נעלי טימברלנד
-
אני מתכנן טיול של שלושה חודשים בניו זילנד וקצת אוסטרליה אחר כך, קיבלתי נעלי טימברלנד 12135 (לינק מצורף). השאלה היא איך לדעתכם הן יחזיקו בטיול עם לא מעט טרקים?
הנעליים הן נעלי עור ולא גורטקס - מה שאומר שהן עמידות למים אבל לא נושמות. אגב - זכור לי שנעלי עור צריכות טיפול כל פרק זמן - אם מישהו יכול לפרט או לתת קישור שמסביר על זה יותר לעומק זה יהיה מצויין.
הנעליים
-
כמו תמידטימברלנד,הם טימברלנד,הם טימברלנד,נעל אופנתית שמעוצבת בסגנון נעל טיולים,לרוב הם כבדות יותר ולא מתאימות לטיולים.
במקרה הזה,סוליית ה EVA עושה רושם שיהיה מדובר בנעל קלה יותר מהרגיל אצלהם,ולטיולים קלים,אני מניח שהיא תהיה בסדר.
בכל מקרה,טימברלנד עושים יותר ציוד שהוא אופנת מטיילים מאשר ציוד טיולים אמיתי. -
נעלי טימברלנד:Reבלינק שאתה צרפת מצויין שהנעל מיועד לטיולי יום, משמע היא לא מיועדת לטרקים (לא מיודעת לטיולים ארויכם עם משקל על הגב)
וכמו שירון אמר, טימברלנד זה יותר אופנה מאשר טכני...
ובבקשה אל תשאל על הי-טק ..... -
במה זה בא לידי ביטוי?קודם כל תודה על התשובה, אני עדיין מנסה להחליט האם להסתפק בהן לפחות בשלב ראשון (ומקסימום לקנות שם נעליים אחרי טרק אחד אם אני ארגיש בעיה רצינית) או לקנות נעליים אחרות כבר בארץ. החישוב הוא פשוט - 600 שקל שאני אוציא כאן על נעליים זה פחות 200$ (נז) לטיול ואני מנסה להבין איפה ההשקעה תהיה יותר משתלמת.
השאלה היא בגדול במה אני ארגיש את ההבדל בין נעלים איכותיות לטיול לבין אלו.
* משקל זה פרמטר שקל למדוד ולהשוות.
* אטימות למים ועמידות בסביבה לחה - יש חשש שהנעליים האלו לא יהיו עמידות?
* אחיזת קרקע?
* תמיכה לקרסול?
* עמידות לאורך זמן?
* פרמטרים אחרים שלא חשבתי עליהם? -
במה זה בא לידי ביטוי?:Reנורא פשוט, הבולם זעזועים של הנעל(והבניה של הנעל, פשוט לא בנויים לעומס של הליכה ממושכת עם משקל (דיהנו טרקים בנז) זה אומר במקרה הטוב, לא יהיה לך נוח, במקרה הרע אתה תגרום נזק לברכיים,גב תחתון .... היות ולא תהיה לך בלימת זעזועים טובה עם עומס מוסף...
בנוסף ציינת קיבלתי האם זה אומר שהנעליים משומשות?
בנעליים הנל יש בולם שהוא מסוג של ספוג (EV), וזה בולם שידוע בקריסתו לאחר פרק זמן מסויים אם הנעליים לא חדשות סיכוי טוב שהבולם כבר לא יעיל.... או יקרוס תחת העומס שתפעיל עליו כי שוב, הוא לא מיועד לכך ...... -
תודההנעליים חדשות (קיבלתי כתרומה ליחידה רגע לפני השחרור), חשבתי כבר שהן יספיקו אבל עם המידע הזה אני אחשוב שוב אחרי בדיקה שלהם בכמה ימים משביל ישראל.