כביסה
-
היי לכולם,
לאחר חיפוש לא מצאתי הרבה אינפורמציה על הנושא.
אנו 5 נפשות ונוסעים כמעט לחודש. אשמח לקבל מידע מהם האפשרויות ואיך כדאי ומומלץ להתנהל עם הכביסה.
המטרה כמובן לא להיסחב עם הרבה בגדים=מזוודות.
האם יש שרות כביסה יעיל ברוב בתי המלון? זאת אומרת שאפשר לתת שקית עם כביסה בערב ולקבל אותה נקייה וריחנית בבוקר?
כמה צריך לעלות שרות כזה?
האם יש מכבסות בעיר ברמת שרות ונגישות גבוהה?
מה עלותו בערך?
תודה
-
כביסההיי
גם אני ניסיתי לקרוא קצת בנושא. הרבה לא יכולה לתרום ואשמח גם לשמוע ממי שכן. מה שכן שמתי לב וכדאי לקחת לתשומת לב זה לבדוק לפי מה המחיר. אם המחיר הוא לפי פריט, קראתי על אנשים ששילמו לא מעט כסף כשגילו בדיעבד שהם צריכים לשלם על כל גרב, כל תחתון... ויצא הרבה מאוד כסף. צריך לפי כמות מכונות או ק"ג אבל לא לפי פריט.
לימור
-
כביסהאנחנו משתמשים במכונות בשרות עצמי.
בחלק גדול מהמוטלים יש חדר עם מכונת כביסה + מייבש - אנחנו שמים את הכביסה וחוזרים לאחר שהיא מסתיימת.
אם אין במלון אז ברוב המקומות יש מכבסה בשרות עצמי - מקדישים לזה כשעתיים במשך הטיול.
-
כביסהברוב בתי המלון/מוטלים יש אפשרות לכבס ולייבש בשירות עצמי וזה עולה כמה קורטרים בודדים. פשוט מניחים את הבגדים במכונה, מפעילים אותה ודואגים לחזור בזמן להוציא את הכביסה כי תמיד יש אנשים שמחכים לסבב הבא של המכונה. זאת השיטה הזולה ביותר. לפעמים המכונות כבר תפוסות ואז צריך לחכות שתתפנינה.
בניו יורק (אני מניח שגם ביתר הערים הגדולות) יש מכבסות ששם המחיר הוא לפי משקל, משאירים את הכביסה בבוקר וחוזרים אחה"צ או למחרת בבוקר ומקבלים אותה מקופלת. עלות של כביסה כזאת למשפחה זה כמה עשרות בודדות של דולרים.
-
כביסהאני מתכנן בזמן טיולי לעשות כביסה אחת לשבוע פלוס (7-8 ימים).
חלק מבתי המלון, לא כולם, מאפשרים כביסה עצמאית במכונות כביסה ויבוש המופעלים על ידי מטבעות של 25 סנט (Quarters). העלות במלונות תהיה בדרך כלל זולה יותר מאשר בחנות מכבסה בחוץ. ניתן לקנות דטרגנט בבית המלון, בין אם בקבלה או במכונה בחדר הכביסה. הדטרגנט, ברוב המקרים, מספיק לכביסה אחת.
מובן שניתן לקחת מהארץ או לקנות שם בסופרמרקט דטרגנט שיספיק לכם לטיול כולו, ויתכן וזה יצא זול יותר.
עלויות טיפוסיות הן $2 למכונת הכביסה ועוד $1 - $1.50 למחזור יבוש. לפעמים צריך יותר ממחזור יבוש אחד. כמובן שמחירים יכולים גם להיות נמוכים יותר. זה תלוי במלון.
ברשת Candlewood Suites מבית Holiday Inn אין תשלום על שירות הכביסה העצמית. עדין יש צורך בקניית (או הבאת) דטרגנט. יתכן ויש רשתות נוספות המאפשרות כביסה ללא תשלום. לא נתקלתי בהן.
בתי מלון מסוימים מאפשרים גם שליחת בגדים לניקוי יבש. העלות גבוהה בהרבה מזו של הכביסה העצמית.
-
כביסההי שרון,
אני רואה לפי ההודעות הקודמות שאתם נוסעים למזרח ארה"ב. בטיול הקודם שלנו במזרח ארה"ב עניין הכביסה היה מאוד פשוט. לא זוכרת מלון שלא היה בו חדר עם מכונות כביסה ומייבשים (כן בדרך כלל יותר מ-1). תמיד יש אוטומט עם חומר כביסה ומרכך והעניין היה מאוד זול.
לא ניסיתי למסור כביסה אבל קשה לי להאמין שבארה"ב אי אפשר להשיג בכסף כזה שירות.
כמובן שהכי נוח היה בוילה באורלנדו עם המכונה והמייבש "שלנו"... עוד סיבה שאני כל כך בעד וילה.
דנה
-
כביסהסליחה על הבורות, מה זה דטרגנט?
-
כביסהלימור - חומר כביסה, כלומר האבקה או הנוזל.
דנה
-
כביסהאם כבר הזמנתם בתי מלון, אין בעיה לפנות אל המלון ולוודא שיש להם מכונות כביסה ומייבשים. כמו שנאמר קודם, ממילא לא עושים כביסה כל ערב בכל בית מלון.
לגבי שירות כביסה במלון לא עצמי - בדר"כ זה די יקר. יותר זול לזרוק את הבגדים ולקנות חדשים

-
כביסהמלבד בתי המלון, יש מכבסות פזורות ברחבי הערים לרוב.
-
כביסהתאמיני לי שכדאי כבר לקנות בגדים חדשים במקום לכבס במחירים שהמלונות לוקחים על כביסה.
במקום זה תשתמשי במכונות שנמצאות ברוב בתי המלון בשירות עצמי. קונים אבקה
ומשתמשים. למשל אנחנו מכבסים פעם ב-10 ימים. כיבוס לזוג כולל יבוש לוקח
כ- 3 שעות בעיקר לחלק של היבוש.
-
כביסהיש הרבה בתי מלון שאין בהם מכבסה בשירות עצמי. אלו הם בדרך כלל המלונות היוקרתיים יותר או מלונות העסקים. יש בהם שירותי כביסה פר פריט אבל כמו שנאמר - מחיר כביסה לחולצה רגילה יותר יקר מהחולצה עצמה (שלא לדבר על זוג תחתונים).
אבל במוטלים ובמלונות העממיים יותר כמעט תמיד יש חדר כביסה laundromat. אפשר לשאול כמובן.
במוטלים הקטנים תהייה מכונה או שתיים, ובאיזורים עתירי נופשי משפחות יהיו יותר.
בהחלט יתכן שלא תהיה מכונה פנויה או לא מייבש. וגם תמיד יכול להיות שמכונה / מייבש של מישהו אחר סיימו ותמיד מתלבטים אם להוציא לו או לא. (אגב תביאו בשחבון שאם לא תגיעו בזמן להוציא את שלכם מישהו עשוי להוציא לכם ופריטים עשויים ללכת לאיבוד).
כמו שנאמר - העלות של כל מכונה וסיבוב מייבש זה ברמת הדולרים הבודדים (לרוב בין דולר ל-4 - תלוי ברמת המלון). פקיד הקבלה פורט לרוב.
בחלק מהמלונות פקיד הקבלה מוכר אבקת כביסה במנות בודדות תמורת דולר עד שלושה. בחלק מהמלונות יש אוטומט (כמו של סיגריות) בחדר הכביסה במחיר דומה.
וכמובן שאפשר להביא אבקה מהבית סופר. בשביך פעם/פעמים לא שווה להתאמץ.
תביאו בחשבון שהזמן לסיבוב כביסה כזה (כולל המתנה וכולל ייבוש) יכול להיות 2-3 שעות, שבמהלכן אתם מרותקים לאיזור המלון כי צריך להגיע מדי פעם לבדוק מה המצב. זה פחות מתאים למי שמגיע למלון אחרי 10 בלילה כדי לישון.
וכמו שנאמר - יש כל מיני מכבסות מחוץ למלון - יש בשירות עצמי (כמו שרואים תמיד בסרטים האמריקאיים) או בשירות מלא. לגבי שירות מלא - שימו לב לשעות הפעילות!
-
כביסהראשית, גם במלונות העממיים לא תמיד יש מכונות כביסה בשירות עצמי (ב- Facilities של המלון יש לבדוק אם מופיע המונח self laundry או coin operated laundry).
מספר מכונות הכביסה איננו פונקציה דוקא של רמת המלון.
לגבי להביא אבקת כביסה מהבית, אני שוקל לקחת איתי בפעם הבאה כדורי אבקת כביסה (למשל של פרסיל). לא תופס הרבה מקום. מסכים שעלות הדטרגנט זניחה.
שנית, מדגיש את הנקודה שבמלונות רבים יש שעות פעילות לחדר הכביסה על מנת שלא להפריע לאורחים לישון, לכן כדאי להתחיל את הכביסה בשעות הערב המוקדם (7 עד 8 בערב).
שלישית, מעבר לכך שבמלון בדרך כלל קצת זול יותר לכבס, הרי שבזמן פעולת המכונה/מייבש ניתן לחזור לחדר ולא חייבים להשאר במכבסה. בעצם, בחדר הכביסה בבתי המלון בדרך כלל אין מקום להשאר וגם לא נעים שם (חם).
לגבי מכבסות בשירות מלא - בארה"ב אין לי נסיון איתן. באירופה השתמשתי בהן במקומות בהם לא היתה מכונת כביסה על מטבעות. הן בספרד והן באירלנד. הבאתי להן שקית עם כביסה והם החזירו לי אותה נקיה.
-
בטיול האחרון בארה"ב היו לנו שתי שיטות כביסהבניו יורק מסרנו כביסה למכבסה ליד הדירה שבה התגוררנו.
שעת הקבלה בחזרה הייתה תלויה בשעת המסירה (קבלה למחרת, או ביום אחרי, כי הם לא מכבסים בעצמם, פרט לניקוי יבש, במקום הספציפי שבו השתמשנו)
עלה לנו משהו כמו 20$ לשק ענקי (לפי משקל)
באורלנדו הייתה לנו מכונת כביסה בוילה. כך שקנינו מרכך וכדורי כביסה (עלות של משהו כמו 6-7$ לכל אחד מהם) יש חבילות קטנות שמספיקות לכביסות בודדות.
לפני היציאה לכיוון איזור האוורגליידס והקיז כיבסנו כמה שיותר כדי שנצא לדרך עם בגדים נקיים.
וכשהגענו לניו יורק פשוט מסרנו שוב כביסה.
אגב, אנחנו השתדלתנו לחזור הבייתה דווקא עם מזוודות מלאות בבגדים נקיים. פשוט בשביל לצמצם את הסידורים הנדרשים כשחוזרים הביתה (מבחינת עלות תועלת בבית אולי יותר זול, אבל מאוד נוח שהכל מגיע ריחני ומקופל ובארץ נכנס ישר לארון).
בטיול הקודם השתמשנו הרבה גם במכונות הכביסה שבמלונות שבהם הגוררנו. ברובם היו מכונות לשימוש עצמי.
נסיעה טובה.
יעל