שלום
-
מישהו יודע אם צריך תוקף של לפחות חצי שנה בדרכון כדי להכנס לוורנה בולגריה?
אם במקרה שכן..כמה יעלה לחדש את הדרכון בשדה התעופה?הדרכון שלי בתוקף לעוד שלושה חודשים
האם יש מצב לחדש במשרד הפנים בארץ במקום?
תודה רבה לעונים
-
שלוםהדרישה הפורמלית, למיטב ידיעתי, היא שהדרכון יהיה בתוקף ל-90 ימים נוספים אחרי התאריך המשוער ליציאה מבולגריה. ההמלצה היא לתוקף של חצי שנה לפחות.
הנפקת דרכון בנתב״ג אפשרית רק במסגרת 24 שעות לפני הטיסה ועולה 1120 ש״ח. כלומר, פי ארבע מחידוש דרכון רגיל בלשכות משרד הפנים האזוריות - אלא שהחידוש הרגיל אורך, ע״פ אתר משרד הפנים, עד 10 ימי עבודה.
-
שלוםאיפה מומלץ חצי שנה?
במדינות שנגן זה פורמלית 3 חודשים (אבל מהיציאה), אז למה צריך להילחץ?
-
שלוםאני לא מכיר מדינה שלא ממליצה על תוקף דרכון של שישה חודשים, כולל ישראל. ניתן למצוא את ההמלצה באתרי המשרדים הרלוונטיים ובפרט משרד הפנים.
שוב, להבדיל בין המלצות מסע כלליות לבין דרישות פורמליות של מדינות שונות, וכאמור ציינתי שבולגריה דורשת 90 ימים מתאריך היציאה.
-
שלוםאז מה משמעות ההמלצה לדעתך? אני מבינה מה המשמעות של דרישה, לא מבינה מה המשמעות של המלצה בהקשר הזה.
אני פניתי בעבר לשגרירות הצרפתית בארץ וענו לי שצריך 3 חודשים אחרי סוף הביקור. הם לא הוסיפו המלצות.
האם מי שבא עם דרכון בתוקף 4 חודשים נניח, יתחקרו אותו יותר לעומק שהוא באמת מתכוון לצאת תוך חודש מהאיחוד האירופי? אם יש לו כרטיס טיסה חזרה אז גם תחקיר כזה אינו משמעותי.
אני חופרת, כי אם מישהו מגלה ברגע האחרון שיש לו דרכון שעונה על הכלל של 3 חודשים מהיציאה מאירופה (קרי, בד"כ, החזרה לארץ) אבל אין לו 6 חודשים, זה מאד קריטי לו לדעת אם זה באמת משנה.
-
תוקף לשישה חודשים? לאזור שנג׳ן מספיק תוקף לשלושה.ענת,
השאלה שהעלית היא לא רק רלוונטית לדיון אלא מרתקת בפני עצמה.
אינטואיטיבית מובן מאיפה הגיע ׳כלל ששת החודשים׳, נקרא לו כך, ומצד שני מצחיקה המחשבה שהדרכון למעשה חסר תוקף בששת החודשים האחרונים לחייו. רוצה לומר, כשממשלת ישראל נותנת דרכון ל-10 שנים היא למעשה נותנת דרכון ל-9.5 שנים.
למה קיימת המלצה לתוקף של שישה חודשים?
חלק מהמדינות דורשות מכל מבקר להציג דרכון בתוקף לשישה חודשים. חלק דורשות שלושה חודשים (כמו אזור שנג׳ן באירופה). חלק מסתפקות בדרכון עם תוקף שמספיק לאורך הביקור הרצוי - כלומר, דורשות מהמבקר לעזוב את שטחן כל עוד דרכונו בתוקף. כדי ׳לכסות את כל הבסיסים׳ ולהכיל גם מקרים מיוחדים בהם טיסה תופנה לנחיתה פתאומית במדינה אחרת או שתוכניות הנסיעה ישתנו - ההמלצה הכללית הגורפת היא לצאת לחו״ל עם דרכון בתוקף של שישה חודשים, נוסח בית שמאי.
בפועל, צרות יכולות לבוא גם מכיוון חברות התעופה. הרי אסור לחברת תעופה להעלות לטיסה נוסע שאין לו את מסמכי הנסיעה הנדרשים למדינת היעד אליה הוא טס. או לכל הפחות הטסת אותו נוסע תעלה לחברה בסופו של יום כסף רב (כי היא מחוייבת להחזיר אותו חזרה במידת הצורך). אלא שסוכני הקרקע של חברות תעופה רבות לא יודעים בדיוק מהן הדרישות של כל מדינה ולפעמים מערכות המחשב שלהם מסרבות לעבוד או נותנות להם אינפורמציה לא מדוייקת. התוצאה היא שיהיו סוכני קרקע, וסיפורים כאלו כבר שמעתי ממקורות ראשונים, שיסרבו להעלות נוסעים שאין להם דרכון בתוקף של שישה חודשים. כלומר, בטעות, אבל לכי תתווכחי איתם שם בשער הטיסה כשהם רוצים לתת לצוות אישור לסגור דלתות (בדיקות כאלו לפעמים מתבצעות בשערי הטיסה עצמם, קל וחומר לנוסעים שלא עברו בדלפקי הצ׳ק-אין).
מקרה כזה לא קרה לי, כי לא זכור לי שמעולם היה לי דרכון בתוקף של פחות משישה חודשים, אבל קרה שנאלצתי להתבדר במשך עשר דקות שלמות עם סוכן קרקע בשרוול בדרך למטוס כדי להסביר לו את דרישות הכניסה של האיחוד האירופי, אחרי שביססנו שהוא לא מבין את כלל ׳90 ימים מתוך 180 ימים׳. יש לי הרבה חותמות בדרכון אז הוא החליט לא להתחיל לספור אלא פשוט להיכנע לטיעון שלי ולתת לי כבר לעלות לטיסה. אם היה באותה סיטואציה נוסע שלא מבין את הכלל בעצמו, שלא יודע לענות לשאלות הסוכן, שאולי בכלל לא דובר אנגלית... יכול בהחלט להיות שהוא היה נשאר אי שם באסיה ומפספס טיסה שלא הייתה כל סיבה מוצדקת שיפספס. התרחיש הזה יכול באותה מידה לקרות לגבי תוקף דרכון או לגבי אי-הצורך באשרת כניסה.
גם אני מתנצל על החפירה אבל זאת באמת שאלה מעניינת ששווה בעיניי את הדיון.
-
תוקף לשישה חודשים? לאזור שנג׳ן מספיק תוקף לשלושה.FlyingOut
עוקב וקורא את תגובובותיך לאורך זמן. התרשמתי מתשובותיך העניינים והמנומקים.
תודה רבה !
-
תוקף לשישה חודשים? לאזור שנג׳ן מספיק תוקף לשלושה.1. להזכירכם שבולגריה לא שייכת לאיזור שנגן, לכן כללי שנגן לא מחייבים אותה.
2. אני אישית, אם היתה לי שאלה בקשר לתוקף דרכון, היתי פונה ישירות לשגרירות בולגריה.