צפון איטליה
-
בוקר טוב.
אני וחברותיי מעוניינות לנסוע לאיזור צפון איטליה בסוף אוגוסט לשבוע בערך.
כמה שאלות-
1. מכיוון שאיננו יכולות להשכיר רכב, לאיזה יעדים הייתם ממליצים להגיע בעזרת תחבורה ציבורית? אנחנו חשבנו על אגם גארדה, ונציה, מעוניינות גם בדולמיטים.. הטיסה היא למילאנו.
2. האם מישהו פה מכיר את חברת neos?
3. האם בקו של הרכבת מילאנו-ונציה ובחלקו מילאנו-פצריה דל גארדה(אגם גארדה) עלינו לקנות כרטיסים מראש? ואם לא- האם המחירים הם באיזור ה20 יורו לרכבת בקנייה בתחנה, או יותר?
4. נשמח שתמליצו לנו על טיולים יומיים או דו יומיים באיזור אגם גארדה ללא רכב.
תודה רבה!
-
צפון איטליההיי ממליץ לכן ללא רכב לשבוע להתמקד רק ערים מילנו ,ורונה וונציה . טסנו הקיץ שעבר למילנו בצרטר של neos והחברה בסדר גמור.
-
צפון איטליהאהלן. אנחנו פחות מתעניינות בערים. התכנון שלנו הוא ונציה, אגם גארדה ואם אפשרי אז גם הדולומיטים. התכנון הוא בערך יומיים כל אחד. מחמישי-חמישי.
נשמח להמלצות. תודה רבה.
-
צפון איטליהאם אתם מעונינות בטיול בדולומיטים ללא רכב העיירה אורטיסי בעמק גרדנה מתאימה.
אני לא יודע איך מגיעים אליה בתחבורה ציבורית אבל בטוח שזה אפשרי.
יש המון מסלולי הליכה ורכבלים שיוצאים מאורטיסי ואפשר בקלות להעביר בה גם שבוע בטיולים מאוד מגוונים כמעט בלי נסיעה.
-
צפון איטליהשלום,
באופן אישי הייתי נוסעת באוטובוס מונציה ל cortina d'ampezzo. אמנם העיירה עצמה לא משהו מיוחד לדעתי, אבל ממנה ניתן לצאת לטיולים באתרים מרשימים מאד ולטעום מהנוף האופייני לדולומיטים. הייתי מבלה שם 3 ימים.
-
צפון איטליהלדעתי שבוע לכל זה לא יספיק כי בתחבורה ציבורית לרוב הדרך ממושכת יותר.
אם אוהבות ים בחרו בגרדה וונציה. אם נוף הרים קורץ לכן ונציה והדולומיטים.
איך תטיילו שם? יש תחבורה ציבורית אבל אולי צריך לחקור טרום נסיעה:
תקראי כאן
נסי למצוא בחיפוש באינטרנט גם תחבורה מקורטינה לקאנזי ועוד יעדים שמענינים אתכן
או באמצעות התכתבות עם לשכת תיירות באזור.
-
צפון איטליהלפני 18 שנה עשיתי טיול בתחבורה ציבורית בלבד באיטליה: רומא, סורנטו וקפרי ודרך אמלפי, חזרה לרומא, רכבת לפירנצה, טיילנו גם בטוסקנה, משם לונציה שממנה טסנו חזרה הביתה. זה היה אפשרי ולא קשה מדי.
קחי בחשבון שמחירי רכבות לא זול. אנחנו ניסע עוד כמה חודשים מדרום אגם גרדה לונציה, התלבטנו אם לקחת רכבת בשביל החוויה לילדה ונראה לי שנרד מזה, ממה שבדקתי- מאוד יקר- מעל 40 יורו לכרטיס.
למה אתן לא רוצות לנהוג בעצם? זה כ"כ מקל, יעיל, חוסך זמן שזה מצרך מאוד יקר בחו"ל ויאפשר לכן להגיע למקומות שעם תחבורה ציבורית לא בטוח תצליחו.
-
צפון איטליהאהלן. קודם כל תודה רבה.
אכן גילינו שאורטיזי היא העיירה הכי הגיונית אליה נגיע במידה ונגיע לדולמיטים בתחבורה ציבורית.
שבוע אין לנו, אך נשמח להמלצות למסלולים טובים היוצאים ממנה להרים.
בנוסף, מצאנו אפשרות לסיור מאורגן עם הסעה מצפון אגם גארדה (ריבה, לימונה). האם אתם חושבים שזה כדאי? מדובר ביום אחד, בערך מ8 בבוקר עד 19:00-20:00 בערב, אני חושבת שזה יחסוך לנו נסיעות ובלאגנים. מצרפת קישור לסיור: סיור מודרך
-
צפון איטליהכ"כ מסכימה איתך. אך לצערנו, אף אחת מאיתנו עדיין לא בת 20.. יש לנו זמן בין שנת שירות אחת לאחרת וזה היעד שאנחנו הכי מעוניינות בו.
בכל מקרה, אנחנו די מאמינות שנוכל להסתדר. בינתיים מצאנו תחבורה כמעט לכל מקום.
חייבת לשאול, לפי מה שאני בדקתי הרכבות (לדוגמא ממילאנו לונציה) עולות כ20 יורו. למה כתבת 40?
-
צפון איטליהודאי. מצאנו את ואל גארדנה כאופציה המתאימה לנו ביותר בהתאם לתחבורה הציבורית. יש לנו שבוע. מיום חמישי בבוקר עד רביעי בלילה.
בכל מקרה, בנתיים הלוז שלנו נראה ככה
חמישי-?
שישי שבת- ונציה
ראשון- צפון אגם גארדה, אולי קאנוניינג
שני- יציאה מריבה\לימונה ליום בדולומיטים
שלישי- דרום אגם גארדה- גארדה לנד
רביעי-דרום אגם גארדה ?
נשמח אם תעזרו לנו למלא את החסר
-
צפון איטליהלמה יומיים בונציה? אתן שומרות שבת? ונציה באוגוסט: חם וצפוף...
לדולומיטים תקדישו לפחות יומיים - או וותרו לגמרי. הנסיעה מאד ארוכה - בטח עם תחבורה ציבורית. בגרדנה יש המון מסלולי טיול מקסימים: אלפ די סיוסי, סצדה, סאסולונגו ועוד... רק תחליטו שאתן מגיעות לשם.
במחשבה נוספת... אם יש לכן שבוע בלבד - וגם הטיסה מ/ל מילאנו שמבזבזת זמן (לא הייתה טיסה לורונה?) וגם יומיים בונציה - אין טעם לעלות לדולומיטים. זה מטורף גם אם הייתן עם רכב - לא כל שכן תחבורה ציבורית. הייתי עולה למונטה באלדו ומנסה להגיע לצפון האגם - אבל זה הכי צפונה שהייתי עולה.
-
צפון איטליהסיור מודרך נראה כמו אופציה טובה לטיול יום בדולומיטים ללא רכב.
ובכל זאת, הייתי ממליצה לכן לשקול שוב טיול יותר עירוני, שאותו קל לעשות בתחבורה ציבורית בלבד ולדחות טיולי נוף לגיל שבו תוכלו לשכור רכב.
-
צפון איטליהאכן שומרות שבת. ומהמלצות של משפחה וחברים- ונציה הכי משתלמת לנו בשבת, בגלל גודלה וחוסר הצורך בתחבורה ציבורית, וגם בגלל בית חבד באיזור שמאפשר לנו ארוחת שבת נורמלית.
תכננו להקדיש לדולמיטים יומיים, אבל מצאנו את הסיור החד-יומי שיוצא מצפון האגם (עיירות ריבה\לימונה), מה שחוסך לנו שעות בתחבורה הציבורית והסתכבלות בדרכים. ראי את הקישור שהוספתי. מה דעתך? סיור מודרך
ולגבי הטיסות- הטיסה הכי טובה לנו מבחינה כלכלית ובמסגרת הזמן הקצובה מאוד שלנו, היא זו.
בכל מקרה, נשמח להמלצות למלא לנו את החורים בטיול. מונטה באלדו אכן רעיון שחשבנו עליו, נשמח לעוד המלצות.
תודה רבה ושבוע טוב.
-
צפון איטליהטיול עירוני, לפחות באירופה, פחות מעניין אותנו. כל אחת מאיתנו הייתה בארצות אחרות. ואלו שלא היינו בהם- לרוב לא מעניינות אותנו כ"כ.
בכל מקרה, אם יש לך המלצה לאיזור בו כן נוכל לעשות טיול נוף במחיר סביר- אשמח לשמוע. תודה רבה!