רכב בניו יורק
-
מה הסיכוי לשכיר רכב בניו יורק באותו היום ולא מראש?(רכב קטן לזוג) למישו יש ניסיון בזה?
-
רכב בניו יורקאם תשכור רכב דרך חברת ההשכרה עצמה, תצטרך להוסיף סכום לא מבוטל על הביטוחים הנדרשים לנהג הישראלי. לא מומלץ לגשת ישירות למשרדי החברה בארה"ב ולשכור רכב.
אפשר לשכור באותו היום, אתה צריך אינטרנט ומדפסת להדפיס את הוואוצ'ר.
אפשר לעשות זאת דרך הסוכנויות בארץ או ישירות באתרים של NATIONAL.COM או ALAMO.COM, אתרים שכאשר מציינים בהם במשבצת המתאימה "תושב ישראל" מקבלים מחיר הכולל את כל הביטוחים. לחברות אלה יש סניפים במנהטן.
דרך אגב, באתרים הנ"ל אין צורך להוסיף מספר כרטיס האשראי בעת ביצוע ההזמנה. לא הופעת, לא חויבת.
-
רכב בניו יורקאני מניח שאתה שואל על זמינות הרכבים ולא על אופן ההזמנה? כי לגבי אופן ההזמנה - כדאי כנראה לעשות דרך אתר בארץ (גם אם אתה כבר שם).
לגבי זמינות - רבים מתושבי ניו יורק לא מחזיקים רכב ושוכרים באופן מזדמן, בעיקר בסופי שבוע (קרובים שלי נוהגים כך). לכן בסופ"ש יש פחות זמינות לרכבים.
-
רכב בניו יורקאני דווקא אתייחס לעלות
לרוב הזמנה מראש פירושה עלות זולה יותר בהרבה, של 20-50 אחוז (!)
יחד עם זאת:
1. אם מדובר על השכרה ליום אחד (כדי לצאת ליום טיול מחות למנהטן למשל) אז גם 50% יגיעו ל-50 דולר בערך. מאד זניח, אבל לא סוף העולם ליום אחד אם רוצים.
2. הזמנה מראש לא חייבת להיות שבוע מראש. אני די בטוח שיכולה גם להיות בערב עבור הבוקר, או אפילו על הבוקר באינטרנט.
-
רכב בניו יורקעדיין לא הצלחתי להבין האם שווה לי להזמין את הרכב מהארץ, מכיוון שאני יהיה בן 24 וחצי, המחיר גבוה מאוד. (בסביבות ה2000 שח ל5 ימים) האם יש מקומות שאפשר לצאת ממנהטן עם תחוברה ציבורית על מנת לראות קצת טבע?תודה
-
רכב בניו יורקלא מתוך ניסיון, אבל יש חברה בשם ZIPCAR שמשכירים רכבים, גם בניו יורק, לפי תעריף יומי \ שעתי, גם לנהגים צעירים ואפילו מחו"ל. כדאי לבדוק.
-
רכב בניו יורקאני לא יודע איך בנוי הסכום שציינת, והאם זה אחרי סקר שוק רציני.
אבל באופן גס המחיר נראה סביר יניו יורק זה אחד המקומות היותר יקרים בארה"ב לשכירת רכב.
ובנוסף אתה מדבר על 5 ימים. עד חמישה ימים לרוב משלמים תעריף יומי, ורק מהיום השישי המחיר מתחיל לרדת לתעריף שבועי.
אז קודם כל - תעשה כמובן השוואת מחירים. אולי גם תמצא חברה שבשבילה נהג צעיר זה 24 ולא 25 (אני בספק)
יש אפשרות להוזיל טיפה אולי ע"י משחק - להגיע למשל לניו ג'רסי בתחבורה ציבורית ומשם לשכור רכב. לא בטוח שזה שווה את המאמץ, אבל אפשר לבדוק.
אין ספק שנהיגה בארה"ב (עוד יותר מישראל) זה סוג של עצמאות. כן, תוכל להגיע למקומות מסויימים גם בתחבורה ציבורית, אבל זה ממש לא אותו דבר. וכמובן תביא בחשבון שתחבורה ציבורית עשוייה להיות לא זולה (רכבת לפחות היא יקרה), ובזבוז זמן מסיבי.
עוד דבר שחשוב לזכור הוא שעם רכב תוכל לישון במוטלים זולים יותר מאשר מקומות שנגישים לתחבורה ציבורית (אלא אם כן מודבר על הוסטלים).