ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פעם ראשונה ביפן, עם ילדים

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    7
    9
    4925
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Kfir_3470061
      Kfir_3470061 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם, 

הפורום מאוד עוזר, משמח לראות את זה. 

אנחנו טסים ליפן בסוף מרץ (27 במרץ עד 11 באפריל). בהתחלה חשבנו לקחת טיול מאורגן, אבל אנחנו שוקלים לעשות אותו עצמאית. אנחנו משפחה עם שני ילדים - בת שלוש וחצי ותינוק שיהיה בן 8 חודשים בזמן הטיול. 

זהו טיול משפחתי ראשון שלנו עם שני ילדים, במיוחד עם תינוק. אנחנו רוצים כמה שפחות להיות מטורטרים, ולעבור את החופשה בכיף.  לא בא לנו להיות בפרק משפחתי של ״המרוץ למליון״ אך מצד שני כנראה שלא נחזור ליפן בקרוב. 

כמה שאלות/התייעצויות: 

1. האם ניתן להשאיר מזוודות גדולות בטוקיו/קיוטו? האם יש שירותי אחסון לתיירים? 
      2. אנחנו שוקלים לקחת כמה לילות בטוקיו ובקיוטו בדירות שם, ומשם לצאת למסלולי יום או טיולים של יומיים. מה דעתכם? 
      3. עד כמה קל למצוא מדריכים מקומיים במידה ולא מזמינים אותם מראש?
      4. אני מעריך שלא תהיה בעיה - אבל האם תחבורה ציבורית בטוחה ומתאימה לילדים ? (ראיתי כמה דיונים חיוביים בפורום, מקווה שלא פספסנו משהו). 
      5. אנחנו מתכננים להיות בקיוטו, טוקיו, נארה, שיראקוואגו, פוג׳י, האקונה. האם, בהתחשב באורך התקופה שאנחנו שם, יש מקומות נוספים שכדאי לבקר בהם? 

תודה רבה מראש לכולם - אנחנו מחכים בקוצר רוח לנסיעה הזאת כבר Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Chen0487
        Chen0487 נערך לאחרונה על ידי

אנסה לעזור במה שאוכל.

1. מזוודות- בתחנות המרכזיות יש לוקרים שבהם אפשר לאחסן את המזוודות.

הלוקר הכי גדול הוא למזוודה של 117cm x 43cm x 57cm והוא עולה כ-600 ין ליום (20~ ש"ח).

יש לוקרים יותר קטנים שעולים  300 ו-400 ין ליום.

כמו כן, רוב המלונות יסכימו לאחסן אצלם את המזוודה לאחר/לפני הצ'ק אין. זה מה שאני עשיתי.

2,5. לגבי התמקמות בטוקיו וקיוטו ויציאה לטיולים יומיים, אז לדעתי זה כדאי (זה מה שאני עשיתי מאוסקה וטוקיו), אבל בהנחה שיש לכם 15 לילות, אני חושב שכדאי לכם גם להגיע להירושימה (כולל מיאג'ימה) ל-2-3 לילות.

במסגרת הזמן שלכם, לשיראקוואגו תוכלו להגיע רק אם תוותרו על הירושימה. אני לא ביקרתי באזור הזה, אז חכו להמלצות לגבי כמה זמן להקצות (והאם עדיף להגיע לשם במקום הירושימה). 

4. התחבורה הציבורית ביפן (לפחות במקומות המתויירים והמרכזיים) היא מעולה. לגבי התניידות עם ילדים קטנים- חכו למידע ממי שטייל עם ילדים קטנים. 

• Chen0487
          Chen0487 נערך לאחרונה על ידי

אני ממליץ גם לנסות לשלב לילה או שניים באזור חמשת האגמים (הר פוג'י).

• karnielr
            karnielr נערך לאחרונה על ידי

כשמטיילים עם ילדים קטנים/תינוק צריך לקחת בחשבון שרואים הרבה פחות ממה שיש למקום להציע, הקצב שונה מאוד ולעתים זה מאכזב ביותר. אני אישית לא הייתי נוסעת ליעד כל כך מרתק עם ילדים כל כך קטנים. הגדולה בגיל סביר, אבל התינוק....איך הוא בנסיעות ארוכות? איך הוא נרדם כשמחליפים לו סביבה? איך הוא עם שבירת שיגרה? איך זה משפיע על התאבון שלו? על מצב הרוח? אלו שאלות שאתם לא יודעים את התשובות עליהן, והן חשובות להצלחת הטיול.

• רוני סופר
              רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

אתחיל מהסוף.כמו שאמרה לפני. ההחלטה והמשמעות של טיול עם תינוק וילדה קטנה - עליכם. רק אתם יודעים מה טוב לכם ולילדים. נושא המזוודות זניח. לדעתי אתם צריכים שני מוקדים - טוקיו, ממנה תצאו לניקו, האקונה ופוג'י, וקיוטו ממנה תצאו להירושימה. וותרו על שיראקאווה-גו כי היא רק חלק קטן מסבוב האלפים היפנים ולא עומדת בפני עצמה. אל תוותרו על הירושימה. לא תהיה לכם כל בעיה בתחבורה בנושא הילדים. יפן ערוכה ומציעה תשובות להסתובבות עם ילדים יותר מכל מקום אחר בעולם. אפילו בשרותים (לגברים או לנשים) יש תא בוא ההורה יכול לשבת על האסלה כש התינוק יושב מולו, בתוך התא, במושב תינוק. תאי התחלה בכל שרותים ציבוריים הן אצל הנשים והן אצל הגברים.

• Kfir_3470061
                Kfir_3470061 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה לכל העונים. לגבי הנסיעה עם הילדים והשגרה - כנראה שנצטרך לגלות זאת שם Smile

חשבנו על המסלול הבא (דומה להמלצה של רוני, עם שינוי קל): 

1. טוקיו - 4 לילות, כמוקד ממנו נצא להאקונה, פיג׳י וכו. 

2. טאקיאמה - 4 לילות, ומשם לסוע לshirakawa-go

Kiso valley
                kenroku-en

ומקומות פחות אורבניים נוספים. 

3. קיוטו/אוסאקה (בהתאם למקום) - 5 לילות, בערים עצמם, נארה, וכנראה הירושימה. 

המטרה ליצור טיול גמיש יחסית, כדי שאם יהיה מאתגר עם הילדים נוכל להוריד קצב. 

מה דעתכם?

• ori_ronen
                  ori_ronen נערך לאחרונה על ידי

שירקווהגו יפה אבל לא צריכה לקחת יותר מ4 שעות מהלוז שלכם. 

אם אתם מגיעים לטקיאמה בכל מקרה, יוצא משם סיור מאורגן של חברת Sitetakayama שלוקח אתכם לשם ומאפשר לכם שעתיים+ זמן להסתובב ומחזיר..תאמינו לי זה מספיק ותתפלאו לשמוע שזה יותר זול מלנסוע הלוך חזור בתחבורה ציבורית. 

באוטובוס שנסעתי לשם אפילו היה זוג עם תינוק.. 

אם אתם אוהבים טבע ויש לכם יכולת לעשות הליכה (קלה) של כמה שעות עם הילדים אז אני ממליץ לנסוע לקמיקוצ'י שבאלפים היפניים. אזור מקסים שגם ניתן לראות בו קופים בטבע

• yuval_s
                    yuval_s נערך לאחרונה על ידי

כפיר,

אנחנו טיילנו ביפן עם שלושת ילדינו, כשהקטן היה בן חודשיים. היה נהדר. זה היה מזמן, אבל כולם (חוץ ממנו) זוכרים את החוויה היטב. מעבר לזה שהמדינה קלה לטיול, האנשים בכל מקום יצאו מגדרם כדי לעזור לנו, סחבו לנו את המזוודות, באחד הגסט-האוסים אפילו לקחו לנו את התינוק בערב כדי שנוכל לאכול בשקט... לדעתי אל תשקלו בכלל טיול מאורגן. נשמע לי סיוט לנסות לאלץ תינוק ללו"ז של קבוצה. בטיול עצמאי אתם קובעים את הקצב והעדיפויות.

יפן מרתקת - תיהנו!

• annaly
                      annaly נערך לאחרונה על ידי

הי,

אם המטרה שלכם ליצור טיול גמיש יחסית, אז התוכנית (בינתיים) לא כ"כ גמישה. 4 לילות בטוקיו והסביבה זה מעט.... וגם 5 בקיוטו (+אוסקה והירושימה) זה די מעט... האלפים היפנים זה הרבה נסיעות, ולא בטוחה שהייתי עושה את זה עם תינוק בגיל 8 חודשים.

אני הייתי מתכננת בערך 6 ימים טוקיו והסביבה, 6 ימים קיוטו והסביבה, 3 ימים הירושימה ומיאג'ימה. (או שמאחדת את הלינות של הירושימה עם קיוטו והופכת את הירושימה ומיאג'ימה לטיולי יום).

לדעתי מה שיעזור לכם להחליט בעיקר זה השינה והנסיעות של התינוק (אולי גם האוכל).

שינה - אם נרדם בקלות - אפשר יותר להחליף מקומות לינה...

נסיעות - שוב, אם קשה לו בנסיעות, אז יום שמכיל 4 שעות (או יותר) של נסיעה הוא יום קשה... ולכן פחות מתאים האלפים היפנים.

אוכל - האם הוא אוכל מוצקים? האם התינוק גם יונק? אם כן, זה יותר פשוט, כי אז תמיד יש מה להציע...) אני הכנתי לתינוק אוכל מרוסק בדירה ולקחתי לו לצהריים... שיהיה גיבוי לאוכל במסעדות. שימו לב שביפן לא יודעת אם יהיה לכם איפה להכין, וגם חומרי הגלם שונים בטעמם ממה שיש בארץ...

אני בהחלט בעד טיול עצמאי, ואם אתם רגילים לטייל לא תזדקקו למדריכים (אין לי מושג איך ואיפה מוצאים כי אנחנו לא חיפשנו).

הרכבות שם מצויינות בכל קנה מידה - סדר, נקיון, תזמון וכו'.

הכל שם נקי ומצוחצח - אידיאלי למשפחות... והיפנים אדיבים מאוד.

ממליצה להזמין מקומות לינה מראש (אפשר במייל, בד"כ לא נדרש תשלום מראש).

אל תוותרו על האקונה!

אגב, ביפן היינו ללא ילדים.

נסענו לשוויץ עם תינוק בן 8 חודשים - היינו 12 יום באותה דירה - וטוב שזה מה שבחרנו.

היינו בדרום אפריקה כשהקטנצ'יק היה בן שנה וחצי, ואז כבר כן עשינו טיול מתגלגל.

יפן מהממת!!!! כולי קנאה!

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון