שביל חיפה - טרק עירוני
-
סופ"ש מעולה לכולם

שביל חיפה הוא טרק עירוני של כ- 70 ק"מ העובר ומחבר בין חלקיה השונים של העיר.
בעבר כבר העליתי כאן מספר הגיגים בנושא וסיפרתי על הקמתו "שביל חיפה".
נדמה לי שאפילו הצהרתי אז על כוונתי ללכת אותו...
רציתי לספר לכם שאכן, כשנה לאחר שכתבתי כאן על השביל התחלנו ללכת את הטרק. המסלול מחולק ל- 21 מקטעים ובכל פעם אנחנו הולכים במקטע אחד. כעת הגענו לתחילתו של המקטע השמיני, שזה אומר שכבר 1/3 מהדרך מאחורינו.
אני שואבת הנאה מרובה מההליכה בשביל הזה, מההיכרות העמוקה עם המקום שבו אני חיה, ומהתגליות המפתיעות שממתינות לי תמיד לאורך הדרך. כל פעם מחדש אני נדהמת לגלות עד כמה אני לא באמת מכירה את העיר שלי וכמה פינות חבויות-נסתרות קיימות בה.
השמחה על ההזדמנות הזו שנפתחה בפני הובילה אותי להתחיל ולהעלות על הכתב את החוויות שלי מההליכה בשביל חיפה. חשבתי ששיתוף בפרספקטיבה האישית שלי מהשביל "תפתח את התאבון" לאנשים נוספים שאולי לא יודעים על קיומו של השביל (או לא יודעים על קיומה של חיפה
) ותעורר אותם לקום, ללכת ולגלות...לצורך כך פתחתי בבלוג שלי "קבוצת פוסטים" יעודית לתיעוד מצולם וכתוב של הטרק האישי שלי. אני מציינת "הטרק האישי" כי אין לי כל כוונה לתאר שם בפרוטרוט את מסלול השביל - את כל החומר הכתוב (כולל מפות מפורטות, תיאור מדוקדק של המסלול, סיפורי מקום, ציונים של תאריכים היסטוריים והתייחסות למרחב העירוני) ניתן למצוא באתר האינטרנט של השביל ולא הרגשתי שום צורך לחזור על הדברים. כן היה לי חשוב להעביר - בצילום ובכתב - את התחושות, הקשיים, והמחשבות שהתעוררו בי לאורך ההליכה.
כרגע הספקתי להעלות פוסט הקדמה קצר ואינפורמטיבי המספר על השביל ועל החיבור האישי שלי אליו, ופוסט נוסף המתעד את חוויותי מהטיול במקטע הראשון - העיר התחתית.
אני מזמינה אתכם ואתכן להצטרף אלי, או בעצם - אלינו, ולטייל איתנו בשביל חיפה.
אשמח לעדכן כאשר אעלה פוסטים נוספים בעניין.
שבת שלוה ונעימה לכולנו,
אורה
-
שביל חיפה - טרק עירוניהי אורה,
אהבתי מאד את הפוסט. התמונות יפהפיות בעיני והאווירה-חו"לית...
השביל "על הכוונת" שלי מאז שבני עבר לגור בחיפה. אולי הבלוג שלך ייתן את הפוש האחרון להתחיל אותו..
תודה לך על השיתוף ושבת נעימה.
-
שביל חיפה - טרק עירוניאורה, זה פשוט מקסים

הכתיבה והתמונות הלא שגרתיות נפלאות.
הוספתי לרשימת התכניות ויש לי הרגשה שזה נדחף בלי רשות במעלה הרשימה.
שבת נהדרת ותודה ששימחת אותי

לימור
-
שביל חיפה - טרק עירוניהיי אורה,
איזה יופי, תענוג לקרוא ו״לדגום״ את המציאות בצילומים. בעיקר שזו דגימה ולא מדריך טיולים מסודר. ממש נראה שאם הייתם יוצאים לדרך שבוע או חודש אח״כ, היה יוצא פוסט שונה לגמרי...
תודה, ממשיך לעקוב
-
שביל חיפה - טרק עירונימשוררת. אין לי מילה אחרת.
פשוט מקסים. הצילומים, ההגיגים - הכל!
אנא המשיכי!
רבקה
-
שביל חיפה - טרק עירוניאיזה כיף להתעורר בבוקר ולגלות את התגובות שלכם!!!
כנראה שמערכת ההתראות של האתר בשביתה, אחרת אין לי כל הסבר לכך שכל המילים היפות שכתבתם אלי פשוט לא הגיע לתיבת המייל שלי. אז קודם כל תודה גדולה לכולכם על התגובות. ממש ריגשתם אותי
שמח לי שהצטרפתם ושאתם מלווים אותי בדרך שעוד תלך ותתמשך... מוזמנים להמשיך ולעקוב.נירית – איזה כיף שאהבת ואיזה כיף שיש לי שכן חדש
בהצלחה לבן בחיפה! כשתגיעי לעיר שלנו, אשמח אם תרצי להצטרף אלינו ולטייל איתנו את אחד המקטעים
.לימור – הכי כיף בלי רשות! זה לגמרי משדרג את החוויה, לא? תודה על המילים החמות
. חלק לא מבוטל מהדרך כבר מאחורינו, אבל לפנינו עוד עליות וירידות לא מעטות, בכל המובנים כמובן.יובל – תודה. אין ספק שהנשמה הטרקרית שלך הצליחה להבין אותי לעומק - "לא מדריך טיולים", "בעונה אחרת היה יוצא פוסט שונה לגמרי"... עלית על הנקודות העיקריות
מלא תודות ובקרוב, כך אני מקווה, יגיע ההמשך
.רבקה'לה – הגזמת. מזל שרק טיפונת הפעם

מי כמוך יודעת שלכתוב מקטע אחד לוקח לפעמים יותר זמן מאשר ללכת אותו. כיף שאת איתי
.אז יאללה, שיר דרכים קטן לשבת, והתיישבתי לכתוב על ההמשך....
אורה
-
שביל חיפה - טרק עירוניאורה,
יזמה מקסימה: גם הטיול לאורך השביל וגם התיעוד שלו.
הסתכלתי לא פעם על העיר התחתית בחיפה (לא לעומק, אבל פה ושם קצת יוצא לי לחלוף), ובכל פעם אני חושבת כמה פינות מעניינות יש שם וכמה היה תהיה מדהימה אם תעבור חידוש וקצת שחזור.
-
שביל חיפה - טרק עירוניהי זיוה - תודה

העיר התחתית נתונה בערבוב שבין הזנחה של המון שנים לבין ניסיון להחזיר עטרה ליושנה. בשנתיים-שלוש האחרונות יש הרבה מאמצים לשקם את המקום. פתחו שם כמה מרכזים אקדמיים, בקיץ יש מופעים ושווקים שונים שפועלים במתחם השוק התורכי, ניתנה האפשרות לאמנים ויוצרים לשכור ולהפעיל סטודיו במחירי רצפה או אפילו בחינם לתקופה של כמה שנים.
אני לא בטוחה עד כמה היוזמות האלה באמת מצליחות ותופסות גובה. כשיש מופעים למשל - מגיעים המוני אנשים וממלאים את המקום והוא נראה שמח ופעיל. ביום-יום אני חושבת שעדיין האיזור לא ממש מצליח להתרומם מעל הג'יפה.
אורה
-
שביל חיפה - טרק עירונימקסים! אהבתי מאד את המלל ועוד יותר את התמונות. מחכה להמשך.
-
שביל חיפה - טרק עירוניתודה רבה עופר

ההמשך יגיע... מקווה שבקרוב

אורה
-
שביל חיפה - טרק עירוניאורה, איזה יופי של יוזמה - גם עצם השביל וגם שלכם, של עריכת המסע.
בעיר העלית של חיפה באמת יש תחושה של חו"ל למי שרגיל לחשוב על תל אביב כחוויה העירונית הישראלית הטיפוסית.
אני לא מכירה מספיק את הג'יפה של העיר התחתית, אבל צריך מאד להיזהר בשיקום ובפיתוח עירוני. עבורי, למשל, נמל תל אביב כבר פותח ופותח עד שאי-אפשר בכלל להכיר אותו לעומת מה שהיה לפני 15 שנה, כשרק התחילו בשיקום שלו. כל הייחוד (יש שיקראו לזה 'אותנטיות') שהיה לו נמוג לגמרי והוא הפך למרכז עירוני מוצלח אבל לא משהו שמחובר באופן אמיתי למיקום שלו ולעבר שלו. נמל יפו, לעומת זאת, כן מצליח בינתיים לשמור על הייחוד שלו וגם להביא לשם עסקים חדשים ואוכלוסיה חדשה. זה עניין של מינון וכנראה שמאד קשה למצוא את האיזון.
וסליחה שהובלתי שרשור על חיפה לדיון בתל אביב

-
שביל חיפה - טרק עירוניבוקר מצויין ציידת ערפדים -
תתפרצי חופשי עם תל אביב
בשבילי היא תמיד סוג של חו"ל....יש הרבה צדק בדבריך.
אני חושבת שדווקא השיקום שבו החלו בחיפה בשוק התורכי, לפחות חזותית, נראה טוב וכן שומר על הצביון של המקום. נראה לי ש"הנפילה" מתרחשת במרווח שבין הרצון לשקם לבין היכולת להביא לשם אנשים באופן יום-יומי, ולא רק על בסיס של אירוע כזה או אחר המתקיים פעם-ב... במקום.
כרגע יש בחיפה המון "מרכזים", כאשר "ציר מוריה" הוא הציר המרכזי שבו מתרחשת הסצינה החיפאית - מבחינת בתי קפה, קניות, בילויים. קשה, אחרי כל כך הרבה שנים של הזנחה, להוריד את האנשים לעיר התחתית ולשכנע אותם שזה ה-מקום לבלות בו...
ימים יגידו לאן העניין יוביל. אני מקווה שלכיוון טוב

אורה