ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אל תאמינו

פורום אירופה
    24
    37
    10178
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • lbd
      lbd נערך לאחרונה על ידי

מסלול הליכה בסלובקיה -- למיטיבי לכת

חבל שהמתלוננת לא כתבה  בדיוק באיזה מסלול מדובר. שעתיים וחצי שהיא ציינה זה רק עד למפלי הרבינוק. משם עד לסטארי סמוקובץ יש עוד 4 ק"מ.

הדר ציינה בבלוג "הקושי היחיד שעלול להפריע לילדים קטנים הוא ההליכה על שברי אבנים ולא שביל כבוש".

יש בלוג אחר של "yossiza" בנושא שבו נכתב: "המסלול נחמד לילדים אך למבוגרים המסלול גרם לכאבי ברכיים מכיוון שצריך לדלג בו מאבן לאבן."

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ran222
        ran222 נערך לאחרונה על ידי

אל תאמינו בואו נתייחס לעבודות

מה יש לא להבין ב"הגנה הטוטלית על יורגנסון"?

היא תיארה את המסלול אותו עשתה,ובאה מישהי ומשמיצה אותה ללא בסיס.

לא צריך בכוח לשחות נגד הזרם.

• נגה5
          נגה5 נערך לאחרונה על ידי

האמינו יום יבוא

בוקר טוב לכל החברים. אתמול גם אני בצעתי את המסלול שלדעתי גליה סיפרה עליו. מדובר במסלול שעולים מטטרנסקה לומינה ברכבל לSKALENTA PLASO ומשם מסלול מס 2 אדום עד למפלי HERBIENOK.

המסלול עצמו מדהים- הליכה לאורך רכס עם שינוי בפני הצמחיה-מצמחיה אלפינית ליער, מעבר על מספר מפלים .אבל...הדרך כולה מרוצפת אבנים בגדלים שונים ומשונים מחלוקי נחל גדולים עד בולדרים יותר גדולים ולכן ההליכה עבורי גם הייתה סיוט. רוב האנשים פשוט הולכים עם הפרצוף באדמה כדי לא לנקוע רגל במקרה הטוב ,ועבורי לפחות פגע מאוד בחויה וחבל. המסלול עצמו מלא במקומיים שכנראה עבורם לא מפריע ,כולל ילדים וקשישים! כך שגם זה כנראה עניין של גאוגרפיה.

לגבי כל השתלשלות העניין: קודם כל תודה ענקית להדר שריכזה עבור כולנו את כל המידע הקיים בחוברת והפיצה אותו וכתבה את חויותה, לולא אנשים כאלה לא היינו יודעים על הרבה אטרקציות כאן. ושנית מאמינה שגליה פשוט כתבה ברגע של תסכול..אבל ככל שיהיה יותר מידע ויותר דעות כך נלמד כולנו על צדדים שונים של אותם מסלולים.

ואם כבר אוכל להוסיף טיפ (כשאחזור הכל יהיה יותר מסודר), לאחר הגשר השני ישנה התפצלות להמשך מסלול אדום או למסלול ירוק - לקחנו את הירוק - יש מפלונים וברכות שכשוך- חובה! להוריד נעליים ולהכניס את הרגליים - זה פשוט עושה פלאים לכפות הרגליים...

וכמו שאומרות הפולניות (אל תשכחו שכאן זה קרוב ) שאלה יהיו הבעיות שלנו

• ozzz
            ozzz נערך לאחרונה על ידי

האמינו יום יבוא

גם אני רוצה להודות להדר על המידע הרב שחלקה איתנו. נעזרתי בו מאוד. הלא שיתוף זה מהותו של הפורום הנהדר שלנו.

ולעצם העניין של השרשור: חוויה במהותה היא עניין סוביקטיבי ולכן אי אפשר לקחת אותה כשחור/לבן. ולכן, יש להצליב רשמים של מספר אנשים על אוו נושא. אני במקרה של המסלול המדובר, משהבנתי שהוא שנוי במחלוקת, אפילו חפרתי ביוטיוב (אין טוב ממראה עיניים) והתרשמתי בעצמי ולאחר מכן הוצאתי אותו מהתכנית שלנו.

ולפותחת השרשור (גלינה):

לא אהבתי בלשון המעטה את ההתנסחות שלך.

הנוסח שלך מתלונן על שהטעו אותך בכוונה.

ובכן גבירתי: אף אחד כאן לא חייב לך כלום!

הייתי מצפה לנסיון מתקן מצידך ולתגובה מתנצלת. 

• לִי
              לִי נערך לאחרונה על ידי

אל תאמינו בואו נתייחס לעבודות

פניתי לגליה בפרטי, כדי לברר על איזה מסלול מדובר 

וזו תשובתה כמו שכתבתי קודם:

"בהרי הטטרה

הירידה מתחנת רכבל Skalante PLeso

מסלול אדום המוביל לStary Smocovec"

• יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

קצת על אמונה והרבה על כבוד

מטייל אדם

חוזר ומתעד את רשמיו

לדעתו, להתרשמותו, מניסיונו.

בכלל לא חשוב אם מדובר על המסלול עד נקודה A או B, אם הדרך מרוצפת זהב או בולדרים שצריך דחפור---

אם זה בסלובקיה או ביער השחור.

חובתו של המטייל לקרוא בקריאה נבונה את חוות הדעת 

לחפש מידע משלים.

להתעניין

לא לקחת שום התרשמות כתורה מסיני.

ובוודאי ובוודאי אין לו לבוא בטענות ומענות אל מי שכתב שהמסלול קל,או קשה מתאים לילדים או לחלוטין לא.

יתרה מכן- כותבת פותחת השרשור הודעה ב10 ליולי---- ונעלמת מאז.

אז אם מדברים על נימוסים ואמירת תודה--- זה בדיוק הצד השני שלה.

ולכן ---טוב שהשרשור קיים- ברמת העיקרון בלבד.

של העדר תודה למי שטרח ותיאר מסלול

ויתרה מזאת--- זריקת האחריות על הכותב עצמו.

ואם נלמד מכך פרק בדיני נימוס וירטואלי ואחריות -גם הרווחנו.

(למרות שמי שצריך ללמוד- כלל לא חזר אחרי הטלת הרפש).

• yehi
                  yehi נערך לאחרונה על ידי

תכינו גם שיעורי בית ואל תסמכו רק על אחרים

עצה לי לכל המתלוננים.

להזכיר לכם יש "אתר קטן ופשוט"  google earth ו -google map

כבר שנים לפני כל טיול אני בודק וחוקר ב- אתרים אלו , מכיר את האיזור רואה טופוגרפיה, תמונות , איזורים מעניינים לטיול , יש סימונים של מסלולי הליכה, אופניים , הכוללים רמת קושי , מרחק, ופרופיל הגובה.

אפשר להתרשם מאופי הדרכים והכבישים, לראות היכן המלון ממוקם , האם יש חניה ,מסעדות וחנויות באיזור. 

חוץ מזה מגלים הרבה מקומות שלא תמיד מוצאים מידע עליהם בספרים או בפורומים.

יחי

• lbd
                    lbd נערך לאחרונה על ידי

האמינו יום יבוא

נגה-----אפשר לדעת כמה זמן לקח ההליכה מ-SKALENTA PLASO ומשם מסלול מס 2 אדום עד למפלי HERBIENOK?

• שרון75
                      שרון75 נערך לאחרונה על ידי

מציע לחתום את השרשור: הקושי במסלול הזה ברור יותר לכולם עכשיו, אני מניח.

גם אני נהנתי מהבלוג הנהדר של הדר לפני שטיילנו בסלובקיה ובכלל עושה רושם שהדר בנאדם הגון.

אולם אחרי הליכה של שבע וחצי שעות שבוודאי גם קשות וגם מלחיצות אפשר לגלות אמפתיה גם לאדם שיצא מכליו ונהג שלא כשורה (אגב לאותה אמפתיה אין לצפות מהדר).

שבת שלום,

שרון

• dubyco
                        dubyco נערך לאחרונה על ידי

שרון. ילד הרבה פעמים אומרים לספור עד 10 לפני שיגיב. אם היה לגליה מספיק זמן להיכנס אל האינטרנט, להשמיץ בפורום את אחד החברים ולא משנה אם הוא חדש או יישן. ולאחר מכן להעלם.....אין לי אמפטיה. כולם טועים. אם גליה לאחר יום יומים עולה לשרשור שפתחה ומתנצלת אז רבים הים מקבלים זאת.

מעניין אם גליה גם תדע להגיד תודה להמלצות שעזרו לה.

בסופו של דבר האחריות על בניית הטיול בלעדית על המטייל.

• rotem_v16
                          rotem_v16 נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי עדיין בסלובקיה ולא מכירה את המסלול המדובר אבל הייתי מצפה שאותה גליה תגיב פה בפורום ותסביר ואולי אפילו תתנצל .ולפנות אליה בפרטי כדי לקבל הסבר זה אפילו יותר מעליב.

• נגה5
                            נגה5 נערך לאחרונה על ידי

האמינו יום יבוא

רבות כבר נכתב על הערכות הזמנים המופרכת שהסלובקים כותבים על המסלולים (אגב המסלולים מסומנים היטב). הם כותבים שהזמן הוא 1:45 לנו לקח כ 3 שעות. קח בחשבון שקניית הכרטיס לוקחת זמן למרות שהתור לא היה מאוד ארוך ונסיעה ברכבל למעלה. כך שהייתי אומרת שכ 4 שעות כל הטיול עד המפלים. משם עוד כחצי שעה עד לתחנת הפניקולר.

• lbd
                              lbd נערך לאחרונה על ידי

האמינו יום יבוא

נגה----- תודה רבה על התשובה. בכל אופן 3 שעות זה קצת פחות מ-7 שעות.

• ח.ג
                                ח.ג נערך לאחרונה על ידי

האמינו יום יבוא

אני מקוה שגלינה באמת תחזור אלינו. אולי עוד לא חזרה מחו"ל והיתה לה בעית תקשורת. 

חיפשתי הודעות שלה ומצאתי שהיא צלמת ויצאה לטיול ב8 לחודש.

אולי כשתחזור תגלה שטעו בדרך...

מקוה שהזוג בריא ושלם, סיים את הטיול בהצלחה, למרות מפח הנפש באותו יום.

בשרשור בו גלינה מודיעה שתחזור אלינו עם חויות קראתי את כל הקישורים ש urgenson צרפה  . יש כל כך הרבה הצעות שבאמת מעניין איפה זה קרה. 

החששות שלי  בטיול רגלי בטבע זה  לפספס פניה לא ברורה, לשכוח את הכוון שצריך לקחת בפיצול כי לפעמים צבע הסימון משתנה או לא ברור ולפעמים מישהו הזיז את השלטים..זה קורה גם בארץ.

משך טיול בכל מקרה מאוד אישי ואני מקוה שגלינה תוסיף את דעתה בספור המסלול המתאים (אם זה אחד המסלולים המתוארים כאן באתר.) תשתף אותנו בצילומים או תכתוב כמו שהבטיחה ותפצה על הכל ...

• lbd
                                  lbd נערך לאחרונה על ידי

אין חכם כבעל נסיון.

מכוון שרוב המשיבים (כולל עבדכם), למעט נגה, לא הלכו בשביל זה, בטיולי בהרי הטטרה הגבהה שלבתי את השביל. כנראה מדובר בשביל האדום שיורד מ-Skalante Pleso ל- Hrebienok. גליה כתבה שלפי הדר זה לוקח 2.5 שעות. אני עכשיו עברתי על הבלוג ולא מצאתי זמן כולל לשביל זה. אולי זה נמחק מאז?

הדר כתבה: "המסלול היורד אינו קשה אך הצידה היא על שברי סלעים....".לפי דעתי השביל אינו תלול (אולי לזה התכוונה הדר) אבל לכל הדעות צעידה של מספר ק"מ על שברי סלעים זה לא תענוג גדול. בשלט היציאה כתוב 1:35 שזה מופרך לגמרי. גם לעבדכם וגם לנגה זה לקח 3 שעות. זה נכון שהשביל היה מלא מקומיים גם עם ילדים קטנים ואפילו תינוקות על מנסע.

בבלוג של הדר יש גם שתי טעויות עובדתיות:

1. השביל למפלים לא כחול אלא ירוק.
                                  2. ההדר כתבה בבלוג:      "השביל ה'רגיל' המסומן האדום מתרחק מאוד מהמפלים, לכן בפיצול הדרכים שבגשר לפני נרובה צ'אטה narova chata בחרנו בשביל הכחול העובר לאורך הנחל. מסלול זה יפה יותר (בגלל שהוא עובר בכל המפלים ולא רק בראשון שרואים מהדרך) ומגיע גם הוא להרבינוק, ואפילו אינו ארוך יותר מהמסלול האדום ה'רגיל' - על כן מומלץ מכל הבחינות להמשיך בו."

עורך מסלול הירוק שעובר ליד המפלים הוא 2.5 ק"מ (מדדתי  עם GPS TRACKER) לעותת המסלול האדום שעורכו 1.2 ק"מ.

לי לקח מסלול הירוק למפלים (כולל הפסקות צילומים) שעה אחת לעומת שביל האדום שלקח 17 דקות.

הסיכום שלי: לפי דעתי זה שביל היורד מ- Skalante Pleso מעצבן ומיותר. שעתיים של צעידה על שברי סלעים מתאים למתבגרים או למבוגרים מאותגרים.

המלצתי:  לעלות מ-Stary Smokovec ל- Hrebienok בפוניקולר ושם לעשות את סיבוב המפלים בשביל הירוק ולחזור באדום או להפך לרדת בחזרה ל- Stary Smokovec אפשר או בפונקולר או בסקוטרים או ברגל.

• urgenson
                                    urgenson נערך לאחרונה על ידי

אין חכם כבעל נסיון.

שלום LBD

אכן ציינתי בהמלצות בפורום וכן בטיפ על המסלול כי לקח לנו 2.5 שעות.

כמו כן, לפני שרצים ישר להאשים בטעויות עובדתיות - השביל מסומן כחול במפה שברשותי, כאמור מדובר על 2013. השביל האדום התפצל לכיוון הרבינוק ולא הגיע לכל המפלים. אנחנו המשכנו לכיוון המפלים ולקח לנו מספר דקות בלבד, לא הרבה יותר מהשביל האדום.

אתה מוסיף המלצה מדעתך האישית-אך באותו משפט גם מכליל ומודיע למי מתאים המסלול.

לך היה המסלול מעצבן ומיותר ולכן אתה קובע כי הוא למתבגרים ולמבוגרים ואינו תענוג גדול , בעינינו הוא היה קל וכיפי להליכה ועם נוף נפלא, שבן 6 שאינו בכושר יוצא מגדר הרגיל אך אוהב לטייל הלך אותו בלי בעיה.

גם אחיו והוריו ה"מאותגרים" נהנו מאוד. לפי הבלוגים והטיפים נראה שאמנם הדעות חלוקות אך אנחנו לא היחידים.

נראה כי לפותחת השרשור עצמה לא אכפת כל כך מהעניין שעוררה, שכן כתבה בלוג מיד עם חזרתה אך לשרשור לא חזרה להגיב ולכן אני מעריכה את עצם כך שחזרת ופירטת כאן. אני ממשיכה לעמוד מאחורי כל המלצה שלי וכמו שנאמר רבות כאן בשרשור - כל מטייל יעשה כראות עיניו. 

• lbd
                                      lbd נערך לאחרונה על ידי

אין חכם כבעל נסיון.

שלום להדר,

תודה על התגובה שלך. אני מתנצל על תשובתי המאוחרת, אבל רק אתמול בלילה חזרתי מטיול באירופה, ואני אוהב לתת תשובות מבוססות.

קראתי עכשיו גם את ההמלצה שלך ללימור שם גם צירפת מפת שבילים של איזור המפלים.

1. לפי המפה  באמת קיים שביל כחול, אבל מגיע רק עד המפל השני ומשם ממשיך מזרחה.

2. רק שביל הירוק עובר ליד המפל השני והשלישי ומגיע עד HREBIENOK.

3. מההמלצה שלך ללימור (שטובה גם לדעתי ) את ממליצה על טיול לשלשת המפלים ב-2.5 שעות שזה גם לפי דעתי זמן ראלי ומומלץ.

4. את גם מציינת שם בקשר לשביל מ-מסקלנטה פלסו: "לנו, שהולכים בקצב טוב למדי, לקח כארבע שעות - כולל א. בוקר בנק' 11, עצירת שכשוך ב24, עצירת חטיפים במפל, עצירת צילומים באיזו מערה ובכל מפל ומפל וכן הלאה וכן הלאה."

טוב שציינת זמן כולל עצירות, כי לזמן הליכה נטו אין משמעות מעשית.

5. לסיכום:  הקושי  של המסלולים הם כמובן אישיים, אבל אני ממליץ שתציינו , כמו שגם חברי פורום אחרים ציינו, שאתם משפחה כנראה בעלי כושר מעל לממוצע. כמו כן רצוי לכתוב את הרשמים מיד אחרי הטיול, כי לי כבר אחרי פחות משבועיים, המסלולים נראים יותר יפים ופחות קשים.

בברכה, lbd

• 1
                                      • 2
                                      • 2 / 2
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון