תובנות חשובות מהטיול
-
מי שאומר שחבל לסוע לדרום ארגנטינה וצילה באפריל טועה ומטעה. אנחנו הגענו לקלפטה ב10 באפריל והמזג אוויר היה מעולה ושטוף שמש. היינו בפוריטו מורנו ב12 באפריל והיה אחלה מזג אוויר. טיפסנו לטורס דל הפיינה ב14 באפריל והיה לנו יום שטוף שמש כמו גם ה15 באפריל היה שמשי במיוחד בלי ענן אחד. פשוט צריך לבדוק את המזג אוויר יומיים לפני (לא יותר כי הוא משתנה כל שניה)http://m.accuweather.com/he/cl/torres-del-paine/60105/extend ed-weather-forecast/60105החלפה של כסף בקלפטה ב12 פזו לדולר בחנות מזכרות. מהקזינו הולכים מזרחה (לכיוון הגשר) פונים ימינה בחנות גלידה ברחוב קטן ומעגלי מלא בביתנים עשויים מעץ, מיד אחרי החנות יש שתי חנויות של מזכרות שמוכנות להחליף בשער הכי טוב בקלפטה 12 לדולר.למה לא כדאי לקנות סים בארץ? זה מאוד יקר ובדרך כלל לא כולל אינטרנט. בכל חור בדרום אמריקה יש וואייפי או שיש טלפונים בקבלה שאפשר להתקשר דרכם. מי שרוצה אינטרנט יכול לקנות סים מקומי להטעין אותו בכסף מקומי ולהשתמש באינטרנט ללא הגבלה רק הדבלת מהירותמוצרים כשרים יש רשימה באינטרנט באתר של מוצילר.כמו כן יש בעיה רצינית עם לחם בכל ארגנטינה וצילה. הרבה מאפיות משתמשות בשומן חיות או בחמאה לא כשרה.יש גם אפליקציה של ajdut עם מוצרים כשרים בארגנטינה.טורס דל הפיינהאם אתם בסוף העונה, לדוגמא באפריל, לא כל קווי האוטובוסים פעילים. לרוב הם יוצאים רק בבוקר. יש לוודא היטב את השעות, לדוגמא באפריל זה לא אפשרי להגיע מקלפטה לטורס דל הפיינה דרך פורטו נטלאס ביום אחד. האוטובוסים יוצאים רק בבוקר.הקאטהמרן (הספינה בטורסים) פעילה באפריל רק ב12 בצהריים ולא ב9 וב18 כמו בעונה. כמו גם המסלול המעגלי שהוא סגור.באפריל האוטובוס האחרון מטורס דל הפיינה לפורטו נטאלס הוא ב14:30 מה שלא מאפשר כמעט לטייל באותו יום ומחייב אתכם לישון לילה נוסף בפארק ולבזבז כסף.אין ווייפיי וקליטה סוללרית באזור הטורסים חוץ מבתי המלון היקרים.מקלפטה לטורס דל הפיינה ובחזרה בלי פורטו נטאלס - לקחת סיור מתחנת האוטובוס (יקר 1240 פזו) לעשות חצי ולרדת באמצע הסיור בפארק. לא לשכוח להזמין כרטיס חזור בקלפטה, אפשרי לשלם לנהגים כסף שיעבירו אתכם דרך חברת always glacier אבל זה על בסיס מקום פנוי ואפשר להיתקע. כמו כן להשיג פזו צילאני לפני שיוצאים כי החלפנים בגבול גנבים. אפשר להחליף עם מטיילים שחזרו מצילה עם פזו צילאני עודף.אוטובוס מטורס דל הפיינה לקלפטה יוצא בין 15:50-17 מלגונה אמרגה. להשיג כרטיסים לפני (בקלפטה) או לשחד את הנהגים (לא מומלץ כי אם אין מקום באוטובוס אפשר להתקע)ברילוצה - לקחת כרטיס לאוטובוס מההוסטל או לקנות בקיוסק. אין אפשרות לשלם באוטובוס בשטרות רק מטבעות. ככה בכל ארגנטינה.שבעת האגמים - מומלץ בדרך לעצור בווילה א ונגסטורה וללכת לפארק שנמצא בסוף העיירה. יש שם חופים מדהימים וטיול קצר של שעה שעובר במצפים יפים.במנדוסה יש תצפית על העיר עם מסלו הליכה קצר. פגשנו שני ישראלים שהצמידו להם סכין לגרון הפשיטו אןתם ולקחו להם את כל הציוד כולל נעליים וחולצות. להיזהר!בסנטייאגו יש אחלה מסעדות כשרות וסופר של לידר ששייך לוואלמארט עם מאפייה כשרה ומלא מוצרים כשרים. אבל זה רחוק ממרכז העיר. לוקחים את המטרו המרכזי של מזרח למערב (היחידי) עד התחנה los domincos. יורדים שם, ואז או שלוקחים מונית - קצת יקר. או ששואלים אנשים איזה אוטובוס מגיע לרחוב las condes. רחוב ארוך שבסופו מגיע לשכונה מלאה ביהודים.טיסה מסנטייאגו לבאונס לוקחת שעה בערך ועולה 150 דולר באמצע שבוע. אם תקחו אוטובוסים יכול להיות אותו מחיר או יותר יקר.למי שנגמר הדולרים אפשר להוציא כסף מהכספומט בסנטייאגו או באורגוואי ואז לעשות ציינג לדולר. בסנטייאגו אפשר למשוך 200,000 כל משיכה - סהכ שלוש משיכות בשעה. 620,000 בערך שווה 1000 דולר. תלוי בשער של אותו יום. ניתן גם לחפש כספומטים שמוצאים דולרים ואז בכלל הרווח הוא כפול.לשומרי כשרות - ביצים חומות בדרך כלל עם דם וביצים לבנות כמעט אף פעם אין דם.אל גלופה - מסעדת בשרים כשרה בבאונס מאוד יקר לא טעים ושירות גרועממול למסעדה יש סופר כשר שכל המוצרים שהוא מייבא מהארץ הם פג תוקף. במבה יבשה וכו. להיזהר!נסיעה של יום אחד מבאונס לקלוניה באורגוואי - זה נחמד לא יותר מזה. קצת משעמם. השקיעה בעיר העתיקה מדהימה!כרטיס סטודנט אפשר להוציא בסוכנויות בלה פז אך זה יקר 140 בוליביאן שזה 70 שקל. להוציא לפני הטיול באיסתא - מעניק הנחות במצו פיצו ובעוד המון מקומות.לדאוג שיש חשבון דולרים לפני הטיסהלמשוך מהכספומטים בלה פאז דולר ולהחליף בקמביו! (לא בכל הכספומטים אפשר, אנחנו הצלחנו בsantacruze mencartil בצבע ירוק) כמשכתי בוליביאן על 2000 בוליביאן שמשכתי (שווה ערך ל289 דולר) ירד לי בחשבון 303 דולר שזה 2095 בוליביאן. כמשכתי 300 דולר ירד לי בחשבון 302 דולר. גם בקוסקו עדיף למשוך דולרים ולחסוך עמלת המרה גבוה לכסף מקומי ועוד המרה בשער נמוך מאוד. שבקמביו ברחוב מקבלים שער מעולהלא לקנות באזור התיירותי יותר מידי דברים - המחירים כמעט כפולים ממקומות לא רחוקים בעיר. כשטיפה מסתובבים בעיר מגלים שווקים לא תיירותים - רק של מקומיים והמחירים רבע. במרכז העיר קנינו חולצת כדורגל ב80 בוליביאין. אחכ הסתובבנו קצת בעיר ומצאנו מקום עם חולצות ממש טובות ב20 בוליביאין. ושם גם עשינו הטבעה על החולצה בזיל הזול. המקום נמצא בסנטה קרוז (הרחוב של בית חבד) עולים מהבית חבד למעלה עוברים כיכר עם גדר ירוקה ומיד אחריה יש מלא גלריות של חולצות זולות וטובות. כנ״ל לשאר המוצרים!מצו פיצו - יקר מתוייר ולא משתלם. סתם הרסו את האטרקציה הזאת ושודדים אותך שם בכל מקום. בכל אופן לא הייתי נוסע דרך הואן כי הוא עובר בדרך מסוכנת עם שבילי אפר מפותלים ולפעמים יש ערפל כבד (הדרך מטפסת בהרים) למי שדואג על החיים שלו עדיף לשלם יותר ולסוע ברכבתאיך לעשות את הסלאר ולא להתכלב - מתאים גם לזוגות ולאנשים שלא מתפשרים על מיטה חמה ומקלחת חמה גם ב5000 מטר גובה (יקר יותר אבל שווה כל רגע)צריך לסגור עם הסוכנות טיולים מקומית את המסלול בלבד ואת הלינה לסגור לבד או אם המחירים טובים אז דרכם (אחרת הם לוקחים מחירים מופרזים על המלונות)אם מתחילים באיוני אז מתחילים באזור 12 בצהריים, עושים חצי יום את הסלאר ואת אי הקקטוסים וישנים במלון שנקרא luna salada מלון עשוי ממלח שכדאי להזמין אותו מראש דרך booking. החדר הפשוט עולה 90 דולר לזוג (45 לאדם), כל המלון עשוי ממלח - הקירות המיטות הארונות והמדפים. ארוחת בוקר שווה ואפשר להזמין ספא עם גקוזי וסאונה בחינם. (לבקש לפני דרך בוקינג)ביום השני נוסעים לכיוון villa mar בדרך עוברים את הלגונה השחורה וצורות לבה מגניבות בשתי מקומות שונים - יום קצר יחסית.ישנים בvilla mar יש מלון שנקרא jardines de mallku cueva. המלון מאוד נחמד בנוי בתוך סלע של ההר. אי אפשר למצוא אותו בבוקינג אלא רק בtrip adviser. ואי אפשר להזמין באינטרנט אלא דרך סוכנות במקום. בסוכונות הם מפריזים במחיר ואומר שעוולה שם 110 דולר לאדם. העדפנו להגיע למלון ולדבר איתם על המחיר כי זה מפורז. בסוף הגענו למלון וחדר זוגי עלה לנו 550 בוליביאן בערך 80 דולר. (40 דולר לאחד). המלון היה מפוצץ באנשים ונשארו שני חדרים אז כדאי להזמין מראש. ארוחת ערב עולה עשרים דולר - ביקשנו מהם לבשל במטבח בגלל שאנחנו שומרים כשרות והם הסכימו והיו מאוד נחמדים.בווילה מאר יש עוד הוסטל בלי מקלחות וחדרי פרטיים שאם נוסעים כקבוצה אפשר לישון בנפרד.ביום השלישי נוסעים ללגונה האדומה לגייזרים למעיינות חמים וללכונה הירוקה והוולקנו.יש אופציה לעשות טיול בלי קבוצה כמו שאנחנו עשינו, פשוט צריך לשלם על עוד שני אנשים.אנחנו יצאנו מטופיזה לשלושה ימים ושילמנו 4000 בוליביאן על הגיפ. (ארבע אנשים 1000 כל אחד). לא כולל המחיר של המלונות. ואנחנו בישלנו לעצמנו בגלל הכשרות.יקר אבל שווה כל רגע.מאמין שדרך איוני זה הרבה יותר זול. -
כל הכבוד.ייש כוח. טיפים מפורטים ומעניינים. כדאי מאוד להכניס אותם [בנפרד] למדור הטיפים, כדי שהתובנות החשובות האלה לא ישקעו אל תהום הנשייה בעוד שבוע או שבועיים [וגם תוכלו לקבל נקודות ולהשתמש בהן בקניות בחנויות למטייל]. כדאי רק לאיית נכון את השם של המקומות.
סתם מתוך סקרנות, למה אתם מתכוונים כשאתם כותבים ש'הרסו' את המאצ'ו פיקצ'ו? הפעם האחרונה שהייתי שם הייתה לפני יותר משמונה שנים, והוא דווקא זכור לי כאתר מרתק ונהדר, גם אם יקר ועמוס בתיירים [מסיבה טובה]. משהו השתנה שם מאז?
-
כל הכבוד.פשוט זאת נחשבת כאטרקציה שחייבים לראות ואסור בשום פנים ואופן לפספס - ולא הרגשתי ככה. כמוני גם ישראלים רבים.
אתה מוציא הון תעופות בשביל להגיע אליה ביחס לאטרקציות אחרות - בין 100-200 דולר לאדם.
ודווקא המקום עצמו לא מדהים בפלא הארכיאולוגי שלו אלא יותר בנוף.
העיר סהכ נבנתה לפני 500 שנה, שזה מאוד לא עתיק ביחס לערים אחרות בעולם ובמיוחד בישראל. מה גם שהמקום עמוס עד אפס מקום וזה הורס את החוויה של האוטנטיות שקיימת בפרו. אני מאוד התאכזבתי ביחס למה ששילמנו כדי להגיע לשם. סהכ מיקום מדהים לבניית שכונת וילות אבל אם הייתי יודע שזה ככה כנראה הייתי הולך לראות דברים אחרים.
-
וואלה.תודה על התשובה.
אני מבין מאיפה זה מגיע. אותי המקום הזה דווקא ריגש מאוד, עד כדי כך שחזרתי אליו פעם נוספת, אבל אולי באמת צריך ללמוד קצת על ההיסטוריה של פרו ושל האינקה לפני שמגיעים.
ואם אלה המחירים כיום אז זה באמת לא מעט.

-
וואלה.קודם כל לגבי המאצ'ו פיקצ'ו - אני אתך חתולף גם אותי הוא מאוד ריגש, וזה עוד אחרי שהגעתי מוכן לאכזבה ממלכודת תיירים בעקבות כל ההייפ שיש סביבו.
בכל מקרה - סחתיין על כל המידע הזה אלה, אני מצטרף בחום להמלצה לפרסם אותו כטיפים באתר, רק ככה זה יוכל להישאר נגיש בצורה טובה למטיילים שיגיעו אחריך
-
וואלה.קיבלתי. אנסה לפנות זמן