וחצי) 4 ימים בניו יורק. לטעמי אפשר גם הרבה יותר. אבל אפשר גם לא. הילדים לא מספיק מבינים שזו "ניו יורק". הם נהנים לראות את פסל החירות אבל נהנים לא פחות (ואולי יותר) מהשיט עצמו. הנוף מהמרפסת של האמפייר סטייט (או רוקופלר) לא בהכרח אומר להם הרבה. וכו'. אבל הם נהנים כמו שילדים יודעים להנות מהשיטוט, מהופעות הרחוב, מהגלידה, מהגינות והכיכרות, ומחנויות הצעצועים. אם זה מתאים לכם אז אפשר גם שבוע. אם זה לא הקטע שלכם - תדחסו הכל ליומיים כדי לסמן כמה "וי" על איזו רשימה.
אם תבחרו לישון בתוך מנהטן תחסכו עלות של רכב. נכון שתשלמו כ-80 דולר על המונית מניו ארק למנהטן, אבל תחסכו את עלויות הרכב, והתחבורה מניו ג'רסי לעיר כל יום.
מלונות בניו ג'רסי שמאד נגישים למנהטן הם לא זולים. כלומר כאלה שממוקמים במרחק הליכה מתחנותת הרכבת שמוליכות למנהטן לא יעלו הרבה פחות ממנהטן. אם מדובר על מלון פחות נגיש, שמדובר על אוטובוסים, או החלפות, או הרבה הליכה המחיר ירד. אבל זה מה שאתם מחפשים בטיול עם ילדים?
ואם מדובר על להשאר עם רכב, ולהגיע עם רכב לתחנת רכבת, חשוב לזכור שהרכב עולה לא מעט (נניח 50-70 דולר ליום), וגם החניה ליד תחנת הרכבת עולה 10-20 דולר ליום (תלוי בתחנה, החניון, ושעת החניה). ובערב אחרי יום ארוך במנהטן - אתם חושבים שיהיה לכם כח להסתובב ולנצל את הרכב? יותר סביר לי לאסוף פיצה טייק אווי מתחנת הרכבת במנהטן, לאכול בנסיעה ולהגיע ישר למלון להתרסקות.
אם תבחרו לישון במנהטן תוכלו לשכור את הרכב לקראת העזיבה של העיר, בתוך העיר. עלות ההשכרה עשויה להיות יותר יקרה מאשר בניו ארק, אבל מצד שני סביר שלא יהיו דמי החזר ביחס לאולבני (באותה מדינה) ותחסכו גם כמה ימי רכב.
אם רוצים להיות יעילים צריך למעשה לבנות כמה הצעות כאלה כדי להחליט מה הכי נוח / כלכלי למקרה שלכם.
-
עזרה בתכנון מסלול בניו אינגלנדאחרי 4 ימים בניו יורק והתאוששות מהטיסה יש לי שבוע להעביר עד שאני חייבת להגיע לאלבני. הייתי שמחה לשלב בו את בוסטון וגם את וורמונט אבל לא מצליחה לחשוב על מסלול הגיוני. הסיום באלבני הוא חובה כל השאר בחירה.
יש למישהו רעיון מוצלח. מזכירה שאנחנו זוג עם 2 בנות בגילאי 5 ו-8. מעדיפה אטרקציות שיענינו אותן (מפעל דובים, מפעל גלידה, פארק כלשהו אולי, רכבות) ופחות טבע למיטבי לכת.
תודה מראש
-
עזרה בתכנון מסלול בניו אינגלנדשלום
כשאת רושמת שבוע
האם הכוונה-
יום 1=יציאה מניו יורק
יום 7-בבוקר להיות באולבני,ואפשר ללון בערב של היום השישי מרחק של שעה שעה וחצי
מאולבני?
מוני
-
עזרה בתכנון מסלול בניו אינגלנדאנחנו עוזבים את ניו גרז'י ביום שלישי בבוקר וצרירים להגיע לאלבני עד יום שלישי הבא אחרי הצהריים כך שיש כמעט שמונה ימים של טיול.
-
עזרה בתכנון מסלול בניו אינגלנדהיי שוב
זה משפר מאוד את אפשרות המסלול הרכוב מניו ג'רסי לאולבני.
יום ג'
ניו ג'רסי (אני מקווה קרוב לעיר ניו יורק)>>>>המונסנט סטייט פארק בחוף קונטיקט>>>
ג'לט קאסל סטייט פארק שבעמק הנהר קונטיקט>>>לינה סביבות מיסטיק.
יום ד'
ביקור בנמל העתיק של מיסטיק ,או באקווריום,ונסיעה להתחלת הביקור בבוסטון.
יום ה'
בוסטון
יום ו'
נסיעה אל הצד המערבי של ההרים הלבנים בניו המפשייר לינה בלינקולן.
יום שבת
מעגלי בהרים הלבנים חוזר למקום לינה.
יום א'
מערבה לצפון וורמונט (מפעלים,חוות,דובים,וכו'),לינה בברלינגטון.
יום ב'
ירידה מסוגננת לדרום מערב וורמונט כולל פארק שעשועים,לינה בנינגטון.
יום ג'
הצצה בחלק מהברקשיירס בצפון מערב מסצ'וסטס>>>והגעה לסידורים באולבני.
זה בכללי על מנת שתראי אם לילד הזה פיללת.
מודה שיש 2-3 ימים של 240 קמ' ושלוש ןחצי רק הגה ,אבל עם הפסקות ריענון באיזורים פסטורליים ,אתם אמורים לעשות בובה של טיול בניו אינגלנד.
במידה ורלוונטי אפשר לצרף אי אלו מיפויים להבהרת הכוונות של ההצעה.
מוני
-
עזרה בתכנון מסלול בניו אינגלנדתודה מוני. נשמע מעניין. הבנתי שיום ראשון הוא יום פחות טוב לסיור מפעלים. אין דרך לעשות את המסלול הפוך (כלומר לסיים בבוסטון) או שזה פשוט לא הגיוני. הבנתי שהמרחק מבוסטון לאלבני הוא בדיוק 3 שעות נסיעה על כביש אחד ישר ויפה.
הייתיי שמחה להאריך את בוסטון בעוד יום אבל אני לא בטוחה על מה כדאי לוותר. אנסה להתעמק באתרים שהצעת ולראות מה אטרקטיבי לנו.
-
עזרה בתכנון מסלול מבוסטון לטורונטומוני שלום,
אנחנו עוזבים את טורונטו ב-8.7. ואמורים להגיע ב-15.7 בבוקר לטורונטו.
בתכנון רוצים לראות את פארק אקדיה, ההרים הלבנים, וומונט, אלף האיים והניאגרה.
אנא תכנן לי טיול שאוכל להכיל מקומות אלו. או שאולי הגזמתי.
תודה
-
עזרה בתכנון מסלול מבוסטון לטורונטוסליחה טעיתי. ב-8.7 אנחנו עוזבים את בוסטון לכיוון פארק אקדיה. האם סביר לעשות את כל הדרך מבוסטון לאקדיה ביום אחד?
מה המשך המסלול ע"פ מה שנרשם קודם ?
תודה רבה
-
עזרה בתכנון מסלול מבוסטון לטורונטושלום
חייב בפעם המי יודע כמה לציין, שכאשר לגולש יש בקופה 7 ימים מבוסטון למפלי הניאגרה,ובפעם בזאת יש תוספת קטנה המגיעה לטורונטו,אני לא מעודד שילוב של פארק אכדיה ויהיה הפארק מכובד ככל שיהיה.
פשוט חייבים להיות ריאליים.
הנה חלוקה מרתונית עם פארק אכדיה,ועם 1000 האיים-
8/7
בוסטון >>>באר הארבור אכדיה אכן במקרה הטוב רק הגה 5 שעות 450 רוב הדרך על המהירים.
9/7
פארק אכדיה
10/7
הגעה להרים הלבנים
11/7
הרים לבנים
12/7
צפון וורמונט
13/7
וורמונט>>>לייק פלאסיד>>>1000 האיים צד אמריקאי,כולל שייט כבר ביום הזה.
14/7
נסיעה ארוכה על המהירים למפלים לינה צד קנדי
15/7
נסיעה מוקדמת לטורונטו שעתיים.
מיותר לציין שאם שואלים אותי ,ולא חייבים לשאול אותי,זאת לא ההמלצה האהובה עליי בלשון המעטה.
והנה הצעה שלי נטולת אכדיה ,ו-1000 האיים
8/7
בוסטון>>קווי החוף של מיין ,או עד בותביי הארבור מיין או עד קמדן.מיין.
9/7
נסיעה להרים הלבנים
10/7
מעגלי הרים לבנים
11/7
מערבה לצפון וורמונט.
12/7
אדירונדאק=לייק פלאסיד>>>והמשך ללינה דרך לב האדירונדאק לאיזור Old Forge
13/7
אגמי אצבעות -איתקה.
14/7
ווטקינס גלן>>>מפלי הניאגרה
15/7
יציאה סבירה בבוקר לטורונטו.
מוני
-
מתלבטת עדיין לגבי מסלול מועדף ניו אינגלנד/ ניאגרהשלום שוב,
הטיול שלנו הולך ומתקרב ואני לא מצליחה להחליט מה המסול המועדף. זוג + 2 בנות בגילאי 5 ו-8. לא חובבי טיולים למטיבי לכת. קצת טבע והשאר אטרקציות אחרות.
תזכורת:
31.7.15 נחיתה בניוארק
מלון עד ה-4.8.15 ליד ניו יורק וטיול בעיר ניו יורק.
ב-11.8.15 אחר הצהריים חייבים להגיע לאלבני ונשארת שם 2 לילות. אחרי אלבני נוסעים לוושינגטון לשבוע, עולים חזרה לניו יורק ליום יומיים וטסים חזרה לארץ.
ההתלבטות - מה לעשות בין ה-4.8.15 ל-11.8.15
מחשבה ראשונה - ניו אינגלנד (קבלתי בפורום המלצות למסלול). הסיבה העיקרית שרציתי מסלול זה היתה ביקור של בת דודה בבוסטון אבל במחשבה שניה נראה לי שבוסטון וניו אינגלנד לא כל כך אטרקטיבי לילדים ואם כבר ניואינגלנד אז בעונת השלכת ולא בקיץ.
המחשבה השניה - מסלול מדינת ניו יורק, אגמי האצבעות וניאגרה פולס. באינטואציה שלי המסלול יותר קל מבחינת נהיגה ויותר מעניין לילדים. האם אני צודקת?
אשמל לקבל חוות דעת מה הייתם בוחרים.
תודה,
מרים
-
מתלבטת עדיין לגבי מסלול מועדף ניו אינגלנד/ ניאגרההרשי לי לכפור באמירה: "שבוסטון וניו אינגלנד לא כל כך אטרקטיבי לילדים".
בבוסטון יש בהחלט אטרקציות לילדים ולכל המשפחה: מוזיאון המדע (בקלות יכול למלא יום), סיור ב"ברוז" (הרכב האמפיבי)(כשעתיים), האקווריום (חצי יום), הספינה העתיקה קונסטיטיושן, קווינסי מרקט. יש גם מוזיאון ילדים, שבו לא ביקרתי, כי הוא פונה לגיל הצעיר מזה שהיה לבתי. כמו-כן, ניתן לבצע שיט לצפיה בלויתנים (3-4 שעות).
בטיול השלכת שערכנו ב-2011, בתנו היתה בת 10.5. בעוד אנו מתפעמים מהנופים של השלכת הנהדרת, דוקא נופים אלה הביאו אותה מהר מאוד לרויה. לעומת זאת בבוסטון היא נהנתה מאוד וקשה היה לנתק אותה מהאטרקציות בהן בקרנו. אבל את מכירה את בנותיך יותר טוב ואמורה לדעת כמה נופים יענינו אותן לעומת אטרקציות כמו אלה שהזכרתי בבוסטון.
ולגבי הבחירה בין ניו אינגלנד לניאגרה ולולא האילוץ של התאריכים באולבני, הייתי מציע לך "גם וגם", הבעיה היא המרחק של כ-500 ק"מ בין הניאגרה לאולבני, אותו תצטרכו לנהוג הלוך ושוב בגלל האילוץ התאריכי, מבלי שיש זמן לבקר משהו בדרך. אם יכולת להאריך את הזמן העומד לרשותך לאחר הסידורים באולבני, תוך ויתור על חזרה לביקור נוסף בניו יורק, הייתי מציע: מסלול ניו אינגלנד > אולבני > מפלי הניאגרה > באפולו ומשם טיסות ארצה
אלה כמובן נקודות למחשבה לגבי הבעת הדיעה שלי. הבחירה כמובן צריכה להיות שלך.
-
מתלבטת עדיין לגבי מסלול מועדף ניו אינגלנד/ ניאגרהצביקה שלום,
תודה על ההערות. אני אישית מאוד אוהבת את בוסטון ושכנעת אותי שיש מה לעשות עם הילדים.
אין לי אפשרות להאריך אחרי אולבני ולהגיע לניאגרה פולס אז השאלה היא מה יותר מעניין, בוסטון או ניאגרה פולס? ואם בוסטון אז מה עוד היה אטרקטיבי לילדים באיזור ניו איגלנד (מיין, ניו המפשיר וורמונט, קונטיקט)
תודה,
מרים
-
מתלבטת עדיין לגבי מסלול מועדף ניו אינגלנד/ ניאגרהההעדפה מפי בתי (כיום בת 14.5): בוסטון.
השיקול: בבוסטון יש לכם מה לעשות מספר ימים. בנוסף לאטרקציות שהזכרתי, ניתן גם לעשות סתם פיקניק משפחתי על גדות נהר צ'ארלס.
לעומת זאת את מפלי הנייאגרה ניתן למצות בין מספר שעות ליום שלם אחד (למשל בבוקר - שיט ותצפית ובערב מבט על המפלים המוארים ובימים מסוימים זיקוקים מעל למפלים). שאר האטרקציות שבדרך, רובן נופיות ולכן זה תלוי האם הילדות אוהבות נופים.