סדר מדינות
-
אהלן, אני מתכנן טיול למזרח באוקטובר, המדינות שמעניינות אותי הן בעיקר קמבודיה לאוס וויטנאם ומצד שני הודו. איפה מומלץ להתחיל? איך המעברים היבשתיים בין קמבודיה לאוס וויטנאם?
תודה מראש
-
סדר מדינותיש מעברים יבשתיים בין שלוש המדינות- לאוס-קמבודיה, לאוס-ויטנאם, ויטנאם-קמבודיה.
כמובן שאפשר גם לטוס.
חשוב לך לדעת בשביל תכנונים- מהארץ ומהודו אין טיסות ישירות אל לאוס/קמבודיה/ויטנאם, ולדעתי המדינה הקרובה הנוחה היא תאילנד (שגובלת עם לאוס וקמבודיה)
-
סדר מדינותתומר צודק אבל בכל מקרה, אם אתה לא רוצה לעשות "נסיעה ארוכה לחינם", אתה צריך לנחות / להמריא מהאנוי.
לכן אני מציע מסלול שמתחיל דווקא בהאנוי, יורד את וייטנאם דרומה עד לסייגון, משם צפונה לקמבודיה ואחר כך ללאוס ונסיעה לבנגקוק משם תמריא להודו.
"נסיעה ארוכה חינם" תהיה - נחיתה בבנגקוק ונסיעה/טיסה להאנוי או בחזרה ממנה לבנגקוק אם תעשה מסלול הפוך ממה שציינתי (ואז אתה קונה כרטיס זול יחסית לבנגקוק).
מבחינת מזג אויר - המסלול הראשון הוא הנכון.
מכיוון שלא ציינת זמנים, אוסיף אותם:
3-4 שבועות וייטנאם, 2-3 קמבודיה, 3-4 לאוס וזמן בלתי מוגבל להודו.
זה אמנם מביא אותך לזמן די נאחס בהודו אבל זה מה שביקשת.
אם תהפוך את הסדר (הודו קודם) לא תוכל לטייל בשאחר ותצטרך לדחות אותם ביותר מחצי שנה.
-
סדר מדינותלא מבין את עניין ה"נסיעה ארוכה לחינם"
לא חייבים להגיע לויטנאם כדי לטייל בלאוס/ויטנאם/קמבודיה
מה עם נחיתה בתאילנד ומסלול- קמבודיה-ויטנאם- לאוס, או לחלופין- לאוס-ויטנאם-קמבודיה?
משתמע מהודעה שלך מההודעה שלך שהאופציה היחידה היא להתחיל או לסיים בויטנאם, וזו לא המציאות.
אתה גם מניח ששאל על זמן מוגבל מסוים (זמן די נאחס בהודו מאיזו בחינה?) בעוד שהשואל רק ציין מתי הוא ממריא.
-
סדר מדינותהבנאדם מתחיל באוקטובר. צפון וייטנאם (סאפה והאיזור) כבר די קרה וערפילית. לכן התחלה שם, בהנחה שזה חלק מהמסלול, חיונית. מכיון שלא הגדיר בשאלתו זמני טיול - הנחתי אותם. ומכיון שהתחלתי בהודו סין הוא יגיע להודו, על פי הנחותי, רק בסביבות ינואר שאינו זמן אידיאלי להתחיל טיול בהודו.
אבל מסכים איתך שזה לא שחור ולבן ואפשר גם אחרת. זה מה שמענין בטיולים בכלל.
-
סדר מדינותתודה רבה על העזרה המפורטת!
אם ככה, מתי העונה האידיאלית לויטנאם לאוס וקמבודיה?
עד כמה שידעתי וקראתי אוקטובר-אפריל היא העונה המומלצת.
-
סדר מדינותזה קצת משתנה לפי האיזור, ובטיולים ארוכים שמורכבים ממספר יעדים, קשה לתזמן במדויק מזג אויר (אלא אם כן אתה משתמש חופשי בטיסות ומדלג בין המדינות בצורה תדירה) מצד שני,, זה אומר שיש לך אופציה לשנות מסלול בזמן אמת, או לחכות לשיפור במזג אויר במידה שיש בעיה.
אני טיילתי בויטנאם בנובמבר, והיה סבבה מבחינת מזג האויר. אמנם בספא הנוף היה חורפי, אבל לא במידה שמנעה/קלקלה את הטיול שם.