קניות
-
שלום לכם ,
בעוד כשבועיים טסים לניו יורק סאן פרנסיסקו לוס אנגלס ולאס ווגס,
מעוניינת ליקנות שואב אבק דייסון וטוחן אשפה,
האם משהו יכול להמליץ היכן ליקנות? חנות?
תודה,
איריס
-
קניותמכשירים כאלה שנקנים בארה"ב עובדים על מתח חשמל 110 וולט. בישראל המתח הוא 220 וולט. אם תחברו מכשירים כאלה בארץ סביר להניח שהמנוע יישרף. ומדובר בדברים לא קטנים יחסית לסחוב אתכם ארצה, כ"כ יתכן ותצטרכו לשלם מכס בארץ (אני לא מנוסה בענייני מכס, רק ממליץ לבדוק).
-
קניותהיי
לא רוצה לבאס ואני קונה הרבה בחול ולא זוכרת שהיו לי בעיות אבל..
בדיוק בספטמבר האחרון קניתי איי רובוט בבסט ביי בניויורק
את הכי טוב והכי יקר עלה בסביבות 800 דולר
סחבתי לארץ ונהניתי שישה שבועות
ואז הוא התקלקל
אין אחריות פה- בהתחלה אמרו באיירובוט ישראל שהתיקון יעלה 400 ש"ח, משהו בחיישינים התקלקל, אחרי זה כבר אמרו שייעלה 1000 ש"ח
בשיחות טלפון לבסטביי נפנפו אותי- בשיחה ארוכה מאד לאיירובוט אמריקה הסבירה לי שאין להם שום אחריות פה- לא יכולים לשלוח החלק ומאד מצטערים אבל אין מה לעשות
הייתי בטוחה שהם ימצאו לי פתרון- שירות אמריקאי וכ"ו
אבל לא
אז יש לי אירובוט שעלה פחות, אבל לא עובד, וזה מבאס יותר
אני שוקלת לסע לניויורק להחליף אותו.. בערך אותו כסף שעלה..
בקיצור- לא בטוח שלסחוב מכשיר כמו שואב אבק ללא אחריות זה שווה את ההפרש
אבל אולי זה סתם מזל..
ובהזדמנות זו שאלת צרכנות שנובעת מטיולים- אולי למישהו יש רעיון חוץ מהמובן של לשלם עוד 250 דולר כדי להשמיש המכשיר?
-
קניותתודה רובן ונרוש,
באמת מבאס מה שקרה עם האיי רובוט,
האם לוואלמרט אין מכשירים של 220 וואלט?
יש וולמארט גדול וזול בפייג ששם נהיה בסוף הטיול האם שווה לבדוק שם?
-
קניותמה זה זול ? המחירים בוולמארט פייג' כמו המחירים בכל וולמארט בארה"ב (למעט אוכל, פירות, ירקות, שם יש הבדלים לפי האזורים).
אכן הוולמארט בפייג' הוא סופרסנטר, כלומר: ענק ופתוח 24 שעות ביממה. יש מכשירי חשמל, אבל הכל בארה"ב הולך על 110 וולט למעט אלקטרוניקה, סלולרים, מצלמות וכיו"ב.
אם קונים מכשיר שהוא עובד על 110 וולט, תצטרכו להוסיף שנאי ע"מ להשתמש בו בארץ.
-
קניותחוץ מנושא המתח והאחריות (והמכשירים האלו נוטים להתקלקל) יש גם את נושא הנפח (מוצרים גדולים) ובמשקל (כבדים). לא בטוח שכדאי להביא מכשירים כאלה...
אם בכל זאת תחליטו לקנות - אפשר להזמין ברשת למלון שתהיו בו. למשל באתר דייסון המשלוח חינם.
-
קניותמה לגבי רכישת מצלמה מקצועית (קנון EOS 600 )בניו המפשיר ששמעתי שאין בה מס, האם כדאי ?
-
קניותלא יודע לגבי הדגם הזה ספציפית. אבל כן יכול לספר שלפני חודש חבר רצה שאביא לו מצלמה מקצועית, אבל אחרי בירור שהוא עשה הוא ראה שהפרש המחיר בין ארה"ב לכאן למצלמה שהוא בחר היה נמוך ולא הצדיק את הקניה בלי אחריות מקומית. תשוו את המחיר כאן למחיר באמזון ותחליטו.
מצלמות קומפקט כדאי מאוד לקנות בארה"ב כי פער המחירים גדול וממילא מחליפים כל כמה שנים.
אני מכיר הרבה שקונים ציוד צילום, גם מקצועי ב BH (בבעלות יהודית חרדית בניו יורק). בתוספת תשלום אפשר לקנות אחריות גם לארץ, אבל לא מכיר את זה היטב.
-
קניותתודה
-
קניותרוב המכשירים כיום פועלים גם על 110 וולט וגם על 220, נדיר למצוא מכשיר שלא.
אתם יכולים לבדוק באינטרנט בדרך כלל כתוב בתיאור של המוצר. או להסתכל על השנאי של המכשיר אם כתוב שהוא 110/220V.
-
קניותמהנסיון שלי ההנחה שרוב המכשירים תומכים גם 110 וגם 220 וולט אינה נכונה.
לגב מכשירים גדולים (עם מנוע או גוף חימום) כמו מיקסר למשל - עד כמה שאני יודע רובם בכלל לא דואליים (אם בכלל).
לגבי מכשירים קטנים שבעצם פועלים על מתח נמוך וכוללים שנאי חיצוני - עדיין חלק לא קטם מהם נמכרים בארה"ב עם שנאי של 110V בלבד. זה בייחוד נכון לפריטים שבהגדרתם לא מיועדים לטיולים (כמו למשל שואב אבק).
פריטים שמטבעם מיועדים לנסיעות (כמו סלולרי, מצלמה וכו') הרבה פעמים השנאי אכן מתאים גם וגם.
בשנה האחרונה (וגם לפני אבל אני מתייחס לנסיון טרי יחסית) קניתי כמה מכשירים נטענים בארה"ב שלא התאימו ל-220V ובארץ החלפתי שנאי. אפ תסתכלו למשל במדור שאלות ותשובות באמזון (של מוצר מסויים) תראו למשל שאנשים שואלים אם השנאי הוא גם 220V ולעיתים עונים להם שלא.
כמובן שאפשר להחליף שנאי בארץ (220->110 או שנאי 220->מתח הנדרש) אבל זה גם עולה עוד כמה גרושים, גם דורש התעסקות מסויימת, וגם (לפעמים) דורש טיפה ידע או שתי ידיים ימניות (למשל להלחים חוטים או חיבורים חדשים)
-
רחוב קנאל בניו יורקמעבר לדיון על ייבוא מכשירי חשמל (אני קניתי איירובוט לפני 3 שנים ב 220 דולר ועובד מצויין עד היום) ניתן למצוא חנויות של מכשירי חשמל העובדים עם 220 וולט.
ברחוב קנאל בניו יורק .
יש שם חנויות בבעלות ייהודים (וגם ישראלים). חפשו את המזוזה על המשקוף
-
קניותככלל אצבע, מכשירים בעלי ספק כח ממותג (Switched, לא Branded) אמורים לעבוד עם שני המתחים, ואילו מכשירים עם ספק בעלי שנאי סליל (או מנוע חשמלי המבוסס גם הוא על סליל) ידרשו החלפת הספק ו/או רכיבים בתוכו.
בכל מקרה - אמורה להיות מדבקה על הספק (באותיות ממש קטנות) ובה יהיה כתוב 100-240V, בעוד שעל אמריקאי בלבד יהיה כתוב 100-120V.
יתרה מכך - יש לא מעט מכשירים להם יש ספק AC (מתח חילופין) ולא DC (מתח ישר), אותם ממש קשה למצוא בארץ.
ספציפית לגבי הרומבה (וגם למטענים של מברגות וכלי עבודה), יש להחליף רכיבים מועטים בעבודה של כ-10 דקות (התעסקות עם הלחמות). כאן יש הוראות מדוייקות, כולל תמונות, כיצד לבצע את ההסבה ל-220V. ביצעתי בשני מכשירים , עובד בצורה מושלמת מזה זמן רב.
ניתן למצוא בחיפוש בגוגל גם לדגמים אחרים, מתקדמים יותר.
לגבי התקלה של הרומבה שאינה קשורה לחשמל, אפשר לחפש פתרון בגוגל ובמידה שרלוונטי, לייבא חלקים בשקל וחצי (איביי ודומיו).
גם לי הייתה תקלה במכשיר שהבאתי, בחנות היבואן הטכנאי הסתכל 4 שניות על המכשיר וקבע מייד שיש בעיה בטעינה, שאם אני רוצה כדאי לי להשאיר להם את המכשיר והוא יבצע עבורי בשמחה טרייד אין במחיר "מוזל" (200 ש"ח פחות ממכשיר חדש).
ביקשתי יפה שיסגור את המכשיר, הזמנתי לוח אם שלם מאיביי (למעשה זה כמעט כל האלקטרוניקה במכשיר) - עבודה של חצי שעה ו-70 דולר מאוחר יותר המכשיר חזר לאיתנו.
נכון - לא כ"א יידע לעשות את זה (לא תורה מסיני, אבל צריך מעט הבנה) וגם לא כ"א נופל בדיוק על נסיעה נוספת בה הוא יכול להביא את החלק ארצה, אבל לא חובה להרים ידיים מיד - אם זה לא משהו גדול, יש לא פעם אפשרות לתקן בכסף קטן.