איסטנבול
-
היי , אשמח בבקשה לעזרה לגבי איסטנבול -
1. איזה אטרקציות הם חובה ועל מה אפשר לוותר?
2.האם מומלץ השייט לאיי הנסיכים? (האם כדאי להזמין מראש או שעדיף להזמין שם?מאיפה מומלץ להזמין?)
3.השייט בבוספורוס, ראיתי שיש כמה סוגים , מה המומלץ ביותר?
4.אנחנו ננחת בשדה התעופה סביהה גקצ'ן , שהוא מרוחק 50 ק"מ מהמלון , לכן נעדיף לא לנסוע במונית. האם מומלץ רכבת ? אוטובוס? אנחנו נהיה באיזור (BOMONTI (SISLIׁׂ.
5.האם בערב מומלץ להיות רק באיזור טקסים או שיש מקומות נוספים מומלצים?
אשמח לעצות ועזרה , תודה רבה

-
איסטנבולא. לכמה זמן אתה בא ? ב. באיזה בית מלון תהיה ?
-
איסטנבולשאלה 2 , איי הנסיכים : מיותר, אלא אם כן אתא בא למעל שבוע . אין בהם אטרקציות מיוחדות [ אם בכלל ] בעיקר בתי קייט לעשירי העיר. אין תנועת כלי רכב. רגלי או כרכרות.
-
איסטנבולל4 לילות ,hilton istanbul bomonti
-
איסטנבולאיסטנבול עיר מרתקת .
תעיין בטיפים באתר נדמה לי שיש פורום נפרד כי טורקיה ברובה באסיה כמו גם איסטנבול.
השוק המקורה, מוזיאון הלאומי הטורקי עם הרבה מוצגים ששדדו מארץ ישראל לדוגמא כתובת השילוח. איה סופיה , כן כדאי לחוות שיט או לים השיש.או לאיי הנסיכה למרות שאני מסכים שאין הרבה מה לעשות שם.
הייתי בטורקיה לפני למעלה מ20 שנים שהייתה מדינה זולה וגם ידידותית לישראל לא כמו היום. בכיכר טקסים אין הרבה מה לעשות שם בלילה
אם אתה נוסע עכשיו תביא בחשבון שבתקופה זו חל הרמאדן וביום הרוב מנומנם בלילה הכל פתוח בעיקר מסעדות וזו חוויה מענינת.
-
איסטנבולשאלה 3 השייט על הבופורוס : המומלץ והנחמד ביותר הינו שייט "הזיג זג" . יוצא 3 פעמים ביום [ לא זוכר בדיוק שעות, הראשון בסביבות 10:30 ] מהמזח ב: "אמינונו" ומפליג עד לתחנה האחרונה ב"אנאדולו קוואהי" , כמעט עד לכניסה לים השחור. בדרך המעבורת מפליגה בזיג זג בין שתי הגדות של הבוספורוס ועוצרת למספר דקות במספר מקומות לצורך העלאת והורדת נוסעים. משך ההפלגה בכל צד בין 60-90 דקות. הפסקה בתחנה האחרונה כשעתיים. אין חובה לחזור במעבורת שהגעת איתה, ניתן לחזור עם כל מעבורת [ במידה ויש ] מאוחר יותר. הגעה למזח עם הרכבת החשמלית לתחנת אמינונו. אין צורך לקנות או להזמין כרטיסים מראש. רצוי לעשות את השיט באמצע הביקור, לתת מנוחה וריענון מהשיטוט בין האתרים בעיר.
-
איסטנבולתודה רבה!
אם לא בטקסים, היכן מומלץ לבלות בלילה?
-
איסטנבולשאלה 5 ערב \ לילה: מידרחוב איסטיקלאל מכיכר טקסים ועד בערך מגדל גאלטה. [ 1.5 ק"מ ] . שוקק חיים ופעילות לאורך כל שעות היום. הכל פתוח עד 10 בלילה וחלק עד חצות. בערב \ לילה עמוס וצפוף. כל סוגי החנויות: ביגוד, הנעלה, מסעדות ובתי קפה.
-
איסטנבולשאלה 4 הגעה למלון מש.ת.: כללי: רכבת [מטרו] בבניה. אוטובוס ומונית עד לעיר נוסעים באותו נתיב בדיוק. האוטובוסים תיירותיים חדשים ונוסעים ישירות . בש.ת. ביציאה מהטרמינל ממש ממול מעבר לכביש יש משרד לבן עם כיתוב כחול "האבסטס". לפניו חונים 2 אוטובוסים. הימני לכיכר טקסים. [השמאלי למזח בשכונת קאדיקוי".] יציאה כל 1\2 שעה, 14 לי"ט, התשלום לנהג, זמן הנסיעה בין: 75 ל: 100 דקות, תלוי בעומס. בד"כ ע מ ו ס. התחנה בעיר בקירבת כיכר טקסים, בחזית מלון פוינט. 50 מטר מהצומת הגדולה של מלון דיוואן. משם במונית למלון. הערות: א] יש אמנם קו מטרו עירוני מכיכר טקסים לשכונת סיסלי, אבל לפי אתר המלון הוא מרוחק מאד ממנו. ב] אישית לעצמי, הייתי משנה את המלון, אם ניתן למלון ברמה זהה באזור טקסים: פוינט, דיוואן האייט [שניראה שהם ברמה דומה למלון שלך]. יחסוך לך הרבה זמן וכסף "וריצות" יום יומיות בנסיעות בעיר.
-
איסטנבולאני דווקא אהבתי את השייט לאי הנסיכים.
בכיוון הלוך לוקחים מעבורת איטית שעוצרת בדרך בכמה איים ובאי הנסיכים לוקחים את הטיול הארוך עם הכרכרה. מאוד נהניתי, שליו ורגוע.
לפני החזרה אוכלים דגים או מטעמים תורכים אחרים ולוקחים מעבורת מהירה לחזרה מהירה לאיסטנבול.
-
איסטנבולתודה רבה!
אין אפשרות לשנות את המלון. עד כמה המיקום גרוע?
הבנתי שיש קניון cevahir , במרחק 10 דק' הליכה מהמלון , ו Osmanbey
10 דק' הליכה מהמלון..
האם עדיף יהיה להגיע במטרו לטקסים,או במונית? (הבנתי שהמטרו גם 10 דק' הליכה מהמלון)
-
איסטנבולשאלה 1 אטרקציות: לפעם ראשונה בעיר, הייתי מתרכז באזור העיר העתיקה, סביב כיכר סולטן אחמט. רוב אתרי "המסט" של העיר נמצאים סביבה. ההגעה מכיכר טקסים: ברכבל התת-קרקעי ממרכז הכיכר לרכבת לתחנת קאבטאש ועם הרכבת עד לתחנת [כיכר] סולטן אחמט. התחנה בחזית הכיכר. קל מהיר ונוח מאד. אין שום צורך במונית. במרכז הכיכר מיזרקה. כל האתרים שיפורטו הינם יחסית למיזרקה.
-
איסטנבולהמלון: אישית לא מכיר. באתר המלון כתוב שהוא כ- 2 ק"מ מהתחנה של המטרו הקרובה. אני אבדוק עם מפה ואחזור עם תשובה.
-
איסטנבולפעמיים ניסיתי להגיע לאי הנסיכים,פעמיים עליתי על כרכרה ולאחר 2דקות ביקשתי לרדת.המראה של הסוסים סילחו לי,מחרבנים בתוך השק הגעיל אותי.
-
איסטנבוליותר גרוע זה לרכב על פילים בשיירה. הם מחרבנים בלי הפסקה ואם הם הולכים בתעלת מים זה גם משפריץ.
-
איסטנבולהמלון : עפ"י בוקינג המלון מעולה והמחיר מפצה על המרחק מהמרכז. [מכיכר טקסים]. עפ"י חו"ד באתר מונית מהמלון לטקסים כ=15 לי"ט. המרחק לתחנת המטרו רגלית הינו כ-15 דקות. למיטב זיכרוני, תחנת סיסלי נימצאת מתחת לקניון הראשון שציינת. [קניונים אינם הצד החזק שלי בעיר] העיקרון הינו להגיע לכיכר טקסים ומשם לצאת למידרחוב, או לחילופין להמשיך ברכבל לכיוון העיר העתיקה. כך שמונית או מטרו, תיצטרך לבדוק ולהחליט פיזית במלון. מחיר נסיעה לאדם במטרו 5 לי"ט. [עד לטקסים בלבד. להמשיך לכיוון העיר העתיקה צריך זטון נוסף] . בכיכר, תחנת המטרו מסיסלי והרכבל התת קרקעי נימצאים באותו מיקום. בכל מצב, לא לקחת מונית ישירות לעיר העתיקה,ממש כסף מיותר.
-
איסטנבולכיכר סולטן אחמט \ ההיפודרום : למען הדיוק, רוב ההיפודרום מכוסה, ונישארו רק שרידים מהיציעים בחלק המרוחק מהכניסה. נימצא מימין לכניסה לכיכר, בשטח הציבורי, הכניסה חופשית במהלך כל ימי השבוע.
-
איסטנבולתודה רבה טל!
מה דעתך על האתר? http://www.istanbul-daily-city-tours.com
האם מחירי הטיולים סבירים, או שאפשר להשיג במחירים זולים יותר באיסטנבול?
ובנוסף, אשמח לשמוע המלצות לעוד אטרקציות / מסעדות מומלצות.
תודה !!

-
איסטנבולכיכר סולטן אחמט \ המיסגד הכחול [ מיסגד סולטן אחמט ] : נימצא בין המיזרקה להיפודרום. המיסגד היחידי עם 6 מינרטים [צריחים].הכניסה חופשית. מאחר והוא משמש כמקום תפילה פעיל, סגור בזמני התפילות וביום ששי עד הצהריים. הכניסה מהחצר מימין, חולצים נעליים,שמים בשקית [יש במקום] וניכנסים. היציאה מהצד השני, לכיוון המיזרקה וכנסיית האיה סופיה.
-
איסטנבולכיכר סולטן אחמט \ כנסיית ה: איה סופיה. בכניסה כל הצד השמאלי של הכיכר. הכניסה בתשלום. סגור ביום שני.