אל תאמינו
-
לחברי הפורום, אני השתמשתי בהמלצה של חבר בשם urgenson, שעבר מסלול ״לא קשה״ בהרי הטטרה, כולל הכל, ב2.5 שעות. לפני שעה חזרנו מאותו מסלול מפרך שערך כולל הכל, כ7 שעות: ירדנו לאורך 5 קילומטר על ״שביל״ שהוא כמגרש מכשולים: אבנים, סלעים, ואינך יכול להסיר מבט מהקרקע בזמן הצעידה, שמא תיפול ותשבור את הרגל במקרה הטוב. האם חבר urgenson הגזים, אולי רצה להשביץ בכישורי הדילוגים שלו מסלע לסלע?
-
אל תאמינואין לי מושג מי זה החבר הנ"ל, אבל בכל מקרה הערת זמן של מסלול תלויה מאד בכישורים אישיים
נסיון בהליכה בדרכי חטחטים .זה לא משהו מוחלט ולא אומר שהוא שיקר או "השוויץ".
-
אל תאמינוגם לי קרה מקרה דומה בעבר וזה בהחלט מבאס.
לצערנו אין אפשרות לאדם אחד לצפות כמה זמן יקח מסלול לאדם אחר, כי זה תלוי בכ"כ הרבה דברים.
מאז שקרה לי למדתי לקחת כל המלצה בעירבון מוגבל ולתכן גם שיקח לי פי 1.5-2 מהזמן הרשום. מקסימום יקח פחות. ולצאת למסלול לא לפני שביררתי עם יותר מאדם אחד את רמת הקושי.
-
אל תאמינואני חושב שמשפחת urgenson ספורטיבית למדי ולרוב הם מדגישים זאת.
-
אל תאמינואפשר לנחש שמדובר במסלול שעולים ברכבל מטטרה לומניצה, הולכים על שביל אבנים מזעזע עד הרביינוק וחוזרים לעיירה השניה שפרח לי שמה?
ה"חבר" אורג'נסון זו דווקא חברה, שיצא לי להתכתב איתה הרבה באתר הזה ויש לי המון מילים טובות להגיד עליה. מה שכתבת עליה ממש מכוער.
עם המסלול הספציפי הזה גם אני נפלתי.זה היה היום הגרוע ביותר שלנו בסלובקיה, שנאנו כל רגע במסלול, הבן שלי רצה לחזור ממש מהר ואני חשבתי שהמסלול לא ארוך מדי אז חבל להסתובב לאחור. כמעט בכיתי בדרך והדבר הכי גרוע הוא שאת החלק היפה עם המפלים לקראת הסוף פספסנו כי כבר נגמר לנו הכוח. גם אני מתקשה להבין איך יש אנשים שהמסלול הזה היה להם קל. אבל מפה ועד לקפוץ להאשמות? אין לי ספק שיש אנשים שכן נהנו מהמסלול.
הלקח היחיד הוא לנסות להתעמק בהמלצות, מה גילאי הילדים, מה הסיפורים האחרים שלהם (למשל המשפחה של urgenson באמת מאד מיטיבת לכת, ואפשר לראות את זה גם בסיפורים אחרים שלהם). או לעשות סטטיסטיקה מבין ההמלצות השונות - אם כי פה זה לא היה עוזר. ראיתי כמה וכמה המלצות חמות על המסלול.
ליבי איתך את הסבל שלכם היום.. אני יכולה לומר לך שפרט למסלול הזה נהנו מאד מכל הטיולים בסלובקיה! מקווה שכך יהיה גם לכם.
ואגב מסלולים אחרים בסלובקיה, באמת לא תמיד אפשר לדעת איך תהיה החוויה שלכם. היה פה (או בפורום משפחות) ממש לפני כמה ימים שרשור על מסלול בגן העדן הסלובקי. זה מסלול שלי ולבן שלי היה קליל וחמוד (ואנחנו ממש ממש לא ספורטיבים, תראי כמה סבלנו במסלול שדיברת עליו), ומישהו פה סיפר כמה היה להם קשה.
אני באמת לא יודעת מה הפתרון של זה..
-
אל תאמינוהיי גליה,
הצטערתי לקרוא על החוויה המפרכת שלכם.
הדר כתבה את ההמלצה, היא מאוד משקיעה לטובת מטיילי סלובקיה!

יש לה כאן בלוג יפה, המון טיפים מועילים שגם אני הסתייעתי בהם (בפראג),
והיא גם טרחה ודאגה לפרסם חוברות שלה
וגם לאחרונה חילקה כאן בפורומים, ושלחה בדואר לכל דורש מפות ספרים ועלונים על סלובקיה ויעדים אחרים.
צריך לזכור שההמלצות מאוד סוביקטיביות
מה שקל למשפחה אחת, עלול להיות קשה לאחרים...
אני משתדלת לא להסתמך על המלצה אחת,
וגם להתרשם בין השורות.. ממי שכותב את ההמלצה. איזה סוג של מטייל הוא...
הרכב וגילאי המטיילים וכו'
טוב שכתבת את ההתרשמות שלכם, מציעה שתוסיפי טיפ, על החוויה שלכם.
כדי לחסוך לאחרים את המאמץ ואולי גם להתאכזב.
רק תפרטי על איזה מסלול מדובר?? או לאיזה טיפ התייחסת...
שבת שלום

-
אל תאמינואני יכולה להבין את התסכול שלכם,את היום הקשה שרציתם שרק יעבור כבר..
אבל באמת שיש דרך לרשום את חוות דעתכם ויש דרך להשמיץ.
באוי נגיד כך,אם הייתם פונים למדריך טיולים,ולאחר שסיפרתם ודיברתם איתו איך אתם רואים את הטיול שלכם,מה ההרכב המטייל,איזה סוג טיולים אתם אוהבים,איזה לינה,מסלולים..והוא עדיין היה שולח אותכם למסלול קשה ..לא לפי גיל/מצב בריאותי וכו'..אפשר בהחלט לרשום חוות דעת שלילית....
מי שמטייל בעצמו כותב ומספר על זה בפורום,בטיפים,בבלוג...על הטיול שלו,על החוויות שלו...עשה זאת לעצמו.בהתאמה עליו!
אין זה אומר שיתאים לאחר.גם אם הגיל,ההרכב,כמות הימים,והכוללל זהה.
אין ספור פעמים אני משתדלת לרשום את השורה: נסעו להתאים לעצמכם,לבחון!
זה שמישהו אהב,נהנה ממלון X בתקופה מסויימת,לא אומר שהמלון יתאים לתקופה אחרת למישהו אחר...ואחרכך מקבלים קיטורים שהמלון היה ללא מיזוג!
ב9 ימים לא הספקנו מסלול שמישהו מהפורום עשה בשבוע ועוד הוסיף מערות ומפלים...תקופה ארוכה חשבתי איך זה אפשרי? ואז הבנתי.אני, צריכה יותר זמן,להתמזג עם הטבע,לשבת על ספסל,לעשות פיקניק...מי שטייל לפני, כנראה צריך את זה פחות.מספיק להנות בזמן מועט יותר. עבורו,המסלול התאים.
אני תמיד ממליצה לפתוח יוטיוב,לראות ,אם אפשר, את המסלול/כביש בסרטונים..לשלוח מייל למודיעין של האתר,להתעדכן...שעות פתיחה,נגישות,התאמה.
לכן,לרשום "אל תאמינו" לא נכון. המשפחה המטיילת סיפרה על הטיול שלהם!להם המסלול התאים.הם אולי יותר ספורטיביים,או..תנאי מזג האויר שינו את הדרכים.גם יכול להיות.
לא היה כאן שקר,היה סיפור טיול.
אמה
-
אל תאמינוגליה----אולי נדבי לנו פרטים נוספים שגם אנחנו נקבל עובדות על המסלול המדובר.
אולי תוכלי להוסיף גם צילומים.
-
תחקרו בעצמכם!!!!ערב טוב גליה
מצער מאד לשמוע את שאירע לכם, אבל גם אני כמו קודמי מכירה את הדר הידועה בכינויה :urgenson מהטיולים ששניים עשתה בעקבותי לבולגריה ולאיסלנד וכעת אני עשיתי בעקבותיה לסלובקיה. היא ומשפחתה מאד ספורטיביים עם כושר גופני מצויין.
הלוואי ויכולתי לעשות מה שהיא ומשפחתה עושים בטיול.
כיון שאני ידעתי זאת מראש לא אימצתי את מסלולי ההליכה שהיא עשתה ובשטח הלכתי לאינפורמיישן כדי לקבל המלצה על מסלול שיהיה לבעלי כושר גופני נמוך. למרות זאת ההמלצה שלטעמו של הבחור באינפורמציה היתה שתתאים לבעל כושר נמוך בפועל לא התאימה לי.
לרגע לא באתי אליו בטענה כלשהי. הוא אינו יכול להכיר את כושרי הגופני כי כל אחד בנוי אחרת ויש לו מיגבלות אחרות.
אז מנסים ואם רואים שהקצב או פני השטח אינם כפי שחשבנו - נסוגים אחורנית אם אפשר. כדאי תמיד להתייעץ באינורפמיישן ולקחת מפות בהן כתוב כמה זמן ההליכה, להוסיף על הרשום עוד כ-20% כי מה לעשות הם בעלי כושר גופני טוב מאיתנו.
כדאי גם בעת הכנת הטיול להצליב מספר מקורות מידע וכך גם מקבלים תמונה יותר מדוייקת.
בשום פנים ואופן אין לחשוד לרגע בהדר שכתבה כדי להשויץ. לכתוב טיפ על המסלול ולציין שלקח לכם כך וכך זמן כדאי.
רחל לבון
-
תחקרו בעצמכם!!!!אני רוצה לחזק את מה שרחל כתבה.
בתכנון מסלול הליכה בחול כדאי מאוד להצליב מידע ולהעזר בתמונות ובמפות ולא להתבסס רק על מקור מידע יחיד.
כשקוראים המלצה של גולש בפורום כדאי לקרוא על המלצות אחרות שלו.
יש אין סוף מידע על מסלולי הליכה כולל תמונות שמטיילים צילמו, פרופיל גבהים וסיווג של המסלול לפי רמות קושי, עונה מתאימה. אם חסר מידע לגבי מסלול הליכה עדיף לוותר עליו.
קשה לי להאמין שמישהו יתן מידע על מסלול כדי להשוויץ ביכולות שלו. מה הסיכוי שמישהו אחר ילך בעקבותיו, ואחרי המסלול יטרח להשוות את הזמנים.
-
תחקרו בעצמכם!!!!בוקר טוב לך galya60
אני מבינה שחזרת נסערת
חבל שעשית הכללה: "אל תאמינו " ובהמשך "לחברי הפורום"
למה את לא כותבת באיזה מסלול זה קרה?
ההכנה לטיול וגם הבחירה היתה שלכם.
בטוחה שלא טעיתם בדרך?
האם קראת מספיק חוות דעת?
לא התנסיתי במסלולים רבים בטטרה אבל יודעת מקריאה שיש כמה מסלולים בעליות וירידות שרבים עשו . לפני שנים רבות אנחנו ויתרנו על מסלול שהמליצו לי עליו , כי בשטח לא נראה לי ..
כקודמי גם אני חושבת שדרגת קושי היא ענין אישי, כמו תחומי ענין ובחירות שונות אחרות בטיול (כמו בחיים בכלל).
מקוה שתמשיכו להנות . הטיול הזה ישאר כחווית אתגר שעברתם ולמידה שאין להסתמך על חוות דעת אחת בלבד, במיוחד מפי אדם שאינך מכירה מספיק טוב את סגנון הטיול שלו.
-
אולי סתם טעיתם בדרך?אולי לא הלכתם באמת במסלול שהוא המליץ עליו?
למה לא נתתם איזשהו קישור להמלצה שלו? הסבר לגבי השביל? הפניה? משהו? הרי אם אתם רוצים למנוע מאנשים את אותה עוגמת נפש או סכנה צריך לתת המלצה ספציפית.
אתם תחזרו לתת הבהרות?
-
במסלולי הליכה קשה לאחד זה קל לאחרהכל תלוי בכושר שלך, ולעתים גם בדברים כמו יכולת ניווט, מזג אוויר, ציוד (יש הבדל עצום בתנאי שטח בין הליכה בנעלי ספורט לנעלי טרקים מקצועיות ומשופשפות שהתרגלת אליהן, למשל) וכן הלאה.
אפילו אותו אדם באותו טרק יכול לחוות חוויות שונות. אני עשיתי טרק מסוים בניו זילנד פעמיים. הראשונה היתה מאוד מאוד קשה, כי היה קרח על החלק העליון של המסלול וכל צעד נגמר בהחלקה של מטר-שניים אחורה או נפילה על אבנים. בפעם השנייה הכל היה נקי משלג וקרח ורצתי את אותו אזור בקלות. או במסלול אחר בארגנטינה, בפעם הראשונה התברברנו המון כי המסלול לא היה מסומן והיינו צריכים לגלות לבד את הדרך, ואילו בפעם השנייה תוך שעתיים וקצת כבר היינו בפסגות.
בקיצור, כשאדם עם כושר מעולה אומר שזה קל, כדאי לחפש עוד כמה דעות ובעיקר לראות מה דרגת הקושי ומסגרת הזמן שמפרסמת לשכת התיירות המקומית או גורם רשמי אחר. זה משתנה מאדם לאדם וממקרה אחד לשני, ולכן אין מה להשמיץ מישהו בגלל שלכם היתה חוויה אחרת.
-
במסלולי הליכה קשה לאחד זה קל לאחרמצטרפת לקודמי. כל הכבוד לכותבים בפורום ובמיוחד להדר שכתבה מאוד מפורט ובזכותה חשבתי על סלובקיה.
קושי מסלול מאוד תלוי בגורמים רבים. והנה סיפור- כשהייתי בכיתה ח עליתי עם אימי ואחי הקטנים לאגם אלפני בהרי האלפים הצרפתיים , ירדנו משם חזרה לדירה ברגל. טיול זה היה חוויה עצומה עבורי ומאוד רציתי לשחזרו. עם ילדי ניגשתי שוב למסלול זה. יש לציין שבאינפורמשיין המליצו לי להמשיך עם רכבל כיסא יותר למעלה ומשם לרדת לאגם ולא לטפס אליו. והזהירו מאבנים חלקלקות. אני זכרתי שרק עלינו בכרבל אחד ולכן כך עשיתי. עלינו די מאוחר והעלייה הייתה קשה ובניגוד לנוף. בסוף כשרצינו לחזור לרכבל ראינו שמאוחר והתחלו לרוץ את כל הירידה ובכל זאת פוספס הרכבל וירדנו את כל ההר ברגל עם תינוקת במנשא וילה קטנה נוספת בת שש.
זה היה מפחיד כי שעת החשיכה התקרבה וגם חסר אחריות.
אם היינו עושים זאת בנחת לא הייתה בעיה.
המסלול היה שונה לגמרי ממה שהיה זכור לי מבחינת קושי ואורך.
כך שאפילו לאותו אדם החוויה שונה בהרכב משפחתי אחר ובזמן אחר ובשעה אחרת.
ולמי ששאל את עצמו שלומנו טוב והגענו עוד באור למטה ונחתנו למטה לאזור מדהים וקסום ממש גן עדן עם מים בכל מקום וצל ומסעדה וחזרנו לשם לכייף למחרת.
-
במסלולי הליכה קשה לאחד זה קל לאחרשמתי לב בטיולים רבים בארופה, כתוב האתרים הרשמים זמן משוער
ולרוב לוקח לנו כמעט פי שתיים זמן.
כמו עלייה למערת הקרח, אמרו לנו 5 עד 10 ד"ק עליה קלה סיימנו לאחר 20 ד"ק בלי אוויר...
הארופאים לטעמי הרבה יותר מיומנים ומאומנים בהליכה לעומת העם היושב בציון
(בלי הכללות)
חבל שמאז הפרסום הכותבת לא עלתה והביעה את דעתה, למרות שלהבנתי היא
עדיין בחו"ל.
-
במסלולי הליכה קשה לאחד זה קל לאחרמילה אחת יש לי להגיד למתלונן/ת בושה.
אפשר לחשוב שיש בסלובקיה מסלול אחד, אולי תפרט את המסלול המדוייק שעשיתם עם הפנייה לפירוט של urgenson .
כמי שטייל באיסלנד ומכיר אותה טוב קראתי והתכתבתי עם urgenson ואני יכול להעיד שהלוואי 1% מהמשתמשים בפורום היו כמוה עם יידע ורצון לעזור.
יחי
-
מסלול הליכה בסלובקיה -- למיטיבי לכתמדובר במסלול הזה:
בהרי הטטרה -
אל תאמינוהיי גליה,
מאחר ולא כתבת באיזה מסלול מדובר או כל פרט ענייני אחר,
מתעוררת תחושה שכתבת את ההודעה אך ורק כדי לשחרר לחץ וקיטור מיום הליכה שכנראה היה לא מוצלח בשבילכם.חבל, כי לא לכך נועד הפורום הזה.
אציין רק שאני עומדת מאחורי כל טיפ ומסלול שתיארתי פה, וכמובן מציינת את הזמנים כפי שלקח לנו לעבור כל מסלול תוך אזכור העובדה שאנו בכושר טוב ורגילים למסלולי הליכה לא קלים.
אני מודה לכל המגיבים לפני על התמיכה, ההבנה והתגובות הענייניות.
הדר
-
אל תאמינוהדר (urgenson) ברצוני להודות לך על הבלוג שכתבת על סלובקיה .קראתי הפנמתי ולקחתי טיפים שהתאימו לנו לגילינו....ישר כוח על הכתבה.חומר רב נכתב בתוספת אתרים נילווים תודה רבה.
-
אל תאמינואם למשל היית מבקשת בפורום המלצה על מלון והיית מקבלת המלצה כזאת ולא היה יוצא מוצלח אז מה המשיב אשם? זה פורום ולא סוכנות תיירות שחייבת לך משהו.
אולי המשיב הוא צעירצ'יק שבשבילו כל חור זה מלון טוב? כל המלצה בפורום
מתפקידך לבדוק בעצמך. מתפקידו של פורום לתת לך הכוונות ולא תעודת ביטוח.