ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ריו - ביקור בסוף אוגוסט

פורום דרום אמריקה
    6
    22
    5584
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • aramae
      aramae נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

מתכננים לבקור קצר (5 ימים) בריו בסוף אוגוסט.

- עד כמה מזג האויר נוח לטיול והאם מאפשר רחצה בים?

- קראנו במספר פורומים שלא מומלץ להסתובב עם מצלמות יקרות..האומנם?.

- האם מומלץ לחבור למדריך מקומי ?

ארז

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חתול-רובוט
        חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

מה שטוב בריו

זה שמזג האוויר כמעט תמיד נוח. הייתי שם באוגוסט האחרון [בתחילת החודש, אמנם] ומזג האוויר היה נהדר. דווקא לפני כמה שבועות היו לי כמה ימים מעוננים וכמעט-חורפיים, אבל הטמפרטורה הייתה די נעימה, ואמרו לי שיותר קר מזה כבר לא יהיה. מצד אחר, הים יכול להיות די קריר בחודשים האלה - תלוי על איזה יום נופלים.

בהחלט לא מומלץ להסתובב עם מצלמות יקרות, וגם לא עם זולות או עם טלפון נייד ברחוב. בריו משתולל עכשיו גל פשע שלא זכור כמותו בעשור האחרון - תוצאה של כמה גורמים, ובעיקר משבר כלכלי חריף [הריאל נמצא גם הוא בשפל של כמה שנים - בשבילנו זה די נוח], וניקוי שכונות העוני מסוחרי סמים, מה שמכריח את העבריינים להרוויח את לחמם מחוץ לפאבלות. בשבועות האחרונים היו כמה מקרים של שוד מזויין שהסתיימו לא טוב, כולל אנשים שנתנו לשודדים מה שהם רצו ונדקרו בכל זאת. רבים מהתושבים המקומיים שדיברתי איתם היו מודאגים מאוד בקשר לזה. אני מקווה שעד למשחקים האולימפיים בשנה הבאה יצליחו למצוא פיתרון כלשהו לאלימות, אבל כרגע המצב פחות סימפטי.

ריו היא עדיין עיר נפלאה ומדהימה, וכדאי מאוד לטייל בה [ממש אין צורך במדריך צמוד - היא ידידותית מאוד לתיירים ועם מטרו יעיל ורשת אוטובוסים סבירה], אבל כדאי מאוד לנקוט אמצעי זהירות בסיסיים - לא להסתובב עם הרבה כסף מזומן או עם ציוד אלקטרוני יקר; לקחת מוניות לאחר רדת החשיכה; לא להיכנס לשכונות לא טובות ולאזורים מועדים לשמצה; לשמור על החפצים [בריו גם המקומיים מסתובבים עם התיק מקדימה, כולל העניים]; לא לענוד תכשיטים בגלוי; להיזהר מאנשים שניגשים אליכם עם כל מיני הצעות או מכאלה שמציעים לעזור לכם או לנקות אתכם מליכלוך מסתורי שמופיע פתאום על הבגדים שלכם, וכו'.

• ofirts
          ofirts נערך לאחרונה על ידי

מה שטוב בריו

שמע פשוט מפחיד...

אתה אומר שלא כדאי לתלם בריו? בגלל הפשע? אז מה הרעיון?? Sad אפשר ללכת ברגל עם ילדים קטנים למשל מארכו דה לאפה מהכנסיה עד למדריגות סלרון בסנטה טרזה? או שגם זה מסוכן?... האם הפשע הוא בעיקר בלילה ובמקומות מבודים? או שזה קורה גם באמצע היום במקום הומה? ( דקירות שוד מזויין וכו...) האם הסנטרו במהלך היום מסוכן? אין שודים במטרו? אני מבין שממש לא מומלץ להסתובב עם פלאפון גם במהלך היום? זה באמת מפחיד כמו שזה נשמע?... החשש שלי ששודד כזה יכול לאיים בפגיעה בילדים... ממש מחריד... כשהזמנתי לריו וראיתי את חוברות הטיולים ראיתי רק דברים מדהימים... עצוב שעכשיו... שנכנסים לעומק אני פתאום מבין עד כמה מסוכן לא בטוח אין כיף של חופשה וטיול רגוע... ואני ממש מתחיל להצטער על הכל... אגב מה המצב במקומות אחרים? פראטי, בוזיוס, אוגוייסו האם גם שם מאוד מסוכן כמו בריו? 

• חתול-רובוט

לא התכוונתי להלחיץ

קודם כול, חשוב לדעת שריו היא אמנם לא עיר בטוחה במיוחד, אבל אם יודעים איך להתנהל היא גם לא עיר מסוכנת במיוחד. לרובם הגדול של התיירים שמסתובבים שם לא קורה כלום. לרובם הגדול של התיירים שכן קורה להם משהו, מדובר במקרים של פשע זעיר - כיוס, הונאה, חטיפת מצלמה או טלפון נייד וכו'. מקרים של פגיעה בחיי תיירים או בגופם כמעט לא מתרחשים. הנפגעים העיקריים מהפשע האלים הם המקומיים, שמותקפים בעיקר במקומות מבודדים כמו פארקים ציבוריים בשעות הערב; במקומות לא מתויירים שאין עליהם שמירה משטרתית כמו רכבות הפרוורים; או שמכוניתם נשדדתם באלימות בזמן נסיעה. שלושת המקרים לא אמורים לקרות לכם. אתם צריכים לנקוט אמצעי זהירות בסיסיים ותהיו בסדר. שלטונות ריו מודאגים מאוד מאוד מגל האלימות הנוכחי, במיוחד כשהמשחקים האולימפיים מחכים מעבר לפינה, וזה ניכר מאוד. על טיילת החוף בקופקבאנה ובאיפנמה, למשל, תראו ניידת משטרה ניצבת כל כמה מאות מטרים, בעיקר בשעות הערב ובסוף השבוע.

תראו שם גם אנשים שולפים מכשירים ניידים ומצלמות ענק או הולכים עם תכשיטים ושעונים יקרים. הרבה עושים את זה - מקומיים ותיירים. לא לשלוף אותם זה פשוט עניין של מיזעור סיכונים - אתה לוקח בחשבון שבכל יום מסתובבים בטיילת X נערים מהפאוולה, שכל אחד מהם חוטף X מכשירים אלקטרוניים נוצצים או תכשיטים, ומעדיף להיות מחוץ לסטטיסטיקה הזאת. זה הכול. בכל מקרה, עם טלפון אין בעייה להסתובב, פשוט צריך לדעת איפה לשלוף אותו ואיפה לא. אם אתה ברחוב וצריך להתקשר או לבדוק משהו באינטרנט עדיף להיכנס לחנות ולעשות את זה שם. כמובן שאם מישהו כן מאיים עליכם אז להשפיל מבט ולתת לו את הכול. אני הסתובבתי שם עם חגורת כסף, לא בגלל שודים אלא בגלל חשש מכייסים, או סתם שכסף בסכום גבוה ייפול לי מהכיס של הג'ינס. פעם, מזמן, גם אני הייתי מאנשי גרב הכסף, עד שפעם אחת בבוליוויה נפלו לי ממנה תוך כדי הליכה כרטיס האשראי שלי וכמה מאות דולרים שהופקדו בה בלי ששמתי לב.

המטרו נחשב בטוח יותר מהרחוב. בקרון תראה את כולם מתעסקים במכשירים הניידים שלהם. גם אני עשיתי את זה, אפילו בשעות לילה מאוחרות מאוד, ולא הרגשתי לא בטוח. כשתראה את כוח האבטחה של המטרו תבין. ואם יהיה לך המזל הרע לראות כיצד הם מטפלים בגנבים שנתפסים תבין עוד יותר.

הסנטרו הוא המרכז העסקי של ריו. בטוח לגמרי להסתובב שם בשעות היום באמצע השבוע. בסוף השבוע די ריק שם ובאופן אישי אני משתדל להימנע ממנו בימים האלה. מלאפה לסנטה תרזה הייתי לוקח מונית. בכלל, אם אתם עם ילדים אז הייתי לוקח די הרבה מוניות במקומכם, לאו דווקא מבחינה בטיחותית - המוניות בריו זולות ויעילות, השער של הריאל לעומת השקל על הפנים, ומעולם עוד לא נתקלתי שם בנהג שרימה אותי.

בשורה התחתונה - ריו היא העיר האהובה עליי בעולם [אחרי ירושלים, כמובן]. היא מדהימה, מרגשת, יפהפייה, ואתם תעשו שם חיים משוגעים. אסור להיות שם שאננים מדי, אבל גם לא להיות בפאניקה. יש שם המון תיירים עם ילדים קטנים, ולא קורה להם כלום. צריך לנקוט כמה כללי זהירות בסיסיים, וגם לקחת בחשבון שאולי משהו ייגנב, שזה חלק מהוצאות הנסיעה, ושיש ביטוח. אני גם מבקש לסייג מה שאמרתי קודם על לקחת את הילדים - הכוונה שלי הייתה שלא הייתי מתגורר בריו תקופה ארוכה עם הילדים שלי. לביקור קצר בעיר אני בהחלט מקווה לקחת אותן כשהן יגדלו קצת. זו באמת, כשמה, עיר מופלאה.

בפראטי, בוזיוס והאיגוואסו לא הייתי כבר הרבה מאוד שנים, אבל אני מאמין ששם יש הרבה פחות בעיות של פשע וביטחון אישי. פראטי במיוחד זכורה לי כמקום בטוח ומקסים, ואני מקווה מאוד לחזור אליה ביום מן הימים.

• georgerio
              georgerio נערך לאחרונה על ידי

אומנם אוגסט שיא החורף בברזיל ,אבל בריו והצפון מזג

האוויר נעים ונח והרבה פעמים אף חם למדי. לגבי הבטיחות, חתול רובוט כתב נכון לגבי העלייה בפשיעה ....והוסיף שלא התכוון להלחיץ...אכן לא צריך להלחץ....

יש ישראלים שמציגים את עצמם כמדריכי תיירות (הם לא) אפשר להסתדר בלעדיהם (למעט סיור לשכונת עוני, כמובן לא "מדריך" ישראלי)

טיול מהנה

george -rio

• ofirts

או קי.... תודה רבה... באמת נשמע יותר טוב וזה אחרי שחיפשתי בפורום לפי המילה "שוד" וגיליתי מעל חמש מאות תוצאות... אלוהים... אחת מהם קשורה לכך שמאוד רצוי לתת לשודד משהוא ולהכין כסף מיוחד לכך כדי שהוא לא יהיה מתוסכל ויתעצבן... ואז הגיע הטיפ למה עושים עם כבר נשדדתם מקודם ואין לכם כסף לתת לשודד השני.... +דוגמא אישית ממקרה שקרה לבן אדם שנשדד פעמיים באותה שעה.... העצה היא להתנצל בפני השודד ולהסביר שכבר נשדדנו לפני שעה ואין עלינו כסף. 

what the fuck?????..... וזה היה רציני..

אז הלכתי קצת עם הראש באדמה בסוף שבוע... טוב שקראתי את הודעת ההרגעה..

ועכשיו ברשותכם כמה הבהרות:

1. האם ההגעה לתחת המטרו ברחובות לא מסוכנת? זו שבקופה קבנה נמצאת ליד הפאבלה לפי המפה? וברחובות הפנימיים יותר בשכונה ולא ליד החוף יחסית. לא מסוכן?

2. מהכנסיה הגדולה בסנטרו ועד למדריכגות סולירון זה רבע שעה הליכה  - עדיין ממליץ על מונית? למרות שאכן לפי גוגל מפס זה נראה כתוך שכונת סלאמס עם מלא גרפיטי על הקירות.. קצת מלחיץ.. ואני מניח לשחזור משן יהיה קשה למצא מונית ונתטרך הבטח לחזור לכיכר הראשית ליד הקשת (?)

3. אנחנו משכירים רכב לנסיעה לפראטי ואז לבוזיוס. החלטתי להסכיר רכב יום לפני אולי לנסוע לאגם איתו, לגן הבוטאני. נראה לי יותר נחמד מאשר מונית או אוטבוס. האם באמת מסוכן לנסוע עד כדי כך? או שהכוונה בעיקר בלילה? (שאז ברור שלא ניסע...). אני גם חושב לנסוע אולי עם הרכב לקניות בבארה. ולשלב עוד מקומות בדרך. שוב - מסוכן?  ניתן בכלל לעצור בדרך הארוכה לפראטי בתחנות דלק? לאכול משהו לחלץ עצמות לילדים? או שעדיף לנסוע ישר בלי עצירות..

4. מוניות - שמעתי על רמאים, מחזירים כסף מזוייף, משתפים פעולה עם שודדים בנסיעה משדה התעופה ןלכן אולי דווקא עדיף לנסוע באוטובוס... האומנם? 

5. ג'ורג האם אתה מדריך מקומי שם? אני באופן אישי מעדיף לטייל עצמאי במיוחד עם הילדים הקטנים. אבל חשבתי על מדריך רק כדי להסתובב עם גבר נוסף... לפחות בחלק מהמקומות. מיותר? יש אגב טיפים מיוחדים לילדים? איפה למשל כדאי לטייל ליד האגם? יש אזור מסויים אטרקטיווי יותר? עם אפשרות להשכרת אופניים וסירות? 

6. חתול  - יכול להיות שהעיר זכורה לך לטובה מהתקופה שהיית שם בתור צעיר? בילויים בלילה וכו? כי אני מניח שאנחנו בערב פשוט לא נצא מהחדר.... אגב - נשהה במלון אטלנטיקה קופקבנה (הבניין הכי גבוה על החוף.). 

7. יש שכונה שיוצא רכבל מדהים מעל הפאבלה. נראה מאוד יפה - אבל אני מניח שלא כדאי מבחינה בטיחותית?

8. שוק סארה - מסוכן? עדיף לא להגיע? 

9. בשוד - אני מניח שעדיף לא להסתבך ולתת הכל. מצד שני יכול להיות שעם השודד יראה שממש קל לו, והוא לא יקבל מספיק כסף  הוא יכול להגביר את התיאבון, לדרוש להגיע לכספומט וכו... האם באמת לכל טיפוס שבא ומבקש ממך כסף ברחוב - מיד צריך לנדב לו הכל? כולל להוציא כסף מהגרב? אני םוחד להוציא להם רק מהכיסים, להגיד שאין יותר, ואז הוא יחליט שבא לו לחפש על הגוף או להפשיט  - ברגע שהוא יגלה עוד כסף זה יכול להסתיים ברע מאוד לא? כך שאם יש שוד - כדאי באמת לחשוף הכל ולתת?

10. אוףף... אני מבין שהבנתם את הבלבול שלי... הודה מאוד על תשובות/תשובות חלקיות או נסיון לעזור לנו... לצערי לא התרשמתי שהאתר מרבה לתאר סיפורי משפחות בבלוגים או בפורומים.. כנראה שזה ממש לא נפוץ לעומת מקומות אחרים. 

שוב - תודה!!! 

• georgerio

• georgerio

שלום לך 

יש לי אכסנייה בקופקבנה ופוסאדה בבוזיוס,גר 20 שנים בריו ,אך אני לא מדריך תיירים.

אתה יכול להזמין יום בריו כלל כניסה לאתרים פופולרים וארוחות וזה די משתלם .

אם תתעקש  למדריך עם רכב ,אני יכול להמליץ לך.

בקופקבנה יש 3 תחנות מטרו ואין שום בעייה עם המיקום שלהם.

לשוק סהרה ממש מומלץ עם מטרו ,בשוק כמו כל שוק בעולם יש להזהר מכייסים.

לא כדי להשכיר רכב לנסיעות בעיר ריו ,עדיף מונית לגנים הבוטנים או לאגם כן כדי להשכיר רכב לנסיעות לא ארוכת במיוחד כמו פארצ'י או בוזיוס..אגב ,רוב רובם של נהגי המוניות הם בסדר גמור. בשדה התעופה תחליף  100 עד 200 דולר(בסוכנוית נסיעות בקופקבנה מקבלים יותר ריאלים תמורת הדולר) שיהיה לך הכתובת ליעד שלך בכתב תראה לנהג(כך מונית צהובה) המחיר כ 80 ריאל עד קופקבנה.ה(הם  מפעילים מונה)

יש קניון גדול קרוב לקופקבנה(RIO SUL) כמה דקות במונית ,חבל על הזמן לנסוע לבחחה.יש גם עיר שקרובה לבוזיוס(CABO FRIOׂ) שחוץ מהחוף היפה,יש המון חנויות בגדי ים במחירים אטרקטיבים.

בריו אין הרבה מקומות אטקטיבים לילדים (גן החיות די עלוב)

טיול מהנה ובטוח

ג'ורג'

DSC_3135.jpg
                    • חתול-רובוט

ג'ורג' ענה לך על הרוב

אז אני אוסיף את שני הסנטאבוס שלי.

קודם כול, אני חוזר ואומר - לא צריך להילחץ, ממש לא. רק להיזהר. דיברתי בשבוע שעבר עם גבר מארה"ב שכבר עשרות שנים שוהה בברזיל חלק גדול מהחיים שלו, בעיקר בריו, וגם חי שם כמה שנים. הוא גבוה, בלונדיני ונראה כמו ההגדרה המילונית לגרינגו. דיברתי איתו על הפשע בריו והוא סיפר שמעולם לא קרה לו כלום. ממש שום דבר. והוא הסתובב במקומות שאני לא הייתי מעז להסתובב בהם ובשעות שאני לא הייתי מעז. אז זה לא עד כדי כך נפוץ, כמו שאתה רואה.

אולי כדאי לך להסתובב עם טלפון סלולרי עם אינטרנט [אפשר לקנות כרטיס סים מקומי, אבל אם אין לך מספר תעודת זהות ברזילי זה סיפור מסובך שיכול לקחת גם שעה ויותר, אז עדיף לקחת חבילה מישראל] עם אפליקציה של מוניות. הפופולרית ביותר בברזיל נקראת 99 Taxis. ככה אתה יכול להזמין מונית לכל מקום, לדעת את פרטי הנהג שלך, והתשלום הוא באשראי דרך האפליקציה ככה שלא צריך להסתובב עם מזומן [הנהגים עצמם בטוחים ככה הרבה יותר כי הם לא צריכים להסתובב עם כמויות גדולות של מזומן שהופכות אותם למטרה בטוחה לשוד].

כמו שג'ורג' אמר, אין סיבה לשכור רכב בעיר עצמה. גם לפראטי או בוזיוס עדיף לדעתי להגיע באוטובוס - לנהוג בברזיל מפחיד אותי הרבה יותר מאשר להסתובב בריו - אבל אם אתה נהג מיומן ואוהב את זה אז למה לא. כדאי לפני  זה לברר את החוקים לגבי ילדים - עד איזה גיל צריך בוסטר וכו'. בכל מקרה כביש החוף לפראטי הוא יפה מאוד ואם אני זוכר נכון [זה באמת היה לפני הרבה שנים] יש הרבה מקומות לעצור בהם. בטוחים. הפשע הוא עניין של הערים הגדולות ופרוורי העוני. בדרך מריו לפראטי תראה בעיקר אחוזות ענק של מולטי מיליונרים.

לא הייתי טורח להגיע לבארה דה טיז'וקה והסביבה, אם כי הייתי שם רק פעם אחת וגם זה היה בטעות, כי נהג האוטובוס לא עצר לי בסאו קונרדו. יותר מדי רחוק, פקוק מאוד בשעות מסויימות, סיכוי להיקלע לכמה פאבלות בדרך [לא מסוכנות, אבל זה עדיין לא כיף גדול], ואין שם הרבה מה לעשות. כמו שג'ורג' אמר, לא חסרים קניונים גם בחלקים נגישים יותר של ריו.

העיר אכן זכורה לי טובה מהתקופה שהייתי שם כמטייל צעיר, אבל גם מהקיץ האחרון ומהאביב הזה. חזרתי מריו לפני חודש והיא עדיין נפלאה. אמנם הפעם לא נסעתי לבלות בה, אבל בריו תמיד כיף, גם אם מגיעים לעבודה ולמחקר.

ועוד פעם בקשר לשוד אלים - אין שום סיבה שזה יקרה אם דואגים לא להסתובב ברחובות חשוכים או ריקים אחרי שעות החשיכה, ולא מתקמצנים על מוניות במקרה הצורך.

• ofirts

ג'ורג' ענה לך על הרוב

תודה רבה חברה! . אני מקווה מאוד שלא נתאכזב שם.. להגיע לריו זה גם אחד מחלומות הילדות שלי... 

גורג אני מנית שאני יתקשר אליך לקראת הנסיעה. תודה.

אני לא כל כך חושש מנהיגה. משודים של הרכב אולי יותר... בכל מקרה אני יבטל את היום הראשון של השכירות ( האחרון בריו) וייקח את הרכב רק ביום שנצא לכיוון פראטי. אגב השכרתי בסוכנות לוקליזה בקופקבנה. מכיר? משום מה הזמנתי באתר שלהם אבל לא לקחו אפילו פרטי כרטיס אשראי.. 

לגבי קניונים - אשתי חולת קניונים לכן נראה לי שניסע לבארה.. אם אני לא טועה יש הסעות לשם מכל מני מלונות/חוף?... אוטובוס לשם לא בטוח? כדאי לקחת מונית? 

יש לכם המלצות אולי מה אני עושה יומיים בפראטי ויום וחצי בבוזיוס? פראטי - אני מניח שיום אחד שיט באיים (יש משהוא מומלץ?)  לגבי יום שני - יש טיול גיפים בגונגל שם? מומלץ? סיור בחופים?

כנ"ל בוזיוס - שווה להשכיר באגי  ולהסתובב בחופים שם? ( למרות שאנחנו נהיה עם רכב שכור אבל נראה לי שהרכבים הקטנים שהם משכירים שם יכולים להיות אטרקציה לילדים) 

• חתול-רובוט

שמח שנרגעת

ומת מקינאה. אם רק יכולתי לבלות כמה ימים בריו בתור תייר, ועוד עם המשפחה...

אני בעד לבטל את שכירת הרכב לריו. אני מניח שמחוץ לעיר זה יותר פשוט לנהוג, אבל שוב - לא ניסיתי.

את בארה דה טיז'וקה אני לא מכיר, כאמור. אבל הקניון שנחשב לשווה ביותר בריו לא נמצא שם אלא די קרוב, בסאו קונרדו - Shopping Fashion Mall. אם אשתך חובבת קניונים אז שוה לבקר שם, נראה לי. וכאמור, גם בשופינג לבלון המרשים. אפשר לקחת אוטובוס, לפחות בשעות היום, אבל מונית תהיה מהירה יותר. יש קווי אוטובוס שמגיעים לשם ובדרך עוברים בפאבלות כמו רוסיניה ו-וידיגאל, עם רחובות צרים ומפותלים, וזה יכול לקחת די הרבה זמן.

בפראטי נראה לי שאפשר להזמין שייט דרך המלון שתהיו בו או אחת הסוכנויות בעיירה - זה נראה לי שייט די סטנדרטי, לא חושב שיש הבדל גדול. אם אני לא טועה יש גם אפשרות לטיול ג'יפים באיזור. חוץ מזה יש באיזור הזה חופים נהדרים, והעיירה עצמה מקסימה. אל תוותרו על תיאטרון הבובות למבוגרים [גם הילדים יהנו] אם הוא עוד קיים ואם אתם מגיעים ביום שבו הוא מציג.

אגב, איפה אתם תתאכסנו שם?

• ofirts

שמח שנרגעת

תודה.

בפאראטי נהיה יחסית קרוב למרכז בפסואדה שנקראית Pousada Porto Imperial. ליד הגשר מעל הנהר. 

לבלון שופינג ודאי שנהיה... למרות שהבנתי שדי יקר שם. בבארה יכול להיות שיהיה גפ משחקים לילדים לכן אנחנו נהיה גם שם כנראה. 

יש עוד איזה טיפים מעניינים שיכולים "לעשות את הטיול" מעבר לדברים הסטנדרטיים?  מסעדות או מקום מיוחד? ראיתי בטריפ אדווסור שאפשר לעלות להר התאומים מעל לבלון... הנוף נראה מדהים אבל יכול להיות שזה יהיה גדול על הילדים ואולי לא בטוח כי זה ליד הפבלה שם.

על הרכבל שנוסע מעל לפבלה שמעת? מכיר? בטוח? 

אגב - אני הייתי רוצה להסתובב קצת ביער טיג'וקה אבל כמובן שנראה לי שלבד לא יתאפשר לנו...  לקרוקבדו לעלות ברכבת ? או שעדיף עם מונית שאולי גם עוצרת במקודה או שתיים בטיג'וקה? 

• חתול-רובוט

פראטי היא מקום די קטן

אז לא נראה לי שאפשר לפספס שם, מבחינת מקום לינה. רק אל תוותרו על תיאטרון הבובות אם יש הזדמנות.

התכוונתי - איפה תשהו בריו? אולי אוכל להמליץ לכם על משהו נחמד בשכונה, אם זה איזור שאני מכיר טוב...

לא זוכר אם הזכרתי את זה, אבל אל תחמיצו תצפית על השקיעה מהסלע של ארפואדור [האיזור שבין קופקבאנה ואיפנמה]. עדיף בסוף השבוע, כשמפוצץ שם באנשים ובשוטרים, כי אחרת זה יכול להיות קצת מסוכן, כך אמרו לי מקומיים. ואם כבר האיזור הזה, אז מצודת קופקבאנה היא אחד המקומות האהובים עליי ביותר בעיר. תמורת 6 ריאל לאדם [או 3 ריאל למי שמגיעה לו הנחה] אתה נהנה מנוף נפלא של החוף והים, צל בשפע, מסעדות שנחשבות טובות [אם כי אפשר לחכות גם שלוש שעות בתור לשולחן], מוזיאון חביב, ובעיקר - ביטחון מוחלט, ברמה של להסתובב עם המצלמה תלוייה מהצוואר. אני מקפיד להעביר שם לפחות בוקר אחד של סופשבוע רגוע בכל פעם שאני בעיר.

את הרכבל אני לא מכיר. הפאבלה המדוברת היא קאנטגאלו? בעניין הזה אולי כדאי לשאול בלשכת התיירות המקומית - לך לדוכן שלהם אחרי הנחיתה, קח מפות של העיר ועלוני הסברה באנגלית, ותוכל גם להתייעץ איתם בקשר לבטיחות של אתרים מסויימים.

ביער טיז'וקה הייתה לפני כמעט עשור, עם נהג מקומי שלקח אותנו לשם והסתובב איתנו. אני לא אירגנתי את זה אז אין לי מושג לגבי ההליך, קל וחומר איך זה מתבצע כיום ומה מידת הביטחון שם.

הרכבת לקורקובאדו היא חווייה כיפית, במיוחד לילדים. אבל נסה לקנות כרטיסים מראש. אני הגעתי לשם בביקור האחרון בריו. חשבתי לנצל את היום החופשי ולקפוץ, אבל הסתבר שכל הכרטיסים כבר נמכרו. לפחות יש מסעדה צמחונית מצויינת ליד - אולי הארוחה הטובה ביותר שאכלתי בברזיל. בכל מקרה, הכרטיסים לרכבת הם לשעה מסויימת, אז אפשר לקנות מראש ולהגיע ממש לפני.

• georgerio

פראטי היא מקום די קטן

טוב , אם יש משפחה, שווה יותר לנסוע במונית בקופקבנה והסביבה.

לגבי הרכבל מעל הפבלה, כמה שיומרו שזה בטוח ,עדיף ללכת עם חבר מקומי או סיור עם מדריך(בכלל לכל סיור פאבלה, לא "מדריך" ישראלי)

לקחת מונית לקורקובדו ,משם עולים ברכבת.יש גם אפשרות של הסעות (מטעם העירייה)לא רחוק מהמלון שלכם(lido) ההסעות עד הפסל המחיר כ 70 ריאל כלל כניסה ,הלוך וחזור)

קניות תהיו בריאים.

במקום יער טיג'וקה יש לא רחוק מהמלון שלכם (leme) בסיס צבאי תמורת 5 ריאל, ילדים חינם."טרק" עד מעלה ההר חוויה לילדים עם הרבה ירוק וים וקופים ,על ההר מבצר צבאי עם נוף מדהים.

לגבי בוזיוס ופארצ'י , אומנם אני לא ישמע הכי אוביקטיבי (יש לי פוסאדה בבוזיוס) בוזיוס יותר אטרקטיבית ,לבילויים, מסעדות ,ילדים וקניות ,שיט וחופים יפים(כחצי שעה מבוזיוס (כבר ציינתי)יש עיר בשם קאבו פריו ,בחוף היפה יש מרכז קניות במיוחד לבגדי ים מחירים ממש אטרקטיבים.

טיול מהנה ובטוח

ג'ורג'

• ofirts

פראטי היא מקום די קטן

תודה רבה.

אנחנו נשהה במלון וינסדור אטלנטיקה - הבניין הכי גבוה בחוף על הגבול עם למה. 

המבצר שגורגיו ציין זה המבצר שלך חתול? השאלה אם הטרק שם לא מסוכן ויתאים לגילאי הילדים (חמש וחצי ושמונה וחצי) אבל בהחלט נראה מעניין...

איפה קונים כרטיסים מראש לרכבת? 

• חתול-רובוט

נשמע יופי של מלון

רק תיזהרו מכייסים על טיילת קופקבאנה. פשוט אל תתייחסו לאנשים שפונים אליכם, גם אם הם לכאורה מעוניינים לעזור.

המבצר בלמה נמצא בקצה השני של החוף. אני, לצערי, עדיין לא ביקרתי בו. רעיון טוב לפעם הבאה. אני מדבר על מצודת קופקבאנה, בקצה קופקבאנה לכיוון ארפואדור ואיפנמה.

לגבי הכרטיסים לרכבת לקורקובאדו אפשר לבדוק באתר שלהם. יש נקודת מכירה בקופקבאנה.

• נטע1
                                      נטע1 נערך לאחרונה על ידי

נשמע יופי של מלון

לא קראתי את כל השרשור אבל רציתי להוסיף קצת על הבטיחות.

אני הייתי בריו אמנם לפני כמה שנים, אבל הרגשתי מאוד בטוחה.

טיילנו כמה חברים ובריו במקום שכל אחד יקח מצלמה כמו שעשינו בכל דרום אמריקה, לקחנו מצלמה אחת לכל החבורה, ולא אחת מאוד יקרה או גדולה.

צריך להבין שריו מאוד גדולה והשכנות העניות (הפאבלות) די מופרדות מהעשירות (קופקבנה איפנמה ועוד). אין ממש הפרדה אלא מרחק גיאוגרפי. אם אני זוכרת נכון הסנטרו כשמו כן הוא, נמצא באמצע, לכן שם היינו יותר זהירים והקפדנו להגיע בזמן שיהיה הומה אדם. רק בפאבלות טיילנו עם מדריך בסיור די יקר שלדבריו חלק מהכסף הלך ל"תרומה" לפאבלה על מנת שנהיה בטוחים להסתובב שם.

הקפדנו להסתובב במקומות עם הרבה אנשים (שזה לא קשה כי יש בריו המון אנשים, מקומיים ותיירים, מנסיוני באיזורי הבילויים אפילו בלילה).

כמובן שאנשים מהפאבלות יכולים להגיע גם לשכונות העשירות אבל קשה לי להאמין שישדדו מישהו באיזור הומה אדם ותיירים, אולי יכייסו ובאמת לא כדאי ללכת עם הרבה כסף בכיסים. אבל גם אם זה קורה זה רק כסף. אל תסתובבו עם משהו שמאוד יקר לליבכם. עוד דבר שהקפדנו עליו, למען האמת כשהיינו בקרנבל בסלבדור, שנחשבת גם מסוכנת ובעיקר מלאת כייסים, זה לפזר את הכסף. אם זו משפחה אז שיהיה קצת כסף אצל כל אחד. אני בתור יחידה שמתי קצת בכיס, קצת בנעליים וכו'. ככה בכל מצב אם מכייסים אתכם או כל דבר לא נעים אחר- ישאר קצת כסף כדי לקחת מונית חזרה למקום הלינה. גם אין שום סיבה להסתובב עם הרבה כסף כי אוכל, מוניות וכו', אלה דברים די זולים שם. לפחות כך היה לפני כמה שנים. רק אם הולכים לאטרקציה שעולה כסף הייתי לוקחת יותר כסף או אולי כרטיס אשראי, כאשר יש עוד כרטיס שנשאר במלון למקרה שיכייסו אותך.

• ofirts

נשמע יופי של מלון

תודה.

כן ככה נעשה, ננסה להיות זהירים. קצת מבאס עם זאת שכל הזמן חייבים להיות זהירים, לא ברור אם אפשר לצלם, ובכלל צריך לחשוש כל הזמן במיוחד עם הקטנים... בגלל זה גם לא התפשרנו על מלון. נקווה רק שכייסים ושודדים לא עורבים דווקא לתיירים במלונות כאלה... 

אגב - מישהו היה בשוק סאן קריסטובואו? נראה מאוד מעניין אבל שוב, האזור והאוירה נראים לא הכי בטוחים... 

מה לגבי עיר הסמבה? זה עדיין פעיל שם? מומלץ ? בטוח? 

• נטע1
                                          נטע1 נערך לאחרונה על ידי

נשמע יופי של מלון

שוב, הייתי לפני כמה שנים, אבל צילמתי בלי הפסקה בעיקר במקומות התיירותיים.

מעבר לזה, גם הסתובבתי עם המצלמה בתיק צד יעודי למצלמה. הדבר העיקרי שחשוב לשים לב אליו זה לא להוריד אותה ממך/ להניח במקום שאין השגחה.

• dregev03
                                            dregev03 נערך לאחרונה על ידי

נשמע יופי של מלון

הי נטע

מצב האלימות בריו כנראה תלוי ישירות במצב הכלכלי והמיוחד של העניים.

היינו ב89 כזוג צעיר והרגשת הביטחון הייתה מאוד מעורערת. למעשה אחרי יום בריו אשתי החליטה לסגור את הטיול בדרום אמריקה. זה לקח עוד חודש עד שהיא עזבה וממש אהבנו את העיר ועוד כמה מקומות מקסימים בברזיל אבל היא לא הצליחה להשתחרר מהלחץ.

חזרנו לריו ביולי 2011 עם הבן הקטן שלנו שהיה אז בן 14 וזה היה עולם אחר. העיר נשארה אותה העיר היפה (מסכים עם חתול) אבל איזה ביטחון שהיה לנו, לא להאמין.

אפילו הלכנו עם שקית תכשיטים שקנינו בשטרן באיפנמה (הצליחו להפיל אותנו במלכודת של לבוא למוזיאון שטרן באיזה יום גשום) הלכנו את כל הטיילת של איפנמה וקופקבנה עם תכשיטים שיכולים להאכיל לא מעט פיות ועצרנו בדרך לאכול ולשתות כמו שעשינו ב89 כשהסתובבנו רק עם שקית ניילון ובגד ים ושטר של 20 $ לשודד שיבוא.

מקריאה למעלה של חתול זה נשמע שהיום הרגשת הבטחון דומה ל89 ולא ל2011 חבל מאוד אבל זה כנראה בגלל הידרדרות הכלכלה. גם ב2011 המשטרה כבר נכנסה חזק בפאבלות אבל אז זה נראה כאילו הכל מצליח להירגע

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון