ורשה קראקוב
-
ורשה קראקובהאמת שהשקט חשוב לי בלילה במשך היום זה נחמד ככה להרגיש אתהחיים שם.כשאת כותבת נראה שאת חיה שוב את הטיול נראה שנהנת יותר מהקניות?מקווה שנהנה היינו שתיינו לפני חודשיים בבודפשט והיא מאוד נהנתה אני מבינה שוורשה מאוד שונה התלבטתי נורא אם לקחת פראג במקום ורשה אבל הייתי שם 3 פעמים אז משהו חדש...... וחוץ מזה אני מודה לך מאוד על כל האנפורמציה שאת נותת בנדיבות ובכייף

-
ורשה קראקובבכייף,
קודם כל גם אנו רצינו יעד שעדיין לא ביקרנו.
יש דמיון בין ערי אירופה.נהנינו מאוד מקרקוב שנה שעברה.הנסיעה לעיר הייתה למטרה אחרת ולא חשבתי שגם נהנה מעיר תוססת ונעימה.
וורשה נבחרה בזכות צמחייה שידעתי כי נמצא בה בתקופה זאת.
בעלי רצה את בודפשט.בבודפשט ביקרנו בדצמבר,לפני זה בסוף מאי.
התאריכים היו נוחים מאוד,המחירים עד מאוד..אז למה לא?
שילבנו לא מעט קניות,כי מצאנו את העיר זולה מאוד מבחינה זאת.וגם הכול מאוד נגיש,מתאים,וללא חפירות של המוכרות.
יחסית לערים היסטוריות לעם יהודי,לצערי לא מצאתי את וורשה רוצה לזכור,מנסה לשמר..היא נראתה עסוקה בעצמה,בבניה ובבעיות קיום לא קלות משלה.
בדיוק היו גם בחירות ושלטים לא מעטים בעיר..
אז החלטנו לנצל את מה שהעיר כן יודעת לתת.
תבקרו בפארקים היפים שלה..ראינו עובדי פארק רבים מאוד עמלים על סדר ונקיון.
והם באמת נראים נפלא במיוחד בתקופה זאת.
את יודעת מה היה חסר לנו למשל?שוק אכרים.כזה עם תוצרת טרייה ויפה,פירות ריחניים.כנראה לא ידענו איפה לחפש אותם..באזור פראגה,כאשר הגענו לרחו' targova והיה רשום לנו כי יש שוק גדול...הסתבר שזה שוק בגדים ואפילו שמלות כלה...
וורשה,נהרסה כמעט כולה..לא הרבה שוחזר כפי שהיה,לכן,היא נראת לנו,אחרי ביקורים בפראג,בודפשט - שונה.אבל גם בהן,כשמתרחקים מהמרכז,השכונות נראות אחרת..
במרכז הרובע העתיק יש שיפוץ רב ועוד שנה שנתיים היא באמת תהייה יפייפיה..
-
ורשה קראקובולא,לא היה רועש בלילות.לנו גם היו חלונות כפולים(נראה לי בגלל הקור בחורף ולא נגד הרעש)
-
ורשה קראקובבתמונה ששלחת נראת כיכר העיר העתיקה מכוסה כולה לא נראה את הצבעוניות שלה ?את האווירה שיש בדרך כלל בכיכרות כאלה? איך הרחובות שלה מבנים מודרניים? בשיא הכנות היה ממש היא נעימה לטיול אווירה מראה או שלא ממש כי אני עדיין יכולה להחליף יעד התכוונתי להזמן כרטיסים בשבוע הבא בנתיים שיריינתי מלון עם אפשרות ביטול
-
ורשה קראקובלא בדיוק...
רק המבנים הנ"ל עם בד ומשפצים. וזה בכיכר השוק יותר.
כיכר העיר העתיקה מול הארמון גלויה.
כל הרחוב נובי סביט יפה וכדאי לצאת ממנו הצידה,מגלים בנינים יפים ופינות חמד ממש.
ביום ראשון יש אוירה מאוד נעימה במרכז. מופעי רחוב,בתי קפה מלאים.. התחבורה הציבורית לא נוסעת ברחוב הראשי לכן אפשר לרדת לכביש..
ברח' פרוג'נה הבית עם תמונות אנשים שחיו בו,עדיין בשיפוץ.בית הכנסת היה סגור והכניסה הייתה כאילו מהצד או שלא ידענו מהייכן הראשית.
לא הייתי מבטלת נסיעה לעיר. הכול ביחד נעים. קרקוב למשל קטנה יותר ומאוד כיפית גם.
-
ורשה קראקובתודה רבה מאוד אמה אזמין כרטיסים
ן שוב תודה על הכל
-
ורשה קראקובקראתי עכשיו את ההתכתבות וזו דעתי:
לאמה - בניגוד למה שכתבת, ורשה משקיעה הרבה בנושא העבר היהודי. ולמי שראה כבר ארמונות מפוארים: ארמון וילנובה הוא נחמד.
למלי - אם הנקודה היהודית אינה חלק חשוב בביקור, אז יומיים מספיקים לך בורשה, אלא אם את רוצה להשקיע זמן בקניות. אם הנקודה היהודית מעניינת אותך, ואת רוצה לגוון, הרי שלודג' בביקור של פחות מיום ובנסיעה ברכבת היא התשובה.
שמיל
-
ורשה קראקובלא מסכימה.
לורשה צריך מינימום 3 ימים מלאים. יש הרבה מה לראות (ארמון, שיט, פארקים משגעים, בית המשפט, עיר עתיקה, רחוב נובי שיאט ועוד ועוד)
-
ורשה קראקובבוקר טוב,
ההתרשמות שלי על נושא יהדות היא רק לגבי וורשה ורק ממבט האישי שלי.
מכיוון שהיו לנו מספיק ימים לעיר,כן היה בתכנון ראשוני לצאת מהעיר.
תוכנן לבקר בלובלין,עיירה עם אגם,ואולי אף לודג'.הנסיעה היא כשעתיים+ לכיוון..לבסוף החלטנו שלא..מטעמים האישיים. תחנת רכבת הייתה מאוד קרובה,תחנה אחת מהלינה.
גיסי,חולם לבקר בלודג' אולי נעשה זאת יחד...
לגבי ארמון וילנוב, או קרוליבסקי לזנקי ,אני לא נוהגת להשוות כי בכל מקום יש משהו מיוחד משלו. ראינו לא מעט ארמונות בעולם.
אני חובבת ארמונות,רזידנציות,קטדרלות,כנסיו.....
בגלל זה אצטרך לטייל ברומא עם חברה...

אהבנו את שני המקומות בזכות הפארק סביבם,השלווה,המקומיים עם עגלות ילדים,לא תורים של תיירים,ללא צורך לרכוש כרטיס מראש...פשוט להגיע וליהנות!
התמונות מקרולבסקי לזנקי
-
ורשה קראקובאמה ידוע לך מאיפה לוקחים שיט כזה בפארק lazienki?
-
ורשה קראקובכן,ממש לפני מבנה הארמון..יש שלט קטן ושתי גונדולות קטנות.נדמה לי שהיה 8 זלוטי(2 יורו) חמוד..
בהמשך,ע' בניין האמפי,יש בית קפה חמוד ושרותים בפנים..
-
ורשה קראקובתודה רבה
אם מזג האוויר יהיה נעים-יכול להיות רורמנטי ונחמד לשוט קצת