קוסטה ריקה ומקסיקו
-
הי,
תיכננתי מסלול בקוסטה ריקה ומקסיקו, אשמח לשמוע טיפים והמלצות (אנחנו משפחה בעלת שני ילדים).
סן חוזה 2-3
לה פורטונה 2-3
מונטה ורדה 2
Parque Nacional Manuel Antonio ד2
Porto Viejo ד2-3
סן חוזה 1
האם אני מפספס מקומות בקוסטה ריקה? (מקומות חובה)
טיסה לקנקון
פליה דל כרמן, טולום, קנקון, כוזמול 3-4
קיודאד דה כרמן 2
סן
הדרך ל מקסיקו סיטי...
מקסיקו סיטי והפירמידות 3-4
האם יש איים מפורסמים במקסיקו/ בקוסטה ריקה (מלבד אלה שכבר הזכרתי)?
האם הנסיעה למפרץ קליפורניה שווה? ואם כן, כמה ימים כדאי להקדיש לאיזור?
כמה עולה ארוחה במסעדה ממוצעת במקסיקו ובקוסטה ריקה?
תודה רבה, רועי
-
קוסטה ריקה ומקסיקולא יודע אם הייתי שוהה כ"כ הרבה ימים עם ילדים בסן חוזה.
החלק של מכסיקו לגמרי לא ברור
היה עוזר אם הייתי מציין מה אתם אוהבים ואיך למשל אתם מתנידים ( ואולי מה גיל הילדים)- כי אתה ממתפזר שם על כל המדינה (בשתיהן) בזמן שנראה לחלוטין לא ריאלי להקדיש לכל המדינה...
-
קוסטה ריקה ומקסיקואכן החלק של מקסיקו לא ברור.
3-4 ימים למקסיקו סיטי זה הרבה יותר מידי לטעמי. לא הייתי מקדישה לה יותר מיומיים. עיר חביבה, לא מעבר לזה. ברור שאיזור החופים הוא יותר אטרקטיבי.
מקנקון למקסיקו סיטי זו טיסה נוספת. לא יקרה.
לא לקחת בחשבון את איסלה מוחרס וחבל...
-
קוסטה ריקה ומקסיקוהי,
אנחנו מתכננים להיות עם אוטו לאורך כל הטיול.
האם סן חוזה היא עיר מסוכנת?
גיל הילדים: 8,14
בנוגע למקסיקו, יש לנו התלבטות בין 2 מסלולים.
מסלול 1:
נחיתה בקנקון והשכרת רכב
טולום קנקון פליה דל כרמן כוזמול ואיסלה מוחארס (אולי) 4
נסיעה לקלאודד דל כרמן 2
נסיעה ל San Cristóbal de las Casa ד2
משם נסיעה למקסיקו סיטי דרך עתיקות המאיה, Oaxca, Texca ד3-4
מקסיקו סיטי והפירמידות 3
מסלול 2:
נחיתה בקנקון בלי השכרת רכב
טולום קנקון פליה דל כרמן כוזמול ואיסלה מוחארס (אולי) 4-5
טיסה למקסיקו סיטי
השכרת רכב
מקסיקו סיטי והפירמידות 3
משם נסיעה לאיזור איי Isle marina ד2
משם הגעה למפרץ קליפורניה (אני עדיין לא יודע כמה ימים צריך לאיזור, אשמח לעזרה).
משם להגיע עד לוס אנג׳לס 4
-
קוסטה ריקה ומקסיקותיקון מסלול 2:
קנקון, טולום, פליה דל כרמן, כוזמול 4
טיסת פנים:
או למקסיקו סיטי ואיזור הפירמידות ל 3 ומשם טיסה לקוליאקאן.
או טיסה ישירה לקוליאקאן.
קוליאקאן 2
מעבורת ללפה פאז
לה פאז ודרום מפרץ קליפורניה 2-3
מרכז מפרץ קליפורניה (2 הפארקים הלאומיים המפורסמים, נילך לשניהם או שנבחר אחד מהם) 2
אזור צםון מפרץ קליפורניה 1-2
כניסה לארה״ב
לוס אנג׳לס 4
שאלות בנושא חופים:
איפה החופים יותר יפים ומרשימים, בקוסטה ריקה או במקסיקו?
לאיפה כדאי להקדיש יותר זמן, לאזור קנקון, או לאזור האיים במפרץ קליפורניה?
תודה רבה
-
קוסטה ריקה ומקסיקוהמסלול הראשון לא ראלי
לגבי אופציה שניה - ב4 ימים להכניס את כל החופים זה חסר טעם. תבחרו איזור אחד או מקסימום שניים.
-
קוסטה ריקה ומקסיקוהי,
חשבנו אולי להוסיף את האי פורטו ריקו (Puerto Rico).
האם משהו ביקר באי ויש לו המלצות?
תודה
-
קוסטה ריקה ומקסיקומסכים עם inspire , לגבי אי הריאליות של המסלול הראשון.
לי באופן אישי יש גם בעיה עם המסלול השני.
אני רוצה להיות בכיוון של רצונו של אדם כבודו, ואני לא מכיר אתכם כמטיילים- לא את הניסיון שלכם כמטיילים, ולא את סגנון הטיול שלכם ( מעמיק/ רואים-ממשיכים הלאה וכו'), וכיוצא בזה. אבל אם רצית חוות דעת על מסלול- אני באופן אישי לא הייתי בונה ככה מסלול, אתה מנסה לדחוס עוד ועוד דברים לתוך מסגרת זמן מוגבלת ( ולדעתי לא ממש מובנת)- באחה קליפורניה נתת סה"כ 6 ימים כשלנסוע שם זה בערך 4 ימים מתוכם- כי גם אם גוגל רושם 17 שעות, זה יהיה כנראה יותר- בגלל תשתיות או בעיות וכו'. תקלה אחת עם הרכב ואין לך ימים לשחק איתם בכלל.... לדעתי גם אי אפשר להכניס רכב שכור ממכסיקו לארה"ב- לא יודע אם זה נלקח בחשבון. ההרגשה שלי היא שזה כמו טיול מאורגן- שיורדים מהרכב רואים עולים וממשיכים- וזה טוב ויפה- רק שאתה גם הנהג בטיול הזה.
אני פשוט חושב- גם לגבי החלק של קוסטה ריקה- תחשוב מה יותר מעניין אתכם, מה בגבולות מרחקים הגיוניים ונופל בתקציב שלכם, ובסופו של דבר תצטרך להתמקד.
-
קוסטה ריקה ומקסיקוהי, אחרי ששלחתי את המסלולים במקסיקו ראיתי שהם לא ריאליים... שחשבתי לוותר על מקסיקו/ קוסטה ריקה, לטובת קרוז במזרח הקריבים ושבוע (בערך) בפורטו ריקו. אני יודע שזו שאלה של דיעה אבל: האם לדעתכם עדיף להיות שבועיים (אפילו קצת יותר), באיזור העתיקות במקסיקו )Oaxca) ולסיים במקסיקו סיטי, או שבועיים בקוסטה ריקה (רק הצד הפסיפי, מונטה ורדה, ארנל, סן חוזה, ואם יהיה זמן אז עוד אתר או שניים). תודה רבה
-
קוסטה ריקה ומקסיקואם יש לך את התקציב לשבועיים עמוסים בקוסטה ריקה- אני חושב שהייתי הולך על זה. גם בגלל גילאים של הילדים שלך. נראה לי שבמכנה הכללי הרחב- זה יהיה הימור יותר בטוח מאשר מכסיקו ( אני גם לא יודע מה מוגדר איזור עתיקות- כי במכסיקו יש בהמון מקומות...)
-
קוסטה ריקה ומקסיקוהי, כמה שאלות בנושא קוסטה ריקה: אם בארהב בממוצע מסעדה יצא 50$~ כמה בערך יעלה בקוסטה ריקה? האם הדלק יותר יקר מבארהב (בקוסטה ריקה)? האם אתה מכיר לונה פארק בקוסטה ריקה/ פורטו ריקו? תודה תודה
-
קוסטה ריקה ומקסיקוהנה קישור לאתר שמשווה מחירי דלק עדכנים בעולם
קוסטה ריקה 1.15$ לליטר, ארה"ב 0.78$. אני יכול להגיד לך בודאות- שהמחיר של ארה"ב לא משקף את כל מדינות ארה"ב- יש כאלו שתהיה בהן קרוב יותר ל-1$.
המסעדות זה קצת יותר קשה להשוואה- אני יכול להניח מה אתה אוכל ב45$ למשפחה של 4 ( אח"כ יש גם טיפ...) בארה"ב. יש לי קצת קושי להשוות לקוסטה ריקה- אבל לדעתי אם אתה אוכל במסעדות מקומיות את הקסדו שלהם- אתה תהיה בפחות מהמחיר של ארה"ב. אם אתה כבר מכוון לפיצות ואוכל מערבי בישובים תיירותיים- זה יכול להיות גם מעל למחיר של ארה"ב..
פארק שעשועים יש את זה ( מצטער האתר בספרדית):
לא מכיר אישית אבל ממה שהסתכלתי- ממש לא בכיוון של אלו בארה"ב ( בהנחה שאתה מתלבט בכיוון הזה ע"פ השאלות), יותר משהו קטן להעביר יום- לא מכוון תיירות אלא מקומי.
-
קוסטה ריקה ומקסיקוהי, אני מניח שאתה חושב שב 45-50$ בארהב זה כל הגאנק פוד, אז זה לא. בגאנק פוד (שכמעט ולא אכלנו בהם) יצא לנו 20-30$ כולל טיפ וטקס. אנחנו לא מהמשפחות "האכלניות", שזה אומר, 2 מנות ילדים, מנה ראשונה ועיקרית... שאלת השוואה: האם מקסיקו יותר זולה/ יקרה מקוסטה ריקה? (מבחינת עלויות יומיומיות) תודה
-
קוסטה ריקה ומקסיקוהייתי מתקנת את המסלול של קוסטה ריקה (במכסיקו לא הייתי)-
בשביל ימי השהות שלך שם, הייתי מורידה את סן חוזה לחלוטין. יש מקומות יפים ומיוחדים יותר לראות ובמיוחד עם ילדים..
לה פורטונה- יומיים זה אחלה ושלוש זה בסדר גם.
מונטה ורדה- יומיים זה בול
מנואל אנטוניו- יומיים גג של הגג. אין צורך ביותר וגם יום וחצי זה מספיק בהחלט.
פורטו ויאחו זה צד שני... הייתי משלבת במקום זה ובתחילת הטיול את שמורת טורטגורו.
ילדים יהנו ממפלי לה-פז (ואז אפשר לבקר גם בהר הגעש פואס כי גיאוגרפית זה קרוב), יום לשניהם יחד זה מספיק.
אם בכל זאת סן חוזה, אז הייתי עושה יום ומשלבת בו ביקור בחוות הצלת עצלנים (יש באזור כמה כאלו)
-
קוסטה ריקה ומקסיקולמסלול מלא והמלצות, בקרו בבלוג שכתבתי על הטיול-
http://www.lametayel.co.il/%D7%A7%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%94%D7 %A8%D7%99%D7%A7%D7%94+%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%9E%D7%94+%D7%90% D7%99%D7%99+%D7%A1%D7%90%D7%9F+%D7%91%D7%9C%D7%90%D7%A1+%E2% 80%93+%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C+%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%9 C%D7%A5+%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA+%D7%90%D7%98%D7 %A8%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%AA+%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%9E%D 7%95%D7%AA+%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D+%D7%9B%D7%9C%D7%9C %D7%99%D7%99%D7%9D+%D7%95%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%99+%D7%97%D7% 95%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA+%D7%A9%D7%9C+%D7%96%D7%95%D7%92+% D7%9E%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D+%D7%95%D7%AA%D7%99 %D7%A7+%D7%91%D7%A0%D7%99+30