חומר למחשבה
-
-
חומר למחשבהזאת התשובה לכל המשמיצים את הישראלים שלא משאירים כסף בתאילנד
בין אם זה בטיפים או בקניות וכדומה.
לאנשים שלפעמים כותבים כאן על הקמצנות שלנו ועל הויכוחים עם התאילנדים
על כספים אז תירגעו אנחנו במקום טוב למעלה.
-
חומר למחשבהבגילי ובמשקלי הבנתי שלא כל מה שכתוב בעיתון נכון.
העניין הוא לא רק הקמצנות והווכחנות הישראלית.
העניין הוא עצם ההתנהגות הברברית וה"לא עושה חשבון".
מדברים עם תנועות ידיים מוגזמות,בקולי קולות,ללא שמץ נימוס,מקללים וצוחקים ללא בושה על מנהגים מקומיים.
לצערי,בכל טיול לחו"ל אני נתקל ביותר ויותר ישראלים שמתנהגים כך.
כמובן שיש גם אירים אנגלים ואוסטרלים וכו' שמתנה גים כמו חולירות.ללא ספק.
אבל הם לא מעניינים אותי באותה מידה מכיוון שאותי יותר מעניין כיצד הישראלים מתנהגים.
-
חומר למחשבהכל מה שאיתן אמר.
וגם: זה לא ש"משמיצים את הישראלים". יש לנו סיבות טובות מאוד להוקיע התנהגות גסה ולא נעימה של *חלק* מהישראלים בחו"ל (לא כולם!! בשנה שעברה בזלצבורגלנד פגשנו משפחות ישראליות רבות שכולן, ללא יוצא מן הכלל, התנהגו למופת והיה תענוג להפגש עמן על הדרך) שמקלקלים לכולנו:
1. זה מביש אותי בתור ישראלית. אם הייתי אירית הייתי מתביישת מהתנהגות דומה של האירים, אבל אני לא אירית. מה לא מובן בזה?
2. זה משפיע על היחס לו אני, כישראלית, זוכה לו בחו"ל. כשביער השחור יש שלטים מיוחדים בעברית בנוגע לכללי התנהגות יש בזה משהו משפיל, והשלטים האלה לא נתלו סתם.
זהו, ככה פשוט. אנחנו ישראלים, זה השבט שלנו, מה שחבר שבט אחד עושה משפיע על חברי השבט האחרים - בארץ ובעולם. צריך לחשוב על זה קצת, זה הכל.
ונתונים סטטיסטיים נועדו בשביל מי ששילמו עבור הכנתם (גם אני לא נולדתי אתמול
).שבת שלום

-
איזה קמצנים הקנדיים והשוויצרים האלה....במיוחדהברזילאים!!
איך אומרים קמצן בברזילאית?
אגב התאילנדים בהחלט בודקים את הנתונים האלה בקפדנות
בקניונים אותי לפחות תמיד שאלו בקופה מאיפה אני וציינו את זה בחשבונית
-
חומר למחשבהאל תהיו סקפטים, לי די ברור שהתייר הישראלי מוציא סכומים נכבדים בתאילנד ולגמרי לא "קמצן" כפי שהרוכלים למדו לומר.
בעניין ההתנהגות, יש להצטער שחלק קטן מהעם הנבחר גורם בושות ומוציא שם רע, לתייר הישראלי.הייתה לנו דוגמה במלון בסמוי, היו שם מעט ישראלים, אך ביניהם 4 זוגות מבוגרים, מהסוג הזול, שנשמעו היטב כשחזרו קצת שתויים ב-2 לפנות בוקר ואח"כ בחוף, עד שהגיעו הסינים, הם עולים עלינו בוולגריות ובקולניות.
-
חומר למחשבהכולי תקווה שברגע שהישראלים יבינו ויפנימו שבכל מקרה הם יוצאים "פראיירים" ומפסידים בהרבה קניות שיעשו בתאילנד אז ה 10-20 באט כבר לא ישנה להם כל כך והם יפסיקו להתווכח ולא לקנות את המוצר בגלל 20 באט.
-
נדמה לישהאשכול הזה לא עוסק בהתנהגות
וחוץ מזה קטונתי מלנסות לחנך אנשים...מישהו באמת חושב שהאנשים המדוברים שמתנהגים ככה גם בארץ מתייחסים לאמירות של פלוני אלמוני ....?? אני לא!
כל עוד הם לא ממש קרובים אלי אני מתעסק בהם פחות ויותר בעצמי
כשאתה תקוע עם אנשים כאלה בואן או טיסה וכו' אז זה יכול להיות מאוד לא כייף

לגבי העלויות
אם לומר את האמת
לא נתקלתי כמעט בשום פער במחירים בכל מה שקשור בביגוד בקניונים עם המחיר בארץ ככה שאם לא מדובר במותג שלא ניתן להשיג כאן בכלל לא הייתי ממליץ לקנות
ולגבי מה שמוכרים בשווקים
הסחורה לרוב באיכות ממש ירודה
חוץ מתחתונים ושורטים שהפתיעו לטובה

נעליים זרקתי אחרי חודשיים..חגורה נפרדה באופן עצמאי מהאבזם ולא שאני אחד שמן
וחולצות בגזרה ואיכות ירודה
נחמד...לא הייתי חוזר עם שקיות מלאות הביתה
-
נדמה ליליאו אני לא בטוחה שאתה צודק בנוגע למידת ההשפעה של השיח בחברתי ברשת על התנהגות אנשים.
כש"אנשי טיסת השוקולד" חזרו ארצה, אחרי שהבינו מה רץ עליהם ברשת - הם יצאו מהטיסה עם שקיות על הראש.
-
נדמה ליראשית, אני מופתע מהנתון המופיע בכתבה, אם כי אני ספקן לגבי דרך הצגתו.
שנית, התנהגות התייר הישראלי (ברור שלא כולם), היא מוקד הבעייה. -
נדמה לי120 אלף ישראלים בשנה מגיעים לתאילנד 98% נהנים
ומתנהגים למופת.
4 מליון סינים בשנה מגיעים לתאילנד 70% מתנהגים
באופן ברברי צעקני ומגעיל, בסינגפור כבר לא מקבלים אותם.
הייתי בפיליפינים לא מזמן וגם שם הם לא בדיוק רצויים בגלל
ההתנהגות שלהם.
ואני לא מזכיר את האנגלים והגרמנים.......
אז מספיק עם ההלקאה העצמית אנחנו במצב טוב עם כל הרעש.
-
נדמה לי98% מתנהגים למופת?
נראה לי יותר לכיוון 75% אחוז
וזה הולך ומתדרדר לצערי...
-
נדמה ליזו לא כתבה מוזמנת ולא מפוברקת
הנתונים אמיתיים לחלוטין
לפני מספר שנים היינו במקום 5 עם הוצאה ממוצעת של 124$ ליום ( לכל תייר ישראלי ) .
הדברים האלה נבדקים בקפידה ומתייחסים אליהם בכובד ראש
עיתונאים מישראל מוזמנים כחלק ממשלחות עולמיות כשתאילנד אחרי משבר או משברון תיירותי ומעוניינת לשווק ולהחזיר לעצמה את התיירות אז תמיד יהיו בין המשלחות הגדולות והחשובות בתיירות התאילנדית גם משלחת מישראל
וזה לא בגלל שאנחנו כמותית נחשבים בכלל בהיקף התיירות בתאילנד ( 140-150 אלף ישראלים בשנה זה זניח ) אבל אנחנו מבזבזים המון כסף ומשאירים המון כסף בתאילנד ולכן "סופרים" אותנו בכל מה שקשור לתיירות בתאילנד , החל משר התיירות ועד לשכת התיירות של תאילנד , תמיד יזמנו אותנו לאירועים ותמיד יעריכו אותנו ( ואת הכסף שאנחנו משאירים ) .
מעבר לעניין הכסף יש גם כמובן את עניין האומץ לב וחוסר הפחד של התייר הישראלי המגיע לתאילנד גם בעיתות משבר ( מחלות / מהפיכות / הפגנות / אירועי טרור / מזגי אוויר קיצוניים כמו צונמי ושטפונות וכו' )
השר האחראי על התיירות תמיד טוען שאנו הישראלים לא מפחדים מכלום ותמיד מתייצבים ראשונים בתאילנד גם כשכולם בורחים ממנה ומפחדים לחזור אליה עד שנרגעים הרוחות .
אנחנו הראשונים לשקם את התיירות בתאילנד ואנחנו תמיד נמצאים בה
והעניין הזה נבדק בקפידה בעיתות משבר , סופרים כל תייר שנכנס למדינה ועושים סטטיסטיקות על הירידה ברמת התיירות עבור כל מדינה ומדינה
ואנחנו תמיד מככבים במקום הראשון בעניין הזה .
אז נכון שיש דברים שליליים ונכון שאנחנו מתנהגים לא יפה ונכון שלפעמים אנחנו עדים למחזות הזויים של ישראלים בהתנהגות שלהם בתאילנד
אבל דווקא בתאילנד להבדיל מכל מקום אחר בעולם , אנחנו מוערכים ועדיין מכבדים אותנו ברמה כזאת שאנחנו יכולים להיות גאים ולהרים את הראש
כמובן שזה לא סותר את זה שאנחנו צריכים להשתפר המון בהתנהגות הברברית שלנו
ובהתייחסות המזלזלת שלנו , במיקוחים ההזויים שלנו על כל באט
זה רק יעשה לנו טוב יותר .