צ'יפ בכרטיס אשראי
-
שלום כולם בעבר שהייתי בחול עסקאות בסכומים גדולים בכרטיס אשראי ללא צ'יפ היו נחסמות באופן אוטומטי על ידי חברת האשראי והיה צריך להתקשר למוקד על מנת לשחרר את העסקה.
זה יוצר מצבים מאוד לא נעימים
הבנתי שארה'ב התחילה להטמיע כרטיסי אשראי עם צ'יפ וזיהוי לפי קוד הכרטיס.
האם זה כבר נפוץ בחלק גדול מהעסקים/מלונות ?
-
צ'יפ בכרטיס אשראיבביקור האחרון (לפני חודשיים) טרם נתקלתי בדרישה בכלל, אבל בכל מקרה הייתי מזמין כרטיס כזה, אמור להיות ללא עלות ו באירופה הוא כמעט חובה לביצוע עסקאות מהיר.
-
צ'יפ בכרטיס אשראיבוולמארט נתקלתי בזה. בקורא הכרטיסים יש חריץ להכנסת הכרטיס וצריך להקיש את הקוד הסודי.
-
צ'יפ בכרטיס אשראיבוולמארט כן, בבתי מלון לא.
אני ממליצה לך להתקשר לחברת האשראי שלך, ולהזמין כרטיס עם צ'יפ.
-
צ'יפ בכרטיס אשראימתי זה התחיל הקטע הזה עם הציפ...כשהייתי עכשיו..גם בוולמארט..לא זכור לי..
ואני אוטוטוו טסה....יו אז כדאי להיזדרז...או שאפשר להשתמש עם מה שיש?
-
צ'יפ בכרטיס אשראיאני חושב שאפשר, כי רק בכרטיס ויזה כאל יש לי צ'יפ, בשאר הכרטיסים לא ולא הייתה לי בעיה, גם בוולמארט לא הייתה בעיה כאשר שילמנו עם כרטיס אחר ללא צ'יפ.
-
צ'יפ בכרטיס אשראימנסיוני, כשמזמינים כרטיס עם צ'יפ דרך הבנק הוא מגיע תוך שבוע ואם זה כרטיס חוץ בנקאי, נדמה לי זה היה 10 ימים עד שבועיים. כשתדברי בטלפון עם נציגי כרטיסי האשראי, הם יכולים להגיד לך כמה זמן זה יקח. אם זה אינו תואם את לוח הזמנים שלך, את יכולה לבקש שיפיקו לך כרטיס כזה ולהגיע ישירות לחברת האשראי לקבלו תוך יום.
חשוב מאוד לדעת את הקוד הסודי של הכרטיס, כי בלעדיו לא תוכלי להשתמש בכרטיס היכן שנדרש כרטיס עם צ'יפ.
-
צ'יפ בכרטיס אשראיהסבר קטן על הצ'יפ -
מדובר באמצעי אבטחה נוסף על הפס המגנטי, כדי לוודא שאתם אכן בעלי הכרטיס - המכשיר דורש מכם להזין את הקוד הסודי (אותו אחד שמשמש אתכם למשיכת מזומנים ב-ATM) לפני שהוא מתקשר לחברת האשראי לאישור העיסקה.
גם אם אין ברשותכם צ'יפ כזה - ניתן לבקש מהמוכר להתקשר לחב' האשראי תוך הזדהות בעזרת רשיון נהיגה/דרכון, אבל לא בטוח שכל מוכר ישמח "לבזבז" זמן על התקשרות לחברה, במקום לקבל אישור אוט' ממע' הסליקה.
הן כ.א.ל והן ישראכרט (שתי חברות האשראי) מנפיקות כרטיס עם צ'יפ לפי בקשה (כ.א.ל החליפו לי כרטיס ביוזמתם לאחרונה) ואני מניח שגם "לאומי קארד" עושה זאת.
כדאי להזמין כרטיס כזה, זה הולך ונעשה נפוץ.
-
צ'יפ בכרטיס אשראיכמו שכתבו לך, זה מתחיל להיות יותר נפוץ. פחות בבתי מלון (שם ממילא יש זיהוי גם בתעודה) אבל בהחלט בתחנות דלק וסופרים. אפילו בכניסה לשמורת טבע הייתי צריך להכניס קוד (כלומר לצאת מהרכב ולגשת לבוטקה למכשיר הסליקה).
-
צ'יפ בכרטיס אשראינכון להיום כל הכרטיסים הבינלאומים החדשים בישראכרט וככל ידיעתי גם בחברות אחרות מונפקים עם ציפ
באם אין כרטיס עם ציפ פשוט צריך להזמין. בקרוב הנושא יהיה חובה בכל הכרטיסים.
-
צ'יפ בכרטיס אשראילא מדוייק לחלוטין. יש לי כרטיס חו"ל מטעם העבודה (נוסע הרבה) לפני שבוע קבלתי כרטיס חדש ואין לי צ'יפ. ההבדל הוא היכם מכניסים את הכרטיס במכונה, יש שתי אופציות. במידה ויש ציפ צריך להקיש קוד במידה ואין, פשוט מעבירים וזהו. חזרתי עכשיו מארה"ב וקנדה והשתמשתי בכרטיס חופשי כולל בוולמרט, מלונות, חברות השכרת רכב ואיפה לא...שום בעיה.
-
צ'יפ בכרטיס אשראילאחר שהונו אותי..בדצמבר במלון בוגאס...מייד עם שובי ארצה...למדתי לקח...מייד מחליפה כרטיס אשראי...
-
צ'יפ בכרטיס אשראיאם יש לך צ'יפ אז בוולמרט יחייבו אותך להזין קוד.
מנסיון של כמה פעמים (גם השנה וגם שנה שעברה)
-
צ'יפ בכרטיס אשראיאיך יודעים אם יש לי כרטיס עם ציפ? אפשר לראות את זה ויזואלית?
-
צ'יפ בכרטיס אשראיבחזית הכרטיס ריבוע בד"כ מוזהב עם קווים עליו
-
צ'יפ בכרטיס אשראיהיי כולם
מצאתי כתבה בנושא
תקציר:
בשנה האחרונה כל הבנקים בארה"ב התחילו להנפיק כרטיסים עם צ'יפ.
עסקים בארה"ב יכולים להמשיך לחייב כרטיסים ללא צ'יפ אבל החל מ-01/10/2015 האחריות על כל מעשה הונאה שבוצע בכרטיס ללא צ'יפ מגנטי תהיה על בית העסק במקום על חברת האשראי.
http://www.howtogeek.com/216571/chip-credit-cards-are-coming -to-the-usa-heres-what-you-need-to-know/
-
צ'יפ בכרטיס אשראיהצ'יפ הוא מעגל אלקטרוני קטן המכיל פרטי אימות שלך. הוא מצוי במרכז הצד השמאלי של הכרטיס.
ראה:
-
צ'יפ בכרטיס אשראיזה נראה בדיוק כמו המעגל החשמלי המודפס בסים האישי שלכם
-
צ'יפ בכרטיס אשראיתודה רבה בדקתי ואכן הכרטיס שלי עם ציפ.
-
צ'יפ בכרטיס אשראיבעקבות השרשור פניתי לויזה כאל והתברר לי כי בויזה כאל ניתן לקבל כרטיס עם צ'יפ רק בכרטיס ויזה אבל לא בדיינרס ולא במסטרכרד
לידיעתכם