טיול לקוסטה ריקה + פנמה
-
שלום לכולם,
אנחנו 3 חברים בני 22 אחרי צבא, רוצים לטוס לחודש-חודש וחצי, באמצע אוגוסט למרכז אמריקה.
התכנון כרגע הוא לקוסטה ריקה + פנמה, חשבנו גם על קולומביה...
רעיונות/הצעות/טיפים/מסלולים???
תנו הכל... אין לנו כלום, בינתיים רק קוראים מלא.
*אפשרי גם ללכת ליועץ טיולים, אם מישהו מכיר מישהו טוב...
תודה רבה!
-
טיול לקוסטה ריקה + פנמהכדי לעזור לכם בצורה יעילה- תוסיפו למשל- מה מעניין אתכם יותר? ( במידה ואתם יודעים- מי שזה טיול ראשון שלו לעולם השלישי או בכלל לבד עשוי יותר להתקשות להגדיר את זה),
אם בחרתם דווקא במדינות הללו- היה לפחות משהו שהביא אתכם לבחור בהן והוא צריך להיות העוגן שממנו מתחילים לתכנן....
האם אתם על תקציב מוגבל או שיש לכם אפשרות לעשות אטרקציות ללא מגבלות תקציב? ( קוסטה ריקה מציעה הרבה אטרקציות שאפשר להספיק ליום והעלויות בה מצטברות- אם התקציב מוגבל צריך איזונים)
לגבי מסלולים- אתם יכולים לראות משהו כללי תחת עפתי- הקישור בצד שמאל למטה של של הפורום.
כמו כן בחודש- 5 שבועות הייתי עושה את פנמה -קוסטה ריקה בצורה טובה ולא בטוח שהייתי מתחיל עם קולומביה.. אם יש לכם בטוח חודש וחצי ואתם רוצים רק ממש היילייטס בקוסטה ריקה ופנמה- אולי הייתי מנסה גם שבועיים קולומביה לאיזו איזור מסוים.
-
טיול לקוסטה ריקה + פנמהאכן, טיול ראשון.
הראש הוא יותר בכיוון של חופים + אטרקציות, רוצים גם לעשות טרק או שניים קצרים, לא מעבר...
התקציב שלנו הוא באיזור ה15,000.
מבחינת היעדים - פשוט המליצו לנו עליהם ונראה לנו נחמד אז הולכים על זה.
-
טיול לקוסטה ריקה + פנמהלפני שאני מציע משהו מניסיוני האישי בלבד, הנה מה שאני מניח:
התקציב שלכם הוא ללא טיסה- רק לשהות?!. אם זה לחודש אני לא רואה סיבה שהוא לא יספיק- אם הוא לחודש וחצי- צריך קצת יותר להיות עם היד על הדופק,
כי כמו שאמרתי- בקוסטה ריקה אתם מדברים על אטרקציות בעלות של 50$ לפעילות, כמעט ללא יוצא מהכלל ( למשל קנופי, רפטינג יעלה יותר), לעיתים הפעילות או הכניסה קצת יותר זולה- אבל יש לקחת תחבורה לשם.... ואם למשל להגיע למפל פורטונה - כניסה היא 10$ לאדם-זה פעילות של כשעה, ועדיין יש לכם יום מלא, לכן רוב הסבירות שבאותו יום אם עשיתם עוד אטרקציות חציתם את ה-50$ בודאות...
לאור כל זאת- ומה שאמרת שיותר בכיוון שלכם הייתי מתחיל בחוף הקריבי, שאוגוסט הוא גם עונה לא רעה בשבילו- מה שאומר ניחתה בסן חוזה ומעבר לפוארטו וייחו/קאויטה לכמה ימים ומשם לבוקס שבפנמה, מאחר שבמקומות אלו יש יחסית יותר תרמילאים צעירים, אני מניח שתהיו שם יותר ימים ממה שאולי תחשבו ( ויש חוף...)
משם יש שתי אפשרויות- לבוקטה לכמה ימי טיול, ומשם לפנמה סיטי ואיי סן בלאס ואז לחזור לקוסטה ריקה או לוותר על פנמה סיטי ואיי סן בלאס ולחזור לקוסטה ריקה דרך דויד.
אם עשיתם את הדרך לפנמה סיטי וסן בלאס- אני מניח שעכשיו אתם כבר כשבועיים וחצי בתוך הטיול, ואם לא השתוללתם עם בילויים ושתיה- אתם אמורים להיות עם קצת עודף שישאר לאטרקציות של הסיום..
בתוך קוסטה ריקה -אחרי שנכנסתם- תמשיכו למנואל אנטוניו ( חופים ושמורה), אם אתם עם חודש בלבד- תמישכו למונטה ורדה ופורטונה וחזרה לטיסה מסן חוזה, כשבשתיים האחרונות תשקיעו את הכסף שנשאר באטרקציות. אם יש לכם יותר מחודש- אתם יכולים לעשות עצירות במשהו מחופי פנינסולת ניקויה או חופי הגלשיה בחוף הפסיפי כמו חאקו או דומיניקל.
אלו אופציות שאפשר להתחיל לגלגל מהם מסלול. לא קבעתי זמנים בכל מקום אלא רק כיוון התקדמות כללי- תאהבו-תשארו, לא תאהבו או תמצו-תמשיכו....
-
טיול לקוסטה ריקה + פנמההתקציב הוא כולל טיסות

בכל אופן, תודה רבה על העזרה! מועיל לנו מאוד
-
טיול לקוסטה ריקה + פנמהלאור זאת- אתם חייבים איזונים תקציביים,
אם אין לכם מי שיוסיף לכם כסף בדרך - והכל במימונכם- כדאי שתחשבו מראש איך אתם עורכים את הטיול כדי לעמוד בתקציב. חודש זה לא הכי הרבה כשמתחילים לארגן אותו- ואתם לא צריכים לרדת לפרטים לחלוטין מדויקים- וזה לא אומר שמכינים תקציב אין בו מקום לגמישות ובחירות ( ראו תחת שאלות נפוצות את גישת התקציב שלי- תוכלו לנסות לעבוד לפיה)