ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול כוכב בבולגריה

פורום טיולי משפחות
    7
    11
    3024
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yehuditfin
      yehuditfin נערך לאחרונה על ידי

שלום לאלופי הפורום הבולגרי!

אנחנו מתכננים טיול בן 10 ימים לבולגריה עם 4 ילדים (7-14). הבסיס שלנו יהיה בבורובץ כי יש שם מלון שבקיץ יהיה כשר (חברה ישראלית משכירה אותו ומספקת ארוחות כשרות). החלטנו להתפנק השנה ולא להיסחב עם שניצלים קפואים...

עשיתי תוכנית בסיסית אך רציתי את חוות דעתכם, טיפים, שינויים והמלצות:

יום 1: נחיתה בסופיה, איסוף רכב. נסיעה לאורך אגם איסקר והגעה לבורובץ.

יום 2: ספרבה בניה וטרק שבעת האגמים

יום 3: פלובדיב, תאטרון רומי והעיר העתיקה (משהו היה שם בחנות צילום רטרו?)

יום 4: אגם פנצרבו, השוק הסיני, סופיה והר ויטושה

יום 5: יום שישי - נטייל בבורובץ עצמה

יום 6: שבת

יום 7: סמוקוב – משפחת אריה (יש למשהו כתובות מדויקות?), כפר קצרנובו (יש טעם?) כפר רילה ומנזר רילה. איך מגיעים מכאן לסטוב?

יום 8: שוב לאזור פלובדיב - מצודת אסנס, פארק מים בפלובדיב (קצת חסר לי פה) 

יום 9: פארק הדובים, ראפטינג ליד באנסקו, אולי נסיים בפארק המים בבאנסקו

יום 10: סופיה והביתה...

אשמח לעוד רעיונות שיתאימו לילדים, אולי איזה ביקור במפעל (לא מצאתי משהו באזור), פארק חבלים וכו.

המון המון תודה!

יהודית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ענתנת
        ענתנת נערך לאחרונה על ידי

טיול כוכב בבולגריה

מידע שאספתי לקראת הטיול שלי, עדיין לא הייתי שם כך שזו לא המלצה אישית:

יש כמה מסלויל טיולים בבורובץ עצמה. יש ממנה 2 רכבלים, ליד אחד מהם יש טירה (ליד התחנה העליונה). משניהם אפשר לעשות מסלולי טיול. אם הייתי גרה בבורובץ הייתי מקדישה לפחות יומיים לאיזור הזה עצמו ולא יום שישי שהוא כנראה קצר אצלכם.

שבעת האגמים: קיבלתי המלצה לעשות אותו לקראת הסוף כי אחריו כל השאר ייראה פחות יפה.. אמנם שווה לנסוע לשם ברגע שיש יום שבטוח מזג האויר טוב, אבל יש לכם הרבה ימים אז אולי לא כדאי לנסוע לשם כבר ביום השני. תחשבו על זה.

פארק מים בבנסקו - את מתכוונת לזה שבמלון אסטרה? אם אתם כבר על הדרך חזרה לבורובץ יש פארק שנראה לי יותר גדול בבלגואבגראד

http://www.aquapark-bg.com/

פארק הדובים ראיתי דיס-המלצות וויתרתי עליו. אם ראית המלצות אשמח לשמוע, יהיו לנו 2 לילות בבנסקו ואולי יהיה זמן בשביל זה גם.

אני אשמח גם לדעת מה זו חנות הצילום רטרו בפלובדיב, וגם איזה ראפטינג תכננתם ליד באנסקו - האם מתאים לילד בן 7.

• אמה
          אמה נערך לאחרונה על ידי

טיול כוכב בבולגריה

פלובדיב עיר יפה ונעימה מאוד!

העיר העתיקה מקסימה,וגם החדשה ששיפצו ווסידרו ב2005 את מדרחוב שלה..הייתה מקסימה כבר אז.

מלא בתי קפה וצעירים,דוכנים ע' הכנסיה הגדולה,כיכר יפה..

הכוונה לרטרו פוטו הזה?
          יש גם בית כנסת נחמד בעיר,פעיל אפילו לעתים...

• yehuditfin
            yehuditfin נערך לאחרונה על ידי

טיול כוכב בבולגריה

הי,

התכוונתי לחנות הרטרו:  http://retrophotoplovdiv.com/#_=_

שלחתי להם כמה מיילים אך הם לא חזרו אלי... רציתי להבין בכמה זמן ועלות מדובר.

פארק הדובים אכן שנוי במחלוקת אך היה נראה לי משהו קצת אחר. ראי גם: http://www.gotravel.co.il/travel/index.asp?p=1448

ראיתי המלצה על ראפטינג קרוב לבאנסקו - rafting.bg הוא מועדון ראפטינג על נהר הסטרומה

כתובת: ulitsa "Georgi Dimitrov" 72, 2730 Simitli

http://family.lametayel.co.il/%D7%A8%D7%90%D7%A4%D7%98%D7%99 %D7%A0%D7%92+%D7%91%D7%A0%D7%94%D7%A8+%D7%94%D7%A1%D7%98%D7% A8%D7%95%D7%9E%D7%94

מקבלת את ההמלצה על פארק המים בבלגואבגראד!

• אמה
              אמה נערך לאחרונה על ידי

טיול כוכב בבולגריה

אם יש אפשרות להגיע..ממליצה על מוזיאון הכפר הפתוח ETAR

• ענתנת
                ענתנת נערך לאחרונה על ידי

טיול כוכב בבולגריה

לדעתי זה די מטורף לעשות את זה בנסיעה של יום אחד הלוך ושוב מבורובץ' (טוב אני מודה שכל התוכנית נשמעת לי קשה, לפי מה שחוזרים ומזהירים אותי על כבישי בולגריה.. אבל נראה שהמשפחה הזו חזקה יותר ממני).

בכל אופן לגבי אטאר ראיתי המלצות סותרות, ודבר אחד שעולה מרוב ההמלצות הוא שכדאי להגיע לשם ביום ראשון, שאז ההדגמות פעילות. לי למשל זה לא מסתדר ביום ראשון אז ויתרתי.

אם אתם (יהודית) מחליטים לעשות מאמץ עד שם, אז תנסו שזה יהיה ביום ראשון.

• Jenny2
                  Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

טיול כוכב בבולגריה

- נסיעה לאורך אגם איסקר . רק לידיעה- רוב הדרך בכלל לא ראוים את האגם מרוב בתים פרטיים וגדרות ולא הבחנו שיש גישה נוחה אליו.

- נראה לי שזו הטירה שענת התכוונה אליה (לא היינו).

- כמו שענת כתבה, אמור להיות פארק חבלים בבורבץ עצמה.

• rubit
                    rubit נערך לאחרונה על ידי

טיול כוכב בבולגריה

היי יהודית,

מסלול שבעת האגמים יהיה השיא של הטיול שלכם... ולכן לדעתי צריך להיות לקראת סוף הטיול. יש להגיע אליו רק לאחר שוידאתם כי מזג האוויר שמשי ושהרכבל פועל. 

העיירה/הכפר stob נמצאת בתחילת הכביש המוביל לרילה ולמנזר רילה. האטרקציה במקום היא מסלול הפירמידות של stob - שנמצא בקצה העיירה משמע חוצים את כל העיירה (הנהיגה בתוך העיירה הייתה נהדרת - שם הרגשנו ממש שהזמן עצר מלכת). בתוך העיירה יש שילוט טוב המכווין למסלול. 

ממליץ לשלב את מסלול ״הנהר הלבן״ בעיירה kalofer הנמצאת צפונית לפלובדיב (כשעה נסיעה). את המסלול ממליץ לעשות בתחילת היום או לקראת ערב. 

המוזיאון הפתוח etar  לדעתי לא מצדיק הגעה מיוחדת, אך אם בכל זאת החלטתם להגיע אז ממליץ לשלב באותו היום גם את מעבר שיפקה.  

רובי

• אמה
                      אמה נערך לאחרונה על ידי

טיול כוכב בבולגריה

אנחנו טיילנו כבר די מזמן,ובטיול מתגלגל.

בולגריה מתחדשת ונסוגה אחורה כל שנה.

לרוב,קשה לטייל בה,במובן טיול מלא,בלינת כוכב אחד.

רוב הנוסעים אליה לשבוע או יותר,ללינת כוכב (חוץ מאלונה הרואה במדינה לא רק מקום טיול) הם נוסעים לבתי הבראה/נופש בריאות.להם יש טיולים לכאן ולשם מאורגנים ע' החברות/מלונות.נהג מסיעה אותם,לו הדרך והכבישים לא קשה..ורוב היום הם בטיפולים,הליכה ביער,מנוחה והרבה קניותlaugh

כפרי מוזיאון הפתוחים הם קודם כל לאוהבי הג'נר,הנופים,הסגנון.

בכל מדינה הם שונים.כל תקופה או שעת יום ישנו את הדעה..

אנו היינו מהבוקר לא בטוחה שביום ראשון,בסוף מאי וכן הייתה פעילות,אנשים רבים והיה מעניין וכייף.

אחותי הייתה לקראת סגירה והיה די רק.

באתר שצירפתי ראתי פעילויות קייץ ופעילויות לפי הזמנה..

כמו פולקלור,טקסי חתונה,חגים...היום יש גם מלון בשטח הכפר.

להגיע עליו בנסיעה של שעתיים לכיוון..רק עליו,ויהיה לכם פחות מעניין..באמת יכול לבאס.

לעשות זאת כיום טיול,לראות מה עוד אפשר על הדרך..זה סיפור אחר.

למטיילים בקבוצה קטנה יותר,תמיד אפשר לקחת תיק עם בגד להחלפה ולהישאר ללון לילה במקום אחר,למרות שקיימת הזמנה ונמצאים כמה לילות במקום אחר.בולגריה זולה,מלאה בפנסיונים,זה לא סיפור בכלל.

המשפט :"תעצרו ברחוב ותשאלו עוברת אורח איפה יש פנסיון קרוב" נכון גם להיום.

מוזיאון פתוח ביער השחור,למרות מזג האויר נאה היה משעמם עד מוות וריק מאדם..

בקרואטיה בגשם קל..היה נחמד.כי היה קטן יותר,כפרי ואמיתי יותר.עדיין ריק .

• אורנה1
                        אורנה1 נערך לאחרונה על ידי

טיול כוכב בבולגריה

זה על בית אריה בסאמוקוב:

http://visit.guide-bulgaria.com/a/121/museum_sarafska_house. htm

בית אריה- סאמוקוב

תיהנו,

אורנה

• יפית1
                          יפית1 נערך לאחרונה על ידי

טיול כוכב בבולגריה

לעיניין רטרו פוטו- נתקלתי בחנות במהלך הליכה ברחוב בעיר העתיקה בפלובדיב בשנה שעברה

חויה נחמדה מאוד (לקחת בחשבון זו חנות צילום סה"כ) -ביתי התחפשה , הבחורה שצילמה סידרה והמליצה לה איך להצטלם והיתה מאוד איכפתית נעימה , היתה שם גם חתולה ישנונית שלבסוף הפכה למוקד העיניין והצטלמה איתנו ...חויה נחמדה -אחרי 20 דקות התמונות היו מוכנות 2 מודפסות- הם גם נתנו לי לינק ועוד תמונות קיבלנו במייל. לא זוכרת את המחיר המדויק משהו כמו 10-15 יורו .

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון