טיול טבע בארמניה
-
שלום לכולם,
אני מחפש קצת מידע בנוגע לארמניה.
אני ושני חברים חושבים לטוס לטייל במדינה הזו, שניראת לפי תמונות יפהפייה.
מה קורה שם מבחינה בטחונית? האם בטוח לטייל בחלק הדרומי שלה קרוב לגבול עם איראן? מה קורה שם מבחינת כסף? תחבורה? האם אפשר לשכור רכב? האם המדינה זולה\יקרה? האם יש שם הרבה טבע פראי, טרקים, מקומות טבעיים יפים לטייל בהם?
אשמח לתשובות

תודה,
נמרוד
-
טיול טבע בארמניהאכן מדינה יפהפיה וכיך לטייל בה.
לא ברור לי החשש מאירן. הגבול בין שתי המדינות פתוח ופתוח הלאה לגיאורגיה. משאיות וכלי רכב נושאים לוחות זיהוי אירניות נוסעים בכל הכבישים והסחר בין המדינות, עושה רושם, ענף. אוסיף שגם מעירק יש תיירים ואנשי עסקים במדינות אלה.
התחבורה יותר דלילה מאשר בגיאורגיה והנהיגה יותר קלה. קראתי שאפשר לשכור ג'יפי לאדה במחירים זולים (אני נכנסתי עם רכב שכור מגיאורגיה וחזרה).
המדינה זולה הן במחיה, בלינה ובתחבורה כולל מחיר הדלק.
הנופים, בעיקר בדרום מהממים ויש הרבה פינות חמד. לא טרקתי אז אין לי מידע על זה.
לא שאלת, אבל ירבאן הבירה מפתיעה, צעירה ותוססת. יש לי טיפ על מלון נחמד בעיר. יש בה גם את אחד המוזיאונים היפים שהייתי בהם.
-
טיול טבע בארמניההיי,
ארמניה אכן יפיפה - מהתמונות וגם במציאות

קח בחשבון שהדרכים מלאי בורות, במיוחד כשמתרחקים מירבאן, ככה שזה מאט קצת את הנסיעה. התחבורה הציבורית דומה למה שקורה במקומות אחרים בקווקז - במרשוטקות, אם כי פחות מסודר ותדיר מגאורגיה.
הצפון קצת יותר הררי, מיוער ומלא במים, הדרום קצת יותר יבש וצחיח (מעט). יש הרבה מקומות לראות.
שווה לבקר בנגורנו קראבך - שם הטבע נקי, אסטטי ויפיפה - שווה את הסטייה והנסיעה לשם.
מבחינה בטחונית - מרגיש בטוח לגמרי, יש הרבה משאיות ורכבים איראניים וגם קל לפגוש שם אירניים - שזה גם חלק נחמד.