כמה שאלות לגבי הטיול
-
שלום לכולם. אני מתכנן לטוס לדרום אמריקה לחצי שנה. מאוד חשוב לי התזונה ועלייה במסה (מסת שריר בעיקר).
השאלה שלי היא בעיקר לגברים שכאן, האם באופן גורף גברים מורידים משקל בדרום אמריקה? אם זה בגלל טרקים שלא אוכלים בהם הרבה ושלא תמיד יוצא לאכול וכן הלאה? או שהאוכל זול ויש את האפשרות לאכול ארוחות בוקר צהריים וערב מלאות, אפילו בטרקים?
תודה!
-
כמה שאלות לגבי הטיולהפוך גוטה, הפוך

רוב הגברים והנשים שאני מכיר שמשקלם השתנה במהלך הטיול בדרא"מ - העלו אותו ולא הורידו. לפחות בארגנטינה,צ'ילה וברזיל.
אז נכון שמדי פעם עושים טיולי יום ומדי פעם גם טרקים של יומיים-שלושה,
אבל זה בטל ב60 לעומת האוכל שתיתקל בו שם, וכמובן שלא כל יום מוקדש לטרקים.
אין שום בעיה לאכול גם בטרק 3 ארוחות ביום, אם זה מה שתרצה. זה תלוי רק בך.
חבר שטייל איתי היה "פריק כושר" שגם בהוסטלים ומחוץ לטרקים היה מבזבז חצי יום על פק"לים,ואכילת טונה

-
כמה שאלות לגבי הטיולעלייה במשקל היא לאו דווקא עלייה במסת השריר, וכדאי להפריד בין השתיים. אישית בדרך כלל ירדתי במשקל בטיולי התרמילאים שלי בעולם (למעט אחד, אבל זה היה מנסיבות לא סימפטיות של מחלה ופציעות), אבל דווקא באותו הזמן בניתי כושר וסביר להניח שגם מסת שריר טובה יותר. זאת מכיוון שהלכתי המון ברגל, יותר מהיומיום במציאות בישראל, סחבתי משקל על הגב לעתים וכן הלאה.
מה לאכול וכמה זו החלטה שלך. אתה יכול להשקיע יותר באוכל ויכול פחות (לא רק מבחינת המחיר - יש כאלו שיקנו לנצח פסטה ולחם, ויש כאלו שישקיעו בהכנת אוכל טוב באותו מחיר). אתה יכול להביא לטרק מעט אוכל או הרבה. חשוב יותר לדעתי לזכור שבטרק אתה מוציא המון אנרגיה, ואם לא תכניס מספיק קלוריות לא יהיו לך כוחות - ולכן תמיד הלכנו על ארוחת ערב עתירת פחמימות, משהו קליל אבל רב אנרגיה לבוקר (לחם עם ריבת חלב למשל), ושלל אגוזים וקצת שוקולד לנשנוש כל היום. כדאי גם לזכור שבטרק אתה סוחב את מה שאתה מביא על הגב, וגם זה שיקול חשוב בבחירת האוכל - זה לא המקום לעשות את הטעות הישראלית הידועה של סחיבת שימורים (?! אף פעם לא הבנתי את זה) שהם למעשה קופסות מתכת שמכילות בעיקר משקל רב של נוזלים לא רצויים ששופכים החוצה.