ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול בקוסטה ריקה

פורום מרכז אמריקה
    2
    10
    1958
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • YN2508
      YN2508 נערך לאחרונה על ידי

שלום

אנחנו זוג, טסים לקוסטה ריקה בספטמבר. נהיה בקוסטה ריקה כשבועיים (אולי קצת יותר) ומשם ממשיכים לפנמה.

רצינו להתייעץ לגבי בניית מסלול שיתחיל בסאן חוזה ויסתיים בפוארטו וייחו (משם נעבור לפנמה- או שמומלץ ממקום אחר?)

ויכלול את המקומות הבאים: קורקובדו, מנואל אנטוניו, ארנל ולה פורטונה, מונטה ורדה, טורטוגרו ופוארטו וייחו.

הנסיעות יהיו באוטובוסים ורצינו לשלב גם טיסה פנימית או שתיים כדי לקצר זמנים (אולי לקורקובדו/טורטוגרו הרחוקים יחסית). הבנו שיש עוד דרכים לעבור לחלק מהמקומות כמו ראפטינג. מהו המסלול המומלץ שיקצר כמה שאפשר את הנסיעות?

תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

מסלול בקוסטה ריקה

לגבי הסדר אני הייתי עושה את זה:

סן חוזה- קורקובדו-מנואל אנטוניו- מונטה ורדה- פורטונה/ארנל- טורטוגרו-פוארטו וייחו.

מה שכתבתם מעבר ברפטינג אני מניח שהתכוונתם למעבר שקרוי ג'יפ-סירה-ג'יפ בין מונטה ורדה לפורטונה. מאחר שבין רוב היעדים האלו אין  טיסות ישירות- מה שיחייב טיסה לסן חוזה ואז ליעד הבא- אין הרבה משמעות ( חוץ ממחיר)  לחיסכון בזמן. אם לקורקובדו יקח יום שלם להגיע באוטובוס- החיסכון עם טיסה יהיה של מספר שעות, וזה המקום היחיד שאני רואה טיסה כפיתרון לחסוך זמן.

טורטוגרו בדרך הזו- תיכנסו מקריארי ותצאו ממוין. אפשר היום להגיע גם בשאטל מפורטונה  לסירה לטורטוגרו ( ראיתי את השירות הזה לפני 3 שנים שם ואז עלה כ-50$).

הבעיה המרכזית שלי עם התוכנית שלכם היא שבועיםם כולל קורקובדו- אני נטוה לראות את קורקובדו כמשהו שמחייב 5-7 ימים מהתוכנית- בגלל הגעה ויציאה שלוקחות זמן, ההליכה עצמה וטופסולוגיה. האם אתם מודעים שאתם צריכים לארגן מדריך לצורך ההליכה? האם אתם מודעים שחלק מהמסלול סגור בעונה הרטובה? האם אתם מודעים לצורך בהשגת אישור לשם? ובהסדרת כל ההזמנות והתשלומים מראש? אם אתם מתכוונים לעשות הכל שם- יכולים להיות עיכובים, אם אתם מגיעים בסופ"ש יש מצב שיהיה סגור ועוד..

אני חושב שעם שבועיים זה עוד קורקובדו וחצי מהיעדים ששמתם לכם או כל שאר היעדים ואפילו עוד אחד בדרך ולא קורקובדו... ואני תמיד נוסע בתחבורה ציבורית וזה עוד משהו שקצת מאט את ההתקדמות..

• YN2508

מסלול בקוסטה ריקה

חשוב לנו לא לוותר על קורקובדו אבל אנחנו לא מתכננים טרק עצמאי אלא משהו קטן יותר. תכננו להגיע לשם בטיסה מסאן חוזה, לישון בדרייק באי או פורטו חימנז ולצאת עם מדריך לטיול של יום אחד ואולי עוד יום של צלילות בקאנו וסיור לילה. אם עושים את זה דרך המלון ולא ישנים בשמורה עצמה, האם גם אז צריך את כל הבירוקרטיה והאישורים? במקרה כזה הגיוני להגיע לשם ליומיים-שלושה?

ומשם אתה ממליץ להמשיך באוטובוס למנואל אנטוניו?

תודה רבה

• גדליהו מהגרעין

מסלול בקוסטה ריקה

ממה שהבנתי מהדרישה למדריך, כניסות מחוץ לשמורה לטיולי יום לא מחייבות את זה. עדיין צריך לשלם לכניסה לשמורה, ויתכן ועדיין צריך אישור כניסה- אבל זה משהו שצריך לבדוק לגבי כניסות יומיות.

לדרייק ביי יש טיסה אחת בבוקר- מה שאומר שביום השני תגיעו למקוםהלינה בסביבות 12 - עד שתהיו מוכנים לעשות משהו. קחו את זה בחשבון ( אותו סיפור יהיה גם בחימנז).

לדעתי אם אין לכם צורך באישורים ו/או מדריך תנסו להגיע לדרייק ביי.

אם תעשו לילה ראשון בסן חוזה/אלחואלה.

ואז 3 לילות בדרייק ביי

2 לילות מנואל אנטוניו ( אחד הגעה ואחד ביקור- שימו לב שאין תחבורה ישירה בין המקומות, ותהיו תלויים בסירה לצאת מדרייק ביי. ככה שיש מצב שלא תגיעו באותו יום.

3 לילות מונטה ורדה

3 לילות פורטונה

1 לילה בטורטוגרו

כל מה שנשאר- פוארטו וייחו.

• YN2508

מסלול בקוסטה ריקה

תודה, תוכל בבקשה לפרט על המעבר מדרייק באי למנואל אנטוניו? מאיפה יוצאת הסירה? איך אני מגיע אליה? ובכלל איפה אפשר למצוא מידע טוב באינטרנט על התחבורה הציבורית בקוסטה ריקה?

תודה רבה

• גדליהו מהגרעין

מסלול בקוסטה ריקה

בעיקרון הסירות יוצאות מדרייק ביי. לא מצאתי שום שעה למעט אחת חדשה שאמורה לצאת ב-4:30 אחה"צ. אבל אני מניח שחייבת להיות אחת בבוקר בסביבות 9- זו שאח"כ יוצאת ב-11 לדרייק ביי. דרך מקום הלינה אתם יכולים לתאם את הסירה, וגם מונית ב-Sierpe שתיקח אתכם לפלמר נורטה- משם אתם לוקחים כל אוטובוס צפונה לכיוון סן חוזה ויורדים בסן איזידרו דה ג'נרל לתפוס אוטובוס לקאפוס. האוטובוס האחרון מסן איזידרו יוצא ב-1:30 בצהריים, ככה שכמו שאמרתי יש סיכוי שתצטרכו להישאר לישון שם.

להמשיך לסן חוזה- יוסיף לכם עוד שעות בכיוון צפון ולא בטוח שיועיל לכם לתפוס אח"כ אוטובוס בזמן לקאפוס. למחרת יש אוטובוס בסביבות 5:30 בבוקר לקאפוס.

לגבי לוחות זמנים בקוסטה ריקה- קשה מאוד למצוא משהו אינטרנטי- יש הרבה חברות וכל מיני אתרים שמפרסמים זמנים- הם לא חופפים אחד את השני ולא בהכרח משתמשים באותן חברות למידע ( וגם מהמרים קצת שהם עדיין תקפים) . בפועל סביר שתמצאו יותר אופציות- בעיקר עם עצירות בדרך...

• YN2508

מסלול בקוסטה ריקה

איפה אפשר לראות את כל המידע הזה? ולא משתלם יותר לטוס חזרה לסאן חוזה ומשם לקחת אוטובוס למנואל אנטוניו (או לשנות את המסלול)?

• גדליהו מהגרעין

מסלול בקוסטה ריקה

לא מצאתי את המידע הזה בצורה מסודרת,

אספתי אותו מכל מיני אתרים שונים בחתיכות, וחלק מהידע שלי.

ולטוס חזרה לסן  חוזה ולקחת משם אוטובוס- תמיד אפשרי, צריך רק לבדוק שהטיסה מספיק מוקדמת...

אתם יכולים גם להפוך את הדברים אחרי סן חוזה לעבור לפורטונה-למונטה ורדה- למנואל אנטוניו ומשם בדרך ההפוכה לזו שתוארה פה- להגיע לדרייק ביי ולטוס משם לסן חוזה ולקחת תחבורה לפוארטו וייחו.

• YN2508

מסלול בקוסטה ריקה

תודה רבה,

לגבי פנמה - אנחנו עוברים לבוקס דל טורו ומשם רוצים להגיע לפנמה סיטי (בשביל סאן בלאס). מה הדרך הנוחה ביותר לבצע את המעבר? אוטובוס לילה? יש טיסה?

והאם שווה לעבור במקום נוסף בדרך (מקום שכדאי להיות בו ואולי ייצור לנו קצת מנוחה בדרך בין המקומות), שמעתי על בוקטה. האם נמצא בדרך ושווה?

• גדליהו מהגרעין

מסלול בקוסטה ריקה

אתם יכולים לטוס וגם לנסוע באוטובוס- שתי האופציות קיימות.

בוקטה מקום נחמד לקצת יציאה ליער ובהחלט שווה לשבור בה את הנסיעה לשניים.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון