חודש בפרו עם דגש על טרקים
-
שלום,
ראיתי שיש כאן כבר כמה הודעות הקשורות לטרקים בפרו, אבל החלטתי בכל זאת להעלות פוסט בנפרד.
אנחנו זוג שמתכנן להגיע לפרו באמצע ספטמבר לתקופה של כחודש, והיינו רוצים להספיק את הדברים הבאים:
- הווארז (לגונה 69 + וואיווש)
- מאצ'ו פיצ'ו
- אאוזנגטה
אז יש לי מספר שאלות:
האם זה שאפתני מדיי להספיק הכל בזמן הזה?
ואם זה כן אפשרי - באיזה סדר (כשנקודת ההתחלה והסיום היא לימה)? בהתחשב בגבהים, עונה, הגיון מבחינת תחבורה, או עוד שיקולים שלא חשבתי עליהם...
תודה מראש,
דניאל
-
חודש בפרו עם דגש על טרקיםאפשרי להספיק הכל. תלוי במספר דברים:
למאצ'ו פיקצ'ו - אתם מתכוונים לנסוע ברכבת? או ללכת באחד ממסלולי ההליכה אליו (אינקה טרייל/סלקנטאי)? אם ללכת אליו ברגל, זה כבר עשוי להיות דיי לחוץ מבחינת זמן. אם תוותרו על ההליכה, תוכלו אולי להוסיף איזה ראפטינג.
אוזאנגטה - מדובר על הסובב אוזאנגטה? או המסלול המעפן עם החמורים? (אם אתם חפצים בטרק משובח, לכו על הסובב).
מבחינת הסתגלות, עדיף להתחיל בקוסקו עם כמה ימים בעיר והסביבה, משם למאצ'ו פיקצ'ו (בהנחה שאתם נוסעים וחוזרים, ולא הולכים באחד ממסלולי ההליכה לשם), חזרה לקוסקו, משם לאוזאנגטה, חזרה לקוסקו, משם ללימה ומיד לוואראז. משם ללגונה 69 להסתגלות. לאחר מכן וואיוואש.
מבחינת כיף, עדיף לעשות בסדר ההפוך. קוסקו יותר כייפית ומפנקת מוואראז ומתאימה יותר לסיום הטיול,ברגיעה יחסית, ובשיא שהוא המאצ'ו פיקצ'ו.
אם תרצו יותר פרטים על מסלולי ההליכה, תקראו ותראו מה מעניין אתכם בדיוק ותחזרו עם שאלות.
-
חודש בפרו עם דגש על טרקיםאני מצטרף להודעה הקודמת ומסכים.
בהחלט אפשרי להספיק את זה בחודש, וגם אני אישית הייתי מתחיל (ולמעשה גם התחלתי כשטיילתי) בוואראז.
בגדול, צריך כמעט שבועיים מלאים (אם הכל הולך חלק ואין בעיות התאקלמות) בשביל המקטע של נחיתה בלימה - נסיעת לילה לוואראז - יום התאקלמות - יום לגונה 69 - יום התאוששות והכנות לוואי-וואש - 8 ימים וואי-וואש - נסיעה ללימה וטיסה/נעימה לקוסקו (עדיף טיסה אם מוגבלים בזמן כי הנסיעה לוקחת 21 שעות ודי מעייפת, מניסיון של מי שעשה נסיעה באוטובוס לימה-קוסקו ואז קוסקו-לימה בתוך פרק זמן של חודש).
אחרי זה, שבועיים בקוסקו זה מספיק בשביל מאצ'ו פיקצ'ו ואאוזנגטה.
אכן תלוי איך תגיעו למאצ'ו פיקצ'ו. אם אתם מעדיפים בטרק, אז הסלקנטאי הוא אחלה טרק (5 ימים כולל מאצ'ו פיקצ'ו), אבל אני חושב שיכול להיות טיפה בעייתי להספיק גם אותו וגם את האאוזנגטה בשבועיים (ומעבר לזה, נראה לי שיש גבול לכמות הימים שאפשר לישון באוהל בקור מקפיא).
שוב, זה בהנחה שאין בעיה וקשיי התאקלמות וטסים מלימה לקוסקו ובחזרה.
-
חודש בפרו עם דגש על טרקיםאז קודם כך תודה לשניכם, זה בדיוק מה שחיפשתי.
לגבי מאצ'ו-פיקצ'ו, חשבתי לוותר על טרק כדי להספיק את האזנגטה (בגרסתו המקיפה יותר).
נראה לי שנתחיל מהווארז ואח"כ לקוסקו. לגבי טיסות - נראה לי שפשוט נחליט בהתאם לזמן והמחירים.
שוב - תודה רבה!
-
חודש בפרו עם דגש על טרקיםבהחלט ממליץ בחום לוותר על טראק למאצ'ו פיקצ'ו וללכת על הסובב אוזאנגטה. אם טרקים יפים מעניינים אתכם, זה ללא ספק אחד הטובים ביבשת (בטח בהשוואה לאוזאנגטה).
-
חודש בפרו עם דגש על טרקיםבחירה מצויינת של מסלולים!
אנחנו נוסעים בספטמבר (החל מה-5 לספטמבר) ונוסעים קודם להוארז (באוטובוס לילה שהזמנו מראש - מומלץ גם לכם) - ושם התכנון הוא 2 טיולי יום להתאקלמות ה-לאגונה 69 ולאגונה צ'וקרופ, אח"כ נעשה את הסנטה קרוז (4 ימים) ואח"כ את הוואי וואש.
סה"כ - נוחתים וישר טופסים אוטובוס - יום מנוחה בהוארז, יום 69, יום מנוחה, יום לגונה 2, יום מנוחה, סנטה קרוז (4 ימים), יום מנוחה, וואי וואש (10 ימים), ואז יום נסיעה לקוסקו - עד פה זה 20 יום.
בקוסקו - יום הסתובבות ובערב נקח רכב למאצו פיצו, נישן בכפר מתחת, יום מצו פיצו, למחרת נצא להאזנטה הסובב (5 ימים) - סה"כ 27 יום.
ויש לנו עוד 3 ימים ספייר.
אולי יצא לנו לצאת לוואי וואש ביחד כי אנחנו עושים יותר דברים לפני

-
חודש בפרו עם דגש על טרקיםיש כמה פרטים שעשויים להיות לקויים בתוכנית שלך.
ראשית למקום קוראים וארז (לא הוארז)

בכל אופן, רכב בערב למצ'ו פיקצ'ו? אם התכוונת לרכב כמו מכונית, את בטוחה שאפשר להגיע למצ'ו פיקצ'ו במכונית? למיטב ידיעתי אין כביש שמגיע לשם. אם התכוונת לרכבת ורק שכחת ת אחת, אז למיטב ידיעתי אין רכבת מקוסקו למצ'ו פיקצ'ו בשעות הערב. הרכבות יוצאות מקוסקו בבוקר וחוזרות בערב. מציע לבדוק את זה
בנוסף, כתבת למחרת יוצאים לאזנגטה. כשאני הייתי באזור נסיעה מקוסקו לטינקי שם מתחיל האזנגטה ארכה 6 שעות בתחבורה ציבורית. לכן אין סיכוי להתחיל את המסלול באותו יום. האופציה היחידה להספיק זה אם יוצאים ממש מוקדם בבוקר בהסעה פרטית והמדריך והכל מאורגנים מראש. אם הכל מאורגן, מה טוב, תהנו, זה אחד המסלולים היותר טובים והפחות מתויירים (לפחות כשאני הייתי שם) אבל הוא גם לא קל, אז תתכוננו (ותביאו בגד ים, יש מעיינות חמים בדרך).
ובנימה אחרת - הייתי משאיר כמה ימים לקוסקו והסביבה.
-
חודש בפרו עם דגש על טרקיםהיי אורי, תודה על התגובה שלך!! איזה כיף שיש אנשים שעוזרים בדרך.
אז ככה: אכן שכחתי את ה"ת" - הכוונה היא לקחת רכבת למצו פיצו. נכון אין מקוסקו - אבל יש ב-16:20 ו17:30 רכבות שיוצאות מעיירה במרחק של 20 דק נסיעה במונית מקוסקו. אז זאת התוכנית.
לפגבי ההגעה להאזנטה - באמת קראתי שפעם (לפני שנתיים) זה לקח 6 שעות ואפילו 8 להגיע לתחילת המסלול. אבל שלאחרונה הם שיפצו את הכביש ועכשיו זה לוקח רק 3 שעות (!)
לגבי הקושי של הטרק - להבנתי האזנטה (סובב ההר) קשה יותר מהוואי וואש... זה נכון? זאת הסיבה העיקרית שאני עושה אותו בסוף.
אני מקווה שמה שביררתי נכון... אחרת אנחנו נשארים בהוארז (ניסיתי להזכר איך אמרת שרושמים ולא הצלחתי - כנראה שלא מלמדים חמור טריקים חדשים

-
חודש בפרו עם דגש על טרקיםאגב, וואי-וואש זה 8 ימים. לא מבין למה כתבתם 10 ימים.
אגב 2, אפשר להגיע למאצ'ו פיקצ'ו ברכב. כלומר בערך ברכב, הסוכנויות בקוסקו מציעות הגעה מהירה (זה ככל הנראה רכב לרכבת ואז רכבת ואותו דבר בחזור) למאצ'ו פיקצ'ו שמחייבת רק לילה אחד באגוואס קאליינטס.
אגב 3, אכן כדאי לבדוק זמני נסיעה מעודכנים. כאשר אני טיילתי לפני שלוש שנים בדיוק סיימו לשפץ את הכביש מקוסקו לפוארטו מלדונדו וכך במקום 20 שעות הנסיעה התקצרה למשהו כמו 6 שעות.
-
חודש בפרו עם דגש על טרקיםהאוזנגאטה אכן, לדעתי לכל הפחות, יותר קשה מהוואי וואש מבחינת ההליכה. בוואי וואש יש את הקושי של מספר הימים הרב, אבל ההליכה עצמה יותר קלה ברוב הימים.
מבחינת מספר הימים, בוואי וואש יש כמה אופציות הליכה שמאפשרות לקצר יום-יומיים. המסלול הסטנדרטי המקיף אורך כ-9 ימים. יש שמציעים לעשות אותו ב-10 בקצב איטי יותר. ויש המציעים לעשות ב-8 ולוותר על חלק אחד.
אם אתם עושים אותו יחסית בהתחלה, הייתי מברר אופציה עם הסוכנות לצאת ולקבוע בדרך, לפי קצב ההתקדמות והקושי, אם לסיים ב-9 או ב-10 ימים. לא מומלץ לוותר על החלק הנוסף ולקצר ל-8 ימים. וכשמציעים לכם אופציה לעלות לאיזו תצפית, תעלו! זה שווה.
שמח לשמוע שנסללו כבישים בפרו

-
חודש בפרו עם דגש על טרקיםגם אנחנו מתכננים חודש בפרו מסביבות ה 10.9, וקראנו שאולי יש אזהרת אל ניניו, מישהו שמע או יודע על זה משהו?