איטליה עזרה
-
אנחנו טסים באוקטובר זוג בשנות העשרים פלוס לאיטליה..
נוחתים במילאנו וחוזרים ממילאנו סה"כ 8 לילות
חשבנו על טיול שיכלול נסיעה ממילאנו לרומא ובדרך לעבור בצינקווה טרה ובפירנצה..
האם תוכלו לעזור לי עם חלוקת הזמנים?
מה הדרך הטובה ביותר להתנייד? רכבות? רכב? שמעתי שקשה מאוד לצאת מאיטליה בלי קנסות של מאות יורו
והאם יש מקומות בדרך שווה לראות
תודה רבה!!
לירון
-
איטליה עזרהב-8 ימים אין טעם לנסות להגיע עד לרומא. לא תספיקו לראות.
חפשו מיקום לינה אחד ליד פירנצה, ואחד נוסף ליד צ'ינקווה טרה ומשם תטיילו.
האפשרות המומלצת להתניידות היא עם רכב. צריך לשים לב לא לעבור את המהירות המותרת ולא להכנס לאיזורי ZTL שמסומנים באופן מאד ברור, ואז עוברים בשלום את הנסיעה ללא קנסות מיותרים.
-
איטליה עזרהלמה לרומא? אם אתם רוצים רומא, תנחתו ברומא. הטיול שאתם מתכננים נשמע כמו טיול שבו בעיקר תנהגו בכבישי איטליה. אם אתם נוחתים במילאנו, יהיה הגיוני יותר לעשות את אזור האגמים והדולמיטיים.
לגבי נהיגה באיטליה, יש להם חיבה יתרה למצלמות מהירות ולתמרורים שמגבילים את המהירות ל-50 קמ"ש. אם מצייתים לתמרורים, אפשר לחזור לישראל בלי קנסות.
-
איטליה עזרההכוונה שלנו היתה לחזור מרומא למילאנו בטיסה...
יש הרבה חברות לואו קוסט שטסות מאוד בזול.
עדיין לא כדאי לנו להגיע עד לרומא? בהתחשב בזה שעושים רק כיוון אחד עם רכב?
תודה
-
נסיעה מרומא למילאנו תיקח לכם כמעט יוםלא יודע כמה עולה לכם הטיול אבל אם חירבתם לכם כמעט יום מתוך 8 ימים תחשבי בערך 10% מעלות הטיול.
תוסיפי לסכום הזה עלות כרטיסי רכבת או עלות שכירת רכב + דלק + כבישי אגרה (אחרת יקח לכם הרבה יותר) ותקבלי כמה עולה לכם החיסכון של טיסה ממילנו.
את הכייף של נסיעת יום שלם באוטוסטרדה שקניתם בסכום הזה או החשש מדוחות לא נחשב - בחינם.
נראה לי שאם תדבקו בתוכנית שלכם עדיף לפצל טיסות אחת למילאנו ואחת לרומא(אולי יש משהו סביר באיזיג'ט), גם יהיה זול יותר וגם תרוויחו יום טיול במקום יום על הכביש.
אני מציע תוכנית אחרת, אולי מילאנו לא כל כך חשובה:
תנחתו ברומא, תטיילו ברומא כמה ימים (נניח 6).
סעו ברכבת לפירנצה, תהנו מפירנצה.
תחזרו ברכבת לרומא ותמריאו הביתה.
או תהפכו, קודם פירנצה ואחרי כן רומא.
מסגרת הזמן שלכם פחות או יותר מספיקה לטיול כזה (ביקשת שנעזור עם הזמנים) ואפילו לא צריך רכב. במקום לראות אוטוסטרדות תבלו.
-
איטליה עזרהממש לא כדאי ב - 8 ימים. תבדקי אפשרות לחזור בטיסה למילנו מפירנצה או ונציה. אם לא מתעכבים במילנו, יורדים ישר לצינקווה טרה ליומיים ומשם בנסיעה לכיוון טוסקנה , מטיילים 4 ימים בטוסקנה, אולי עוברים לונציה ומשם טיסה קצרה למילנו, מעניין, לא ניסיתי.
-
איטליה עזרהבסביבה הקרובה של מילאנו יש כל כך הרבה אטרקציות מכל הסוגים שבקלות ימלאו גם הרבה יותר מ-8 ימים. בלי להתרחק עד פירנצה.
מילאנו עצמה מצדיקה לפחות יום שלם של טיול.
באוקטובר מזג האוויר מתאים גם לטיול עירוני וגם לטיול טבע. אולי גם באלפים.
אני מציע לכם לקרוא קצת על לומברדיה והאזור ולתכנן את הטיול בהתאם.
אם אתם נורא רוצים להגיע לפירנצה ורומא אין צורך ברכב. קשה להכנס עם רכב למרכזי הערים באיטליה. אפשר להגיע עם רכבת לכל המקומות התיירותים.