חלוקת ימים בסלובקיה
-
למומחי סלובקיה,
אשמח לחוות דעתכם לגבי תכנון מסלול סלובקיה ל 12 יום. משפחה זוג+ 3 ילדים (14,11,6).
נחיתה בוינה ב 12:00. המראה מוינה ב 20:00. ביקרנו בעבר בוינה ולכן מדלגים עליה הפעם
יום 1 – נסיעה לברטיסלבה. לינה ברטיסלבה
יום 2 – ברטיסלבה. לינה ברטיסלבה
אתרים מרכזיים בברטיסלבה: סיור במרכז העיר, טירת העיר, העיר העתיקה, מוזיאון הילדים–הביביאנה (לאיזה גיל מתאים?). עוד משהו?
יום 3 – נסיעה לטטרה הגבוהים (לינה ב Veľká Lomnica כ 10 דקות מטטרנסקה לומניצה. שם נלון בחמשת הלילות הבאים). בדרך עצירה וביקור ב Banská Bystrica (אולי ב BANSKA STIVANICA?)
יום 4 - אגם skalnate pleso סיבוב סביב האגם + אפשרות לעלות לפסגה, משם לסטארי סמוקובץ', טיפוס לכיוון הרבינוק והמפלים, מסלול האבובים המומלץ + מגלשות טאטרה בוב. עמוס מדי?
יום 5 - טירת ספיסקי + לבוצ'ה. האם יש זמן לעוד משהו באותו היום?
יום 6 - קושיצה. נסיעה של כשעתיים לכל כיוון. המלצות מיוחדות? לילדים?
יום 7 - גן העדן הסלובקי + מערת קרח הסמוכה DOBSINSKA LADOVA JASKINA +אגם דדינקי
היות ונפגשים עם משפחה נוספת ייתכן ויהיו פיצולים: אמהות+קטנים (11,8,6) למסלול Zejmarska Roklina, אבות+גדולים (14) למסלול ה Sucha Bela
האם בן 6 מסתדר רוב המסלול Zejmarska Roklina לבד?
אם יוותר זמן סיום היום ב אקווה סיטי שבפופרד
יום 8 – יום זה מתחיל בטטרה הגבוהים וכולל בסופו מעבר לנמוכים (לינה ב Demanova הסמוכה ל liptovsky mikulas ל 4 לילות הבאים)
נסיעה לשטרבסקה פלסו, סיור ותצפית באגם + אפשרות למסלול צהוב למפלי סקוק או למסלול אדום לאגם פופרדסקה, שני המסלולים כ 3 שעות הלוך-חזור או עלייה ברכבל לפסגה. מה מומלץ מבחינת הרכב הגילאים?
אולי גם קארטינג ב zavazna poraba (ליד ליפטובסקי מיקולש)
יום 9 - מאלה פאטרה: נסיעה מערבה לקניון דיירי ליד טרחובה –מסלול (כשעתיים וחצי-שלוש) + נסיעה לחבל אורבה הצפוני יותר – כדי לסייר בטירת אורבה ואגם אורבה
אופציות לסיום היום: פארק מים בדלוני קובין
יום 10 - מתוכנן ראפטינג כנראה עם liptov active ובילוי בפארק המים הענק טארטלנדיה
יום 11 - יאסנה:
מערת החופש - Demänovská Jaskyňa Slobody + פסגת חופוק – מסלול כיפה אדומה + פארק חבלים Tarazania Jasna + מגלשות אלפיניות - Bobova Draha – בכפר Pavcina Lehota
יום 12 – נסיעה לוינה. בדרך ביקור בכפר cicimany? המלצה אחרת?
ויתרנו על הכפר zdiar , פארק לאומי פיניני ורכבת הקיטור Cierny Balog.
את zdiar מחפשת כיצד לשלב, אולי ביום 5 או בתחילת יום 8. המלצות?
תודה רבה
ליאת
-
חלוקת ימים בסלובקיהלא מומחית מטיול אחד קצר....
Banská Bystrica - נראתה לנו מאוד יפה. לכן ממליצה.
מערת החופש המדהימה, יש לציין, בפרוש לא עבור ילדים, אלא אם כן הילדים שלכם מורגלים בהליכה מהירה, בעלייה וירידה ב913 מדרגות. תשקלו.
רבקה
-
חלוקת ימים בסלובקיהלגבי ז'מנסקה רוקלינה - אם הילד מטפס על סולמות בגני שעשועים אז אין סיבה שלא. הבן שלי עשה את זה בכייף והצטער מאד כשהגענו למעלה. האמת גם אני. זה היה מסלול ממש כייפי.
שים לב שזה מסלול שדורש הקפצה / טרמפ או משהו כזה כי הוא לא מעגלי. אם זה קרוב לסוחה בלה אז אולי תעזרו באבות להקפצה לפני שהם נוסעים למסלול שלהם.
פירטתי ב טיפ
לגבי מערת החופש, בניגוד לדעתה של ריבקה אני חושבת שאין ממה לחשוש. אני והבן שלי שנינו לא ספורטיביים במיוחד, ממש לא, ועשינו את זה. מדובר בסיור מודרך במערה והיו המון ילדים בגילאים שונים בקבוצה, גם צעירים מהבן שלי. המדריך עשה מספיק הפסקות בעלייה ולא הלך בקצב מהיר. המערה יפה ומומלצת.
(אני רואה שרבקה דיברה על הליכה מהירה. אולי באביב לא היו ילדים בקבוצה ולכן המדריכים רצו יותר מהר? אצלנו זה ממש לא היה ככה).
פירטת ממש לפי ימים, אבל אני מקווה שאתה מבין שאתה חייב לשמור על גמישות בגלל מזג האויר. למשל בחלק של הטטרה הגבוהים יש לך יומיים עירוניים - שמור אותם למקרה גשם, ונצל ימים יפים לטבע, כי לא חסר גשם בסלובקיה גם בקיץ.
למסלול ביום 4 נדרש לא רק יום ללא גשם אלא גם ראות טובה, שהעננים לא יכסו את ההר.
מבחינת העומסים שתכננת קשה לי להעריך. אנחנו ממש לא מהמעמיסים. אנחנו לא עושים רבע ממה שכתבת ביום, אבל אני יודעת שאנחנו מאד סתלבטנים אז אני לא משווה..
-
חלוקת ימים בסלובקיההיי,
גם אני חושבת שמערת החופש מתאימה לילדים, הייתי עם בני 12. יש לציין כי הקטן בן 3 נשאר בחוץ עם האבא.
פארק החבלים ביאסנה ממש לא קל, הבנים שלי יחד עם בעלי שכולם ספורטיביים, עשו את המסלול במשך 3 שעות, היה להם קשה. לכן יום 11 נראה לי לא ריאלי.
יום של ראפטינג וטטרלנדיה. למה זה צריךלהיות ביחד? לדעצי זה לא הגיוני. מה גם שממחיצה לך לנסוע לטטרלנדיה בחלק ראשון של יום שמשי, אחרת עלול להיות לכם קר. הוא פשוט ענק והמגלשות בחוץ.
תחפשי ראפטינג אחר, לא בתוך מיקולש. נכון זאת תעלה אולימפית וכו' אבל בסה"כ קבוצה כל הזמן עושה את אותו המסלול, יורדת לאורך התעלה ואז צריך לסחוב את הקאיק בחזרה למעלה. אני יודעת שבאיזור הזה יש עוד אופציות לראפטינג.
-
חלוקת ימים בסלובקיהלמומחי סלובקיה,
אשמח לחוות דעתכם לגבי תכנון מסלול סלובקיה ל 12 יום. משפחה זוג+ 3 ילדים (14,11,6).
נחיתה בוינה ב 12:00. המראה מוינה ב 20:00. ביקרנו בעבר בוינה ולכן מדלגים עליה הפעם
יום 1 – נסיעה לברטיסלבה. לינה ברטיסלבה
יום 2 – ברטיסלבה. לינה ברטיסלבה
אתרים מרכזיים בברטיסלבה: סיור במרכז העיר, טירת העיר, העיר העתיקה, מוזיאון הילדים–הביביאנה (לאיזה גיל מתאים?). עוד משהו?
Presporacik-Oldtimer: סיור ברכב דמוי רכבת עם הסברים בעברית בחלק מהמסלולים.
Old Market Hall - שוק מקורה
יום 3 – נסיעה לטטרה הגבוהים (לינה ב Veľká Lomnica כ 10 דקות מטטרנסקה לומניצה. שם נלון בחמשת הלילות הבאים). בדרך עצירה וביקור ב Banská Bystrica (אולי ב BANSKA STIVANICA?)
ישנו סיור במכרה מומלץ
יום 4 - אגם skalnate pleso סיבוב סביב האגם + אפשרות לעלות לפסגה, משם לסטארי סמוקובץ', טיפוס לכיוון הרבינוק והמפלים, מסלול האבובים המומלץ + מגלשות טאטרה בוב. עמוס מדי?
לדעתי עמוס, וותרו על המגלשות.
התחילו במפלים שיש כח והקיפו את האגם בסוף היום ברוגע.
יום 5 - טירת ספיסקי + לבוצ'ה. האם יש זמן לעוד משהו באותו היום?
בפירוש כן. אנחנו עשינו ספיצקי + קושיצה + לבוצ'ה בחזרה בדיעבד היינו צריכים רק ספיצקי + קושיצה - בכל מקרה לצאת מוקדם בבוקר.
יום 6 - קושיצה. נסיעה של כשעתיים לכל כיוון. המלצות מיוחדות? לילדים?
יום 7 - גן העדן הסלובקי + מערת קרח הסמוכה DOBSINSKA LADOVA JASKINA +אגם דדינקי
במערת הקרח לא היינו (אחרנו) - אבל הבנו שלא משהו ברמה של המערות באוסטריה. בכל מקרה העלייה די קשה (30 דקות).
היות ונפגשים עם משפחה נוספת ייתכן ויהיו פיצולים: אמהות+קטנים (11,8,6) למסלול Zejmarska Roklina, אבות+גדולים (14) למסלול ה Sucha Bela
האם בן 6 מסתדר רוב המסלול Zejmarska Roklina לבד?
אם יוותר זמן סיום היום ב אקווה סיטי שבפופרד
המסלול Roklina אורך כחמש שעות בקצב איטי. הבת שלנו הייתה בת שבע והיה לה קשה מאוד. אבל בהחלט אני יכול לדמיין איך ילד בן 6 מסוגל אם לא מפחד.
יום 8 – יום זה מתחיל בטטרה הגבוהים וכולל בסופו מעבר לנמוכים (לינה ב Demanova הסמוכה ל liptovsky mikulas ל 4 לילות הבאים)
נסיעה לשטרבסקה פלסו, סיור ותצפית באגם + אפשרות למסלול צהוב למפלי סקוק או למסלול אדום לאגם פופרדסקה, שני המסלולים כ 3 שעות הלוך-חזור או עלייה ברכבל לפסגה. מה מומלץ מבחינת הרכב הגילאים?
אולי גם קארטינג ב zavazna poraba (ליד ליפטובסקי מיקולש)
יום 9 - מאלה פאטרה: נסיעה מערבה לקניון דיירי ליד טרחובה –מסלול (כשעתיים וחצי-שלוש) + נסיעה לחבל אורבה הצפוני יותר – כדי לסייר בטירת אורבה ואגם אורבה
אופציות לסיום היום: פארק מים בדלוני קובין
יום 10 - מתוכנן ראפטינג כנראה עם liptov active ובילוי בפארק המים הענק טארטלנדיה
יום 11 - יאסנה:
מערת החופש - Demänovská Jaskyňa Slobody + פסגת חופוק – מסלול כיפה אדומה + פארק חבלים Tarazania Jasna + מגלשות אלפיניות - Bobova Draha – בכפר Pavcina Lehota
יום 12 – נסיעה לוינה. בדרך ביקור בכפר cicimany? המלצה אחרת?
ויתרנו על הכפר zdiar , פארק לאומי פיניני ורכבת הקיטור Cierny Balog.
את zdiar מחפשת כיצד לשלב, אולי ביום 5 או בתחילת יום 8. המלצות?
Zdiar נחמדה מאוד לארוחת צהריים ולעצירה קצרה מאוד.
לא ראיתי ששלבתם את vlkolinec ששווה ביקור.
בכל מקרה דעו שמגלשות ההרים (שני אלו שציינתם) הם לא משהו בפרט אם משווים למדינות השכנות.
-
חלוקת ימים בסלובקיהתודה רבה לכל המשיבים
ענת - רולינקה - רעיון ממש מצוין (ההקפצה של האבות לפני שהם מתחילים) תודה.
כך נחסוך 4 ק"מ ובנוגע לימים - כמובן שאין חשיבות לסדר ואינם מקובעים. זה ניסיון לקבץ אתרים לפי קרבה וזמן
רבקה - עקבתי גם אני בשקט אחרי סיפורייך - מקסים. נראה לי שבכל זאת ננסה את מערת החופש

שרון - תודה רבה כל כל העצות. נראה לי קצת עמוס קושיצ'ה, לבוצ'ה והטירה באותו היום ביחד. במיוחד בהתחשב בנסיעה הארוכה לקושיצ'ה. אז אוסיף את זדיאר ליום של לבוצ'ה
תוכל לתת לי פרטים על המכרה?
vlkolinec - כבר בפנים. איך הוא בהשוואה ל cicimany? כי נשלב אותו בדרך חזרה לוינה ואז אולי נצטרך לבחור בין שניהם....
סלבדור - מחפשת ראפטינג רגוע שיתאים גם לבן ה -6 וראיתי שלליפטוב יש להציע. אם יש לך המלצה - אשמח
-
חלוקת ימים בסלובקיהבוקר טוב
אי אפשר להשוות בין הכפר VIKOLINEC לבין CICMANY. האחרון זה ציורים גיאומטריים בעיקר ומהטבע על הבתים . ואילו ויקולינץ זה כפר שעיקרו בכניסה ולאורך כל הכפר פיסול בעץ, מגדל גבוה כמו פעם, באר מים ועוד. שני הכפרים מאד יפיםן וחבל להחמיץ אחד מהם.
אם תציצי לאשכול שלי בקרוב מגיעה אליהם.
רחל לבון
-
חלוקת ימים בסלובקיהרחל בוקר טוב
קראתי ועכבתי. מחכה בסבלנות.....
תודה

-
חלוקת ימים בסלובקיה -
חלוקת ימים בסלובקיהליאת, לא הייתי מכניסה בן 6 לראפטינג הזה. הוא יודע לשחות?
גם ההליכה בחזרה לתחילת המסלול תקשה עליו. מדובר על ראפטינג בתעלה האולימפית? אחפש אצלי לינקים משנה שעברה.
-
חלוקת ימים בסלובקיהשרון איזה מסלול עשיתם ברוקלינה שלקח לכם 5 שעות? מעגלי כולל הליכה למטה חזרה לרכב?
האם כשהגעתם לקרחת היער למעלה ירדתם בשביל שמתחת לרכבל המושבת או חציתם את קרחת היער לצד השני שלה ואז ירדתם בשביל ארוך כאורך הגלות?
-
חלוקת ימים בסלובקיה -
חלוקת ימים בסלובקיהענת,
בהודעה קודמת המסלול.
עשינו מסלול מעגלי (והחזור אכן תחת הרכבל המושבת).
שימי לב שלבת המסלול היה קשה מאוד כך שחמש שעות זה חסם עליון.
בלוג (קראי את היום המתאר את 19.
. -
חלוקת ימים בסלובקיההסמיילי לא במקור אלא: 19.8
-
-
בקשר למסלול ברוקלינההאם אפשרי לעשות אותו עם תינוק במנשא?
תודה! אנחנו טסים מחר...
-
בקשר למסלול ברוקלינהברור שאפשרי. בקטעים הרטובים צריך כמובן להזהר חלילה לא להחליק ( אנחנו החלקנו כמה פעמים)
-
בקשר למסלול ברוקלינהתחשבו כמה נוח לעלות בסולמות עם מנשא על הגב, במיוחד אם זה מהמנשאים המסורבלים יחסית המיועדים לטיולים. אני אמנם לא החלקתי בדרך אבל הבן שלי כן, ואני רואה את פוטנציאל ההחלקה גם למבוגר במיוחד עם המנשא (זה בלי קשר לסולמות). קצת היה מטריד אותי לעשות את זה עם תינוק על הגב
-
חלוקת ימים בסלובקיהמעניין שרון שהחוויה שלכם מהמסלול היתה לגמרי שונה משלנו. אולי כי עשיתם את זה מעגלי והתעייפתם לפני ההתחלה.. אנחנו ממש הצטערנו שהחלק של הטיפוס נגמר. לעומת זאת הירידה באמת היתה די מעצבנת. עשינו אותה מוקפים קבוצת בני נוער, התחלנו קצת לפניהם וכשסיימנו בדיוק גמרו לעקוף אותנו האחרונים שבהם והם היו כנראה שכבה שלמה בתיכון.. כל הדרך עקפו אותנו עוד ועוד.. בנוסף היא לקחה יותר מהזמן המתוכנן, כל הזמן זירזתי את הילדון ובכל זאת פספסנו את האוטובוס שבניתי עליו לחזור לביאלה וודי.
למזלנו הגיע אוטו עם 2 זוגות ישראלים ואחרי שאנחנו יום קודם הצלנו משפחה עייפה עם הקפצה חזרה לרכב שלהם בביאלה וודי, הם הצילו אותנו והקפיצו אותנו לשם.
-
בקשר למסלול ברוקלינהתודה ענתת,
דווקא יש לנו מנשא ילקוט כזה, שהתינוק צמוד לגב שלנו, אז זה לא כ"כ מסורבל, מקווה שיהיה בסדר...