מדוברובניק למפלי פלטביצה
-
אנחנו נוסעים באוגוסט לקרואטיה סלובניה 2 מבוגרים +3 ילדים(10,7,4)
מחפשים נקודות עצירה לנסיעה מדוברובניק למפלי פלטביצה
-
מדוברובניק למפלי פלטביצהלמה הכוונה נקודת עצירה? ללינה
או לטיול ואולי רק רענון?
אם לא ללינה, באיזה שעה אתם משערים שתצאו מדוברובניק?
מרחק על פי גוגל 282 ק"מ. על הכביש המהיר (זה לא לאורך כל הדרך) הנסיעה מהירה אבל לפני זה יש כבישים די איטיים ויש מעברי גבול (בוסניה הרצוגובינה).
כמה זמן מתעכבים שם?
-
מדוברובניק למפלי פלטביצהערב טוב חנה.
יש לך דווח וביצוע נהדר, טרי טרי.ממש כאן בעמוד.אם תתני לו את שני הלינקים למקבצים שלך ,תהיה לו תשובה מפורטת מאוד וחסכון עצום בזמן תכנון.
-
מדוברובניק למפלי פלטביצהאורי, תודה על המחמאה . זה כל כך טרי שלא צריך קישור אבל אצלי יש מעקפים.
כשמספרים כאן על בזבוז זמן במעברי הגבול של בוסניה אני שואלת את עצמי אם לא כדאי לנסוע דרך חצי האי פליישץ ובמעבורת לפלוצ'ה. כמובן שאין לי תשובה. לא רק שלא נסעתי בדרך השניה גם דילגתי לחוארוהפסדתי את אומיש ומקרסקה.
-
מדוברובניק למפלי פלטביצהבוקר טוב חנה.
על המעקפים שאת ביצעת-אני כותב כבר שנים, מכמה סיבות. כבר הייתי בבוסניה ואפילו במוסטאר ,עברתי את מעברי הגבול מדרום לצפון ואפילו להייפך.הדילוג שלך במעבורות יש בו את החסכון בזמן טיול והפסד הנוף הכי מועט.לעומת זאת מאפשר חסכון עצום בקילומטרים מהנסיעה הלוך ושוב בפליישץ וזמן טיול נינוח לכוון קורצ'ולה או להייפך.כאשר יש מגבלת זמן בקטע הטיול דוברובניק וצפונה(ולהייפך) ,המעקף הזה הוא הויתור הכי נכון שכדאי לעשות.לרוב האנשים מגבלת הזמן גדולה עוד יותר משלך ואז מוותרים על חוואר-שלטעמי היא באמת המקום הכי טוב לקחת קצת אויר(אחרי סווטי סטפן ומילוצ'ר אם מגיעים אליהן בסוף הטיול.) ולנוח. כמו מאקארסקה ויפות ממנה כבר ראית לאורך החוף ,שמלא במרינות וריביירות ובסופו של דבר בטיול אחד הן קצת יותר מדי.אומיש גם היא ויתור לא גדול, אבל בעיקר לאוהבי חוף חולי .העיירה עצמה לא תואר ולא הדר לה, לבד ההכניסה פנימה לתצפית על שפך הצטינה. קרואטיה בקטע שביין רייקה לדוברובניק כל כך עשירה בערים עיירות,איים ונופי חוף, שבטייול אחד של שבוע אפשר לקבל "רעלת" מרינות ועיירות עתיקות. אי אפשר לראות את הכל וגם איין צורך. יש שנאלצים לוותר אפילו על זאדאר לטובת זאגרב .
לכן ,אני ממליץ על המסלול שלך שנראה לי אופטימאלי וגם להתגבר על חרדת המעבורות.
קבלי צילום עתיק של שפך הצטינה ,ההפסד היחידי לטעמי, מכל המעקפים שבצעת, שאינו שקול ליום בחוואר -אפילו בלי לוונדר.

-
מדוברובניק למפלי פלטביצהאורי. בהחלט נוף מרשים אבל אי אפשר להיות בכל מקום...זאת אנחנו יודעים.
השואלים טרם ענו לשאלה האם בכוונתם לתחנות ביום אחד או במספר ימים (כמה?)
אני יצאתי מנקודת הנחה שהם חשבו על יום אחד.
אני יודעת שבאופן תיאורטי נסיעה ישירה ביבשת קצרה יותר. הכבישים די מקבילים.
השאלה היא כמה זמן גוזלות המתנות במעברי הגבול?
בגבול השקט והכמעט ריק בין מונטנגרו עברו בדרך הלוך כ7 דקות ובחזור כפליים וכל זה רק בגלל נהג אחד לפנינו שעוכב. אין לי מושג מה קורה בגבולות של בוסניה הרצוגובינה .
אם נוסעים דרך חצי האי צריך לקחת בחשבון עוד כשעה וחצי עד שעתיים למעבורת.
ואז דרך איפה ממשיכים:
האם ממשיכים דרך הכביש המהיר שמתחיל מזרחית לPloce או דרך החוף.