אהלן חברים
-
אהלן חברים אשתי ואני מתלבטים התלבטות קלה. אנחנו רוצים לעשות טיול מגוון ויפה למשך חודש- חמישה שבועות, החל מה-7 לספטמבר. אנחנו מתלבטים בין מרכז אמריקה (גווטאמאלה? קוסטה ריקה? מקסיקו? ניקראגואה?..), לבין דרום אפריקה. הפרמטרים הרלוונטיים מבחינתנו- 1. נופים מגוונים ויפים. למשל חופים פחות מעניינים אותנו. 2. עלות (חשבנו על תקציב של 20,000 לשנינו, אבל לא במחיר של פספוס אטרקציות או טיולים יפים ומיוחדים). 3. אנחנו דתיים, וזה יוצא על החגים. החגים השנה יאפשרו טיוליי יום- יומיים, או שלושה לכל היותר, ואז שוב עצירה לשבת/ חג. זה אומר שאם אפשר, יש עדיפות לטיול שיכול לאפשר קרבה יחסית לאזורים מאוכלסים/ קהילות יהודיות, ומספיק עניין ומיגוון. אז בעצם אנחנו מתלבטים בין שני היעדים האלה. כל מי שהיה באחד מהם, נשמח מאוד לייעוץ, זה יעזור לנו מאוד ואנחנו מעוניינים לקנות כרטיסים בהקדם האפשרי.. תודה רבה רבה!!!
-
אהלן חבריםכמה שאלות בחזרה- התקציב כולל או לא כולל טיסות?
האם בתי חב"ד זה אופציה לחג בשבילכם או שאתם מחפשים ממש קהילה יהודית עם בית כנסת, ומחפשים שגם לקהילה היהודית יהיה אופציה של אירוח וכו'?
בעיקרון גווטמאלה זולה יחסית ויש בה בתי חב"ד ( יש גם קהילה יהודית בגווטמאלה סיטי, אבל מעבר לכך שיהיה שם בי"כ אני לא יודע אם הם נותנים משהו מעבר-את זה תצטרכו לברר עצמאית)- יש בית חב"ד בסן פדרו ולדעתי היה גם באנטיגואה- לא בטוח שהוא לא היה זמני...
אופציה אחרת- יותר מורכבת תקציבית היא שילוב קוסטה ריקה עם ניקרגואה- הראשונה בשביל נוף וחיות והשנייה תעזור באיזון תקציבי ותתן ערים קולוניאליות וכו'- אבל המסלול צריך יהיה להיות מתוכנן ככה שתהיו בקוסטה ריקה לחגים- ליד הקהילה היהודית או בית חב"ד ( לא מצליח להיזכר כרגע איפה יש אחד- יש הרבה ישראלים בסנטה תרזה, יתכן ששם)
-
אהלן חבריםבעיקרון התקציב הוא עם טיסה. נראה לא ריאלי? כמה אתה מעריך שיעלה לנו?
בגדול אין הכרח דווקא בקהילות יהודיות, בתי חב"ד בהחלט יענו על הצרכים, מה גם שמידי פעם מן הסתם נעשה שבתות לא בזה ולא בזה וזה בסדר גמור, אלא שבגלל שיש חגים חשבנו שזה יותר יתאים.. ראש השנה יום כיפור וכו'
האופציה הראשונה שאתה מעלה היא גוואטאמלה בלבד? ובכמה היית מעריך שהאופציה השניה יקרה יותר? בסופו של דבר בשיקול של יופי לעומת נוחות ומחיר מן הסתם נעדיף להוציא עוד טיפה כסף (במידה,מן הסתם), כדי שהטיול יהיה שווה, יפה וכיפי..
תודה!
-
אהלן חבריםמדובר בשתי מדינות מאוד שונות , אם צריך לאפיין אותן בגדול- גווטמאלה היא יותר תרבות. הארץ עם הכי הרבה אוכלוסיה אינדיאנית עם כל המסורות, הכפרים, השווקים וכיוב'. וזה מתערבב עם אתרים היסטוריים שקשורים לאבות של האינדיאנים-שבטי המאיה... מעבר לכך יש גם אתרי טבע, אבל הם לא מהווים את הליבה של הטיול במדינה.
קוסטה ריקה היא מדינה עם יחס שמורות הטבע לגודל המדינה הגדול ביותר ולפיכך רואים בה נופים וחיות בסדר גודל יותר גדול מהממוצע. הבעיה של קוסטה ריקה היא עלויות של כל מיני אטרקציות.
לתפיסתי האישית- אם מגיעים למדינה כלשהיא לא רוצים להגיע בלי להיות עם יכולת כלכלית לעשות את מרבית הדברים, וכשכניסה לכל פעילות עולה 40-50$ וזה לשעה-3 שעות, עדיין צריך למלא את שאר היום בפעילויות, ככה שאפשר להגיע בממוצע גם ל-100$ לאדם ליום.... מי שיש לו מגבלה תקציבית- יצטרך לעבור טוב על התקציב ומה זה יאפשר לו ( ככה לדעתי לפחות) לפני שהוא מגיע לשם- כי אז מתחילים להוציא מעבר לתקציב וזה נהיה בור ללא תחתית...
עכשיו ריאלית לתקציב- יש לכם כ- 5000$, טיסות יעלו כ-3000$. נשארתם עם 2000$ לשני אנשים ונצמצם אתכם לחודש. יש לכם 33$ לאדם ליום. הייתי מתרחק מקוסטה ריקה, זה יספיק לכם ללון בהוסטלים צנועים, לאכול במסעדות מקומיות ( מניח שאתם מבשלים לעצמכם או מחפשים משהו צמחוני) ולנסוע רק בתחבורה ציבורית. אפילו אם זו גווטמאלה אתם לא יכולים לנסוע בשאטלים בתקציב כזה....
אני חושב שאתם עדיין יכולים לסיים עם טיול יפה, בעיקר עם יש לכם עוד כמה דולרים להוסיף. הוא כנראה יצטרך להיות בחלקים שונים מחוץ למסלול התיירותי הרגיל- כדי להיות במקומות יותר זולים. ולדעתי לא קוסטה ריקה. רק גווטמאלה או ניקרגואה ( אבל בה יש לכם את בעיית היעדר בתי חב"ד או קהילה יהודית).
אני לא מכיר את דרא"פ אבל במרכז אמריקה הזמן שאתם מתכוונים להגיע זו העונה הרטובה- תחת שאלות נפוצות יש תיאורים של גולשים לחוויות שלהם מטיול בעונה. ממליץ לכם לעבור על זה.