ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עלויות בטיול לארה"ב

פורום צפון אמריקה
    3
    5
    1083
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Shimon3241227
      Shimon3241227 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם !!!

רציתי לקבל הערכה לגבי גובה תקציב יומי לאדם לטיול של חודש ימים בארה"ב.

אני מתכוון להוצאות כמו אוכל, שתיה, טיפים, כביסה, דלק(12 יום עם רכב במערב ארה"ב - אורך המסלול 3000 ק"מ), תחבורה ציבורית(במזרח ארה"ב).

מסלול הטיול הוא בערים/עיירות קטנות במערב ארה"ב וגם בערים גדולות כדוגמת סן פרנסיסקו ולאס וגאס במערב ארה"ב וגם וושינגטון, ניו יורק ובוסטון במזרח ארה"ב.

כמו כן כמה מזומן להביא מהארץ ?

יש כרטיס אשראי בינלאומי אבל אני חושב שטוב שיהיה גם מזומן לכל מקרה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dhz
        dhz נערך לאחרונה על ידי

עלויות בטיול לארה"ב

לא אתיחס לתחבורה ציבורית כי לא השתמשתי בה מחוץ לערים גדולות.

ההוצאה המשמעותית ביותר היא הלינה.  אחר כך, אוכל, רכב, דלק וכמובן כניסה לאתרים שונים, לקיחת סיורים שונים או קניית שירותי תיירות (לא לינה) שונים.

קשה לתת הערכה לכולם.  אין דין לינה במנהטן כדין לינה בעירה קטנה בארה"ב, אפילו אם ממש ליד יוסמיטי או פארק לאומי גדול אחר.

עוד פרמטר הוא רמת בית המלון בו אתה שוהה.  אין דין מוטל 6, הזול, כדין הולידיי אין היקר יותר או כדין מלונות פאר, במקרה ויש כאלו במקום בו אתה מבקר.

משרעת המחירים היא גבוהה גם במקום ספציפי וכמובן בין מקומות שונים.

מלון סביר במנהטן לא יעלה פחות מ- $200 ליום, להבנתי (מנסיונם של אחרים).

מלון ברמת Best Western או הולידיי אין או המפטון אין.  מלונות של כ- 3 כוכבים.  הם יעלו במקום שאיננו בעל ביקוש גדול (ליד פארק לאומי, למשל) באיזור ה- $80 - $150.  באותו מקום, מלונות של 2 כוכבים כמו Days Inn או Super 8 או רמדה וכו' (כל אלו של אותם בעלים, אגב) יעלו $60 - $100.   אני חושב שמלונות ברמה נמוכה יותר כמו Econo Lodge או Motel 6 יעלו פחות מזה.  בכל מקרה, בארה"ב כל בתי המלון האלו ממוזגים.  לכולם יש חדר אמבטיה/שירותים צמוד (לא כמו באירופה).  לרוב יש חיבור WiFi בחינם.

באיזור פארקים לאומיים או מרכזי ערים, עלויות המלונות יעלו.  הם יכולים להגיע בשקט גם ל- $150 - $200 עבור אלו של ה- 3 כוכבים.  האחרים יעלו כמובן פחות.

ליד מנהטן, אפילו Days Inn יקח כ- $250 (מנסיון).

אוכל - ארוחת בוקר כלולה פעמים רבות במלון.  אם לא, אני מניח שהעלות עד $10.

צהריים - תלוי מה אוכלים.  מזון מהיר יעלה פחות מ- $10.  בופה סיני יעלה $10 - $15.  מסעדה עם מלצרים עממית תעלה מעל $15.  תלוי מה מזמינים, כמובן.

ארוחת הערב באותה מסעדה עממית תעלה כמו הצהריים.  הייתי מחשב כ- $20.

רכב - תלוי בהרבה פרמטרים.  איזה רכב שוכרים, לכמה זמן, וכו'.  קשה לתת הערכה.  מציע שתבקש הערכות מחיר במספר חברות השכרה.  רכב Full Size שאני נוהג לשכור עולה כ- $350 לשבוע.  אולי קצת פחות או קצת יותר.  לא זוכר את המחירים בדיוק.  מדובר בשכירות מהארץ שכוללת את הביטוחים הנדרשים.

ההבדל בין רכב זה לרכב Mid Size או אפילו Compact איננו גדול.  הפרש יכול להיות בצריכת הדלק.

דלק - המחיר ירד די משמעותית מהשנה שעברה, אז ביקרתי לאחרונה בארה"ב.  הוא גם תלוי מאד במדינה בה נוהגים.  קליפורניה וניו יורק הן היקרות ביותר.  גם וושינגטון ואורגון לא זולות.  מדינות יותר דרומיות במזרח ארה"ב וגם ניו המפשייר, למשל וגם מדינות במרכז ארה"ב זולות יותר.  יש את אתר GasBuddy.com שמאפשר לקבל תמונה על מחירי הדלק בכל מדינה ועיר בארה"ב (וגם בקנדה).

כניסות לאתרים - אם הביקור כולל ביקורים במספר פארקים לאומיים, כדאי אולי לעשות את הפס השנתי, America The Beautiful.  העלות היא $80, והוא תקף לשנה (עד היום האחרון בחודש בו קנית את הפס בשנה הבאה).  כבר פעם אחת יצא לי להשתמש בו ביותר מנסיעה אחת.  מעבר לכך, אין לי ממש מה להגיד.  תצטרך לבדוק מחירים באינטרנט.

טיפים - במסעדות תשאיר משהו דומה לארץ, 10$% - 15%.  מוניות לא לקחתי.

במלון -מה שבא לך, אם בכלל.  כביסה - עלות זניחה יחסית לטיול.  כמה דולארים לכל פעם שתעשה כביסה.

כרטיס אשראי - כדאי שיהיו שניים, למקרה ואחד יגנב/יאבד/יאכל על ידי כספומט.  לקיחת מזומן כאשר יש רק כרטיס אשראי אחד נראית לי רעיון טוב.  אני מציע לקחת $1000 - $1500 במקרה כזה.  במקרה הגרוע, תחזיר חלק הביתה.  דאג שחלק מהמזומן יהיה בשטרות יותר קטנים ($5, $10, $20 וגם $1, אם אפשר).

• Shimon3241227
          Shimon3241227 נערך לאחרונה על ידי

עלויות בטיול לארה"ב

תודה על התגובה המפורטת.

לינה - בכוונה לא ביקשתי הערכת עלויות שכן סגרתי לינה בכל המקומות חוץ מניו יורק

כך שבכל מה שנוגע ללינה אני יודע עלויות מדוייקות.

רכב - הרכב ששכרתי הוא טויוטה קורולה.הנהיגה תהיה בקליפורניה, נבאדה, יוטה ואריזונה.

האם עלות כוללת של צריכת דלק סביב ה- $200 כשמדובר על מסלול באורך 3000 ק"מ

במדינות שציינתי נשמע סכום הגיוני ?

• reuben13
            reuben13 נערך לאחרונה על ידי

עלויות בטיול לארה"ב

אתה תצטרך מקסימום 250 ליטר דלק. הדלק בארה"ב נמכר בגלון (3.8 ליטר). הדלק כעת הארה"ב עולה פחות מדולר אחד לליטר, קליפורניה הכי יקרה. אז נגיד שמקסימום - גג שבגגות - תוציא 230 דולר על הדלק, לפי 3,000 ק"מ.

אפשר לבדוק מחירי דלק באתר http://www.gasbuddy.com/

• dhz
              dhz נערך לאחרונה על ידי

עלויות בטיול לארה"ב

גם עם על ה- google maps חישבת 3,000 ק"מ, הרי שודאי תנהג יותר.  כמה יותר - זה תלוי בך.  כאשר תגיע לעיר, תסתובב בה.  זה לא נכלל בחישובי המרחקים.  ומה אם תחליט לרדת לכביש צדדי במקום לנסוע על דרך המלך?  ואולי תשמע על אתר נוסף שלא תכננת לבקר בו מראש.

וכל זה על סמך הנחות לגבי צריכת הדלק של הרכב, שיתכן והן לא לגמרי נכונות (אינני יודע מהיכן לקוח אומדן הצריכה, אבל הפרסומים של חברות המכוניות הן על צריכה במצב אופטימלי, בתנאי מעבדה).

ההערכה שלי במחירי גז קצת יותר גבוהים מהיום היתה של כ- $30 ליום.

לפעמים לא תמלא מיכל דלק בכלל.  לפעמים תצרוך יותר, לפעמים פחות, אבל זו נראית לי הערכה סבירה.

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון