האלפים היפניים
-
שלום לכולם.
החלטנו בסוף על חמישה ימים באלפים היפנים, כולל נסיעה לשם מטוקיו וחזור לקיוטו.
אנחנו מתקשים לסדר את היעדים בצורה הגיונית, ומבקשים עזרה בזה.
אנחנו מעוניינים להיות בעיירות: מצומוטו, קנזאווה, שירקווה- גו. בנוסף אנחנו מעוניינים לעשות את המסלול האלפיני קורבו (מקוים שנספיק לטייל רגלית באיזור) ולטייל רגלית מהרכבל shin-hotaka. האם יש עוד מקומות שחבל להחמיץ?
בנוסף, נשמח להצעות היכן כדאי להזמין לינה בכל יום. האם המסלול אפשרי בתחבורה ציבורית או שעדיף לשכור רכב?
-
האלפים היפנייםמסלול קורבו יביא אתכם ממצומוטו לטוימה, משם תוכלו לעלות לאוקהידה (שין הוטאקה)- טקיאמה - שירקווה גו-קנזווה. תוכלו לשכור רכב בטוימה ולהחזירו בקנזווה (אפשר להסתדר עם תחבורה ציבורית אבל דורש יותר זמן). נכנס בדוחק רב בחמישה ימים: יום נסיעה מטוקיו וסיור במצומוטו, יום למסלול קורבו, יום נסיעה לאוקוהידה וטיול רגלי ( גבולי עדיף לדעתי להקדיש יום שלם לטיול הרגלי ), יום נסיעה לקנזווה דרך טקאימה ושירקווה גו, חצי יום בקנזווה ונסיעה לקיוטו.
-
האלפים היפנייםתודה. אם זה לא מספיק זמן, על מה היית מוותר?
וגם, איפה אתה ממליץ להזמין לינות במסלול הזה?
-
האלפים היפנייםאם אתם מתעקשים על מסלול קורבו-טאטיאמה פלוס טרק קצר בדרך אתם צריכים ללון קרוב בלילה שלפני המסלול. נתתי לך לינק לנתוני המסלול. ברור שלא תספיקו להגיע מטוקיו ובאותו היום גם לעשות את המסלול וגם לטרק וגם להגיע לקנזאווה.
בלי הטרק, כלומר רק מעבר בכלי הרכב השונים ותצפיות קצרות לנוף - תוכלו להגיע מטוקיו אחרי השכמה מוקדמת.
אם אתם מקובעים על חמישה ימים אז זה או
1. מטוקיו לאומאצ'י (חייבים את הרכבת של שש בבוקר, 4.5 שעות נסיעה), מסלול קורבו -טאטיאמה, קנזאווה, שיראקאוואה-גו - טאקאיאמה - קיוטו (דרך נגויה). כל זה אפשרי בתחבורה ציבורית.
או -
2. מטוקיו לטאקאיאמה (דרך נגויה) - משם טיול יום לקמיקוצ'י (או הוטאקה) -נסיעה לשיראקאווה-גו ולינה בקנזאווה ומשם לקיוטו (רכבת ישירה, שעתיים).
-
האלפים היפנייםאנחנו עכשיו מתלבטים אם לשכור רכב ולעשות את המסלול שהציע צביקה.
ככה נספיק הכל אבל נראה שזה יקר מאוד

אם לא, אז נעשה את אחד מהמסלולים שהציע רוני.
תודה לשניכם!
-
האלפים היפנייםאנחנו וויתרנו על מסלול קורבו כך שאני לא יודע להשוות. אני לא ממליץ למהר. שכירת רכב כאן לא יקרה במיוחד שילמנו פחות מחמישים דולר ליום ( אבל ל-12 יום, ייתכן שלמספר ימים יקר יותר ) פלוס עמלת החזרה לא היכן שלקחנו את ברכב שבמקרה שלכם תהיה נמוכה.
לגבי לינות - מאוד אהבנו את מלון Kazeya באוקוהידה, ממליץ בחום. נראה שנחמד ללון באחד מכפרי שירקווה גו, לא עשינו זאת כי צריך להזמין הרבה מראש.
-
האלפים היפנייםאפשר לשאול מאיפה שכרתם? מה שמצאנו יקר משמעותית (למרות שאני חייבת לציין שבעיני 50 דולר ליום זה גם לא זול בכלל).
-
האלפים היפנייםToyota rent a car. במרכז ההזמנות הטלפוני שלהם דוברים אנגלית.
-
האלפים היפנייםתודה רבה.
-
האלפים היפנייםוכדי לסבך קצת את העניין, נתקלתי אתמול במקרה במקום בשם Mt. Norikuradake שגם נמצא באזור. לפי מה שקראתי, זהו אחד האזורים הראשונים שניתן לראות בהם שלכת ובשנה ממוצעת השלכת היא מאמצע ספטמבר עד תחילת אוקטובר
-
האלפים היפנייםאני לא בטוח אם חברת השכרת הרכב טריפטי דולר עובדת באיזורים האלה (היא עובדת בשת"פ עם אלבר) אבל שווה לך לבדוק. השכרנו דרכם רכב בברצלונה וקיבלנו אחלה מחיר שלא קרע לנו את הכיס.
-
האלפים היפנייםלא נתקלתי ביפן בחברות ההשכרה שאנחנו מכירים במערב. הפופולריות הן טויוטה, ניסאן, מאזדה וטיימס. הסוכנויות מפוזרות בכל מקום וריכוז גבוה שלהם ע"י תחנות הרכבת. קל מאד למצוא.
-
האלפים היפנייםהיי נטע,
בעיניי לא לוותר על המסלול האלפיני Kurobe-Tateyama, זה אחד השיאים בביקור ביפן בעיניי - כל אחת מעונות השנה מאוד מיוחדת שם. גם לא כדאי לעשות את היום טיול הזה בלחץ. אני לנתי יום לפני ב-Matsumoto ומשם יצאתי לטיול הזה.
מקום נוסף ששווה לקרוא עליו ונגיש מאוד מ-Matsumoto זה Kamikochi. אזור יפהפה עם טרקים בדרגות קושי שונות - כדאי לך לחפש קצת בגוגל.
תהני!
-
האלפים היפנייםאנחנו רק בשלב התכנון ואני לא בטוחה שהתכנית שלנו יותר מוצלחת- אשמח להערות

יום 1: יציאה מטוקיו בבוקר תכננו לנסוע לYudanaka ומשם לMatsumoto לטירה+ לינה
יום 2: טיול בKamikochi והגעה לTakayama ללינה של שני לילות
ימים 3+4: Takayama +Shirakawa-go לינה בלילה הרביעי כרגע מתוכננת בOmachi אלא אם נמצא מקום קרוב יותר
יום 5: מסלול אלפיני. לינה בנתיים ב Omachi
יום 6: Kanazawa ונסיעה לקיוטו
אמנם לא חמישה ימים אבל נראה לי שניתן להוריד יום בTakayama ולעמוד בלוח הזמנים שלכם
-
האלפים היפנייםהתבלבלו לך הכיוונים ועשית קצת סלט (אני מציע להסתכל כל הזמן במפה):
ממצומוטו את צריכה להגיע לטאקאיאמה ומשם לקמיקוצ'י.
מטאקאיאמה לשיראקאווה-גו והמשך לקנאזוואה.
מקאנאזוואה דרך טויאמה למסלול האלפיני וסיום באומאצ'י. ואז מה?
או
מטסומוטו - אומאצ'י - מסלול אלפיני - קאנאזוואה.
קנאזוואה - שיראקוואה גו - טאקאיאמה.
טאקאיאמה - קמיקוצ'י
טאקאיאמה - קיוטו.
-
האלפים היפנייםדינה 57- תודה על העצה.
באמת התלבטתי אבל בעקבות העצה שלך החלטנו לא לוותר.
כרגע אנחנו מתלבטים אם ללון שם על מנת להספיק לטייל קצת ברגל.
למי שעשה- כמה זמן בערך לוקח כל המסלול? ראיתי באתר שלהם שיש ימים עם שעה או שעה וחצי המתנה בין הרכבלים, אבל אנחנו נגיע ביום רגיל, אז כמה זמן בערך המתנתם לכל רכבל?
-
האלפים היפנייםשלוש הערות: -אפשר לעשות את המסלול האלפיני בהלוך חזור לאותה נקודה, למשל אומאצ'י. לא אופטימלי אבל יכול אולי להסתדר יותר טוב עם המסלול או אם מטיילים ברכב שכור. - קמיקוצ'י נמצאת בערך באמצע הדרך בין מאצומוטו לטקאימה, כך שניתן לבקר בה כטיול יום מאחת משתי הערים האלה, או במעבר ביניהן. הכי כיף לדעתי - ללון בסביבה באחד האונסנים. - חבל למהר באזור היפהפה הזה. הנסיעות לא קצרות, למרות שאולי נראות כך במפה.
-
האלפים היפנייםמה שצביקה אומר זה אכן נכון. אפשר לעשות חצי מסלול ולחזור לנקודת ההתחלה.
מבחינת אורך הזמן זה היינו הך.
מסלול שלם לוקח, ממיטה למיטה, יום שלם מלא, לבטח אם אתם רוצים לעשות טרק קטן בדרך.
לגבי התורים, קשה לי לענות. אנחנו היינו כמה ימים לאחר פתיחת המסלול באביב (המסלול נפתח באמצע אפריל) כשכולו היה מכוסה עדיין בשלג. היו המוני אנשים, כי לתקופה זו יש יחודיות בפני עצמה, אבל לא היו תורים ארוכים בתחנות השונות. אבל כן הלכנו לתצפיות השונות דבר שגוזל זמן.
לכן אני מציע לתכנן יום שלם כשעוברים את המסלול מצד לצד ולא חוזרים על אותן נקודות נוף בחצי מסלול.
קמיקוצ'י. אנחנו ויתרנו, אבל נראות לי שתי דרכים להגיע אליו -
או בתחבורה ציבורית מטאקאמאיה או בשכירת רכב ליום משם. אוטובוס יגביל את ההנאה מאזור יפהפה זה.
אפשר כמובן לשכור רכב במצומוטו ולהחזירו בטאקאיאמה אבל יש בזה קנס גבוה.
השכרת רכב ליום לא תכביד כספית ותסתכם מקסימום ב 100$.
אני שכרתי 3 פעמים רכב ביפן בחודשים אפריל ומאי לשלוש תקופות של 3-7 ימים ועלה לי כ 80$ בממוצע ליום בחברות טויוטה וניסאן. זה לא כולל דלק, חניה (מאד יקרה) ואגרות דרך (מאד מאד יקרות).
מכל זה נראה לי הכי הגיוני, יעיל, חסכוני ומקיף המסלול הבא:
יום 1: יציאה מטוקיו בבוקר תכננו לנסוע לYudanaka ומשם לMatsumoto לטירה+ לינה
יום 2: מסלול אלפיני. לינה ב Kanazawa
יום 3: Kanazawa ולינה שם.
יום 4: Takayama +Shirakawa-go לינה בטאקאיאמה.
יום 5: טיול ב Kamikochi לינה בטאקאיאמה
יום 6: נסיעה לקיוטו
כלומר מין טיול פרסה שמתחיל ממצומוטו, דרך מסלול האלפים לקנאזאוואה. דרך שיראקאוואה גו (זה ביקור על הדרך של כמה שעות בלבד) לטאקיאמה. ממנה לצאת לקמירוצ'י וממנה להמשיך לקיוטו.
-
האלפים היפנייםתודה רוני, האם יש עוד תצפיות מלבד מורדו וסכר קורבו? האם במורדו עליתם לתצפית (כתוב שזה טיול של כשעתיים וחצי)?
-
האלפים היפנייםאנחנו היינו כשהכל היה מכוסה שלג והתנועה היתה מוגבלת, אז לא ממש הלכנו.
אבל הפיצוי היה במראות מושלגים יוצאי דופן.