עזרה ביעד לטיול בסוף מאי
-
רוצים לטוס על שבועות וקצת ימי לימודים עם ארבעה ילדים במגוון גילאים (15,13,8,2). היינו ביער השחור, צפון איטליה ועם הגדולים בהולנד. (היו בני 4 ו- 2).
חשבתי לחזור על הולנד, אבל מחפשת רעיון אחר שיתאים גם לקטנים ולמזג האויר לפני הקיץ. ראיתי בפורום נסיעות לריביירה הצרפתית. האם מתאים לגילאי הילדים? יש מספיק אטרקציות? אשמח לשמוע ממי שהיה או לקבל רעיון אחר.
-
עזרה ביעד לטיול בסוף מאיהי,
אני חושבת שבמאי אפשר כבר לטייל בעוד יעדים, אבל הריביירה היא אפשרות טובה בעיני.
הייתי באזור עם בתי המתבגרת (ועם דודה), ובהרכב השונה כל כך מזה שלכם, קשה לי לענות בוודאות. האטרקציות שלנו היו באוריינטציה של טיול בנות ולא הלכנו לאטרקציות ילדים מובהקות. מידיעה, יש בריביירה הצרפתית המון אטרקציות אבל הן בדרך כלל יהיו יותר לגדולים או יותר לצעירים. פרט למרינלנד (שלא היינו בה) ואני מניחה שהיא מתאימה לכל גיל, צריך לעבור על מקבץ הפרקים הגדול למדי שבאזור Antibes (כמו גם מרינלנד) ולמיין.
בנוסף, באזור ההררי שמעבר לקו החוף יש פארקי חבלים, רפטינג (כבר פועל בעונה הזאת) וגם מסלול קרטינג.
לא יודעת אם הגדולים הם בנים או בנות. בכל אופן, בנות עשויות ליהנות מחנויות המפעל של הבשמים ברחבי האזור או אפילו מביקור באחד המפעלים.
גולשת בשם ציידת הערפדים היתה עם משפחתה במירוץ סוסים בקניה סור מר, ואולי שווה לבדוק.
לאורך כל חודש מאי יש פסטיבלי אביב, ורדים, לחם ועוד, שזה בטח דבר נחמד ומוסיף משהו לטיול.
יש הרבה אפשרויות למסלולי חוף קצרים לאורך חצאי האיים והאיים, ומובן שגם מסלולים הרריים ומאתגרים יותר, אבל אלה של קו החוף קלים ושווה לבחון אותם. יש המון גנים. שווה לבקר בניס המגוונת ובמונקו השונה מאוד מכל השאר, עם האקווריום שלה ויתר האטרקציות, וכמובן לדגום כפרים עתיקים. Biot למשל הוא כפר של מנפחי זכוכית. לא היינו בו כי בחרנו באחרים, אבל זה גם משהו שעשוי ליצור עניין.
לא בדקתי על איזה תאריכים נופל חג שבועות, אבל רצוי לבדוק האם הטיול מתקיים בזמן פסטיבל הקולנוע בקאן או בימים של תחרויות הגראן פרי במונקו. אין לי מושג מה זה אומר (האם לברוח או שדווקא ליהנות מהם אבל כדאי להיות מודעים לכך.
אם זה נראה לך, אוכל לעזור קצת עם קישורים.
-
עזרה ביעד לטיול בסוף מאיהי זיוה
תודה רבה על התגובה המפורטת. עושה חשק לטייל.
הגדולות הן בנות כך שישמחו לבשמים, שווקים וכו'. אני אשמח לעזרה בקישורים רלוונטים.
את יודעת אם יש אתר שמרכז את הארועים באזור כדי לבדוק פסטיבלים?
תודה על העזרה וסופ"ש נעים.
-
עזרה ביעד לטיול בסוף מאישמחה לדעת שיש עניין להמשיך הלאה.
אירועים וחגיגות
שימי לב שהלוח הוא מ-2014, אבל אפשר ללמוד ממנו על מה שצפוי
חפשי גם באתרי התיירות של ניס, של הריביירה (cote d'azur או french riviera) ושל מונקו (אף על פי שרוב המידע על מונקו נכנס גם לאתרי האזור).
תעשיית השעשועים שבקרבת Antibes - Villeneuve Loubet
http://www.leboisdeslutins.com/leboisdeslutins.html
http://www.levillagedesfous.com/
שימי לב שמדובר במתחם עם כמה פארקים
http://villeneuve-tourisme.com/english/leisure/water_sports_ centres.html#c2591
מרכז הספורט הימי של וילנוב לובה. מרכזים מעין אלה אני מניחה שיש בכל ערי ועיירות החוף. יתכן שלא הכל פתוח במאי
לונה פארקים
משהו לימי גשם בניס
מוזיאון לדברים משונים (לא יודעת איך לתרגם בדיוק)
Musée de la Curiosité et de l'Insolite
הצעות לטיולים עם ילדים (לא רק אטרקציות)
טיולים בהרים, בקו החוף וגם אטרקציות
רעיונות מגוונים (לא רק פארקים) מאתר התיירות של האזור
שייט לאי סט מרגריט
http://www.trans-cote-azur.co.uk/cannes-ile-sainte-marguerit e.php
ויתר אפשרויות השייט לאורך החופים
והכי חשוב - סיפורים ודברים שכתבו משתתפי הפורום
הסיפור שאין לו סוף (תרתי משמע) הצבעוני והמלבב של אורן שכדאי מאוד לקרוא כי יש לו משפחה דומה למדי בהרכב לזו שלך.
לי הדיון הזה מאוד עזר. אחריו בדקתי לעומק את כל המלכודות של התחבורה הציבורית והגעתי מוכנה. אבל אתם תהיו בוודאי עם רכב.
וגם הסיפור שלי. יש מידע גם בבלוג שלי ובקישורים המצורפים לו.
ואחרון - הסיפור שלי מפרובנס, שחלקים ממנו (בעיקר החלק של הורדון) עשויים להיות רלוונטיים גם לטיול שעיקרו בריביירה. תלוי איזה מסלול תבנו. אצלי זה היה בטיול נפרד ובהרכב של מבוגרים.
תיהני





-
עזרה ביעד לטיול בסוף מאיוואווו !
תודה רבה על המידע.
בינתיים התחלתי לחפור באתר ומצאתי את הבלוג שלך, מה שחיזק את החשק להגיע לשם. גיליתי גם שבדיוק בשבועות זה הסיום של פסטיבל קאן, מה שאומר שתהיה לנו כנראה חפיפה של יומיים - שלושה עם הפסטיבל. אני מנסה לבדוק עד כמה זה משמעותי ואם לתת לזה להשפיע על ההחלטה.
שוב תודה על התשובה המושקעת.