שוויץ - ויתורים כואבים
-
במסגרת תיכנון הטיול למשפחה עם שני ילדים בגילאי 8 ו - 10 אני רואה שהזמן לא יספיק לכל הרצונות שלנו וצריכים להחליט מה בראש סדר העדיפויות.
בחלקו הראשון של הטיול שייערך באמצע יולי נהיה באיזור אינטרלקן.
אם יש לי רק יום אחד לעמק לאוטברונן מה עדיף: הרכבל לוונגן ומשם טיול לקליינה שיידג או הרכבל למיורן ומשם טיול באיזור?
עד כמה לדעתכם מסלול הגמדים אטרקטיבי לילדים בגילאים שלנו? האם זהו אתר חובה?
מישהו שמע על מסלול פסלי העצים והאגם הנסתר באקסלפ? במחשב נראה מקסים!
מישהו היה ברכבל גלמר (פוניקלור תלול לאגם גלמר)? ראיתי טיפ האם שווה?
החלק השני הוא במזרח שוויץ באיזור אגם ואלן.
אשמח לחוות דעת על מסלול הצלילים במזרח שוויץ?
אם אני צריכה לבחור 3 מסלולים מה עדיף: הר פלומסברג , הר פיצול ומסלול hiedipfad,
מסלול הצלילים, הר ebenlap (בו טיול לאגם seealpsee)?
תודה לכל העונים
-
שוויץ - ויתורים כואביםאני יכול להגיד לגבי לאוטרברונן שלדעתי אחד מקומות החובה בשוויץ שאסור לוותר. יחד עם זאת המקום שווה טיול רק ביום יפה ובהיר.
אני מציע את המסלול הבא. לקום מוקדם ולנסוע מלאוטרברונן לוונגן. שם אם תמשיכו שמאלה עד סוף הרחוב ליד הכנסיה תגלו ספסל עם נוף מרהיב של העמק. תחזרו קצת אחורה ותעלו ברכבל למניכלן. שם תראו מרפסת עם נוף מרהיב לא פחות.
תעשו מסלול רגלית של שעתיים לפי מה שזכור לי לקליינה שידג ומשם קחו רכבת חזרה לוונגן ולרדת חזרה ללאוטרברונן. תאכלו ארוחת צהריים שוויצרית של רושטי ופונדו מהטובים בשוויץ (לפחות בכל המקומות שאנחנו אכלנו (כולל בגרוייר)) במסעדה של מלון Oberland. ליד המלון יש בית קפה קרוב עם קפה לא רע. תעלו עם הרכבל ואחר כך עם הרכבת למיורן. שם נחמד להסתובב. בקצה השני של העיירה הקטנה יורדים ברכבל מדהים (תיצמדו לחלון) למטה ושם יש אוטובוס למפלי טרומבלך. אם עדיין פתוח תיכנסו ואם לא ועדיין יש אור ואני מניח שכן תמשיכו רגלית שעה בדרך סלולה לכיוון לאוטרברונן. דרך מישורית ומאוד נחמדה. מלאוטרברונן תמשיכו לאינטרלקן לארוחת ערב.
יום ממצא ולדעתי אפשרי בלי ריצות בתנאי שקמים מוקדם. בלאו הכי הראות הכי טובה במסלול לקליינה שידג זה מוקדם.
-
שוויץ - ויתורים כואביםשתי האופציות מלאוטרברונן מקסימות, ולדעתי זה לא מאד עקרוני איזה מהן לעשות -
עשינו את שני המסלולים, שניהם מרהיבים, ואם לבחור אחד הייתי ממליץ לך לעלות מלאוטרברונן לגרוטשלפ, לצעוד ברגל למורן, לעלות משם ברכבל לאלמנהדובל לתצפית מהממת, לרדת בחזרה (ברגל או ברכבל) למורן, להמשיך במסלול מדהים על גימלוולד ומשם לרדת ברכבל לשטכלברג
משטכלברג יש אוטובוס שמחזיר אתכם חזרה לרכב בלאטורברונן - אגב, את המסלול אפשר לעשות חזרה גם ברגל, הליכה שטוחה ומקסימה לאורך הנהר - אם עוד ישאר לכם כוח, לא בטוח שישאר זה יום אינטנסיבי (ובדרך חזרה לרכב עוברים על יד מפלי טרומפלבך)
היום שהצעתי הוא די עמוס אבל ממש לא לחוץ אנחנו עשינו את כולו ברגל עם פעוט בן 1.9
-
שוויץ - ויתורים כואביםאני דווקא הייתי ממליץ לעלות ל- FIRST לעשות את המסלול לאגם bachalpsee
ואז מהתחנה האמצעית (יש שם גם פארק שעשועים) של הרכבל לרדת לגרינדלוולד בקורקינטים
לילדים זה יהיה השיא של הטיול
זה משלב גם הליכה בפסגה עם נוף להרים במיטבו וגם את החוויה של הקורקינטים בנוף מדהים.
בנוסף הייתי נוסע בעמק לאוטרברונן לראות את המפלים כולל טרומבלך.
-
שוויץ - ויתורים כואביםתודה לכל העונים
צחצח הר פירסט מתוכנן אצלנו כמסלול חובה.
גיל, תוכל לשערכך כמה זמו לוקח כל חלק במסלול: כמה זמן/ק"מ הליכה מגרוטשפ למיורן? כמה זמן הליכה/ק"מ ממיורן לגימלוולד? האם נספיק את מפלי טרומלבך?
-
שוויץ - ויתורים כואביםהי -
מגרוטשלפ למיורן לקח לנו משהו כמו שעה אם אני זוכר נכון.
ממורן לגימלוולד גם משהו כמו שעה הליכה
אנחנו, כאמור, גם עלינו ברכבל ממורן לאלמהדהובל וירדנו ברגל וזה לקח לנו משהו כמו 45 דקות.
אפשר להספיק גם את מפלי טרומפלבך אבל זה תלוי כמה אתם זריזים - אנחנו העדפנו לשמור את טרומפלבך ליום אחר כי -
למטה, כשיורדים מגימלוולד לשטכלברג עשינו פיקניק מקסים באחו על יד המפל, כשהנחל זורם לידינו ורצינו לקחת את הזמן שם בנחת ולא לרוץ לעוד אתר.
בנוסף זה היה יום חם, בהיר, בלי עננים בשמיים, ולכן העדפנו אולי בדרך הביתה לעלות להארדר קלאם או סתם להספיק לטבול באגם -
המפלים פתוחים עד יחסית מאוחר בקיץ וגם אפשר לשלב אותם ביום גשום/חורפי/מעונן ולנו היה חבל 'לבזבז' עליהם שעות של שמש - מצד שני אנחנו היינו בטיול יותר ארוך באיזור
-
שוויץ - ויתורים כואביםאנחנו הספקנו לעשות את הסיבוב שלמפלי טרומלבך, רכבת לוונגן-מנליכן-הליכה לקליינה שיידג וחזרה ברכבת דרך גרינדלוולד. אני חושבת שמה שחיים מציע זה טו-מאץ'.
-
שוויץ - ויתורים כואביםהי פלפלית,
לנו לקח המסלול ממיורן לגרוטשאלפ כשעה וחצי, ואילו ממיורן לגימלוולד שעה.
כן, תוכלו להספיק את מפלי טרומלבאך אם תתחילו את היום מוקדם מספיק.(נסגרים בחמש בערך).
אתם יכולים אחרי חמש לקחת את הרכבת לוונגן ולטייל שם קצת, מוונגן יש נוף יפהפה לעמק לאוטרברונן.
-
שוויץ - ויתורים כואביםלדעתי המסלול ממניכלן לקליינה שידג והמסלול לאגם באכלפ הם היפים באיזור וחובה לפחות אחד מהם לעשות. עשיתי גם את המסלול מגרושאלפ למיורן שהוא בעיקרו ביער וגם ממיורן לגימלוולד מאוד נחמד אבל שונה משני המסלולים שהזכרתי. מדובר על גבהים שונים ונופים שונים ובמזג אויר טוב יהיה פספוס שלא לעשות אחד מהם