ברלין- נקודת המבט שלי
-
היי
משתפת בתמונות מברלין, לא כולן של אתרי חובה, אלא דברים שצדו לי את העין קודם.
-
ברלין- נקודת המבט שלי -
ברלין- נקודת המבט שלי -
ברלין- נקודת המבט שליהיי סמדר
ברוכה השבה
ותודה על השיתוף בתמונות המקסימות.
אשמח אם תוסיפי מילה או שתיים על חלק מהתמונות שפחות מוכרות.
הילדה, המצבות, המאפייה.... אפשר לשלב גם בכותרת לכל תמונה.
ואיפה טיילת כל יום ?
-
ברלין- נקודת המבט שלי -
ברלין- נקודת המבט שליהיי לי
אני מעלה תמונות בין לבין ..
תמונת הלחם צולמה בשוק איטלקי בדרזדן היפיפה שאליה נסענו בסיור מוצלח מאד עם הטיולים של נדב. המצבות והילדה צולמו באזור הרובע היהודי. ביקרנו בבית העלמין והעליתי תמונות של מצבות הרוסות בחלקן ומה משך אותי זה דוקא הניגוד בין ההרס לצמחיה המלבלבת מסביב. הילדה היא כמובן אנה פרנק, תמונת קיר מהפנטת באחת מהסמטאות הקטנות שם. מי שיסתכל בריבועים המוזהבים יראה את גילאי האנשים המונצחים, עדות קטנה וחזקה מבחינתי למרות שמבחינת זכרון יהודי שני הדברים שעשו עלי את הרושם הגדול ואפילו המצמרר הם ערימת הפנים המתכתיות והמצלצלות של קדישמן במוזיאון היהודי ורציף 17.
-
ברלין- נקודת המבט שליאת היום הראשון התחלנו באזור אלכסנדר פלאץ ומגדל הטלויזיה. לא נרשמה אצלי התלהבות יתרה ממנו, מניחה שבערב זה קצת יותר מרשים. עייפים אחרי טיסה עשינו יום מקוצר. למחרת נסענו לדרזדן בסיור מאורגן ומומלץ מאד . לנו במלון סאבוי כך שהיינו קרובים לתחנת הרכבת שליד גן החיות וההגעה היתה נוחה, כולל נקודת המפגש לסיורים.
-
ברלין- נקודת המבט שלי -
ברלין- נקודת המבט שליהי סמדר
אין כמו תמונות מברלין כדי לעשות לי את הבוקר. צילומים נהדרים.
הרבה תודה
אלונה
-
ברלין- נקודת המבט שליהיי
התמונות הן הדרך שלי להודות על העזרה כאן..
מעלה תמונות לא בהכרח לפי סדר ימים.
מקום מרשים נוסף, מעין שיעור הסטוריה קטן הוא מוזיאון הטופוגרפיה של הטרור. מבחינתי אתר חובה לכל אדם באשר הוא.
שעות פתיחה: כל ימות השבוע בין השעות 10:00- 20:00.
עלויות: חינם.www.topographie.de.
כתובת: Niederkirchnerstraße 8.
-
ברלין- נקודת המבט שלי -
ברלין- נקודת המבט שליהיי סמדר,
תודה על השיתוף והתמונות.
שאלה-איפה נמצא בדרזדן שוק האיטלקי? לא מצאתי שום אזכור עליו.
-
ברלין- נקודת המבט שליהיי מרינה
לפי מה שהבנתי זה משהו שהיה באותו שבוע ולא נמצא שם באופן קבוע.
מכרו שם בעיקר מאפים ומוצרי מזון נוספים.
את התמונה הבאה מצק פוינט צ'רלי הוספתי רק בגלל השחקן מימין שנראה לנו שהיה עסוק בעיקר לנשק את המצטלמות ..
-
ברלין- נקודת המבט שליבדרך למוזיאון היהודי נתקלנו בלוח הבא :
-
ברלין- נקודת המבט שליהתמונה של הטיול מבחינתי.
בין כל התצוגות במוזיאון זו דיברה אלי ביותר. כל אחד וטעמו הוא-. עלי שלכת של קדישמן ,צולמה במוזיאון היהודי .
מוסיפה מעט מידע עליה
http://www1.amalnet.k12.il/sites/Mifgashim/Pages/fallingleav eskadishman.aspx
מקום שאפשר לקרוא לו בלי הגזמה מצמרר. כשדורכים על פרצופי המתכת נשמע צליל מתכתי, ..הדמיון עובד.... שם פסטורלי והמציאות כל כך אחרת.
-
ברלין- נקודת המבט שליברוכים השבים ותודה על שיתוף..
עיר מיוחדת,מהפנטת ושונה כל כך..
אמה
-
ברלין- נקודת המבט שליתמונה אחרונה מהמוזיאון היהודי והבאות מאזור האצטדיון האולימפי. במקרה באותו יום נערך שם מרוץ ססגוני למטרת הנא5ה וכך גם אנחנו הרווחנו. כל הרצים לבושים בבגדים אחידים עם תוספות צבעוניות, כתמי צבע וכו. אצטדיון היה ניתן להכנס רק בליווי מדריך כיוון שבמקום נערכו הכנות למופע של זמר רוק מקומי.
(בתמונה רואים את הבמה.) בדיעבד זה היה עדיף כיוון שהמדריכה נתנה הסבר מאד מעניין וברור ב באנגלית והחוויה של המקום המרשים נשארת. -
ברלין- נקודת המבט שלילנו זהו טיול עירוני ראשון ומעולם לא השתמשנו בסיור מאורגן. הפעם זה התאים מבחינת ההתניידות, כולל נסיעה לפוטסדאם שבה ביקרנו ביום דיי מעונן ואפילו גשום.
אפרופו התניידות-קנינו כרטיס שבועי לכל אחד מאיתנו והשתמשנו בו כך כך הרבה פעמים בלי הצורך לחשב עלויות, מומלץ מאד.
-
ברלין- נקודת המבט שליתודה מעולה

התמונות - נותנות נקודת מבט לכולם
-
ברלין- נקודת המבט שליתודה על השיתוף.
היינו בברלין אבל התרחקנו מהנקודה היהודית השואתית בכוונה. מעניין לראות איך כל אחד מוצא משהו אחר בעיר.