3-4 ימים ברכב מחוץ לברלין
-
שלום,
אנו 2 זוגות בגילאי 60+ הטסים לברלין והסביבה ל-9 ימים. את חמשת הימים הראשונים "נעשה" בברלין. את יתרת הימים מחוצה לה ברכב שנשכור. יום ראשון בבוקר עד רביעי בשעות הערב( הטיסה חזרה לארץ בסביבות 10 בלילה)
נשמח לכל עזרה אפשרית בתכנון מסלול ל-3 לילות וכמעט 4 ימים, או 3 לילות ושלושה ימים וחזרה ללילה אחרון לברלין ועוד מעל חצי יום. (יש טעם?)
חשבנו על נסיעה לוילה ואנזה, אי הטווסים פוטסדאם, לייפציג, דרזדן...???
כמה זמן יש להקדיש לנ"ל ומה המיטב שכדאי לראות ולהינות בכל מקום?
היכן כדאי ללון? לייפציג? דרזדן???
מסלול מעניין, נופים אגמים..?? מה עוד ניתן - גם בדרך חזרה לברלין.
האם להחזיר הרכב בשדה התעופה טרם חזרה לארץ? או לחזור ללילה ויום לברלין? (חסר טעם?)
אודה לכל מי שיוכל לעזור וגם למנהל/ת הפורום?
תודה מאוד מראש,
ציפי
-
3-4 ימים ברכב מחוץ לברליןדרזדן ליום אחד, שמורת באסטיי,עיירות ושייט לאי לדה בנהר השפרה. הנה שלושה ימים. רוצים עוד פרטים? בשמחה.
-
3-4 ימים ברכב מחוץ לברליןמצטרפת להמלצה.לאייזור סקסוניה השויצרית בסטיי מבצר קוניגשטיין עיירות באד שאנדאו קורט ראתן ו ניתו חקחת שיט. ויום בדרזדן. אנחנו לנו בכפר קטן בשם לומן בבית עם גינה 10 דק לבסטאי חצי שעה לבאד שנדאו ודרזדן. מומלץ בחום. עיירות ציוריות.ויפות. ראי טיפים לפי סקסוניה השויצרית .
-
3-4 ימים ברכב מחוץ לברליןהי,
עוד הערה בנוסף למה שנאמר קודם, האתרים - וילה ואנזה, אי הטווסים פוטסדאם,
הם בטווח של שעה מברלין, ניתן להגעה בקלות ברכבת, לא בטוח שתרצו "לבזבז" יום רכב על אתרים אלו, שהם בכל מקרה די מומלצים.
מייק
-
3-4 ימים ברכב מחוץ לברליןתודה לכל המשיבים.
מה לגבי ואנזה ופוטסדאם וכן לייפציג?
אם רק בסקסוניה, האם רצוי להתמקם במקום אחד ומשם לצאת ככוכב?
תודות והערכה מקרב לב
ציפי
-
3-4 ימים ברכב מחוץ לברליןמצד אחד אפשר בקלות להגיע לפוטסדאם ווילה ונזה והאזור בתחבורה ציבורית.
מצד שני,,,אם כבר לוקחים רכב יהיה נוח יותר להגיע ברכב,לעצור היכן שבא לכם ולצאת משם מתי שבא.
בדרך ממליצה לעבור בכפר אלקסנדרובקה, כתבתי והכנסתי לינקים ותמונות בבלוג שלי. הגענו לשם ברכב עם בת דודה ברלינאית. ועצרנו גם ע' גשר המרגלים הידוע..עוד פינות חמד שרובן בתי קפה אך אם נוף מקסים.
שפריוולד כמובן גם,אפשר להזמין לינה און ליין דרך בוקינג או כבר במקום..
-
3-4 ימים ברכב מחוץ לברליןתודה מייק,
אך אם כבר שוכרים רכב ויוצאים לדרך, לא שווה כבר לבקר במקומות אלה ולהמשיך בדרכנו במקום לחזור שוב לברלין?
אודה על תשובותיכם, או מסלול מומלץ מ...ל... וכו'... אוכל להבין הספק וזמן שצריך להקדיש לכל מקום.
תודות מקרב לב.
-
3-4 ימים ברכב מחוץ לברליןערב טוב אמה, (וכן למי שמעוניין להמליץ בעניין בקשתי לעזרה. )
קראתי גם קראתי את הבלוג שלך בעניין ברלין וגם כתבתי לך וחוזרת גם כאן: יישר-כח על הפירוט והרצינות והעניין.
בכל זאת, הייתי מבקשת, כי עזרת לי גם בעבר: אנו בהחלט בעניין שכירת רכב.
1. כיצד היית מתכננת את היציאה מברלין, למשך 3 וחצי ימים? להתחיל בוילה ואנזה, אי הטווסים, פוטסדאם הכפר שהמלצת עליו, שכרגע איני זוכרת את שמו ואז??? נגמר יום א'? היכן היית מתמקמת?
2. המשך מסלול ליום ב', ג' וחצי ד'- כי ביום ד' בערב נחזיר בע"ה את האוטו בשדה התעופה?
אשמח להמלצותייך בהתמקדות בסקסוניה וכולל דרזדן.
מקווה שמבינה את שאלותיי.
תודה מראש על העזרה
ציפי
-
3-4 ימים ברכב מחוץ לברליןציפי,ברצון הייתי עוזרת אך לא עשינו את הדרך הזאת.לבד.
טיילנו יום אחד מברלין,ברכב עם בת דודה.
באותו היום יצאנו לכיוון וילה ונזה.טיילנו באזור,נהנינו מהאגם.טיילנו ממש ביער הקטן,עד לגשר מרגלים בו הוחלף גם שרנסקי בזמנו..
את הטלקסנדרובקה היא הכירה לנו.פעם זאת הייתה עיירה שניתנה ע' צאר רוסי.כמובן שנהרסה בזמן המחמה ועכשיו זה מתחם של כמה בתי עץ בסגנון כפר רוסי עתיק,מטעי פרי,מסעדות רוסיות.רוב המבקרים הם גרמנים מקומיים ותיירים,ישראלים אין כמעט(לדברי המלצרית)
מצרפת לך את הטיולים ששמרתי לי מסקסוניה
וכאן,כבר מתורגם לעברית על סקסוניה
מקווה שעזרתי במשהו...הרבה חומר לקריאה..
-
3-4 ימים ברכב מחוץ לברליןאין עליך אמה!
כל כך הרבה רצון לעזור!
אכן הרבה חומר קריאה, אך מאמינה שבסופה, אגיע לתכנית מגובשת. על כך נתונה לך ברכתי, הערכתי ותודתי הרבה.
המשיכי כך,
שבוע קסום,
ציפי
-
3-4 ימים ברכב מחוץ לברליןשלום לכל המעוניינים לעזור.
לאחר קריאת כל החומר הנ"ל ובעקר כל הלינקים ששלחה אמה המקסימה, מבקשת לבדוק עם כל המטיילים באזור זה, ומנהל/ת האתר - האם יש מצב לתכנית דלהלן:
יום ראשון:
ואנזה (ללא אי הטווסים? כי רוצים להשאיר יותר זמן לחבל סקסוניה?- האם זה נכון לעשות?) -כמה זמן צריך להקדיש בערך?
פוטסדאם -כמה זמן יש להקדיש לארמון, הגנים והרובע ההולנדי?
גני וורליץ - כמה זמן להקדיש?
האם נכון ואפשרי להספיק להגיע עד לדרזדן ולהתמקם בדרזדן ללילה או שיש הצעות טובות וחכמות יותר? אולי להתמקם בקרבת דרזדן?
יום שני
כולו מוקדש לדרזדן?
יום שלישי עד יום רביעי אחה"צ
בסטאי ושמורת שפריוואלד
ביום רביעי אחה"צ לצאת בנסיעה לשדה התעופה בברלין להחזיר הרכב ולטוס ב-10 בלילה חזרה לארץ. -הצעותיכם. מאוד חשוב לדעת פחות או יותר לוח זמנים.
האם ניתן בעקר ביום ראשון להספיק את הנ"ל?
כל רעיון שלכם, טיפים.. על פי לוח הזמנים העומד לרשותנו - יתקבל באהבה ובתודה.
לילה טוב,
ציפי
-
3-4 ימים ברכב מחוץ לברליןלגביי יום שני ודרזדן.ארמון צויגר והגלריות בו סגורים ביום שני הייתי מחליפה יום
לגביי פוצדאם מביקורי הקודם כדאי מאוד להכנס לסיור בסן סוסי הארמון והגנים. כשמגיעים לקופה מקבלים זמן התחלת הסיור תלוי מתי תגיעו ולמתי יהיה הסיור אני הייתי מקדישה יום שלם לפוצדאם בנחת.
לא היינו בגניי וורליץ.
יום שלישי בסטאי עם סיור בשמורה לא ייקח יותר משעה וחצי. הייתי משלבת עם טיול בעיירות קורט ראתן באד שנדאו
יום רביעי על הבוקר הייתי יוצאת לכיוון שפרה וואלד
ענת
-
3-4 ימים ברכב מחוץ לברלין>תודה מאוד ענת. מאוד עזרת לי בעניין הזמן והתכנון.
בהערכה רבה,
ציפי