מעבר ממקסיקו לגואטמלה
-
שלום,
אני וחבר שלי מתכננים חודשיים במקסיקו, גואטמלה וקוסטה ריקה.
מסלול בכללי: נוחתים במקסיקו סיטי משם יורדים לכיוון סן כריסטובל , נכנסים לגואטמלה חוזרים למקסיקו עולים לחופים ומקנקון לוקחים טיסה פנימית לקוסטה ריקה. האם המסלול הגיוני ? אשמח לשמוע הצעה נוספת אם יש.
רציתי לשאול לגבי המעבר ממקסיקו לגואטמלה וחזרה למקסיקו.
מאיפה כדאי לבצע את המעברים ואיך זה מתבצע?
תודה מראש!
-
מעבר ממקסיקו לגואטמלההמסלול הגיוני רק -1. לסן קריסטובל עולים 2. טיסה מקנקון לקוסטה ריקה אינה טיסה פנימית אלא בינ"ל
מעברי גבול- אם יש לכם תקציב לשאטל תיירים- אז הם קיימים בין סן קריסטובל ליעדים שונים בגווטמאלה ( שלה או פנחצ'ל) אם אתם עושים את זה עצמאית- תצטרכו מסן קריסטובל אוטובוס לקומיטן ומשם לגבול- או אם יש משהו ישר לגבול- לחצות ולקחת תחבורה ל-huehuetenango ( אני מניח שיש עוד אופציות- אבל זו צריכה להיות היותר נפוצה וזמינה) וממנה ליעד הבא שלכם.
מאזור טיקל /פלורס לאזור קנקון- שוב יש איזה 2 חברות שעושות שאטלים- אבל גם הן מחליפות תחבורה בבליז סיטי- או שלבד תקחו אוטובוס לגבול עם בליז, תחצו ותסעו לבליז סיטי- שם תחליפו לאוטובוס לגבול ( אם כי יש כמה שגם יחצו את הגבול- פירטתי אותם לא מזמן באתר- אתם יכולים לחפש) עם צ'טומל- תחצו ותקחו תחבורה לאן שאתם רוצים להגיע באזור החוף.
-
מעבר ממקסיקו לגואטמלההיי, איך מגיעים מבליז לגוואטאמלה באוטובוס טוב וישיר? יש דבר כזה?אם כן מה העלות?ולאן הכי כדאי להגיע בגוואטמאלה (מתכננים להיות שם 7 ימים.
תודה

-
מעבר ממקסיקו לגואטמלהקצת שאלה מאיפה בבליז. מבליז סיטי יש שתי חברות שיקחו אותך ישירות לפלורס, אבל גם עצמאית זה לא אמור להיות מסובך: אוטובוס לגבול ,לחצות ואוטובוס לפלורס/סנטה הלנה. מדובר בכ4 שעות נסיעה לפחות, תלוי גם במעבר הגבול ומשכו. ככה שב 7 ימים גווטמאלה תלוי מה אתה מחפש, אבל טבעי יהיה לעשות את טיקל משם לסמוק שמפיי ואח"כ אנטיגואה ונראה לי שכמעט כל השבוע נגמר....
-
מעבר ממקסיקו לגואטמלההאמת שאנחנו חושבים לוותר על טיקאל..חשוב לנו מאוד השוק בצ'יצ'י..הבנו שהכי שווה להגיע לשם ביום חמישי או ראשון..זה נכון?
חוץ מזה רצינו סמוק שמפיי, אגווה אזול, אגם אטיטלן + סאן פדרו (אותו אזור לא?)
אנטיגווה ומשם לגוואטמאלה סיטי לתפוס טיסה לקוסטה ריקה..
אני רק מנסה להבין איך הכי כדאי לסדר את זה מבחינת המרחקים והנסיעות..את סדר הדברים כדי שיהיה לנו הכי יעל מבחינת זמנים כי אין הרבה

עזרה?
-
מעבר ממקסיקו לגואטמלהכמה דברים מפלי אגווה אזול זה במכסיקו ולא יסתדר מבחינת מה שרשמת
הסיכוי שלכם להגיע ביום אחד מבליז איפה שלא יהיה שם לסמוק שמפיי באותו יום נמוך מאוד ואתם חייבים לעבור בפלורס קודם ולו רק ללילה אחד ואחכ סמוק שמפיי
משם יום נסיעה מאוד ארוך סביר שדרך אנטיגואה לאגם אטיטלן, שסן פדרו הוא אחד הכפרים לידו
שוק צ'יצ'י הוא בימי חמישי וראשון ככה שתצטרכו להתאים שהותכם אליו
אחרי אטיטלן תעברו לאנטיגואה שמרוחקת שעה מגווטמאלה סיטי , לא כולל עומס בדרכים
אם באנטיגואה חשבתם על כמה ימים, אולי תשקלו לפצל חלק אחרי סמוק וחלק אחרי אטיטלן -
מעבר ממקסיקו לגואטמלההיי תודה:)
יש מה לעשות בפלורס??
איך היית מסדר אחרת את הימים בגוואטמאלה מבליז..?
-
מעבר ממקסיקו לגואטמלהאז אולי מבליז לצ'יצ'י? יכול לעבוד? או גם מאוד רחוק?
-
מעבר ממקסיקו לגואטמלהמבליז לצ'יצ'י עוד יותר בלתי מעשי....
בפלורס יש את אתר המאיה של טיקל- גדול מרשים ומפורסם, אם יש עוד ימים, יש עוד אופציות- בין אם איזה שייט על האגם, עוד אתרי עתיקות פחות חשופים וכו'
קצת סר לי פרטים- אבל סדר הגיוני לגווטמאלה הוא כניסה מבליז לפלורס משם לסמוק שמפיי אח"כ אנטיגואה ומשם לאגם אטיטלן ( צ'יצי' הוא מכפרי האזור).,
וכמו שאמרתי אחרי אטיטלן לחזור לאנטיגואה לפחות ליום שלפני הטיסה, כי היא הכי קרובה לגווטמאלה סיטי.