הר געש בגוואטמלה
-
היי,
אנחנו יוצאים בתקופת החגים למקסיקו וגוואטמלה
שאלה 1: רציתי לשאול באיזה הר געש סביר יותר שנראה בו זרימה של לבה? Volcan Pacaya או Volcan Acatenango או שהרי הגעש באיזור האטיטלן יותר מרשימים? אשמח לעזרתכם, חייב לראות לבה

שאלה 2: מהי הדרך המומלצת להגיע ממקסיקו לגוואטמלה? קראתי על סן קריסטובל, יש דרך נוספת שיותר עדיפה?
שאלה 3? מישהו היה בליווינגסטון ויכול לפרט קצת?
תודה!
-
הר געש בגוואטמלהלגבי שאלה 1- אני מקווה שמישהו שהיה לאחרונה יוכל להגיד מניסיון אישי- אם לא אני אנסה לחפש דיווחים.
לגבי 2- הרבה תלוי לאן אתה רוצה להגיע בגווטמאלה- ומאיפה במכסיקו?
לטיקל אתה יכול הגיע מאזור החוף הקריבי דרך בליז או מאזור פלנקה דרך הנהר , לסן פדרו ואטיטלן- עדיף מסן קריסטובל
3. ליוינגסטון ישוב די רדום בשעות היום מתעורר יותר בלילה- זה לא האוכלוסיה הרגילה של גווטמאלה אלא תושבים שבמקור באו מאיי הקריבים ( וככה רואים הרבה בעלי רסטות וכו')
בערב יש קצת יותר התעוררות במקומות האוכל-שתייה...
-
הר געש בגוואטמלהגם אני תהיתי לגבי הלבה. לפי הביקורות האחרונות בטריפ-אדוויסר, נראה שלא רואים כרגע לבה בפקאיה, אבל כן בAcatenango
-
הר געש בגוואטמלההפקאיה נמצא עכשיו במצב מאוד פעיל- ככה שצריך למצוא דיווחים מאוד עדכניים לגבי מה רואים- יש אפר וכיוב'-שעשוי להגביל ראייה. והוא נמצא במצב 3 מתוך 5 להתפרצות.
לגבי Acatenango, הוא לא כ"F במצב פעיל, ונחשב די רדום- אבל מאוד יתכן שממנו רואים את הלבה בהר Fuego הסמוך שנמצא עכשיו במצב התפרצות של 4 מתוך 5 ואני משער שעליו לא מאשרים לעלות....