ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מדינות בלטיות+פינלנד

פורום אירופה
    6
    12
    7919
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אורי ר.
      אורי ר. נערך לאחרונה על ידי

לרוב זה מתחיל בכוס קפה בסלון ואז אין דרך חזרה,לרוב... האמת שמזה זמן אני מנסה לבנות מסלול שיחל בוילנה משם לריגה , משם לטאלין אסטוניה ומשם מעבורת להלסינקי. הכוונה,בשאיפה , לכשבועיים. האם הבירות הבלטיות חוזרות על עצמן? זאת אומרת ראית אחת,ראית את כולן? האם מישהו בפורום שכר רכב בבלטיות? עלויות? כל מידע בכל נושא יתקבל בשמחה והוקרה. אורי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eladk
        Eladk נערך לאחרונה על ידי

מדינות בלטיות+פינלנד

עשיתי את המסלול הזה בדיוק לפני שלושה חודשים, היה מדהים ולדעתי מדובר בערים מקסימות במיוחד שיש בהם המון יופי והרבה הרבה מה לראות. קשה להגיד שיש הרבה דברים בהם שחוזרים על עצמם, במיוחד שהלסינקי היא סקנדינבית עם הרבה איים וירוק והיא די שונה משלושת האחרות שהם יותר דומות אחת לשנייה. מאוד אהבתי את הערים העתיקות, במיוחד בטאלין, וגם את כל הירוק שתוכלו לראות בערים האלו (פארקים יפייפים..). נסעתי באוטובוס מצוין שהיה ברמה גבוהה מאוד של חברת ecolinels בין הערים שעלה כעשר יורו בין ליטא לריגה וריגא לטאלין. מעבורת עלתה שלושים יורו. באופן כללי אלו מדינות יחסית זולות וככל שמצפינים העלות עולה עד הלסינקי שהיא יקרה, אבל שאר הערים די זולות. אין ספק שמדובר במסלול עם קסם מיוחד

• אורי ר.

מדינות בלטיות+פינלנד

תודה אלעד היית בעוד ערים,או אתרים בבלטיות? או שהסתפקת בערים המרכזיות? כמה זמן נמשכת הנסיעה באוטובוס בקטעים שנסעת? תודה

אורי

• sasona
            sasona נערך לאחרונה על ידי

מדינות בלטיות+פינלנד

ביקרנו במדינות הבלטיות לפני כ-7  שנים

מאחר שנתקלנו בקשיים במעבר ממדינה למדינה - דבר שיתכן שונה בינתיים, התנהלנו עם אוטובוסים ציבוריים שהיו נוחים ביותר ועמדו בלוח הזמנים לתפארת.

טסנו להלסינקי בילינו בעיר 3 לילות ויצאנו לשייט לטאלין (כשעה וחצי של שייט נעים) טאלין אחת הערים היפות באירופה - נשארנו בה 3 לילות  ומשם לעיר סטודנטיאלית נחמדה טארטו משם עברנו לריגה  . שיש בה המון אתרים ובסביבתה מומלצת מאד סיגולדה .

עיירה נוספת שחנינו בה היתה קליפדה  שממנה יצאנו לטיול בנידה ובקאונוס

ומשם לוילנה  הנהדרת שבה בילינו 4 לילות  מאד מומלץ טיול מוילנה לטראקאי . בכל אחת מהערים והעירות התמקדנו לא מעט בהיבט היהודי שהיה מאד מרגש

מוילנה חזרנו לישראל

נעזרנו רבות בספר של הלונלי פלנט שאיתו תכננו את פרטי הטיול ולמדנו רקע היסטורי ותרבותי

לא מצאנו הרבה חומר באינטרנט אבל בהחלט יתכן שזה השתנה בינתיים

אחד הטיולים המוצלחים שלנו

מאד מומלץ ושיהיה בכיף

ירדן

• אורי ר.

מדינות בלטיות+פינלנד

עשיתם את המסלול לפני 7 שנים..צריך לדאוג לכם לפרס על אומץ יתר.....תיאור המסלול בהחלט עושה חשק. תודה ירדן

• Eladk
                Eladk נערך לאחרונה על ידי

מדינות בלטיות+פינלנד

אם אני לא טועה הנסיעה לקחה כשלוש שעות בין עיר לעיר, בלי שום ביקורות גבולות כמובן, כדאי לבדוק באתר של ecolines.net ולהזמין מראש כרטיס חובה, לחפש אוטובוס שנקרא comfort+ שהוא ברמה גבוהה מאוד כמו שאמרתי עם קפה שוקו ותה חינם בלי הגבלה שירותים מצוינים מסך וכו.. אני עשיתי סובב ים-בלטי, התחלתי בוינלנא ודרך ריגה טאלין והלסינקי, כשמטורקו בפינלנד טסתי לגדנסק בפולין ושם לקלינינגרד ברוסיה וחזור לוילנא, היה טיול מדהים ביותר, ממליץ בחום להגיע לחופי הים הבלטי ולבחור חודשים חמים יחסית, אני אישית אהבתי מאוד מאוד את טאלין המקסימה. אשמח לעזור עם עוד שאלות

• דני דניאל
                  דני דניאל נערך לאחרונה על ידי

מדינות בלטיות+פינלנד

חברה חבל על הכסף שלכם הייתי כמעט בכל אירופה הכל חוזר על עצמו בנינים יפים, נהר באמצע ועוד אנדרטה או שניים, תשמרו אותו ליעדים יותר מענינים, סליחה על הציניות..., האמת היא שלא הייתי בערים הללו כך שאין לי זכות לדבר. מאד יעניין אותי אם מישהו יגיד לי ששם זה ערים יותר יפות.

• דני דניאל

מדינות בלטיות+פינלנד

האמת שלא מספיק שמתי לב לכל המילים, אני בחור צעיר יחסית שיותר מעניין אותי טבע מאשר בנינים ומגדלים אך אין ספק שמבחינת ההיבט היהודי תמיד יש חידושים וכל פעם אני מתרגש מחדש לגלות עוד נקודות יהודיות, סליחה בכל אופן אם מישהו חשב שזילזלתי.

• דני דניאל

מדינות בלטיות+פינלנד

האמת שלא מספיק שמתי לב לכל המילים, אני בחור צעיר יחסית שיותר מעניין אותי טבע מאשר בנינים ומגדלים אך אין ספק שמבחינת ההיבט היהודי תמיד יש חידושים וכל פעם אני מתרגש מחדש לגלות עוד נקודות יהודיות, סליחה בכל אופן אם מישהו חשב שזילזלתי.

• Soft Cell
                        Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

מדינות בלטיות+פינלנד

דווקא בערים האלה השתמרה אירופה של פעם מאחר והקיפאון הסובייטי השאיר אותם כפי שהיו. וגם רמת המחירים נמוכה יחסית לאירופה.

בנוגע נסיעות מעיר לעיר. ראיתי שם את החברה הזו

http://www.luxexpress.eu/en

• אורי ר.

מדינות בלטיות+פינלנד

תודה לכל מי שטרח והגיב. אורי

• 63623
                            63623 נערך לאחרונה על ידי

מדינות בלטיות+פינלנד

בדיוק לפני שבועיים חזרתי משם אני התחלתי מקייב ומשם מישהו לקח אותנו ברכב לגומל שבבלרוס נסיעה שארכה 6 שעות אחרי עצירה ארוכה בגבול ומגומל למינסק ברכבת עם קרון שינה עלה 8 דולר ובקרון רגיל המחיר הוא בין 2 ל3 דולר וממינסק נסענו לריגה שבלטביה באוטובוס של חברת ecolines (אוטובוס מעולה עם שירותים נוחים מכונת קפה חינם ושקע 2200 ואט בשונה מרכבת שנסעתי בבלרוס שעוצמת השקע היה אלף ומשהו ואט וזה הטעין לי את הפלאפון מאוד לאט) נסענו נסיעת לילה מ22:30 עד06:00 בערך ובגבול הליטאי התעכבו בערך שעה וחצי הזמנתי באינטרנט ועלה 25 יורו אם אני לא טועה ובדרך היה תחנה בוילנה, ובריגה עצמה אין מה לראות חוץ ממרכז העיר העיר העתיקה שממש חוויה להיסתובב בסימטאותיה אבל חוץ מזה רוב העיר בניינים ארוכים ואפורים בסגנון הבנייה הסובייטי אבל היה ממש כיף להסתובב בשוק של ריגה שאומרים שהוא בין הגדולים של אירופה ומריגה תכננתי ליסוע לטאלין ומשם במעבורת להלסינקי 35 יורו מה שלא יצא לבסוף לפועל כי בתחנה מרכזית אמר שאזלו הכרטיסים ואפשר לנסות לקנות מהנהג והנהג אמר שהוא מוכר רק הלוך ואין לו מושג אם יש כרטיסים חזור לריגה אז לא נסעתי ומריגה נסעתי לוילנה עם חברת luxespres שלא משתווה לחווית נסיעה של ecolines אוטובוס פשוט כמעט כמו של הארץ נסיעה של 4 שעות מ3:00 לפנות בוקר עד 7:00 בבוקר עלה 13 יורו קניתי את הכרטיס בתחנה מרכזית ואחרי טיול בוקר בעיר היפה הזאת שכלל את הגטו היהודי וקבר הגאון מוילנה טסתי חזרה לארץ עם חברת wiz air ב40 יורו.

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון